Perambulator Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Η Google ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει νέο τρόπο πρόσβασης στο Google account, ώστε να μην απαιτείται η εισαγωγή του κωδικού του χρήστη. Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης θα προσπαθεί να μπει στον λογαριασμό του, λόγου χάρη, από έναν υπολογιστή, θα λαμβάνει μια ειδοποίηση στο κινητό του (το οποίο θα πρέπει πρώτα να έχει εξουσιοδοτήσει) που θα του ζητάει να εγκρίνει την πρόσβαση που επιχειρείται. Φυσικά, όσοι χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους και με τον συμβατικό τρόπο (με την εισαγωγή κωδικού), σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο το smartphone τους. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι παρόμοια με το Account Key που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Yahoo. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια λειτουργία που προσφέρει ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση στον λογαριασμό του χρήστη. Επιπλέον, η λειτουργία αυτή θα διευκολύνει χρήστες οι οποίοι διαθέτουν μεγάλους και περίπλοκους κωδικούς. Η Google στέλνει προσκλήσεις σε ορισμένους χρήστες μέσω email, προκειμένου να τους ζητήσει να δοκιμάσουν τον νέο τρόπο πρόσβασης στο Google account τους και, στη συνέχεια, να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις. Ακόμη, οι χρήστες οφείλουν να χρησιμοποιούν κωδικό ή το δακτυλικό τους αποτύπωμα για το ξεκλείδωμα της συσκευής τους, ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής τους. Βέβαια, ο χρήστης έχει και τη δυνατότητα να μπει στον λογαριασμό του από άλλη συσκευή και να αφαιρέσει τα δικαιώματα πρόσβασης από τη συσκευή που έχασε. Φυσικά, όσοι συμμετέχουν στη δοκιμή της συγκεκριμένης λειτουργίας, μπορούν ανά πάσα στιγμή να διακόψουν τη συμμετοχή τους στην ομάδα δοκιμών. Προς το παρόν, η Google δεν έχει αναφέρει πότε θα κάνει διαθέσιμη τη συγκεκριμένη λειτουργία στο ευρύ κοινό. Site: TechCrunch Site: Engadget
KilliK Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 γιατι δεν τους στελνουν καλυτερα ενα ταχυδρομικο περιστερι; πιο ασφαλες. 4
el97639 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδη εισαι στο κομπιουτερ και λες μισο λεπτο να φερω το κινητο μου για να κανω login στο μαιλ? Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να μη θυμασαι κωδικους ή να μη πολυχρησιμοποιεις το gmail και το google και να θες να μπεις απο ενα ξενο κομπιουτερ στο λογαριασμο σου. αντε και σαν αντικαταστατη αυτου με την επαληθευση με sms 2
21century Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Αρκετά βολική προτροπή αλλά να έχουμε τουλάχιστον σε όλα τα κινητά αναβαθμίσεις ασφάλειας...
ditsikts Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Το πρόβλημα το κινητό είναι ότι κάποια μηνυματα χρεώνονται, πάντως είναι πολύ καλή προστσία το 2 step verification... Δε το ξέρω για το συγκεκριμένο αν χρεώνεται ή όχι
stefant24 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή άμα θελήσω εγώ να μπω σε ένα από τους υπολογιστές του σχολείου θα πρέπει να κουβαλάω το κινητό μου ή να πάρω άδεια από τον καθηγητή για να πάω σπίτι και να πάρω το κινητό??? Καλύτερα να μην το εφαρμόσουν σε όλους αυτό το καινούριο σύστημα
torm23 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Είναι ουσιαστικά το 2 step verification χωρίς το πρώτο step. ΟΚ σε γλιτώνει από το να βάλεις ένα password. Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει με το σημερινό 2 step verification είναι όταν δεν έχει σήμα το κινητό. Δεν υπάρχει χρέωση για να λάβεις το μήνυμα (ούτε όταν είσαι στο εξωτερικό).
Xander Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδη Δηλαδή διαβάσατε το άρθρο πριν σχολιάσετε(ούτε καν τις εικονίτσες?)? το sms είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να κάνεις log in αν βαριέσαι να γράφεις τον κωδικό σου. ακριβώς από κάτω σου έχει επιλογή να βάλεις το password εναλλακτικά. Εγώ πολύ χρήσιμο το βρίσκω πάντως, καιρός να αφήσουμε πίσω τα password. Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει με το σημερινό 2 step verification είναι όταν δεν έχει σήμα το κινητό. Δεν θα έπρεπε καν να στέλνουν sms (στα 90s είμαστε?) εκεί που θα είσαι θα έχει wifi οπότε έπρεπε μέσω δικτύου να σου στέλνουν την ειδοποίηση
nzeppos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Η μεγαλύτερη χρησιμότητα του παραπάνω δεν είναι τόσο για τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να συνδεόμαστε με τις υπηρεσίες της Google, όσο για τα logins από μηχανάκια τρίτων. Αν εγώ πχ. θέλω να μπω στο Gmail από το laptop της γυναίκας μου (για να μην τρέχω στο PC μου), πρέπει να μπω στο dropbox/copy (αφού πρώτα θυμηθώ τον κωδικό τους και περάσω 2-step verification), να ανοίξω το keepass, να δω και να εισάγω τον 20ψήφιο κωδικό του Google account και μετά να πάρω το κινητό, να τρέξω τον authenticator, να βάλω τον κωδικό του 2-step verification και... μπήκα. Ευκολάκι (not). Εναλλακτικά μπορώ να ανοίξω το (τοπικά κατεβασμένο) keepass file απευθείας από το κινητό, μόνο που θα φάω ένα λεπτό μέχρι να γράψω το περίπλοκο password στο swiftkey keyboard. Και πάλι θα ισχύουν τα περί εισαγωγής Google password/2-step στο ξένο μηχάνημα. Με τη νέα υπηρεσία, όλα τα παραπάνω γίνονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αρκεί να έχουμε πρόχειρο το κινητό δίπλα μας (που συνήθως το έχουμε). 1
taito Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 απλό είναι... βρήκε τρόπο να γραψεις το κινητο σου ώστε να το μάθει... κανείς δεν το έγραφε.... γεια σου ρε g o o g l e 10
pcos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 η επιπλεον ασφαλεια θελει και καποιο κοπο. το σιγουρο ειανι παντως οτι τα σμαρτφον μας εχουν λυσει τα χερια (και κανουν και κako στη μνημη μας αλλα ειναι αλλη κουβεντα αυτο )
Hlapatsas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Εμπρός λοιπόν για την πλήρη εξάρτηση από τα μέσα τεχνολογίας!Το μυαλό ασ'το στην άκρη,μην το κουράζεις... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα