Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία.

Εδώ και μήνες έχω ένα θέμα το οποίο εμφανίζεται περιστασιακά αλλά όταν συμβαίνει γίνεται συνεχόμενα.

Συγκεκριμένα όταν είμαι μέσα σε παιχνίδι (έστω και στο βασικό μενού του) ο υπολογιστής σβήνει και όλοι οι ανεμιστήρες συνεχίζουν να λειτουργούν με αυτόν της vga να δουλεύει σε φουλ ταχύτητα.

Αρχικά υποψιάστηκα την κάρτα γι' αυτό την καθάρισα και της έβαλα καινούρια πάστα. Όμως το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε. Με bios reset κατάφερα να το στρώσω για αρκετό διάστημα αλλά τις τελευταίες μέρες συμβαίνει πάλι συνέχεια. Και μπορεί να παίζω με τις ώρες και να μην το κάνει, αλλά αν αρχίσει το κάνει συνέχεια μετά.

Καμιά ιδέα πριν αρχίσω να τα αλλάζω όλα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ.

Καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία.

Εδώ και μήνες έχω ένα θέμα το οποίο εμφανίζεται περιστασιακά αλλά όταν συμβαίνει γίνεται συνεχόμενα.

Συγκεκριμένα όταν είμαι μέσα σε παιχνίδι (έστω και στο βασικό μενού του) ο υπολογιστής σβήνει και όλοι οι ανεμιστήρες συνεχίζουν να λειτουργούν με αυτόν της vga να δουλεύει σε φουλ ταχύτητα.

Αρχικά υποψιάστηκα την κάρτα γι' αυτό την καθάρισα και της έβαλα καινούρια πάστα. Όμως το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε. Με bios reset κατάφερα να το στρώσω για αρκετό διάστημα αλλά τις τελευταίες μέρες συμβαίνει πάλι συνέχεια. Και μπορεί να παίζω με τις ώρες και να μην το κάνει, αλλά αν αρχίσει το κάνει συνέχεια μετά.

Καμιά ιδέα πριν αρχίσω να τα αλλάζω όλα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!! Για πες λίγο τα specs σου. Στο κάνει στο άκυρο? ή μετα από πολυ ώρα? έχει τύχει να στο κάνει στην εκκινηση ποτε?

• Like 1
Δημοσ.

Core 2 duo e8400 @3,0 με after market ψύξη

Dfi lanparty p45

8gb ddr3 corsair

Ati 5850

Psu 500watt

Ναι το κανει ξαφνικά, μόνο όταν τρέχει παιχνίδι πολλή ώρα αλλά όχι απαραίτητα όταν παίζω (να είναι σε πληρες φορτίο δηλαδή η vga), μπορεί να κρασάρει και όταν είμαι στο κεντρικό μενού του καιχνιδιού.

Στην εκκίνηση δεν το έκανε ποτέ ούτε όταν κάνω βαριά επεξεργασία φωτο-βιντεο που τιγκάρει η μνήμη και δουλεύει 100% η cpu. Αρχικά ήμουν χρονισμένος στα 3.4, σκέφτηκα μήπως έφταιγε το oc, κατέβασα στα 3,0 που είναι στοκ αλλά πάλι το κάνει.

Οι δε θερμοκρασίες μου όσο μπορώ να παρακολουθήσω είναι σε φυσιολογικά επίπεδα cpu max 52, vga 60-65 max.

Δημοσ.

Κοιτα το ότι δουλευουν φουλ οι ανεμιστηρες σημαίνει ότι προσπαθεί να ρίξει θερμοκρασία. Σε ένα σύστημα μου είχε τυχει να μην μπορεί να πάρει μπρος αλλα οι ανεμιστήρες να δουλευουν στο φουλ επειδη η καρτα γραφικών τραβουσε πολυ ρευμα και το τροφοδοτικό δεν το αντεχε. Από όσο βλέπω το σύστημα σου είναι μια χαρα και δεν έχει ουτε περιέργα πραγματα πάνω του (π.χ. υδροψυξη ή controllers) οπότε κάνε ένα φουλ καθαρισμα σε όλο το pc με ένα blower να φύγουν τα πάντα και τα κοαλα από την σκόνη και άλλαξε (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) θερμόπαστα και σε CPU και GPU. Αν παρ' ελπιδα έχεις προσβαση σε κάποιο PSU tester θα μας έφευγε κάθε υπόνοια ότι είναι Hardware. Μετά πάμε σε software logs κλπ κλπ. Αλλη μια επιλογή είναι να δεις το event viewer των windows να δεις τι έγινε την ώρα που κρέμασε το pc. 

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως......

• Like 1
Δημοσ.

Μια λεπτομέρεια: όσο λειτουργεί το μηχάνημα και μέχρι να κρασάρει οι ανεμιστήρες δουλεύουν όλοι σε νορμάλ ταχύτητα που αυξομειώνει φυσιολογικά. Μόλις κρασάρει δουλεύει τέρμα αυτός της vga. Υποψιαζομαι μήπως είναι περίπτωση σαν αυτή που περιγράφεις, να φταίει δηλαδη το τροφοδοτικό καθώς είναι αρκετά παλιό και μη επώνυμο.

Από την άλλη το ότι συμβαίνει μόνο μέσα σε game αφήνει υπονοούμενα για τη vga ενώ άγνωστο για πιο λόγο συνήλθε με bios reset, βάζοντας και τη μητρική στο κόλπο.

Συμπλήρωσα στο προηγούμενο μήνυμα ότι το κάνει μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας, ποτέ τις πρώτες 3-4

Δημοσ.

Οι πιθανότητες μιλάνε για τροφοδοτικό κατά πρώτο λόγο και μετά για gpu

Το γεγονός ότι συμβαίνει μόνο στα παιχνίδια είναι λογικό γτ στα παιχνίδια έχεις την μέγιστη κατανάλωση

• Like 2
Δημοσ.

Το τροφοδοτικο το εχεις καιρο? Μπορει να λεει ονομαστικα 500 watt αλλα εφοσον ειναι του κιλου,δεν αποδιδει οσο πρεπει και η καρτα σου ειναι ενεργοβορα.Ακομη και αν δεν φταιει αυτο,ρισκαρεις το συστημα σου.Το τροφοδοτικο ειναι το πιο σημαντικο σε ενα συστημα,πετα το αυτο ουτως η αλλως στα σκουπιδια και παρε ενα φτηνο αλλα σοβαρο και αυτο σημαινει μινιμουμ 60 ευρω κοστος.

• Like 3
Δημοσ.

5,5 χρόνια δουλεύει στο μηχάνημα με πολλές ώρες ημερησίως. Έριξα μια ματιά και μου έκατσε ενδεικτικά ένα corsair 500W στα 80Ε. Καμιά άλλη πρόταση για οικονομικότερο με προοπτική για αναβάθμιση σε core i5 εντός του 2016?

Δημοσ.

5,5 χρόνια δουλεύει στο μηχάνημα με πολλές ώρες ημερησίως. Έριξα μια ματιά και μου έκατσε ενδεικτικά ένα corsair 500W στα 80Ε. Καμιά άλλη πρόταση για οικονομικότερο με προοπτική για αναβάθμιση σε core i5 εντός του 2016?

Μάλλον μιλάς για τη σειρά CX της Corsair. προτιμώ τα Coolermaster ή το αντίστοιχο 550 στα 74. Πιο φθηνά το Thermaltake.

Δημοσ.

Μάλλον μιλάς για τη σειρά CX της Corsair. προτιμώ τα Coolermaster ή το αντίστοιχο 550 στα 74. Πιο φθηνά το Thermaltake.

Ναι για CX βλέπω. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τα psu της corsair αλλά βλέπω και το coolermaster συμπτωματικά βγήκε σε προσφορά στο eshop (crazy sundays αυτής της εβδομάδας). Μάλλον σημαδιακό και λέω να το χτυπήσω :)

Δημοσ.

Ναι για CX βλέπω. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τα psu της corsair αλλά βλέπω και το coolermaster συμπτωματικά βγήκε σε προσφορά στο eshop (crazy sundays αυτής της εβδομάδας). Μάλλον σημαδιακό και λέω να το χτυπήσω :)

Τα cx είναι μέτρια. Τα Coolermaster είναι καλύτερα.

• Like 4
Δημοσ.

Τα cx είναι μέτρια. Τα Coolermaster είναι καλύτερα.

To παρήγγειλα το coolermaster. Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Ενημερωτικά για το πρόβλημα, έλυσα το τροφοδοτικό, καθάρισα την άρτα με τα γιάννενα που είχε μαζέψει και μέχρι τώρα δεν ξανα κράσαρε το pc. 

Δημοσ.

Μακριά από cx της corsair και το λέει άνθρωπος που έχει cx, γιατί πολύ απλά οι τιμές τους έχουν ανέβει σε γελοία επίπεδα ενώ προσφέρουν μια πολύ μέτρια ποιότητα και έχουν πάρα πολλές αστοχίες υλικού, όχι μόνο τα cx, αλλά ακόμη και τα πανάκριβα ax της corsair. Αλλά έχει φοβερό service η corsair, ότι χαλάσει στο αλλάζουν, αλλά τι να το κάνεις το φοβερό service όταν τα budget τροφοδοτικά της εταιρείας είναι μέτρια και τα καλά είναι ακριβά  :P. Το coolermaster που επέλεξες είναι μακράν ένα από τα καλύτερα τροφοδοτικά στα λεφτά του και θα σε υπερκαλύψει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...