Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα Site που απευθύνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα (π.χ μια ιστοσελίδα με ειδήσεις), είναι καλό να έχει Url με ελληνικούς χαρακτήρες ή δεν έχει να κάνει?

πχ: 

1. .gr/ελληνικοί-χαρακτήρες-στο-url-και-seo
  2. .gr/ellhnikoi-xarakthres-sto-url-kai-seo

Ποιο από τα 2 είναι πιο SEO friendly?

Δημοσ.

και τα 2 ειναι SEO friendly και δεν υπαρχει καλυτερο η χειροτερο.

η μονη διαφορα ειναι οτι δε βολευουν οι ελληνικοι χαρακτηρες γιατι οταν γινεται copy paste βγαινει ενας μεγαλος σιδηροδρομος και επισης υπαρχει συχνα προβλημα στο google analytics και γενικοτερα σε προγραμματα που ελεγχουν την σελιδα να εχουν ασυμβατοτητα με τα ελληνικα.

προσωπικα προτειμω αγγλικους χαρακτηρες

παρομιες ερωτησεις με απαντησεις εχω γραψει εδω http://www.seotzis.gr/search/label/faq

• Like 1
Δημοσ.

Nice!

Έχεις "Είναι καλύτερο να έχω Ελληνική IP" και δεν έχεις "Είναι καλύτερο να έχω Ελληνικό Domain".

Νομίζω αρκετοί έχουν αυτή την απορία. Δηλαδή έχει μεγάλη διαφορά αν έχεις barbanews.com ή barbanews.gr!?

PS: Μιλας για ΣΕΟ αλλά έχεις κάνει ένα λάθος :P

Π.χ

http://www.seotzis.gr/2015/03/ip.html

should be

http://www.seotzis.gr/2015/03/einai-kalytero-gia-seo-na-exw-ellhnikh-ip.html 

ή

http://www.seotzis.gr/2015/03/einai-kalytero-seo-ellhnikh-ip.html

PS: Ενδιαφέρον σιτε. θα τα δω τα αρθρα!

PS3: Σου βρήκα και άλλο θέμα :P > "πρέπει να είναι αρκετό χρόνο Online η σελίδα μου για να έχω καλή κατάταξη" ? (σε συνδυασμό με καλό ΣΕΟ, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αν έχω μια σελίδα 2 μήνες, 6 μήνες ή 2 χρόνια)

Δημοσ.

σωστες οι παρατηρησεις σου!

(επιτηδες τα εχω κανει αυτα τα λαθη για να εξεταζω οσους νομιζουν οι ξερουν!  ......πλακα κανω)

οσο για την απορια σου com ή gr, ειναι ακιβως το ιδιο αρκει απο το webmaster tools (search console) να ειναι δηλωμενο οτι το σιτε εχει στοχο την ελλαδα

για το χρονο που λες, και ναι και οχι!  :-D

ειναι αναλογα τη λεξη η τη φραση που στοχευεις...

για μια μεγαλη φραση που δεν εχει ανταγωνισμο, μπορεις να βρεθεις στη πρωτη σελιδα ακομα και σε 1 ωρα απο τη στιγμη που θα φτιαξεις τη σελιδα.

αντιθετος για μια λεξη που υπαρχει μεγααααλος ανταγωνισμος, τοτε μπορει να χρειαστεις ακομα και 2 χρονια...

Δημοσ.

Δεν είμαι SEOτζης αλλά η ηλικία του Site πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο. Αν προσέξεις κιόλας στις σελίδες που σου δείχνουν PR, λένε πόσο καιρό είναι το Domain και έχει μια σχετική βαθμολογία.

Γενικά, αυτό που λες για το πρώτο λεπτό ισχύει κυρίως για τα μεγάλα brands που ανοίγουν ένα new site.

Για το .com/.gr νομίζω πως συμφωνώ αλλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου.

Δημοσ.

Δεν είμαι SEOτζης αλλά η ηλικία του Site πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο. 

πιστεψε με δεν ειναι καμια σημασια η ηλικια του site.

ειναι σαν τους τραγουδιστες,

αλλοι τραγουδανε χρονια και δε τους ξερει ουτε η μανα τους και αλλοι σε 1 μηνα γινονται πρωτο ονομα

θες και ζωντανο παραδειγμα?

κανε αναζητηση τη λεξη "ταινιες" και θα δεις στην αρχη σελιδες που ειναι ασχετικα καινουργιες και προχωρωντας προς τα πισω θα δεις παλιες "μεγαλες" και γνωστες σελιδες

Δημοσ.

Σχετικά με τα λινκς και το rel="nofollow"

Ξέρεις αν έχει διαφορά αν είναι λινκ με rel="nofollow" ή απλό κείμενο;.

Έχω ένα blog και στο τέλος κάθε άρθρου αναφέρω από που το πήρα. Βάζω πάντα το ακριβές URL από που το πήρα και βάζω την ιδιότητα rel="nofollow". Παρατήρησα όμως ότι μερικές σελίδες (και μεγάλες σελίδες) απλά αναφέρουν το όνομα ΧΩΡΙΣ να είναι Link και να οδηγεί κάπου.

So, whats better for SEO;

Δημοσ.

ναι εχει διαφορα. το απλο κειμενο ειναι απλο κειμενο χωρις καμια αξια στο seo

το nofollow ειναι καλυτερο απο το απλο κειμενο οταν το link ειναι προς το δικο σου site!

τωρα αυτο που λες για το blog σου, οτι και να βαλεις το ιδιο ειναι για σενα

Δημοσ.

Άντε μια τελευταία ερώτηση

Έχω αρχίσει εδώ και πολύ λίγο καιρό κάτι σε blogspot. Δηλαδή free domain. Έχω κάνει τα πάντα από SEO και τώρα απλά βάζω υλικό.

Σκέφτηκα να δώσω εκεί 10 ευρώ να αγοράσω ένα Domain γιατί ξέρω ότι δίνει τεράστια αξία η Google.

Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω και θέλω να μου πεις αν υπάρχει τρελή διαφορά

1. Να κρατήσω το free domain και να μην επενδύσω τσάμπα

2. Να αγοράσω ένα domain και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το blogger με το new domain. Θα έχω το bonus ότι δεν είναι free domain αλλά πάλι θα περιορίζομαι στο SEO. Τα προηγούμενα άρθρα που είναι πλέον στην αναζήτηση με το παλιό Domain δεν αποτελούν πρόβλημα καθώς η Google Κάνει redirect.

3. Μαζί με το Domain να αγοράσω και Hosting και να χτίσω το blog σε κάποιο CMS (Drupal) όπου θα έχω τον απόλυτο έλεγχο ΣΕΟ, πολύ ταχύτερο site με αποτέλεσμα πολύ καλύτερη κατάταξη από την Google. Τα προηγούμενα άρθρα δεν θα αναγνωρίζονται και έτσι θα είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή στο Ranking.

Αυτό που θέλω να μου πεις είναι, από θέμα ΣΕΟ, υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ανάμεσα στο 2 και στο 3?

Δημοσ.

και οι 3 περιπτωσεις ειναι ισοδυναμες αν τα δουλεψεις σωστα.

1. ειναι μια λυση free απλα. ουτε αρνητικη ουτε θετικη

2. ειναι γρηγορη λυση που δε θα χασεις τις θεσεις σου, απλα θα γινει αντικατασταση το domain αυτοματα στα αποτελεσματα.

αυτο εχω κανει και γω στο δικο μου site. το "παλιο" domain ειναι http://seotzis.blogspot.com

3. αν το κανεις απο τωρα ειναι σαν να ξεκινας νεο site. αρα δε προτεινεται για τη τωρινη φαση.

τι θα εκανα στη θεση σου:

αρχικα το 2. δηλαδη να "μεταφερθει" το σιτε σου σε domain ωστε να γινει αντικατασταση στα αποτελεσματα αναζητησης και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα, ΑΝ ΘΕΣ να φορτωσεις σε αυτο το domain καποιο cms μετα αρθρα που εχεις, και να κανεις manual redirect τα url των παλιων αρθρων στα καινουργια. αμα ειναι πολλα ακομα και να μη κανεις redirect δεν υπαρχει προβλημα, απλα θα αργησει η αυτοματη αντικατασταση...

ουσιαστικα με τη 2 λυση μεταφερεις τα αποτελεσματα στο domain και μετα αφου εχει γινει η μεταφορα, κοτσαρεις καποιο cms και μενουν τα αποτελεμαστα στο domain

το επιασες?

Δημοσ.

Ναι το έπιασα.

Απλά η απορία μου είναι πως θα μεταφερθεί το περιεχόμενο από blogger. Πως θα γίνει Export. (Σιγά μην κάτσω 1-1 τα ξαναγράψω). Νομίζω πως το Drupal μπορεί να εισάγει περιεχόμενο μέσω Feed. Νομίζω το λύσαμε αυτό.

Αυτό που μου την σπάει το blogger είναι ότι δεν παράγει αυτόματα auto_path και auto_description. Σε κουράζει πολύ... σε κάθε άρθρο, πέρα από το άρθρο αυτό καθ' αυτό, πρέπει να γράψεις τον τίτλο και το Description μόνος σου.

Ε λογικά αυτό θα κάνω! για αρχή 2 και μετά θα πηδήξω στο 3. Άσε που και οικονομικά με βολεύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...