Προς το περιεχόμενο

Windows xp

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και χρόνια πολλά.Πρέπει να περαστούν windows xp οπωσδήποτε σε ένα σύστημα αλλα αυτό είναι αδύνατο.Ενώ έχω περάσει σε στικάκι τo iso ξεκινάει απο  εκεί ώστε να κάνει την εγκατάσταση με το που φτάνει  να ξεκινήσει μου πετάει μπλέ οθόνη και μένει εκεί.Καμιά λύση παιδιά γιατι θα το πετάξω το ρημάδι

Δημοσ.

Μητρική είναι η Asus P4P800

Pentium 4

Sata  hd 160gb

Bios 1021-006 beta

Πρι καμιά 15-αριά χρόνια είχα την ίδια motherboard και επεξεργαστή.

Δεν θυμάμαι να είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Θα σου πρότεινα να ελέγξεις τις μνήμες με το Memtest86, και αν δεν έχουνε πρόβλημα να ξεκουμπώσεις ότι δεν είναι απολύτως απαραίτητο μήπως το πρόβλημα είναι σε κάποιο περιφερειακό.

Δημοσ.

ειχα δυσκολευτει να κανω bootable windows xp usb. οτι ειχα κανει δεν μπορουσε να γινει η εγκατασταση. περασαν 3 χρονια απο τοτε και δεν θυμαμαι καθολου την σελιδα με τον οδηγο. δοκιμασε να το κανεις απο την αρχη με κανενα αλλο οδηγο.

Δημοσ.

Μπορεις να μου κανεις μια εξυπηρετηση και να μου πεις τι γραφει το blue screen? Μια φωτογραφια θα βολευε :)

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει είναι θέμα ρύθμισης bios για disk controller αλλα achi δεν εχει στο bios ώστε να γίνει ide

post-244051-0-09127500-1451090325_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν είναι σταθερός τότε αλλάζεις καλώδιο δεδομένων, η το βάζεις καλύτερα στη θέση του, για το δίσκο (μια πρόχειρη λύση) και κάνεις Fdsik που σου προτείνει.

Αν χρειάζεσαι XP τότε βάλε τα σε VirtualBox...μπορείς να δώσεις Usb πόρτες για οποιαδήποτε χρήση (έτσι να δουλεύουν drivers για παλιά μηχανήματα).

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει είναι θέμα ρύθμισης bios για disk controller αλλα achi δεν εχει στο bios ώστε να γίνει ide

Εγω πιστευω οτι κατα 99.9% φταιει οτι προσπαθεις να κανεις Install μεσω USB. 

Edit:

Σε περιπτωση που δεν δουλευει να εχεις Primary IDE Master HDD και Secondary IDE CD τοτε μαλλον εχεις προβληματικο IDE port. Μπορεις να τα βαλεις και τα δυο στο ιδιο port σαν Master-Slave

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι προσπαθείς να περάσεις ένα λειτουργικό εποχής PATA σε δίσκο που έχει SATA,βασικά αυτό που είπε ο isay είναι απλά αφού δεν έχει το bios την ρύθμιση θα πρέπει να περάσεις το driver για το sata για να αναγνωριστεί.

Ένα από αυτά τα δύο είναι,ποιο πιθανό το δεύτερο που είναι δισκέτα,πατάς F6 εκεί που σου λέει για έξτρα driver και τον φορτώνεις. 

http://www.driverasus.com/asus-p4p800-windows-xp-drivers/

Intel® Chipset Software Installation Utility Download

Makedisk for Intel ICH5R chipset Download

Άλλο ενδεχόμενο είναι να κάνεις εγκατάσταση με cd/usb όπου περιέχει ήδη τους οδηγούς για sata, sata slipstream λέγεται η διαδικασία. 

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία το τι δίσκο βάζεις εσύ,ξεκινάει η εγκατάσταση βλέπει υλικό που δεν το ξέρει και κολλάει,πρέπει να του πεις τι είναι.

Υπάρχει και ενδεχόμενο να μπορείς μέσα από το Bios να απενεργοποιήσεις εντελός το sata,δες το.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...