SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλά αυτο υσχίει για ολα τα πράγματα με τις θερμοκρασίες αλλα με τις μπαταρίες ειναι και θέμα τύχης εκτος των αλλων παραγόντων 1
poulinos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Κατα την γνώμη και απο προσωπική εμπειρία δεν εχει σημασία και πολύ πως θα συμπεριφέρεσαι οσο αφορά την φόρτιση , εχω 3 laptop που έχω και 2 netbook και τα έχω συνέχεια επάνω με την μπαταρία και το ρεύμα δεν εχουν πάθει τιποτα ενοω να χαλάσει η μπαταρία ναι οκ εχει πέσει σίγουρα η διάρκεια της αλλα ειναι απο τα χρόνια οπως με ολες τις μπαταρίες. Έχω δει και περιπτώσεις που ο αλλος το φόρτιζε πολύ προσεκτικά οποτε έπρεπε κτλπ ολα αυτα που και καλα πρέπει να κάνεις και στον 1 χρόνο εψαχνε για μπαταρία. Αυτο που θέλω να πω και νομίζω ειναι οτι δεν υπάρχει καποιος χρυσός κανόνας κατι standar δηλαδή ειναι και θέμα τύχης καποια ψιλο standards υπαρχουν απλα επηρεαζονται απο ποιοτητα μπαταριας οπως και το ποτε κατασκευαστηκε η μπαταρια.αν πχ καποιος παρει μια μπαταρια και εχει μεινει 1,5 χρονο στο ραφι ηδη η μπαταρια ειναι σκισμενη αρκετα. Θα συμφωνησω με τον spank. Ίδια συμπεριφορά εκ μέρους μου σε 2 laptop διαφορετικής εταιρίας. Φόρτιση όταν έπεφτε κάτω από 30% μέχρι να φτάσει στο 80% περίπου. Στο ένα laptop η μπαταρία δεν άντεξε ούτε χρονο ενώ στο άλλο εδώ και 2,5 χρόνια έχασε περίπου το 15% της χωρητικότητας αν αυτο το κανεις καθε μερα εσυ και απλα αντι να πας την μπαταρια μεχρι το 100 την πας μεχρι το 80 παλι το θεμα ειναι οτι προσθετεις κυκλους στην μπαταρια οποτε θα φτασεις πιο γρηγορα τους 500 κυκλους που δινει συνηθως πριν αρχισει να χανει την αρχικη της χωρητικοτητα.σκοπος δεν ειναι ή μαλλον πρωτευων σκοπος δεν ειναι να μην σκιζεις την μπαταρια απο αποψη full γεμισμα full αδειασμα αλλα ειναι σκοπος να μην κανεις κυκλους γενικοτερα.βεβαια οπως ειπες παιζει ρολο και η μπαταρια του καθε λαπτοπ Η δικιά μου εμπειρία εντελώς διαφορετική. Σ' ένα DELL που έχω από Σεπτέμβριο 2010 η μπαταρία από 4:30 ώρες περίπου που κρατούσε αρχικά τώρα κρατάει περίπου 2-2,5 και αυτό χάρη σ' ενα προγραμματάκι που έχει ο κατασκευαστής με το οποίο αποσυνδέεις την φόρτιση όποτε το επιθυμείς. Έτσι γλύτωσα από εκατοντάδες μικροφορτίσεις. Ειδικά στους σύγχρονους φορητούς που πολλές φορές οι μπαταρίες τους είναι ενσωματωμένες ένα τέτοιο προγραμματάκι είναι απαραίτητο. Στους παραπάνω που έχουν διαφορετική άποψη το 30%-80% το κάνανε με ειδικό πρόγραμμα ή απλώς το βάζανε-βγάζανε από την μπρίζα. Αν ισχύει το δεύτερο είναι φυσικό να φθαρεί η μπαταρία (οι επαναλαμβανόμενες φορτίσεις πάλι γίνονται). +1 και απο εμενα.σε λαπτοπ που ειχαν το προγραμμα την κρατησα παρα πολυ.σε λαπτοπ που δεν το ειχαν προσπαθουσα να την βγαζω απο πανω γιατι εβλεπα ολο μιρκες φορτισεις. Υπαρχει καποιο προγραμμα που μπορεις να κατεβασεις η μονο αν το εχει προεγκατεστημενο? Και αν τελικα δεν εχεις το προγραμμα τι ειναι το σωστο να κανεις? αν δεν ειχα το προγραμμα θα εβγαζα την μπαταρια απο πανω και απλα μια φορα το μηνα την βαζω και τις κανω ενα πληρες κυκλο . Δεν τα υλοιποιουν ολοι οι κατασκευαστές αυτά σε επίπεδο προγράμματος στα Windows. Αυτά τα function σε αλλες εταιριες ειναι ολοκληρωμενα στο κυκλωμα φόρτισης το οποιο κάνει στο background την δουλειά του (πχ το να μην φορτιζει τέρμα η να μην φορτίζει για 3-4% πτώση μπαταρίας) Οποτε μην τρελαινεστε και μην βγάζετε συμπεράσματα αν δεν βλεπετε ανάλογο software... αυτο ειναι το κακο.ως τωρα μονο στα lenovo το εχω δει και παλι οχι σε ολα.σε ενα αλλο ειχε νομιζω απλα να φορτιζει την μπαταρια μεχρι το 50 τις 100. Υπάρχει ένας κανόνας: η θερμοκρασία καταστρέφει τις μπαταρίες. Όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία, τόσο πιο γρήγορη η φθορά. οπως και οσο μικροτερη τοσο παλι μπορει να κανει θεμα στην μπαταρια.πχ να αδειασει ποιο γρηγορα. Καλά αυτο υσχίει για ολα τα πράγματα με τις θερμοκρασίες αλλα με τις μπαταρίες ειναι και θέμα τύχης εκτος των αλλων παραγόντων σιγουρα υπαρχουν διαφορες ποιοτητες μπαταριας.οταν παιρνεις μια high capacity απο το ebay και εχει το 1/10 της τιμης της κανονικης ναι δεν θα βγαλει πολυ καιρο. 1
Euclides Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Το Battery Power Management Utility της Lenovo, πρέπει να κάνει δουλειά. Σε Lenovo Z500 που αγοράστηκε τον Σεπτέμβρη του 2013, η μπαταρία έχει πέσει μόνο 1%.
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 και εγω σε 2 λαπτοπ lenovo ως τωρα (το πρωτο ibm)που ειχα το προγραμμα ειχα βρει την ηρεμια μου.ουτε να βγαζω μπαταρια ουτε τιποτα.και στο καινουριο μοντελο δουλευει λιγο καλυτερα το battery management γιατι εχει λυθει ενα μικρο θεματακι που υπηρχε παλια.στο πρωτο περασαν 3 χρονια και απλα καποια στιγμη χαλασε σαν λαπτοπ.η μπαταρια μια χαρα.και στο δευτερο εχουν περασει 2 χρονια ισως και παραπανω και ολα μια χαρα.
Dare-Devil Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Όταν η μπαταρία είναι επάνω στο λαπτοπ και είναι συνδεδεμένο το λαπτοπ με την πρίζα . Κάνει bypass . Δεν δουλεύει με την μπαταριά το λαπτοπ .Προσωπική εμπειρία σε λάπτοπ HP 9820EV 3 χρόνια επάνω η μπαταρία και μονίμως στην πρίζα . Η μπαταρία με αυτονομία σαν καινούρια . Ίσως μια πολύ μικρή απόκλιση στην αυτονομία αλλά δεν παρατήρησα πτώση αυτονομίας .
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 την κανει bypass οπως ειπες.αλλα η μπαταρια απο μονη της θα αρχισει να χανει λιγο και οταν απο 100 τις 100 παει στο 98 ή καπου εκει τοτε θα την ξαναφορτισει μεχρι το 100 τις 100.εκει ειναι το προβλημα.αν τωρα καμια φορα το ανοιγεις και μετα κουμπωνεις το φορτιστη εκει επισης θα μειωθει λιγο η μπαταρια οποτε καποια στιγμη παλι θα την ξαναφορτισει.ενω με το προγραμμα του λες οτι αμα δεν πεσει πχ στο 40 τις 100 μην την γεμισεις.οποτε και καθε μερα να χανει σου λεω 1 τις 100 θα την φορτισει μετα απο δυο μηνες.αλλωστε στον εναν μηνα καλο θα ηταν να την αδειασει καποιος και να την ξαναγεμισει ειτε manual ειτε με gauge Προγραμμα αν δινει το λαπτοπ., αν το εχεις τρια χρονια ειναι απολυτως φυσιολογικο να εχει πεσει λιγο η αρχικη της αυτονομια.απλα παντα παιζει ρολο και ποσο καλη ειναι η μπαταρια.αν καποιος εχει προγραμμα που μετραει κυκλους φορτισης μπορει να το αφησει πχ πανω στο ρευμα 10 μερες ή 30 μερες και να δει αν και ποσες φορτισεις εχει κανει.
Dare-Devil Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 την κανει bypass οπως ειπες.αλλα η μπαταρια απο μονη της θα αρχισει να χανει λιγο και οταν απο 100 τις 100 παει στο 98 ή καπου εκει τοτε θα την ξαναφορτισει μεχρι το 100 τις 100.εκει ειναι το προβλημα.αν τωρα καμια φορα το ανοιγεις και μετα κουμπωνεις το φορτιστη εκει επισης θα μειωθει λιγο η μπαταρια οποτε καποια στιγμη παλι θα την ξαναφορτισει.ενω με το προγραμμα του λες οτι αμα δεν πεσει πχ στο 40 τις 100 μην την γεμισεις.οποτε και καθε μερα να χανει σου λεω 1 τις 100 θα την φορτισει μετα απο δυο μηνες.αλλωστε στον εναν μηνα καλο θα ηταν να την αδειασει καποιος και να την ξαναγεμισει ειτε manual ειτε με gauge Προγραμμα αν δινει το λαπτοπ., αν το εχεις τρια χρονια ειναι απολυτως φυσιολογικο να εχει πεσει λιγο η αρχικη της αυτονομια.απλα παντα παιζει ρολο και ποσο καλη ειναι η μπαταρια.αν καποιος εχει προγραμμα που μετραει κυκλους φορτισης μπορει να το αφησει πχ πανω στο ρευμα 10 μερες ή 30 μερες και να δει αν και ποσες φορτισεις εχει κανει. Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου αλλά νομίζω να καταλαβαίνεις ότι όλη η κουβέντα μας είναι μια λεπτομέρεια σχεδόν ανούσια . Και εξηγούμε : Η μπαταρία και εκεί που κάθετια μόνη της αποφορτίζεται με την παροδο του καιρού . Βέβαια μιλάμε για μια αποφόρτιση ανούσια εντός ενός μήνα . Δεν θυμάμαι τον ρυθμό αποφόρτισης αλλά γενικά είναι παρα μα πάρα πολυ μικρός στις λιθιου . Ακόμα και έτσι σπανιώς θα γίνεται φόρτιση στην μπαταρία απο το 98% στο 100 % όπως λες. Παρ όλα αυτά όμως στις λιθίου σε γενικές γραμμές είναι καλύτερο να κάνουμε συχνες μικρές φορτίσεις παρά να περιμένουμε να αδειάσει τελείως . Η χωρητικότητα της μειώνεται απο τοτς συνολικά κύκλους φόρτισης που έχει δεχτεί . Π.χ μια μπαταρία μπορεί να αντέχει 300 κύκλους. Κύκλος δεν είναι όταν φορτίζεται απο το 98 % στο 100 % .Κύκλος φόρτισης είναι όταν οι συνολικές φορτίσεις που έχει υποστεί αντιστοιχούν στο 100 % της χωρητικότητας της . Διόρθωσε με αν κάνω λάθος ! Οπότε εγώ τον μόνο πραγματικό πρόβλημα που βρίσκω με το να έχεις συνδεδεμένη την μπαταρία στο λάπτοπ είναι η θερμοκρασία που αναπτύσσεται . Αν γενικά είναι χαμηλή δεν τίθεται θέμα !
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 a.ναι ειναι μικρος ο ρυθμος αποφορτισης αλλα α.οπως ειπες η θερμοκρασια μπορει να "βοηθησει" στην αποφορτιση β.αν το χρησιμοποιησεις εστω και ενα δυο λεπτα χωρις ρευμα μετα οταν το βαλεις θα φορτισει την μπαταρια. και δυστυχως το κακο ειναι οτι δεν εχουν ορισει στα λαπτοπ να γεμιζουν πχ οταν πεσει κατω απο το 90 αλλα βλεπεις και μπαταριες στο98 τις 100 και να πηγαινει να τις γεμιζει. πραγματι ναι δεν πρεπει να την αδειαζεις τελειως.το gauge την αδειαζει τελειως για να ξαναδει το max capacity Που μπορει να φορτισει κτλ.κατα τα αλλα ναι καλο ειναι να μην αδειαζει τελειως αν και συνηθως πλεον η μπαταρια δεν προκειται να αδειασει τελειως τελειως.παντα κατι μενει μεσα.θεμα θα εχεις αμα την αδειασεις τελειως και την αφησεις και 2-3 μηνες που εκει αμα πεσει πολυ η ταση της μετα μπορει να μην γεμιζει.σε καποιες μπαταριες διορθωνεται αυτο αλλα καλυτερα ναμην φτασει καποιος εκει. αυτο που λες για τους κυκλους το εχω ακουσει και εγω .οτι κυκλος ειναι 100 τις 100 .οτι δηλαδη 2 φορτισεις των 50 και50 ειναι ενας κυκλος. δεν ξερω τι ισχυει και γιατι αν καποιος ξερει ας μας πει αναλυτικα. α.το προγραμμα αν κανεις φορτιση πχ 60 τις 100 το πιανει σαν κυκλο οσο θυμαμαι. επισης μπαταριεςπου βλεπεις να τις κανουν πολλους μικρους κυκλους ΝΟΜΙΖΩ βλεπεις να τα φτυνουν πιο ευκολα ενω κανονικα δεν θα επρεπε.δηλαδη ακομα και η μπαταρια να πηγαινε 90 τις 100 και να την γεμιζες θα πρεπε θεωρητικα να γινει 10 φορες αυτο για να πιαστει ενας πληρης κυκλος.δηλαδη και πανω στο ρευμα να την εχεις δεν παιζει να κανει 1 κυκλο ουτε σε ενα χρονο. η απορια μου ειναι η εξης.η μπαταρια εχει καποια στοιχεια πως να το πω που γεμιζουν και αδειαζουν. οταν γεμιζεις γεμιζουν ολα.οταν αδειαζεις πχ την μιση μπαταρια αδειαζουν τα μισα.οταν ομως την ξαναγεμισεις και την ξαναδειασεις παλι στο 50 τις 100 τα ιδια στοιχεια που ηταν και πριν δεν θα αδειασαν και θα γεμισαν?ετσι δεν θα φθειρεις κατα καποιο τροπο συγκεκριμενα στοιχεια πανω στην μπαταρια?μηπως αυτο γινεται ασχετα που δεν εχουν κανει ολοκληρο κυκλο αρα στην πραξη ειναι σαν κυκλος για μερικα στοιχεια? ολο αυτο ειναι υποθεση.καποιος που ξερει για μπαταριες περισσοτερα ας τα μοιραστει μαζι μας. τωρα η θερμοκρασια παντα ειναι ενα θεμα ειτε οταν γεμιζει ειτε γενικα.και μερικα λαπτοπ βραζουν απο μονα τους αλλο τοσο οταν δεν τα εχουμε πανω σε βαση. επισης σε λαπτοπ Lenovo ή sony δεν θυμαμαι ,δεν ειχα δει το κλασσικο προγραμμα που σου ελεγε ποτε θες να γεμισεις την μπαταρια αλλα ειχε ενα προγραμμα που απλα σου ελεγε να μην γεμισεις την μπαταρια στο 100 τις 100 για ναμην την ζοριζεις αλλα μεχρι 50 τις 100.μηπως τελικα πανω στο ρευμα το θεμα της μπαταριας ειναι η θερμοκρασια σε συνδυασμο οτι ειναι στο 100 τις 100 συνεχεια?γιατι εγω στο lenovo που ειχα και μου βγαλε η μπαταρια 3 χρονια με ελαχιστη μειωση(μετα χαλασε το λαπτοπ οχι η μπαταρια) την μπαταρια δεν την ειχα 100 τις 100.την φορτιζα αλλα μετα απο 2 μερες μπορει να το χρησιμοποιουσα λιγο οποτε να πεφτε πχ στο 80.ειχα βαλει charge στο 33.οποτε για πολλες μερες η μπαταρια δεν ηταν στο max της.
Dare-Devil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Tα τελευταία ερωτήματα σου με εξόντωσαν .. και δυστυχώς δεν θυμάμαι πολλά πάνω στους συσσωρευτές ενέργειας απο τότε που πέρασα (πριν μερικά χρόνια) το εξαμηνιαίο μάθημα στην σχολή μου . Γενικά οι μπαταρίες είναι ολόκληρη επιστήμη . Δεν μπορώ να πω ότι τα ξέρω όλα επειδή διδάχθηκα αποθήκευση ενεργείας σε ένα και μόνο εξάμηνο . Ασχετα που δεν τις λες λίγες 300 σελίδες ύλη
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ουτε εγω ξερω κατι παραπανω.πολλες αποριες αλλα οκ δεν το ψαχνω.απλα προσπαθω να προσεχω τις μπαταριες οσο γινεται.λεω οσο γινεται γιατι ετσι και αλλιως για κινητα και μικρες συσκευες ειναι πλεον πολυ φτηνες οποτε και στα 2-3 χρονια να χαλασει who cares.τωρα στα laptop ειναι πιο ακριβες αλλα εκει long live ebay και απομιμηση μπαταριες που ειναι φτηνες.εχουν και high capacity. στα Ups δεν μπορεις νακανεις και παρα πολλα ετσι και αλλιως.τωρα αν το λαπτοπ δινει ηδη προγραμμα ναι δεν χανω κατι να το χρησιμοποιω.αν δεν εχει βγαζω την μπαταρια απλα ναι εχω ενα μικρο φοβο μην κοπει κανα ρευμα και παρω κανα δισκο στα χερια. σιγουρα η ποιοτητα της μπαταριας μετραει.καποιες ειναι High capacity αλλα λογω κινεζιας ξερεις οτι σε ενα χρονο πεταμα.το ιδιο και σε λαπτοπ.τα ibm σιγουρα φορανε καλη μπαταρια απο οτι θα φοραει ενα tuvlo-x 1
Dare-Devil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 σιγουρα η ποιοτητα της μπαταριας μετραει.καποιες ειναι High capacity αλλα λογω κινεζιας ξερεις οτι σε ενα χρονο πεταμα.το ιδιο και σε λαπτοπ.τα ibm σιγουρα φορανε καλη μπαταρια απο οτι θα φοραει ενα tuvlo-x Προσωπικά αποφεύγω μάρκες μέ εκαψες σε μπαταρίες λιθιου για τον εξής λόγο . Αν και εξαιρετικά σπάνιο μπορούν να εκραγούν αν υπάρξει αστοχία υλικού . Οι λιθίου μπορείς να τις χαρακτηρίσεις κινητές βόμβες . Αν η μεμβράνη που διαχωρίζει τα 2 ενεργά χημικά της σπάσει και το κύκλωμα προστασία της αστοχήσει έχουμε έκρηξη που η ζημιά που μπορείς να πάθεις ειδικά αν είναι κινητό που το κρατάς στο χέρι σου είναι τεράστια . Ατυχήματα έχουν γίνει ακόμα και σε αεροπλάνα όπου εχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά όπου αστόχησε η μπαταρία του αεροσκάφους και έσκασε . 2-3 αεροπορικές εταιρίες σταμάτησαν να μεταφέρουν εμπορεύματα μπαταριών λιθιου . Θα μου πεις γιατί τότε κυκλοφορούν ; Για 2 λόγους . Η ανάγκη αυτής της τεχνολογίας μπαταρίας συν οι δικλίδες ασφαλείας που έχει ενσωματωμένες το κυκλωμα ελεγχου της μπαταρίας . Στατιστικά είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί οπότε και κυκλοφόρησαν αφού πήραν τα καταλληλα μέτρα με χρήση κυκλώματος προστασίας . Γιατί πραγματικά είναι ευαίσθητες μπαταρίες . Δεν χρειάζεται να τις φοβομαστε . Αρκεί να αγοράζουμε επώνυμες . Μαιμού προσωπικά τις αποφεύγω . http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?280909-Ultrafire-18650-3000mA-exploded Μπαταρίες φθηνές απο ebay . Γνωστή μάρκα στο ebay
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 ναι η αληθεια ειναι οτι παρολο που θεωρητικα πρεπει να ειναι ασφαλης οταν βγαινουν στο εμποριο στην πραξη απορω αν περνανε ελεγχο. συγκριτικα με το ποσες μπαταριες υπαρχουν εκει εξω λιγες εχουν σκασει αλλα το βασικο ειναι οτι αμα γινει ... σε αεροπλανο ειχε γινει αναφορα και στην εκπομπη που δειχνει τα αεροπορικα ατυχηματα. αν ειναι να μεταφερεις μπαταριες πρεπει να το γραψεις.το εχω πετυχει οταν πηγα να στειλω κατι με αεροπλανο και ηταν εκει ατομο που ηθελε να στειλει μπαταριες.ολοκληρο ελεγχο και μπλα μπλα μπλα για 2-3 μπαταριες για ασυρματο. οποτε ναι οι μαιμου ειναι φτηνες αλλα ειναι ενα θεμα ποσο ασφαλης ειναι. βεβαια το καλο ειναι οτι στο ebay ακομα και οι αυθεντικες για λαπτοπ πχ που ειναι ακριβες ειναι πολυ πιο φτηνες απο οτι ελλαδα. απλα οι απομιμηση ειναι πολλες φορες high capacity και πολυ μικροτερη τιμη αλλα οπως ειπες ειναι ενα ρισκο οχι μονο μην σκασει αλλα και στην τελικη ποσο θα κρατησει. γιατι μπορει απλα στο χρονο λογω ποιοτητας να εχει χασει μεγαλο μερος του αρχικου capacity. τωρα σε δυο μπαταριες λιθιου που εχω δει να βραχυκυκλωνουν στην ουσια δεν εγινε τιποτα απλα η μπαταρια δεν ξαναπαιξε.μαλλον το κυκλωμα προστασιας που λες. η μια φορα ηταν μια μπαταρια για rc που ο αλλος ηθελε να κοψει τους ακροδεκτες και καταλαθως τους εκοψε και τους δυο μαζι.εγινε βραχυκυκλωμα χωρις ουτε καν μπαμ αλλα η μπαταρια Off. το ιδιο και σε μπαταρια για ρουτερ.ακουμπησαν οι επαφες αλλα απλα καηκε χωρις κατι αλλο. γενικως ειναι να μην σου τυχει.και πιστευω οτι μπορει να σου τυχει και με αυθεντικη μπαταρια απλα λιγοτερες πιθανοτητες.
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά καλησπέρα! Πήρα χτες ένα Lenovo Thinkpad Edge E540 και προσπάθησα να βρω το πρόγραμμα για το οποίο μιλάτε στο support της Lenovo, αλλά δεν τα κατάφερα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει περισσότερο με ένα link;;; Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 δες καταρχην αν ειναι εγκατεστημενο μεσα στο λαπτοπ ηδη.κοιταξε στο start menu και δες τι δινει απο default μεσα απο τα προγραμματα της ibm.αλλιως δες για κανα εικονιδιο στο Control paner για Power manager αλλιως δες και με google τι σου βγαζει.η δες στο site της lenovo για το συγκεκριμενο λαπτοπ τι utilities δινει. 1
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 ........ αλλιως δες και με google τι σου βγαζει.η δες στο site της lenovo για το συγκεκριμενο λαπτοπ τι utilities δινει. Μέσω google βρήκα αυτό το προγραμματάκι Lenovo power managment for Windows 8.1 - notebooks http://support.lenovo.com/gr/el/downloads/ds037135 Το laptop μου είναι μέσα στα υποστηριζόμενα μοντέλα. Ευχαριστώ poulinos:)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα