Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ενημερώσω ότι εδώ και 10 μέρες που έβαλα το coolermaster δεν επανεμφανίστηκε το πρόβλημα οπότε με κάθε βεβαιότητα έφταιγε το τροφοδοτικό. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

• Like 1
Δημοσ.

Συμπτώματα σε υπολογιστή 3 με 7 ετών

1. Αργούν τα υsb η δεν υπάρχει καλη απόκριση.

2. Μειωμένη απόδοση σκληρού δίσκου ενώ είναι υγιής

3. Μειωμένη απόδοση internet-δικτύου η ηχου onboard,internal, external

4. Μειωμένη απόκριση πληκτρολογίου η mouse ps2 η USB

5. Μειωμένη απόδοση σε γραφικά

6 Μεμονωμένα φρεζαρίσματα υπολογιστή σε παιχνίδια, ιστοσελίδες, βίντεο, YouTube κτλ.

7. Τυχαία bsod που αφορούν κάρτα γραφικών, σύστημα αρχείων,διαχείριση μνήμης, κάρτα ήχου, κάρτα δικτύου ενώ μεμονωμένα τα επιμέρους στοιχεία δουλεύουν κανονικά μετά από έλεγχο με stress test η με τοποθέτηση τους σε άλλο υπολογιστη η ακόμα και μετά από φορματ και καθαρή εγκατάσταση οδηγων

8.Συνεχή η μεμονωμένα restart υπολογιστή ενώ οι θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών είναι χαμηλές και το τροφοδοτικό είναι υγείες.

09. Bios error και recovery για τους τυχερούς του dual bios

Συμβαίνουν όλα αυτά ταυτόχρονα η  μεμονωμένα  ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όλο πιο συχνά με το πέρασμα του χρόνου.

Το όλο πρόβλημα αφορα τη μητρική και έχει να κάνει με τη ψύξη των εξής chips Nortbridge & Southbridge or Super I/O στη καλύτερη περίπτωση.

Πέρα από τη ψύξη του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών πρέπει να αλλάζουμε και σε αυτά θερμαγωγικη παστα αν όχι κάθε χρόνο τουλάχιστον κάθε διετία με τριετία και να εξασφαλίσουμε και σε αυτά καλη ροή αέρα.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα Moffett στα οποία αλλάζουμε  thermal pads εφόσον έχουν ψυξτρα.

Επίσης να ξέρετε ότι σε σπίτι μανιωδους καπνιστού τις ψυκτρες τις μπουγαδιαζουμε πχ βουτάμε σε ισοπροπιλικη αλκοόλη κα φυσικά τις στεγνώνουμε πριν τις ξανατοποθετισουμε.

Αυτά έζησα εγώ με την μητρική μου am2+ το τελευταίο εξάμηνο. Τα έκανα όλα (αγορά τροφοδοτικού gold, format και ξανα format, αλλαγή κάρτας γραφικών, τοποθέτηση άλλης κάρτας δικτύου, τοποθέτηση άλλης κάρτας ήχου). Όλα αυτά στο coolermaster 912+ στο οποίο έχω  ανεμιστήρες παντού και άρτιο cable management. Σκονη φυσικά 0.

Έκανα τα πάντα εκτός του να αλλάξω θερμαγωγικη παστα στα δυο αυτά τσιπακια και ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να βρω τη λύση τυχαία σε ένα ξένο forum. Ευτυχώς δεν κάηκε η μητρική.

Να κάνω μια πρόταση πέρα από την αλλαγή τροφοδοτικού το οποίο έχει τα χρονακια του και πρόβλημα. Ανανέωσε τη θερμαγωγικη πάστα στο  Southbridge. Μετά από τόσα χρονια μια συντηρηση θελει και αυτό το καημένο. Στο τελευταίο ποστ αυτού του θέματος

http://www.insomnia.gr/topic/469224-10-συχνά-προβλήματα-πιθανές-αιτίες-και-λύσεις/page-7  περιγράφω το τι τράβηξα με τον υπολογιστή μου το τελευταίο εξάμηνο και δυστυχώς δεν μου το έλυσε μόνο το τροφοδοτικο το οποίο άλλαξα σαν αρχική λύση.  Ειχα υπερθέρμανση στο Southbridge και Northbridge γιατί η θερμαγωγικη τους πάστα είχε γίνει στόκος. Οι Intel δεν έχουν Northbridge. Αυτό που παθαίνεις ουσιαστικά είναι ότι το Southbridge λόγω υπερθέρμανσης πετάει τη κάρτα γραφικών εκτός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και το σύστημα κάνει restart. Κατά την επανεκκίνηση ο υπολογιστής το Southbridge το οποίο είναι ο input output controller στη μητρική και για τη κάρτα γραφικών δεν αναγνωρίζει τη κάρτα γραφικών και δείχνει blanc screen.

Πριν λοιπόν γίνει τηγανητό το τσιπάκι  αυτό αλλαξε θερμαγωγικη  πάστα. Είναι χειρότερο να καεί το Southbridge από το να καεί το bios η πυκνωτής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...