Unabomber Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Οτιδήποτε είναι ανώτερο από του murica... εκτός αν έχεις πολλά λεφτά και καλή ασφάλεια. Για όσους δεν είναι στο murica: όταν λέω πολλά, εννοώ πολλά. Murica αν πας ξεβράκωτος μπαίνεις με μια "απλή διάσειση" και βγαίνοντας έχεις κάνει 40Κ λογαριασμό. Ιndeed, το εμαθα, απο την ασχημη πλευρα του...... οταν ειχα car accident..... Δεν ειχα προνοησει και για την καλυτερη insurance..... και οταν με το καλο βγηκα απο το Hospital , μονο που δεν επαθα 5 strokes και 10 heart attacks..... Bγηκα alive απο το accident, και θα τα παθαινα ολα μαζι στην εξοδο του hospital.... Εκτοτε, ποναει η τσεπη αλλα εχω το κεφαλι μου σε ηρεμια.... αν τυχον συμβει κατι αντιστοιχο.....
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Είναι πολύ γενικευμένη η ερώτηση σου. Δεν έχεις τελειώσει κάτι? Για αποθήκη τώρα ίσως, αλλά οι συνθήκες διαβίωσης.. Άλλο σενάριο. Έχω απολυτήριο στρατού . Εχω πιστοποίηση Ιεκ πληροφορικης ,ξέρω να επιδιορθωνω υπολογιστές να κανω φορματ και ξέρω επίσης να κατασκευάζω web-sites μεσω joomla.Ξερω κάποια Αγγλικά απλως δεν έχω πάρει κάποιο Lower. σκεφτομαι να δουλεψω προσωρινα σαν αποθηκαριος μεχρι να μαζέψω κάποια χρηματα και βλέπω μετά
Iris_89 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Έχω απολυτήριο στρατού . Εχω πιστοποίηση Ιεκ πληροφορικης ,ξέρω να επιδιορθωνω υπολογιστές να κανω φορματ και ξέρω επίσης να κατασκευάζω web-sites μεσω joomla.Ξερω κάποια Αγγλικά απλως δεν έχω πάρει κάποιο Lower. σκεφτομαι να δουλεψω προσωρινα σαν αποθηκαριος μεχρι να μαζέψω κάποια χρηματα και βλέπω μετά Ελπίζω να βρεις κάτι πάντως, good luck! 1
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Απ την αλλη είμαι λίγο διστακτικος να πάω Λονδίνο γιατί φοβάμαι τον παραμετρο τρομοκρατια και τζιχαντιστες... 1
Unabomber Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Απ την αλλη είμαι λίγο διστακτικος να πάω Λονδίνο γιατί φοβάμαι τον παραμετρο τρομοκρατια και τζιχαντιστες... 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Mια χαρα ειναι , εχει και αλλους με 2k-3k+ per term. term εννοείς τριμηνο/τετραμηνο; ο Filippos λέει το μήνα ακομα και για Λονδίνο υπερβολικά ακριβά, υποπτευομαι ότι προκειται για posh ιδιωτικο σταθμό
j0hnn1e Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Ανάλογα το επάγγελμα. Έχει και 12 μηνα internships που προσφέρουν 16.000, όχι οτι ζεις με αυτά αλλά λέμε τώρα. Επίσης ορισμένα internship σου προσφέρουν accomodation οπότε κάτι καλύπτει (δωμάτιο-τρώγλη μέχρι να σταθείς στα πόδια σου). Προσωπικά βρίσκω το internship πολυ δύσκολο να το καταφέρεις (να σε δεχτούν εννοώ) αν το CV σου δεν είναι πολύ καλό (publications, experience στον τομεα κλπ, η "καταγωγή" του πτυχίο δεν μετράει τόσο). Πολύ πιο εύκολα σε παίρνουν για δουλειά (new grad) παρά για intern 1
Unabomber Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 term εννοείς τριμηνο/τετραμηνο; ο Filippos λέει το μήνα ακομα και για Λονδίνο υπερβολικά ακριβά, υποπτευομαι ότι προκειται για posh ιδιωτικο σταθμό Υeap, Πριν 2 years η sister μου εψαχνε για την μικρη, εκει κοντα σε μας.... τετοιες prices περιπου πηρε.... Ειναι αναλογα και την περιοχη φυσικα...
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημόσιοι σταθμοί δεν υπάρχουν; Ή είναι overbooked ;
Unabomber Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημόσιοι σταθμοί δεν υπάρχουν; Ή είναι overbooked ; Υπαρχουν αλλα οπως και στους private, γινεται ενας μικροπανικος για μια θεση..... (Δεν ειναι ο κανονας βεβαια, αλλα υπαρχει) Συνηθως βρισκεις , αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις να μην το δεχτουν στο nursery που ειναι κοντα στο σπιτι σου, αλλα σε ενα αλλο που μπορει να κανεις και 20 λεπτα ή και περισσοτερο για να φτασεις...... again, it depends on the area you live... και ποσο overcrowded ειναι. Oσο για τα fees που ανεφερα πιο πανω...... take a look.... ''The fees are currently £3200.00 for 5 mornings per week, per term. Each term is approximately 12 weeks long. Fees are payable in advance for the first term and thereafter by the last day of the previous term. A fee of £25.00 per day is charged for late fees (Sundays and bank holidays not included). The fee for 4 afternoons is currently £2200.00 (from 13.00-15.15 - under 3's)'' http://www.tadpolesnursery.com/about-us.html#Fees Yπαρχουν φυσικα και πιο φθηνα, αλλα υπαρχουν και σαν το παραπανω.
bedazzled Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Με το Obamacare τι παίζει ακριβώς; Είναι το NHS του Murica;
Unabomber Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Με το Obamacare τι παίζει ακριβώς; Είναι το NHS του Murica; ΝHS ειναι το συστημα υγειας..... στο UK..... Οbamacare ειναι το Affordable Care Act που προσδοκει να γινει σαν το NHS καποια στιγμη.... Δηλαδη να εχουν ολοι προσβαση στις υπηρεσιες υγειας.... χωρις τα υπερογκα ποσα που ζητανε τωρα....και προσθετει νεα προνομια και δικαιωματα σε ολους τους πολιτες. ενα ωραιο video για το obamacare Eπιγραμματικα What Does ObamaCare Do? The Affordable Care Act does lots of important things including: Offering Americans a number of new benefits, rights, and protections in regards to their healthcare Setting up a Health Insurance Marketplace (HealthCare.Gov) where Americans can purchase federally regulated and subsidized Health Insurance during open enrollment. Expanding Medicaid to all adults in many states. Improving Medicare for seniors and those with long-term disabilities. Expanding employer coverage to millions of employees. Requiring most people to have coverage beginning in 2014in order to get an exemption, or pay a fee. and introducing new taxes and tax breaks, among other provisions. 1
OneTwo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δεν σε προσέβαλα με το κοτέτσι, αλλα δεδομένου του κόστους των ενοικίων στο Λονδίνο, τα λεφτά που δίνεις είναι πολύ λίγα. Ανεξάρτητα αυτού, αν είσαι PAYE, που κανονικά θα ΠΡΕΠΕΙ ως υπάλληλος, από το μηνιαίο εισόδημά σου αφαιρούνται Income Tax, NI και ιδιωτική σύνταξη (στην οποία θα πρέπει να κάνεις opt out αν δεν θες). Δες το payslip. Τα £10600 διαιρούνται στους 12 μήνες, και βασικά δεν πληρώνεις φόρο για τα πρώτα £833.33 κάθε μήνα. Και για καλό και για κακό θα σου σύστηνα να συμπληρώσεις φορολογική δήλωση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για το οικονομικό έτος 04/2014-03/2015 για την περίπτωση που ο φορολογικός κωδικός που έχεις είναι λάθος και οι κρατήσεις μεγαλύτερες λόγο λάθους. Κανονικά ως PAYE και αφού το μόνο εισοδήμά του είναι ο μισθός, δεν χρειάζεται να κάνεις δήλωση. Από εκεί και μετά, θα σου σύστηνα από αύριο το πρωί να κοιτάξεις για να εκμεταλευτείς το πτυχίο σου, ακόμα και αν χρειάζεται να φύγεις από το Λονδίνο. Η χώρα είναι τεράστια και το Λονδίνο αντιπροσωπεύει μόνο το 1/7 του πλυθισμού. Δεν είναι Ελλάδα όπου Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και μετά το χάος. To γνωρίζω αυτό αλλά το ανέφερα πιο πάνω το ότι βρήκαμε σπίτι και το νοικιάσαμε. Εφόσον εγώ πήρα το single room και όχι το double room όπως ο ένας συγκάτοικος, δε γίνεται να πληρώνουμε τα ίδια. Για φορολογική δε νομίζω γιατί έχω μόνο το payslip. Μέχρι στιγμής τα "μαθηματικά" βγαίνουν σωστά. Θα δείξει στο τέλος. Για underpayment δεν υπάρχει περίπτωση, οπότε μόνο επιστροφή μπορώ να πάρω στην καλύτερη. Από αύριο το πρωί δε γίνεται γιατί τα λεφτά του εστιατορίου μου εξασφαλίζουν πληρωμή δανείων και υποστήριξε Ελλάδα, οπότε μέχρι τον Μάρτιο δε μπορώ να κάνω τίποτα. Δυστυχώς. Μια επισήμανση για τον National Insurance Number, αυτό το παίρνεις κατευθείαν όταν πας στο job center που θα σου πουν και καταθέσεις τα χαρτιά σου, αλλά η κάρτα με τον αριθμό τυπωμένο επανω έρχεται στο σπίτι πιο μετά όπως είπες. Δεν είναι κάρτα. Είναι μια κόλλα Α4 που την παίρνεις ταχυδρομικώς σπίτι. Όποιοι αναφέρεστε σε συγκατοίκηση πρόκειται για φίλους σας που τους ξέρατε ή πήγατε μόνοι και βρήκατε κόσμο εκεί μέσω κάποιου μηχανισμού; Δε ξερω αν είναι χαζή ερώτηση απλά το ακούω να παίζει πολύ σαν τρόπος ζωής - λογικό αν έχεις ακριβά νοίκια. Εγώ τους γνώρισα στην δουλειά. Έψαχναν σπίτι, είχαν άδειο δωμάτιο, μου πρότειναν, είπα ναι και μπήκαμε. Το σπίτι είναι 2όροφο + ισόγειο οπότε είμαστε αρκετά άπλα. Αν θέλεις να μείνεις μόνος, τότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι τα περισσότερα λεφτά σου θα πηγαίνουν στο νοίκι. Εγω που είμαι 32 ετών και δεν έχω καποιο πτυχίο lower αγγλικών(αλλα τα μιλάω καλα τα αγγλικα και τα καταλαβαίνω) μπορώ βρώ δουλειά σε αποθηκη στο Λονδίνο? Προσφατα ήρθε ένας γνωστός μου από Ελλάδα με μοναδική εμπειρία σε μια εταιρία φυσικού αερίου και τώρα είναι αποθηκάριος σ' ένα μαγαζί. Τι ακριβώς και πως δε γνωρίζω αλλά την βρήκε την δουλειά. Και δεν έχει lower. Εγώ στο μοναδικό "θέμα" που με μπερδεύει ακόμα είναι η ανακύκλωση εδώ και κυριότερο, πρέπει να μάθω τι πάει που, πως κάποια πράγματα τα τυλίγεις και μετά τα βάζεις μέσα, είναι μέχρι να γίνει συνήθεια. Στην Αθήνα υπάρχουν οι κανονικοί κάδοι σκουπιδιών και οι ανακύκλωσης. Μια χαρά. Εδώ, υπάρχουν 4 κ υπάρχουν σαφείς οδηγίες στο τι μπαίνει ή οχι στον καθένα. Είναι μόνο θέμα συνήθειας και καλής μνήμης Δεν τα παίρνουν όλα μαζί, υπάρχουν μέρες που παίρνουν πχ μόνο τα γυαλικά και άλλη για τα φαγητά κτλ. Εμείς έχουμε δύο κάδους μόνο. Άλλαξε τίποτα; Και το θεμα υγειας με ενδιαφερει αν ξερει καποιος. Απ' όσο γνωρίζω (μέχρι στιγμής πέραν κάποιων μικροπροβλημάτων δε χρειάστηκα, οπότε δεν το έψαξα τόσο πολύ) κάθε περιοχή έχει κοντά της ένα ιατρείο. Κάνεις μια εγγραφή σε αυτό και κάθε φορά που θέλεις να δεις γιατρό, τους παίρνεις τηλέφωνο ή πας από εκεί, κλείνεις ραντεβού και σε βλέπει γιατρός. Τα ραντεβού μπορεί να είναι 3-4 μέρες μετά ή ακόμα και 2-3 εβδομάδες, αναλόγως το ιατρείο που θα είσαι. Στις περιπτώσεις που είναι εξαιρετικά επείγον, υπάρχουν τα επείγοντα στα νοσοκομεία αλλά όπως και στην Ελλάδα, ουρά και περιμένεις. 1
defacer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Με το Obamacare τι παίζει ακριβώς; Είναι το NHS του Murica; Καλά τα λέει ο unabomber, μια σούπερ περιληπτική εξήγηση κι από μένα. Πριν το obamacare στη murica είχες 3 δυνατότητες για να σου καλύψουν έξοδα περίθαλψης: 1. Medicare (μόνο για συνταξιούχους 65+) 2. Medicaid (μόνο για όσους δεν έχουν να φάνε) 3. Καραμπινάτο private insurance για όποιον έχει να πληρώσει ανάλογα Αν δεν ανήκεις σε καμία από τις 3 αυτές κατηγορίες και μπεις σε νοσοκομείο, όπως δηλαδή ο περισσότερος κόσμος, you are fucked σε σημείο που ίσως ήταν καλύτερα να πέθαινες (δεν υπερβάλλω, απλά δε βρίσκω το link τώρα, οπότε απλά δες αυτό). Ο λόγος είναι ότι θα πληρώσεις στα νοσοκομεία "τιμές καταλόγου" οι οποίες είναι από άλλο σύμπαν -- τελείως ενδεικτικά, $8 για μια γάζα και $2 για το στυλό που θα γράψουν κάτι πάνω της. Και θα πληρώσεις τα πάντα. Μέχρι και τα γάντια που έβαλε ο γιατρός για να σε εξετάσει. To Obamacare φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Θα έλεγα προς το καλύτερο, απλά δε μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν ποτέ δυνατόν να αλλάξει προς το χειρότερο. 2
Iris_89 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Εμείς έχουμε δύο κάδους μόνο. Άλλαξε τίποτα? Τι να πω.. Μάλλον αλλάζει από πόλη σε πόλη. Εγώ μένω Οξφόρδη και υπάρχουν 4 κάδοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα