wnet Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Oι γνωστοι Ελληναραδες ξαναχτυπουν. Θα δωσετε τον αριθμο του κινητου σας στην Google, Και τι θα παθετε ωρε; Αλλοι λενε οτι απλα γλυτωνεις τον κωδικο. Τοσα ξερουν τοσα λενε. Γνωστοι τεχνολογικα αμπαλοι Ελληναραδες, που αν τους πεις '2 step verification' θα νομιζουν οτι ειναι κανα παιχνιδι για το ps4. Ουρτ ρε Γεια σου ρε φωτεινέ παντογνώστη!!!! Οι υπόλοιποι φυσικά δεν έχουν γνώμη/γνώση.... 1
κβαντικος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή άμα θελήσω εγώ να μπω σε ένα από τους υπολογιστές του σχολείου θα πρέπει να κουβαλάω το κινητό μου ή να πάρω άδεια από τον καθηγητή για να πάω σπίτι και να πάρω το κινητό??? Καλύτερα να μην το εφαρμόσουν σε όλους αυτό το καινούριο σύστημα Οχι, απλα θα πρεπει να διαβασεις το αρθρο στο οποιο σχολιαζεις.....
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Τίποτα καινοτόμο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία (οι περισσότερες εταιρίες που παρέχουν προϊόντα strong authentication την ονομάζουν push verification) δεν είναι κάτι νέο. Ήδη η SafeNet, η Symantec, η Duo Security (εκτός από προφυλακτικά βγάζει τώρα και "άλλα" προϊόντα ασφάλειας ) το έχουν στο software authentication τους. Αντί ο χρήστης να κάθεται να πληκτρολογεί τον 6ψήφιο ή 8ψήφιο κωδικό που γίνεται generate στο application, υπάρχει η δυνατότητα να δεχτεί ειδοποίηση στο app του κινητού και έχεις τις επιλογές Allow και Deny. Πατώντας allow το strong authentication είναι επιτυχημένο. Συνήθως πάντως στη συνέχεια ο χρήστης πρέπει να δώσει και το password του (2 factor), Εδώ η Google λέει ότι είναι αρκετό με το push verification.... Προσωπικά θα ήθελα και τα δύο για μεγαλύτερη ασφάλεια...Θα μπορούσε να το βάλει σαν feature στο Google Authenticator. p.s. Νομίζω η Duo Security δίνει δωρεάν ακόμα το προϊόν για προσωπική χρήση. Όποιος ασχολείται ας το δοκιμάσει αξίζει. Έχω στήσει Ubuntu Server και το software της Duo πάνω του. Για να κάνω log on στο putty λαμβάνω push verification στο app της Duo στο Android μου. Με το που πατάω allow μου κάνει logon στο putty. Πολύ καλό.
The_Judas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Σας έχει πάρει ποτέ κανένας τηλέφωνο μέσω της google; Στην τράπεζα δεν γίνετε το κινητό σας ή σε όλα τα e-shops; και εγώ το δίνω φειδωλά το κινητό ή το e-mail μου αλλά ας μην γινόμαστε και υπερβολικοί. Η google στατιστικά μαζεύει, δεν την ενδιαφέρει ούτε θα ρισκάρει να πουλήσει λίστες με κινητά... Τόσα χρόνια, όλοι σχεδόν είχαμε τα σταθερά μας δηλωμένα στον τηλ. κατάλογο. Τώρα με τα κινητά θυμήθηκαν όλοι το απόρρητο ή αναρωτιούνται αν μας παρακολουθούν;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Όταν έχεις ένα gmail το οποίο σε ακολουθεί για 10+ χρόνια και έχεις εκεί όλο το αρχείο σου και πληρώνεις και έξτρα storage, προφανώς και δίνεις το κινητό σου για να είσαι σίγουρος πως θα έχεις πρόσβαση αν κάτι πάει στραβά. Όταν όμως συστηματικά ανοίγεις 10 λογαριασμούς κάθε μήνα για να γραφεσαι από δω και από κει και να τρολλάρεις τους πάντες, είναι λογικό να μη γουστάρεις να δώσεις το κινητό σου μιας και σου είναι άχρηστη η υπενθύμιση του κωδικού. Εξάλλου πέρα από το πρώτο login δεν χρειάζεται να θυμηθείς τον κωδικό ξανά αφού δεν θα ξανασυνδεθεις...
dimos47ki7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 απλό είναι... βρήκε τρόπο να γραψεις το κινητο σου ώστε να το μάθει... κανείς δεν το έγραφε.... γεια σου ρε g o o g l e Η google έχει λυσσάξει (τουλάχιστον σε μένα) να προσπαθεί να με πείσει να δώσω τον αριθμό του κινητού μου και καλά για να έχω πρόσβαση στον gmail λογαριασμό μου σε περίπτωση προβλήματος. Τώρα από ότι φαίνεται βρήκε άλλο τρόπο για να με πείσει. Αν αποκτήσω ακινησία στα δάχτυλα θα το σκεφτώ. Μέχρι τότε ευχαριστώ δεν θα πάρω. ακομα ψαχνω να βρω που γραφει οτι θα σου ζητησει τον αριθμο του τηλεφωνου σου? ακομα και στα λινκ που διαβαζω, μιλαει για ενημερωση μεσω google cloud και ΟΧΙ μεσω SMS αν θελετε να βλεπετε παντου φαντασματα και μπαμπουλες, εχετε καθε δικαιωμα να το κανετε, αλλα διαβαστε πρωτα το αρθρο αλλα τι λεω...δεν χρειαζεται καν να διαβασετε το αρθρο...μεχρι και στις φωτο φαινεται η ειδοποιηση που ξεκαθαρα δεν ειναι SMS αλλα ειδοποιηση μεσω google. προσωπικα, ξερω πολλους φιλους και γνωστους που δεν ασχολουνται με την τεχνολογια, εφτιαξαν ενα gmail επειδη εχουν android, και απο τοτε δεν εχουν ξανασχοληθει. μετα απο καιρο, οταν χρειαστει να κανουν login εχουν ξεχασει προ πολλου τον κωδικο, και αρχιζουν και ψαχνονται. αυτο τους λυνει τα χερια στην ουσια
AntiCambeR Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Χθες είδα μύνημα στο gmail οτι εκτός απο το κινητό μου και το PC μπήκε κάποιος απο Mac στις 23/12.Μου εβγαλε και την ip του και την τοποθεσία του κατά προσέγγιση.Το gmail δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε κάποιο site και το έχω φτιάξει πρίν κανα εξάμηνο.Οπότε έκανα 2 step verification και άλλαξα τον κωδικό.Μετά μπήκα δοκιμαστικά απο το PC 2-3 φορές και ζητούσε επαλήθευση κωδικού που έρχεται με sms στο κινητό,δεν χρέωσε κάτι.Στην συνέχεια επέλεξα να μην ζητάει κωδικό όταν μπαίνω απο το συγκεκριμένο PC. Πώς "ψαρεύουν " τα e-mail και τους κωδικούς, από το ιστορικό του PC μέσω διάφορων sites?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα