Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τόσα πολλά; Δηλαδή οι κανονικοί υπάλληλοι πόσα παίρνουν;

Πάντως σε κάποιες εταιρίες στο εξωτερικό οι interns παίρνουν τον ίδιο μισθό με τους entry-level μόνιμους υπαλλήλους (pro-rata salary).

• Like 1
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοείται, δίπλα στο SF μένω και εγώ. Απλά, αυτοί οι μισθοί δεν είναι και τόσο υπερβολικοί όσο φαίνονται στον μέσο Έλληνα που θα δει αυτή τη λίστα και θα σκεφτεί ότι είμαστε εφοπλιστές

Ποση ωρα κανεις για τη δουλεια αν επιτρεπεται και τι νοικι δινεις;

Δημοσ.

Εννοείται, δίπλα στο SF μένω και εγώ. Απλά, αυτοί οι μισθοί δεν είναι και τόσο υπερβολικοί όσο φαίνονται στον μέσο Έλληνα που θα δει αυτή τη λίστα και θα σκεφτεί ότι είμαστε εφοπλιστές

Ακριβώς. Αυτή είναι και η παγίδα για όποιον σκέφτεται να μετακομίσει Λονδίνο. Ακούς κάτι μισθούς και νομίζεις ότι θα ζεις βασιλικά, αλλά δεν είναι έτσι. Αν είσαι μόνος σου, δεν είναι τόσο πρόβλημα, γιατί μπορείς να κόψεις από πολλές μεριές, αλλά αν έχεις οικογένεια, τα λεφτά φεύγουν πριν το καταλάβεις...

Πχ εγώ που έχω ένα παιδί και μένω στη ζώνη 3 -όχι κέντρο δηλαδή- κάθε μήνα σκάω 2.500 ευρώ για ενοίκιο και 1.500 ευρώ για τον παιδικό σταθμό.

Οπότε όποιος ενδιαφέρεται, ας ψαχτεί για τα πάγια έξοδα πριν πάρει την απόφαση.

• Like 4
Δημοσ.

Όποιοι αναφέρεστε σε συγκατοίκηση πρόκειται για φίλους σας που τους ξέρατε ή πήγατε μόνοι και βρήκατε κόσμο εκεί μέσω κάποιου μηχανισμού; Δε ξερω αν είναι χαζή ερώτηση απλά το ακούω να παίζει πολύ σαν τρόπος ζωής - λογικό αν έχεις ακριβά νοίκια.

Δημοσ.

Υπάρζουμ διάφορες ιστοσελίδες για να βρεις είτε συγκάτοικο/ους, είτε να νοικιάσεις δωμάτιο σε σπίτι.

Δημοσ.

Εγω που είμαι 32 ετών και δεν έχω καποιο πτυχίο lower αγγλικών(αλλα τα μιλάω καλα τα αγγλικα και τα καταλαβαίνω) μπορώ βρώ δουλειά σε αποθηκη στο Λονδίνο?

Δημοσ.

Θα μου άρεσε να επεκταθεί το θέμα σε οδηγό επιβίωσης και να δούμε και άλλες πολεις/χώρες.

Να μάθουμε διάφορα πράγματα που είναι διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα, τι θέλει προσοχή ώστε να αξιοποιείς καλύτερα τα χρήματα σου, διάφορους νόμους και κανονισμούς κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβώς. Αυτή είναι και η παγίδα για όποιον σκέφτεται να μετακομίσει Λονδίνο. Ακούς κάτι μισθούς και νομίζεις ότι θα ζεις βασιλικά, αλλά δεν είναι έτσι. Αν είσαι μόνος σου, δεν είναι τόσο πρόβλημα, γιατί μπορείς να κόψεις από πολλές μεριές, αλλά αν έχεις οικογένεια, τα λεφτά φεύγουν πριν το καταλάβεις...

Πχ εγώ που έχω ένα παιδί και μένω στη ζώνη 3 -όχι κέντρο δηλαδή- κάθε μήνα σκάω 2.500 ευρώ για ενοίκιο και 1.500 ευρώ για τον παιδικό σταθμό.

Οπότε όποιος ενδιαφέρεται, ας ψαχτεί για τα πάγια έξοδα πριν πάρει την απόφαση.

τι παιδικός σταθμός ειναι αυτός; για την elite;

Δημοσ.

Εγώ στο μοναδικό "θέμα" που με μπερδεύει ακόμα είναι η ανακύκλωση εδώ και κυριότερο, πρέπει να μάθω τι πάει που, πως κάποια πράγματα τα τυλίγεις και μετά τα βάζεις μέσα, είναι μέχρι να γίνει συνήθεια. Στην Αθήνα υπάρχουν οι κανονικοί κάδοι σκουπιδιών και οι ανακύκλωσης. Μια χαρά. Εδώ, υπάρχουν 4 κ υπάρχουν σαφείς οδηγίες στο τι μπαίνει ή οχι στον καθένα. Είναι μόνο θέμα συνήθειας και καλής μνήμης :P Δεν τα παίρνουν όλα μαζί, υπάρχουν μέρες που παίρνουν πχ μόνο τα γυαλικά και άλλη για τα φαγητά κτλ.

Δημοσ.

Εεμ, ας λάβουμε υπόψην και το κόστος ζωής για αυτή τη λίστα για να μην παραπλανουμε τον κόσμο. Για παράδειγμα η Twitter που είναι στο San Fransisco, τα ενοίκια για αξιοπρεπές σπίτι κοντά στο κέντρο είναι 4-5 χιλιάρικα.

Εβαλα αυτα τα salaries, για να δειξω οτι υπαρχουν και εταιριες που πληρωνουν, σε συγκριση με αλλες που δεν βλεπεις ουτε cent.....και πρεπει να παρεις μεχρι και loan για να τα βγαλεις περα.

Φυσικα το κοστος ζωης ειναι μεγαλο, οπως οταν βλεπω να ερχεται κοσμος στην ΝΥ ή στο Λονδινο, και να παθαινει σοκ με τις τιμες των appartments.

Οταν γυρισω back to London απο τον καινουργιο χρονο, θα το ψαξω για αγορα appartment, διοτι πλεον δεν συμφερει να δινω περι τα  £2k  without bills and council tax, σε ενα διαμερισμα που λειπω τον μισο χρονο....και κανουν παρτυ ο spiderman και η παρεα του.  :-(

Για το SF δεν γνωριζω απο rent prices, αλλα υπαρχουν εταιριες(γενικα αναφερομαι, οχι μονο στο SF) , που βοηθανε τους interns με το accomodation(ειτε με μια extra επιδοτηση, ειτε να τους φιλοξενουν σε flats με χαμηλο rent....

Βack in my days, οταν ημουν intern σε μια εταιρια κοντα στην Santa Clara, μας εδιναν την δυνατοτητα να μενουμε 5-10 λεπτα απο το campus, σε διαμερισματα (λογικα της εταιριας) με χαμηλο rent.... (με αλλα 2-3 ατομα φυσικα, αλλα εγω δεν ειχα κανενα προβλημα)  :-)

Δημοσ.

Mια χαρα ειναι , εχει και αλλους με 2k-3k+ per term. 

Και το θεμα υγειας με ενδιαφερει αν ξερει καποιος.

http://www.nhs.uk/pages/home.aspx

Πιστευω ειναι ανωτερο, απο το αντιστοιχο του Murica..... (αν και καποιοι εχουν αρκετα παραπονα και απο το NHS, προσωπικα τοσα χρονια, οσες φορες το χρειαστηκα, δεν αντιμετωπισα καποιο θεμα)

Δημοσ.

Θα μου άρεσε να επεκταθεί το θέμα σε οδηγό επιβίωσης και να δούμε και άλλες πολεις/χώρες.

Να μάθουμε διάφορα πράγματα που είναι διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα, τι θέλει προσοχή ώστε να αξιοποιείς καλύτερα τα χρήματα σου, διάφορους νόμους και κανονισμούς κλπ.

Θέλει πολλή δουλειά να κάνεις κάτι καλό και ίσως δεν έχουν όλοι την άνεση. Εγώ ας πούμε πρακτικά είναι αδύνατον να γράψω τριπλό σεντόνι just in case κάποιος μπορεί να το βρει ίσως χρήσιμο. Αλλά το έχω κάνει για άτομα που ήταν με το ένα πόδι στο αεροδρόμιο.

Σε κάποιες χώρες (USA/UK πρώτα απ' όλα) το κόστος του childcare είναι εξωφρενικό για τα δεδομένα μας. Η ιδέα μου είναι πως ούτε καν ακριβό δεν το λες το 1500 για Λονδίνο, ο Φίλιππος θα ξέρει πιο συγκεκριμένα.

Πιστευω ειναι ανωτερο, απο το αντιστοιχο του Murica..... (αν και καποιοι εχουν αρκετα παραπονα και απο το NHS, προσωπικα τοσα χρονια, οσες φορες το χρειαστηκα, δεν αντιμετωπισα καποιο θεμα)

Οτιδήποτε είναι ανώτερο από του murica... εκτός αν έχεις πολλά λεφτά και καλή ασφάλεια.  :-D

Για όσους δεν είναι στο murica: όταν λέω πολλά, εννοώ πολλά. Murica αν πας ξεβράκωτος μπαίνεις με μια "απλή διάσειση" και βγαίνοντας έχεις κάνει 40Κ λογαριασμό.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω που είμαι 32 ετών και δεν έχω καποιο πτυχίο lower αγγλικών(αλλα τα μιλάω καλα τα αγγλικα και τα καταλαβαίνω) μπορώ βρώ δουλειά σε αποθηκη στο Λονδίνο?

Ξερει κανεις;

Δημοσ.

Ξερει κανεις;

Είναι πολύ γενικευμένη η ερώτηση σου. Δεν έχεις τελειώσει κάτι? Για αποθήκη τώρα ίσως, αλλά οι συνθήκες διαβίωσης.. Άλλο σενάριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...