tarantules Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Έχω κάποια αριθμητικά δεδομένα σε συγκεκριμένα κελιά σειράς (πχ A1,B1,C1,D1,E1,F1), τα οποία δεδομένα αλλάζουν με βάση τις τιμές κάποιου άλλου φύλλου εργασίας. Έχω φτοιάξει ένα κουμπί και το έχω συνδέσει με μια μακροεντολή η οποία κάνει copy τα δεδομένα από τα παραπάνω κελιά και θέλω να τα κάνει paste σε σειρά που θα επιλέξω εγώ πριν πατήσω το κουμπί. Πχ να επιλέξω το κελί Α100 και πατώντας το button να μου μεταφέρει τα δεδομένα στα αντίστοιχα κελιά Α100,B100,C100,D100,E100,F100. Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να μου τυπώνει τα δεδομένα σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο κελί όπως παρακάτω: Range("A1:F1").Select Selection.Copy Range("A100").Select Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, Transpose:=False Application.CutCopyMode = False Διάβασα οτι πρέπει να ενσωματώσω την ActiveCell αλλά δεν ξέρω πως.Καμιά βοήθεια;
georgemarios Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ειμαι σίγουρος πως καταλαβα τι ακριβως θες να κανεις αλλα.... Πρώτα επιλέγεις το κελι απο όπου θες να αντιγραψεις την τιμή Μετα κανεις copy Μετα επιλεγεις την περιοχη που θες να γινει επικολληση Μετα κανεις paste Εσυ μου φαινεται πως κανεις το αναποδο
l3ft3r1s Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ο φίλος απλά θέλει να επιλέγει τον προορισμό του paste manually κάθε φορά πριν τρέξει η macro. Επομένως, αν κατάλαβα καλά... Range("A1:F1").Copy ActiveCell.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues Application.CutCopyMode = False Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2015 από l3ft3r1s 1
tarantules Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ο φίλος απλά θέλει να επιλέγει τον προορισμό του paste manually κάθε φορά πριν τρέξει η macro. Επομένως, αν κατάλαβα καλά... Range("A1:F1").Copy ActiveCell.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues Application.CutCopyMode = False Ναι αυτό ήθελα ακριβώς...Βέβαια στο μεσοδιάστημα επειδή ήθελα να κάνω τη δουλειά μου βρήκα έναν πόντιο τρόπο και έφτοιαξα από 36 κουμπιά σε 3 φύλλα εργασίας (σύνολο 108 κουμπιά ) με ένα κουμπί για κάθε γραμμή που ενδιαφερόμουν να γίνει η macro copy-paste. Ο παραπάνω κώδικας είναι πολύ πιο απλός οπότε θα τον υοθετήσω.Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα