ARTHURLUFFY Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα ποτε χρειαζεται φορτιση η μπαταρια ενως λαπτοπ για να κραταει περισσοτερο?Εχω ακουσει οτι πρεπει να μην ξεφορτιζει εντελως αλλα ουτε να το εχεις συνεχεια στην πριζα και να μην δουλευει η μπαταρια.Δεν ξερω τι ισχυει και θελω να μαθω Ευχαριστω πολυ καλες γιορτες!!!
solution1 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Νομίζω ένας γενικός κανόνας είναι ότι φορτίζεις όταν πέσει κάτω από 20% και σταματάς όταν ανέβει πάνω από 80% 1
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 το προβλημα ειναι ενα.οκ γεμιζει η μπαταρια στο 80 τις 100.αν δεν εχει προγραμμα το λαπτοπ θα στην παει μεχρι 100 τις 100 και οταν πεσει στο 95 τις 100 θα στην παει παλι στο 100 τις 100. οποτε ή αν εχει προγραμμα το λαπτοπ το χρησιμοποιεις οπως κανω εγω στο lenovo που του λεω μην γεμισεις την μπαταρια αμα δεν παει πχ στο 30 τις 100 ή βγαζεις την μπαταρια απο πανω.εννοειται παλι οτι μετα απο 3-4 χρονια η μπαταριαθα τα παιξει απλα θα κρατησει περισσοτερο απο τα 1-2 χρονια αμα την ταραζεις στα γεμισματα.το να την αδειαζεις καθε φορα και να την γεμιζεις ενω θες το λαπτοπ πανω στο ρευμα τοτε απλα κανεις αδικους κυκλους φορτισης.δυστυχως το συγκεκριμενο προγραμμα το εχω δει μονο σε lenovo.εχω δει και προγραμμα που απλα ελεγες στην μπαταρια να την γεμισει μεχρι το 50 τις 100 για να μην γινεται stretched.
antbyron Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 το προβλημα ειναι ενα.οκ γεμιζει η μπαταρια στο 80 τις 100.αν δεν εχει προγραμμα το λαπτοπ θα στην παει μεχρι 100 τις 100 και οταν πεσει στο 95 τις 100 θα στην παει παλι στο 100 τις 100. οποτε ή αν εχει προγραμμα το λαπτοπ το χρησιμοποιεις οπως κανω εγω στο lenovo που του λεω μην γεμισεις την μπαταρια αμα δεν παει πχ στο 30 τις 100 ή βγαζεις την μπαταρια απο πανω.εννοειται παλι οτι μετα απο 3-4 χρονια η μπαταριαθα τα παιξει απλα θα κρατησει περισσοτερο απο τα 1-2 χρονια αμα την ταραζεις στα γεμισματα.το να την αδειαζεις καθε φορα και να την γεμιζεις ενω θες το λαπτοπ πανω στο ρευμα τοτε απλα κανεις αδικους κυκλους φορτισης.δυστυχως το συγκεκριμενο προγραμμα το εχω δει μονο σε lenovo.εχω δει και προγραμμα που απλα ελεγες στην μπαταρια να την γεμισει μεχρι το 50 τις 100 για να μην γινεται stretched. Ποιο πρόγραμμα είναι αυτό;
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 lenovo power manager.screenshot εδω οπως βλεπεις το εχω ορισει να κανει charge μονο οταν η μπαταρια παει κατω απο το 33.οποτε και την μπαταρια εχω πανω και δεν την γεμιζει με το που αδειασει λιγο.σε αλλο ibm laptop μετα απο 3 χρονια η μπαταρια ειχε χασει μονο το 10 τις 100 τις αρχικης χωρητικοτητας και δεν ειχα ουτε 120 κυκλους αφου λιγες φορες το χρησιμοποιουσα στην μπαταρια.κορυφη προγραμμα της lenovo.δεν εχω πετυχει αλλη εταιρεια να το εχει δυστυχως οποτε σε αλλο λαπτοπ εβγαζα την μπαταρια απο πανω.απλα που και που καλο ειναι να κανεις ενα αδειασμα της μπαταριας και μια φορτιση καθε πχ ενα μηνα ακομα και αν εχεις αυτο προγραμμα.το προγραμμα ναι κανει και αυτην την δουλεια και το εχει σαν battery gauge reset. 2
irahara Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 lenovo.jpglenovo power manager.screenshot εδω οπως βλεπεις το εχω ορισει να κανει charge μονο οταν η μπαταρια παει κατω απο το 33.οποτε και την μπαταρια εχω πανω και δεν την γεμιζει με το που αδειασει λιγο.σε αλλο ibm laptop μετα απο 3 χρονια η μπαταρια ειχε χασει μονο το 10 τις 100 τις αρχικης χωρητικοτητας και δεν ειχα ουτε 120 κυκλους αφου λιγες φορες το χρησιμοποιουσα στην μπαταρια.κορυφη προγραμμα της lenovo.δεν εχω πετυχει αλλη εταιρεια να το εχει δυστυχως οποτε σε αλλο λαπτοπ εβγαζα την μπαταρια απο πανω.απλα που και που καλο ειναι να κανεις ενα αδειασμα της μπαταριας και μια φορτιση καθε πχ ενα μηνα ακομα και αν εχεις αυτο προγραμμα.το προγραμμα ναι κανει και αυτην την δουλεια και το εχει σαν battery gauge reset. Ποιο φορητό έχεις; Ποιο λειτουργικό;
ARTHURLUFFY Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Οποτε αν την φορτιζεις στο 30% πρεπει να το βγαλεις στα 80% ή στα 100%?και κατι αλλο οταν εισαι σπιτι ας πουμε και το εχεις στην πριζα καλα ειναι να το δουλευεις χωρις μπαταρια?
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Κατα την γνώμη και απο προσωπική εμπειρία δεν εχει σημασία και πολύ πως θα συμπεριφέρεσαι οσο αφορά την φόρτιση , εχω 3 laptop που έχω και 2 netbook και τα έχω συνέχεια επάνω με την μπαταρία και το ρεύμα δεν εχουν πάθει τιποτα ενοω να χαλάσει η μπαταρία ναι οκ εχει πέσει σίγουρα η διάρκεια της αλλα ειναι απο τα χρόνια οπως με ολες τις μπαταρίες. Έχω δει και περιπτώσεις που ο αλλος το φόρτιζε πολύ προσεκτικά οποτε έπρεπε κτλπ ολα αυτα που και καλα πρέπει να κάνεις και στον 1 χρόνο εψαχνε για μπαταρία. Αυτο που θέλω να πω και νομίζω ειναι οτι δεν υπάρχει καποιος χρυσός κανόνας κατι standar δηλαδή ειναι και θέμα τύχης
christos8 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Θα συμφωνησω με τον spank. Ίδια συμπεριφορά εκ μέρους μου σε 2 laptop διαφορετικής εταιρίας. Φόρτιση όταν έπεφτε κάτω από 30% μέχρι να φτάσει στο 80% περίπου. Στο ένα laptop η μπαταρία δεν άντεξε ούτε χρονο ενώ στο άλλο εδώ και 2,5 χρόνια έχασε περίπου το 15% της χωρητικότητας
irahara Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Η δικιά μου εμπειρία εντελώς διαφορετική. Σ' ένα DELL που έχω από Σεπτέμβριο 2010 η μπαταρία από 4:30 ώρες περίπου που κρατούσε αρχικά τώρα κρατάει περίπου 2-2,5 και αυτό χάρη σ' ενα προγραμματάκι που έχει ο κατασκευαστής με το οποίο αποσυνδέεις την φόρτιση όποτε το επιθυμείς. Έτσι γλύτωσα από εκατοντάδες μικροφορτίσεις. Ειδικά στους σύγχρονους φορητούς που πολλές φορές οι μπαταρίες τους είναι ενσωματωμένες ένα τέτοιο προγραμματάκι είναι απαραίτητο. Στους παραπάνω που έχουν διαφορετική άποψη το 30%-80% το κάνανε με ειδικό πρόγραμμα ή απλώς το βάζανε-βγάζανε από την μπρίζα. Αν ισχύει το δεύτερο είναι φυσικό να φθαρεί η μπαταρία (οι επαναλαμβανόμενες φορτίσεις πάλι γίνονται).
ARTHURLUFFY Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Υπαρχει καποιο προγραμμα που μπορεις να κατεβασεις η μονο αν το εχει προεγκατεστημενο? Και αν τελικα δεν εχεις το προγραμμα τι ειναι το σωστο να κανεις?
TheAccountant Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δεν τα υλοιποιουν ολοι οι κατασκευαστές αυτά σε επίπεδο προγράμματος στα Windows. Αυτά τα function σε αλλες εταιριες ειναι ολοκληρωμενα στο κυκλωμα φόρτισης το οποιο κάνει στο background την δουλειά του (πχ το να μην φορτιζει τέρμα η να μην φορτίζει για 3-4% πτώση μπαταρίας) Οποτε μην τρελαινεστε και μην βγάζετε συμπεράσματα αν δεν βλεπετε ανάλογο software...
Euclides Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο που θέλω να πω και νομίζω ειναι οτι δεν υπάρχει καποιος χρυσός κανόνας κατι standar δηλαδή ειναι και θέμα τύχης Υπάρχει ένας κανόνας: η θερμοκρασία καταστρέφει τις μπαταρίες. Όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία, τόσο πιο γρήγορη η φθορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα