Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Redmi Note 2 Review

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα παρακαλέσω τον συντάκτη του κειμένου, να διορθώσει το κείμενό του σε ότι αφορά το Bloatware το οποίο ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ η Xiaomi.

H ROM που έχει η συσκευή είναι μία άσχημη δημιουργία του συγκεκριμένου Shop.

Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ROM MIUI (66.77.55.00).

Αυτό είναι μία παρέμβαση του καταστήματος στο build.prop της ROM, με σκοπό η συσκευή να μην λαμβάνει αυτόματα Updates.

Επείσης η αναφοράς σας "Χωρίς έκπληξη πολλές από αυτές τις εφαρμογές τρέχουν συνεχώς στο κινητό μας, χωρίς να υπάρχει τρόπος να τις απεγκαταστήσουμε." δείχνει προκατάληψη για μία εταιρεία που προφανώς δεν γνωρίζετε.

Σε καμμία επίσημη ROM της Xiaomi δεν υπάρχει Bloatware, και μάλιστα στην Global έκδοση της MIUI, το σύνολο των Gapps πλην του Google Play μπορούν να αφαιρεθούν από τον χρήστη.

Αν θέλετε να έχετε μία πλήρως εξελληνισμένη ROM χωρίς τα σκουπίδια που συνοδεύουν την συσκευή που παρουσιάζετε, τότε θα πρέπει να βάλετε μία ROM από αυτές που παραδίδουμε στο επίσημο FAN CLUB της Xiaomi-Miui ή από το Xiaomi.eu.

Links για τις ROM 

Επίσημα της Xiaomi => http://en.miui.com/download-274.html

Από το xiaomi-miui.gr => https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Category/527-Xiaomi-RedMi-Note-2-Hermes/

Από το xiaomi.eu => http://xiaomi.eu/community/link-forums/roms-download.73/

Εϊναι κρίμα σε ένα τόσο κατά άλλα όμορφο Review να δίνονται λανθασμένα στοιχεία και εντυπώσεις.

Σας ευχαριστώ για την ακρόαση....

Δαγκαλίδης Δημήτριος (Miui_Art)

Διαχειριστής του xiaomi-miui.gr

+1 στην Σιαόμι, σίγουρα η εταιρεία του επόμενου κινητού μου, τέρμα πια τα βρωμοSamsung που μου έχουν φάει τη ζωή

(κάνω quote το παραπάνω μήνυμα για να εμφανίζεται και στη δεύτερη σελίδα της συζήτησης)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορεις να μου πεις πως μπορω να το βαλω και εγω στο A7000?

Δε ξερω εαν υπαρχει για το δικο σου.

Δε παιρνεις απλα τη ρομ απο αλλο κινητο και τη περνας.

Δες στο myphone ,στο αναλογο θεμα για τη συσκευη σου.

Πρώτον, ευχαριστώ για το καλοπροαίρετο feedback. 

Να εξηγήσω μερικά πράγματα. Από την πλευρά του reviewer, συντάσσομαι με τον newbie αγοραστή που θα πάρει τη συσκευή στα χέρια του και θα ξεκινήσει να τη δουλεύει χωρίς να μπλέξει στον κόσμο των rom. Οπότε ειδικά τα reviews που βλέπετε εδώ, μη περιμένετε να στηριχτούν σε κάποια ανεπίσημα firmwares παρά μόνο ως πρόσθετη ενημέρωση. Γίνεται αναφορά στο ότι τα κινητά της Xiaomi δεν κυκλοφορούν στην Ευρώπη αλλά το ότι έρχονται με bloatware δεν καλύπτει οποιαδήποτε ανάγκη σε οποιαδήποτε χώρα, είναι απλά bloatware ασχέτως αν έχει φοβερή υποστήριξη από την κοινότητα που ανεπίσημα λύνει αυτά τα προβλήματα.

Αν πιστεύει κάποιος ότι αυτό το review δείχνει προκατάληψη κατά της Xiaomi, τότε νομίζω δε τα βλέπει αντικειμενικά τα πράγματα. Είναι ξεκάθαρο ότι το λογισμικό είναι αυτό που μου δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν με μια rom της δραστήριας ελληνικής κοινότητας, το πρόβλημα λύνεται, τότε σούπερ. Ήδη κάθε ενδιαφερόμενος έχει ενημερωθεί από εσάς και εγώ μπορώ άνετα να προχωρήσω σε σχετικές δοκιμές προκειμένου να κάνω μια σχετική προσθήκη στο review αλλά και σε μελλοντικές. Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορώ να στηρίξω ένα review σε αυτό το firmware όπως αντίστοιχα όταν έρχεται στα χέρια μου ένα branded phone, γίνεται αναφορά στο ότι ο πάροχος το έχει πνίξει στο bloatware. Έτσι μας ήρθε, έτσι θα το αγοράσει και ο καταναλωτής και δεν είναι υποχρέωση του να ψάξει τον τρόπο να αλλάζει roms.

• Like 7

Anyway το επισημο ευρωπαικο οριο ειναι 2w/kg 

Tο υψηλο sar και τα επωνυμα κινεζικα ειναι ενας μεγαλος μυθος.

Παραθετω μερικες μετρησεις με βαση το ευρωπαϊκο sar σαν μοναδα μετρησης για W/kg στο κεφάλι ( ναι το αμερικανικο sar ειναι διαφορετικο σαν μεγεθος)

Lg G4 0,62W/kg

Iphone 6 0,98W/kg

Samsung s5 0,56W/kg

Iphone 6 Plus 0,99W/kg

Sony Z3 0,62W/kg

Lumia 930 0,60W/kg

Motorola moto G 3d gen 0,6W/kg

Anyway το επισημο ευρωπαικο οριο ειναι 2w/kg 

βαλε +10w απο τα κινητα των γυρω σου, οταν εισαι σε τραινο ή λεωφορειο...μια χαρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πιστεύει κάποιος ότι αυτό το review δείχνει προκατάληψη κατά της Xiaomi, τότε νομίζω δε τα βλέπει αντικειμενικά τα πράγματα. Είναι ξεκάθαρο ότι το λογισμικό είναι αυτό που μου δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν με μια rom της δραστήριας ελληνικής κοινότητας, το πρόβλημα λύνεται, τότε σούπερ. Ήδη κάθε ενδιαφερόμενος έχει ενημερωθεί από εσάς και εγώ μπορώ άνετα να προχωρήσω σε σχετικές δοκιμές προκειμένου να κάνω μια σχετική προσθήκη στο review αλλά και σε μελλοντικές. Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορώ να στηρίξω ένα review σε αυτό το firmware όπως αντίστοιχα όταν έρχεται στα χέρια μου ένα branded phone, γίνεται αναφορά στο ότι ο πάροχος το έχει πνίξει στο bloatware. Έτσι μας ήρθε, έτσι θα το αγοράσει και ο καταναλωτής και δεν είναι υποχρέωση του να ψάξει τον τρόπο να αλλάζει roms.

Θα σας εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει.

Το τηλέφωνο όταν το παραγγέλνει το x-shop φτάνει σε αυτό με την original Αγγλοκινέζικη ROM από την Xiaomi.

Το παραλαμβάνουν λοιπόν, και αμέσως προτού το στείλουν στον πελάτη, το ανοίγουν από την συσκευασία, και κάνουν Flash μία δική τους Αισχρή ROM με πλήθος από Bloatwares και άλλα χαζά που ουσιαστικά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ την συσκευή και την εμπειρία του χρήστη,

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο, να αλλάζουν τα values στο build.prop ώστε να μην μπορεί να κάνει Update η συσκευή original ROM από την Xiaomi.

Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις φορτώνουν και software (Bloatware) που πετάει διαδημιστικά σποτάκια με παραπομπή στο δικό τους Adware Account της GOOGLE, με αποτέλεσμα να Spamάρουν τον χρήστη και να κερδίζουν αυτοί από τις διαφημίσεις.

Και ρωτώ τώρα εγώ,

Φταίει η Xiaomi για αυτό το αίσχος ή τα e-shop που προβαίνουν σε αυτή την τακτική ?

Το αποτέλεσμα είναι να παραλαμβάνετε μία original Xiaomi συσκευή που την "βιάσανε" στην κυριολεξία, βάζοντάς της ένα ΕΚΤΡΩΜΑ ως λειτουργικό σύστημα.

Φτάνουν μάλιστα μερικά από αυτά τα Shops στο σημείο, να ισχυρίζονται πως έχουν εγκαταστήσει μία Original Xiaomi ROM, και μάλιστα αν καποιος αλλάξει την ROM που του βάλανε, να σπάσουν την εγγύηση που τους παρέχουν.

Ως επίλογο θα πρέπει να πω, πως δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, που ως κοινότητα κάνετε μία εκπληκτική δουλειά.

Αναφέρομαι σε πρακτικές οι οποίες καταστρέφουν με την συμπεριφορά τους ένα προϊόν, που ο δυστυχής που το παραλαμβάνει νομίζει πως έπεσε θύμα της Xiaomi με το λειτουργικό που του σερβίρουν ως αυθεντικό.

Η επέμβασή μου γίνεται μόνο και μόνο για να ενημερώσω όλους όσους μπορώ, που έχουν αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα από κάτι τέτοιες πρακτικές.

Σε ότι χρειαστείτε επιπλέον από πληροφορίες, θα χαρώ να σας την δώσω.

Και συνεχίστε την όμορφη δουλειά που κάνετε σε αυτή την κοινότητα.

Σας εύχομαι καλές ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους σας, και ο καινούργιος χρόνος που θα έρθει, να σας χαρίσει ΕΥΤΥΧΙΑ και ΥΓΕΙΑ σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Δαγκαλίδης Δημήτριος

(Διαχειριστής του xiaomi-miui.gr)

Επεξ/σία από Xiaomi Miui Hellas
  • Like 14

Το τηλέφωνο όταν το παραγγέλνει το x-shop φτάνει σε αυτό με την original Αγγλοκινέζικη ROM από την Xiaomi.

Το παραλαμβάνουν λοιπόν, και αμέσως προτού το στείλουν στον πελάτη, το ανοίγουν από την συσκευασία, και κάνουν Flash μία δική τους Αισχρή ROM με πλύθος από Bloatwares και άλλα χαζά που ουσιαστικά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ την συσκευή και την εμπειρία του χρήστη,

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο, να αλλάζουν τα values στο build.prop ώστε να μην μπορεί να κάνει Update η συσκευή original ROM από την Xiaomi.

Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις φορτώνουν και software (Bloatware) που πετάει διαδημιστικά σποτάκια με παραπομπή στο δικό τους Adware Account της GOOGLE, με αποτέλεσμα να Spamάρουν τον χρήστη και να κερδίζουν αυτοί από τις διαφημίσεις.

Και ρωτώ τώρα εγώ,

Φταίει η Xiaomi για αυτό το αίσχος ή τα e-shop που προβαίνουν σε αυτή την τακτική ?

...

Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, εγώ θα απαντήσω ότι ΝΑΙ φταίει ο κατασκευαστής που δίνει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε e-shop να ανοίγει συσκευασία, να περνάει ROM και να κερδίζει από διαφημίσεις.

Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν συμβόλαια μεταξύ του κατασκευαστή, του διανομέα και του οποιουδήποτε eshop. Αυτό που περιγράφετε ως πρακτική είτε είναι εντός των συμφωνημένων (που είναι και το πιθανότερο), είτε είναι εκτός, οπότε και η Xiaomi θα είχε κάθε λόγο να τους κλείσει (που δεν το κάνει...)!

Άρα κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο συμβαίνει και στο οποίο κατά μεγάλο ποσοστό έχει ευθύνη η Xiaomi. Αυτή έχει το μαχαίρι, αυτή και το πεπόνι... απλά! Και το λέει κάποιος που σούταρε την Samsung (για να μην πω Android και ανοίξει flame) μια για πάντα και ένας από τους λόγους ήταν το bloatware (και πολλοί άλλοι, αλλά είναι off topic το ζήτημα...)

Καλή Χρονιά!

• Like 2

κατ αρχην, ευχαριστουμε το miui hellas για την αψογη δουλεια του...

δευτερον, τωρα στο παιδι που λεει οτι φταιει ο κατασκευαστης...απο που και ως που?αν πας και αγορασεις ενα κινητο απο ενα μαγαζι, εν γνωσει σου ανοιγμενο, φταιει ο κατασκευαστης για αυτο η το μαγαζι που το ανοιξε? μη λεμε οτι θελουμε...

εχει απολυτο δικιο ο δημητρης, που λεει να γινει το review με την επισημη ελληνικη ρομ...πρωτον, το οτι το κινητο και η εταιρια εχε επισημη υποστηριξη και στην ελλαδα, αλλα και παγκοσμιως, και μαλιστα πολυ εντονη, ειναι ενα θετικο που πρεπει να αναφερεται...

2ον, το να περαστει η καινουρια ρομ, ειναι κυριολεκτικα υποθεση δευτερολεπτων, πιο πολυ παιρνει να γινει αντιγραφη η ρομ στο κινητο απο τον υπολογιστη, παρα να εγκατασταθει, οποτε ειναι αδικο να λεμε οτι το δοκιμαζουμε οπως το παιρνει ο ιδιοκτητης που δε θελει να μπλεξει...μπαινεις στην αναβαθμιση, πατας οκ και τελος...αυτο δεν ειναι μπλεκω...

• Like 1

Μία γνώμη παίδες , είμαι αναμεσα σε Meizu M2 Note, Ulefone Be Touch 2 και Χiaomi Redmi Note 2 . Ποιο προτείνετε ?

Δε τιθεται καν ερωτημα φιλε xiaomi με κλειστα ματια δε συγκρινεται καν με τα αλλα που ειπες

• Like 2

Το παραλαμβάνουν λοιπόν, και αμέσως προτού το στείλουν στον πελάτη, το ανοίγουν από την συσκευασία, και κάνουν Flash μία δική τους Αισχρή ROM με πλήθος από Bloatwares και άλλα χαζά που ουσιαστικά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ την συσκευή και την εμπειρία του χρήστη,

Και ρωτώ τώρα εγώ,

Το αποτέλεσμα είναι να παραλαμβάνετε μία original Xiaomi συσκευή που την "βιάσανε" στην κυριολεξία, βάζοντάς της ένα ΕΚΤΡΩΜΑ ως λειτουργικό σύστημα.

Φτάνουν μάλιστα μερικά από αυτά τα Shops στο σημείο, να ισχυρίζονται πως έχουν εγκαταστήσει μία Original Xiaomi ROM, και μάλιστα αν καποιος αλλάξει την ROM που του βάλανε, να σπάσουν την εγγύηση που τους παρέχουν.

Ως επίλογο θα πρέπει να πω, πως δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, που ως κοινότητα κάνετε μία εκπληκτική δουλειά.

Αναφέρομαι σε πρακτικές οι οποίες καταστρέφουν με την συμπεριφορά τους ένα προϊόν, που ο δυστυχής που το παραλαμβάνει νομίζει πως έπεσε θύμα της Xiaomi με το λειτουργικό που του σερβίρουν ως αυθεντικό.

Η επέμβασή μου γίνεται μόνο και μόνο για να ενημερώσω όλους όσους μπορώ, που έχουν αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα από κάτι τέτοιες πρακτικές.

Σε ότι χρειαστείτε επιπλέον από πληροφορίες, θα χαρώ να σας την δώσω.

Και συνεχίστε την όμορφη δουλειά που κάνετε σε αυτή την κοινότητα.

Σας εύχομαι καλές ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους σας, και ο καινούργιος χρόνος που θα έρθει, να σας χαρίσει ΕΥΤΥΧΙΑ και ΥΓΕΙΑ σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Δαγκαλίδης Δημήτριος

(Διαχειριστής του xiaomi-miui.gr)

εχετε καποια σχεση με την xiaomi εστω και ανεπισημη ή ειστε καθαρα fans που αποφασισαν να ασχοληθουν με τις roms. Το κομματι που λετε για τις κινεζικες roms απο μαγαζια ειναι μια πληγη που πολυς κοσμος δεν αντιλαμβανεται και εχει επικρατηση μαλιστα το χαζο να σου rootaroun το κινητο κινεζοι και να βαζουν σκουπιδια οπου μπορει να οδηγησει ακομα και σε υποκλοπες.

Συνεχιστε την καλη δουλεια που κανετε!

υπηρχε ριβιου εδω και 2 μηνες!

http://www.insomnia.gr/topic/587145-xiaomi-redmi-note-2-deep-review/?hl=+deep

Και το βιντεο μου εδω και κοντα 4 μηνες αλλα μη μας το χαλας

https://youtu.be/72YbHF2VnYk

• Like 1

Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, εγώ θα απαντήσω ότι ΝΑΙ φταίει ο κατασκευαστής που δίνει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε e-shop να ανοίγει συσκευασία, να περνάει ROM και να κερδίζει από διαφημίσεις.

Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν συμβόλαια μεταξύ του κατασκευαστή, του διανομέα και του οποιουδήποτε eshop. Αυτό που περιγράφετε ως πρακτική είτε είναι εντός των συμφωνημένων (που είναι και το πιθανότερο), είτε είναι εκτός, οπότε και η Xiaomi θα είχε κάθε λόγο να τους κλείσει (που δεν το κάνει...)!

Άρα κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο συμβαίνει και στο οποίο κατά μεγάλο ποσοστό έχει ευθύνη η Xiaomi. Αυτή έχει το μαχαίρι, αυτή και το πεπόνι... απλά! Και το λέει κάποιος που σούταρε την Samsung (για να μην πω Android και ανοίξει flame) μια για πάντα και ένας από τους λόγους ήταν το bloatware (και πολλοί άλλοι, αλλά είναι off topic το ζήτημα...)

Καλή Χρονιά!

Κάθε Android έχει την δυνατότητα να μπορείς να επεμβεις στο λειτουργικό , αυτό είναι και κάτι που το  ανέδειξε.

Σιγά μην κάτσει ο κάθε κατασκευαστης να ασχοληθεί με τα χιλιάδες μαγαζιά , intrtnet ή κανονικά και να κάνει μηνύσεις ή να τους παει τα ΜΑΤ ή ακόμα χειρότερα να κλειδώσει μια και καλή τον Bootloader και να σε κρατάει από το βρακί της.

• Like 1

@hakunamatata @Vasilisxd

Χαλαρώστε... Στον κόσμο των advanced user, το να αλλάξεις rom -ή ακόμα και να μεγειρέψεις μία, αν είσαι θαραλέος- μπορεί να είναι πρακτική...

...στον πραγματικό κόσμο, αν το μαγαζί -ότι μαγαζί και αν είναι αυτό- δεν λέει σαφώς ότι έχει αποσυσκευάσει το τηλέφωνο και έχει αλλάξει rom  -τότε εκτός του ότι έχει ξεγελάσει τον αγοραστή- που άλλο έχει αγοράσει και άλλο χρησιμοποιεί, δημιουργεί πρόβλημα και στον κατασκευαστή, με ότι αυτό συνεπάγεται νομικά!

Αν ο κατασκευαστής έχει συμφωνήσει με την πρακτική αυτή -είτε με ευθεία αναφορά στο μεταξύ τους συμβόλαιο, είτε σιωπηρά- τότε έχει ευθύνη...

Δεν ξέρω αν είναι ενδεδειγμένο  να κλειδώσει τον bootloader, ή να φέρει τα ΜΑΤ και τη στρατοχωροφυλακή, πάντως το να μην προστατεύει το προϊόν και το όνομα της η Xiaomi, εμένα θα με ανησυχούσε σφόδρα...

Κλείνοντας, δεν έχω καταλάβει... υπάρχει επίσημη Ελληνική rom από την Xiaomi? Γιατί από τα λεγόμενα του φίλου κατάλαβα ότι την έχει δημιουργήσει και υποστηρίζει -και μάλιστα πολύ ενεργά- η κοινότητα...

Τέλος για να μην παρεξηγηθώ, η γνώμη μου είναι ότι και μόνο που υπάρχει τόσο ενεργή κοινότητα που φτιάχνει και υποστηρίζει roms είναι εξαιρετικά θετικό!!!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...