Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Αν δε γνωριζω κατι,δεν απανταω..Οσες φορες εκανα καταθεση,ζητησαν ταυτοτητα.. Εμένα πάλι ΠΟΤΕ δεν μου έχουν ζητήσει ταυτότητα στις άπειρες φορές που έχω κάνει κατάθεση στο γκισέ, άσχετα αν ήταν συναλλαγή με βιβλιάριο, άσχετα ο λογαριασμός ήταν δικός μου ή τρίτου. Δεν είναι λογικό να σου ζητάνε ταυτότητα για κατάθεση, δεν υπάρχει λόγος για ταυτοποίηση, μόνο στην ανάληψη ζητάνε. Η μοναδική περίπτωση που χρειαζόταν ταυτότητα ήταν μια συγκεκριμένη περίοδο(2004-2009), και μόνο εφόσον έκανες κατάθεση σε δικό σου λογαριασμό. Αν δεν ήσουν δικαιούχος στο λογαριασμό που γινόταν η κατάθεση, σε χρέωναν "προμήθεια για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου"(1,50€ πχ για eurobank). Τα παραπονα σου στο δντ... Εφόσον για σένα προσωπικά ισχύουν διαφορετικά πράγματα από ότι ισχύουν για όλους τους άλλους, μάλλον εσύ πρέπει να κάνεις παράπονα.
patriot21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Εμένα πάλι ΠΟΤΕ δεν μου έχουν ζητήσει ταυτότητα στις άπειρες φορές που έχω κάνει κατάθεση στο γκισέ, άσχετα αν ήταν συναλλαγή με βιβλιάριο, άσχετα ο λογαριασμός ήταν δικός μου ή τρίτου. Δεν είναι λογικό να σου ζητάνε ταυτότητα για κατάθεση, δεν υπάρχει λόγος για ταυτοποίηση, μόνο στην ανάληψη ζητάνε. Η μοναδική περίπτωση που χρειαζόταν ταυτότητα ήταν μια συγκεκριμένη περίοδο(2004-2009), και μόνο εφόσον έκανες κατάθεση σε δικό σου λογαριασμό. Αν δεν ήσουν δικαιούχος στο λογαριασμό που γινόταν η κατάθεση, σε χρέωναν "προμήθεια για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου"(1,50€ πχ για eurobank). Εφόσον για σένα προσωπικά ισχύουν διαφορετικά πράγματα από ότι ισχύουν για όλους τους άλλους, μάλλον εσύ πρέπει να κάνεις παράπονα. Δε με ενοχλει αδερφε,αν δε θελω να δωσω ταυτοτητα,παω απο το μηχανημα!
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δε με ενοχλει αδερφε,αν δε θελω να δωσω ταυτοτητα,παω απο το μηχανημα! Απλά απάντηση ήταν στο "Τα παραπονα σου στο δντ..." που έγραψες. Αν δεν ενοχλεί μια φορά εσένα το ότι(κακώς) σου ζητάνε ταυτότητα για να κάνεις κατάθεση, τότε εμένα δεν με ενοχλεί δέκα 1
Valerie_ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά κι εμένα σε Πειραιώς και Εθνική μου ζητάνε ταυτότητα. Σε διαφορετικά καταστήματα και πόλεις.
mike299 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Φίλος μου πάντως που ήθελε να κάνει κατάθεση στον δικό του λογαριασμό μερικά χιλιάρικα, όχι μόνο ζήτησαν ταυτότητα αλλά έπρεπε και να δικαιολογήσει από που προήλθαν τα χρήματα αλλιώς δεν τα δεχόταν ο ταμίας. Μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που το θυμάμαι ακόμα παρόλο που έχουν περάσει καμιά δεκαριά χρόνια
bedazzled Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Πόσα χιλιάρικα; Μέχρι 10Κ νομίζω δεν χρειάζεται να δηλώσεις τίποτα. Μπορείς βέβαια να το σπάσεις και σε κομμάτια...
scullyist Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Κατάθεση ενοικίου (ή και σε δικό μου λογ/μό) σε γκισέ, δεν ζητούσαν. Κάπου πριν ~4-5 [;] χρόνια ήταν που άλλαξε η φάση και ζητάνε πάντα (σε Marfin και Πειραιώς η δική μου εμπειρία). Νομίζω ήταν η ίδια εποχή που γενικώς εντάθηκε το φακέλωμα στα τραπεζικά με τα του δντ και πλέον ζητούσαν π.χ. και περισσότερη χαρτούρα για να ανοίξεις νεο λογαριασμό (κάποτε άνοιγες απλά με μια ταυτότητα και τέλος, μετά ήθελε και εκκαθαριστικό κλπ).
iordanis77 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Θέλω να κάνω αυτό που λέει ο τίτλος από κοντά σε τράπεζα... Γίνεται; Εαν ναι σε ποιες τράπεζες; Μεσω web banking, σε καποιες τραπεζες φαινεται ο καταθετης, σε καποιες οχι.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Πριν λιγο καιρο στα γκισε υπηρχε χαρτακι οτι για καταθεση ποσου θελει οπωσδηποτε ταυτοτητα . Δεν ξερω αν αλλαξε. Σε καταθεση που μου ειχαν κανει απο μηχανημα δεν φαινοταν καταθετης αλλα πηρα την τραπεζα και μου τον ειπαν.
iordanis77 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Εμένα πάλι ΠΟΤΕ δεν μου έχουν ζητήσει ταυτότητα στις άπειρες φορές που έχω κάνει κατάθεση στο γκισέ, άσχετα αν ήταν συναλλαγή με βιβλιάριο, άσχετα ο λογαριασμός ήταν δικός μου ή τρίτου. Δεν είναι λογικό να σου ζητάνε ταυτότητα για κατάθεση, δεν υπάρχει λόγος για ταυτοποίηση, μόνο στην ανάληψη ζητάνε. Δεν ειναι λογικο και δεν υπαρχει λογος?.... δηλαδη αν χρηματιστει ενας διεφθαρμενος πολιτικος να μη φαινεται ποιος του εβαλε τα λεφτα? Φανταζομαι οτι εσενα δε σου ζητανε ταυτοτητα γιατι βαζεις μικροποσά. Κανονικα ζητανε παντως. Ακομα και για ενημερωση βιβλιαριου ζητανε. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ειναι λογικο και δεν υπαρχει λογος?.... δηλαδη αν χρηματιστει ενας διεφθαρμενος πολιτικος να μη φαινεται ποιος του εβαλε τα λεφτα? Φανταζομαι οτι εσενα δε σου ζητανε ταυτοτητα γιατι βαζεις μικροποσά. Κανονικα ζητανε παντως. Ακομα και για ενημερωση βιβλιαριου ζητανε. Ετσι ακριβως...Μερικες φορες μπορει να μην είναι για καλο μια καταθεση στο ονομα μας χωρις να ξεουμε ποιος τα εβαλε.
insomnia888 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Στα μηχανήματα easypay της Πειραιώς σου ζητάει μόνο αιτιολογία, πήγα την περασμένη εβδομάδα. Το επιτρέπει ίδιο ισχύει και στο αντίστοιχο μηχάνημα της Alpha. Αντιθέτως στα γκισε μου ζητούν πάντα ταυτότητα και ένα κινητό.
gokuthelegend Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Κατάθεση ενοικίου (ή και σε δικό μου λογ/μό) σε γκισέ, δεν ζητούσαν. Κάπου πριν ~4-5 [;] χρόνια ήταν που άλλαξε η φάση και ζητάνε πάντα (σε Marfin και Πειραιώς η δική μου εμπειρία). Νομίζω ήταν η ίδια εποχή που γενικώς εντάθηκε το φακέλωμα στα τραπεζικά με τα του δντ και πλέον ζητούσαν π.χ. και περισσότερη χαρτούρα για να ανοίξεις νεο λογαριασμό (κάποτε άνοιγες απλά με μια ταυτότητα και τέλος, μετά ήθελε και εκκαθαριστικό κλπ). Εκκαθαριστικό νομίζω πάντα ζητούσαν, ή έστω το ΑΦΜ. Εγώ είχα ανοίξει λογαριασμό το 2008 στην Εθνική και θυμάμαι ότι μου είχαν ζητήσει το ΑΦΜ. Φυσικά από ότι βλέπω από τις απαντήσεις, δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση, αλλάζει από τράπεζα σε τράπεζα και από χρονολογία σε χρονολογία, δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση, είναι αναλόγως την περίπτωση. Στην Εμπορική το 2006 είχα ανοίξει επίσης με ταυτότητα και με ΑΦΜ. Στην Πειραιώς κάθε χρόνο από το 2010 που είναι πελάτης τους μου ζητάνε να τους πηγαίνω την φορολογική.
Joshua21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Κατάθεση ενοικίου (ή και σε δικό μου λογ/μό) σε γκισέ, δεν ζητούσαν. Κάπου πριν ~4-5 [;] χρόνια ήταν που άλλαξε η φάση και ζητάνε πάντα (σε Marfin και Πειραιώς η δική μου εμπειρία). Νομίζω ήταν η ίδια εποχή που γενικώς εντάθηκε το φακέλωμα στα τραπεζικά με τα του δντ και πλέον ζητούσαν π.χ. και περισσότερη χαρτούρα για να ανοίξεις νεο λογαριασμό (κάποτε άνοιγες απλά με μια ταυτότητα και τέλος, μετά ήθελε και εκκαθαριστικό κλπ). Στην Πειραιώς τελευταία φορά έκανα κατάθεση με βιβλιάριο Ιανουάριο 2015(160€), ΔΕΝ μου ζήτησαν ταυτότητα. Επίσης τη χαρτούρα δεν στη ζητούσαν μόνο όταν άνοιγες νέο λογαριασμό, τη ζητούσαν και τη ζητάνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επικαιροποίηση αν θυμάμαι καλά πρέπει να γίνεται κάθε 3 χρόνια, στην ταυτότητα πιο συχνά. Δεν ειναι λογικο και δεν υπαρχει λογος?.... δηλαδη αν χρηματιστει ενας διεφθαρμενος πολιτικος να μη φαινεται ποιος του εβαλε τα λεφτα? Φανταζομαι οτι εσενα δε σου ζητανε ταυτοτητα γιατι βαζεις μικροποσά. Κανονικα ζητανε παντως. Ακομα και για ενημερωση βιβλιαριου ζητανε. Δηλαδή πιστεύεις πως και αυτός που χρηματίζει και αυτός που χρηματίζεται είναι τόσο ηλίθιοι που το κάνουν μέσω τραπέζης? Όσο για την ενημέρωση βιβλιαρίου, πόσο άκυρο είναι να σου ζητάνε ταυτότητα ενώ μπορείς να την κάνεις με το μηχάνημα που είναι ακριβώς δίπλα(Πειραιώς πχ)? Οι ίδιοι οι υπάλληλοι σου λένε να βάλεις το βιβλιάριο μέσα στο μηχάνημα ώστε να ενημερωθεί αντί να περιμένεις στην ουρά για να εξυπηρετηθείς από το γκισέ ή από κάποιο γραφείο.
iordanis77 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή πιστεύεις πως και αυτός που χρηματίζει και αυτός που χρηματίζεται είναι τόσο ηλίθιοι που το κάνουν μέσω τραπέζης? Μα αν δε χρειαζοταν η ταυτοτητα οπως λες, τοτε γιατι οχι και μεσω τραπεζης? Εγω ο βιομηχανος στελνω εναν υπαλληλο μου και σου βαζει λεφτα εσενα του βουλευτη. Όσο για την ενημέρωση βιβλιαρίου, πόσο άκυρο είναι να σου ζητάνε ταυτότητα ενώ μπορείς να την κάνεις με το μηχάνημα που είναι ακριβώς δίπλα(Πειραιώς πχ)? Οι ίδιοι οι υπάλληλοι σου λένε να βάλεις το βιβλιάριο μέσα στο μηχάνημα ώστε να ενημερωθεί αντί να περιμένεις στην ουρά για να εξυπηρετηθείς από το γκισέ ή από κάποιο γραφείο. Δε ξερω αν ειναι ακυρο ή εγκυρο, στο γκισε πλεον σου ζητανε. Μου εχει τυχει και να μη ζητησουνε, βεβαια. Μαλλον ψαχνουν ευκαιρια να τσεκαρουν συνεχως τα στοιχεια σου. Επίσης τη χαρτούρα δεν στη ζητούσαν μόνο όταν άνοιγες νέο λογαριασμό, τη ζητούσαν και τη ζητάνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επικαιροποίηση αν θυμάμαι καλά πρέπει να γίνεται κάθε 3 χρόνια Θεωρητικα ειναι καθε χρονο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα