Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το βασικο για να δουλεψεις στο UK ειναι να αποκτησεις UK experience...... Πως την αποκτας ? Mε voluntary work or Internships..... Αλλα παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα. (Aναφερομαι σε εργασια σε μεγαλες εταιριες και οργανισμους και σε well paid θεσεις, χωρις φυσικα να υποτιμω τις υπολοιπες θεσεις εργασιας, αλλα δεν μπορω να εκφερω καθαρη γνωμη καθως δεν γνωριζω περι αυτων) μόνο που για voluntary work/internships νομικά δεν έχουν καμια υποχρέωση ούτε να σε πληρώσουν, ούτε να σε προσλάβουν μετά το πέρας. Σκέψου να δουλέυεις min. 6 μήνες στο Λονδίνο με αυτό το κόστος ζωής, απλήρωτος, και στο τέλος να μην σε προσλάβουν κιόλας...
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Εκεί θεωρείται φυσιολογικό αυτό; Γιατί εδώ αν ακούσουμε για καμιά βδομάδα δοκιμή γίνεται επανάσταση... 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 ναι, ειναι εντελώς unregulated αυτο το είδος εργασίας, έχω γνωστό που πήρε δάνειο για να ζήσει ενώ έκανε απλήρωτος internship... 2
Unabomber Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 μόνο που για voluntary work/internships νομικά δεν έχουν καμια υποχρέωση ούτε να σε πληρώσουν, ούτε να σε προσλάβουν μετά το πέρας. Σκέψου να δουλέυεις min. 6 μήνες στο Λονδίνο με αυτό το κόστος ζωής, απλήρωτος, και στο τέλος να μην σε προσλάβουν κιόλας... Για το voluntary σωστα τα λες.... Για τους interns επετρεψε μου να διαφωνησω μερικως. Στο πρωτο intern μου, δεν ειχε salary, οταν τελειωσε δεν συνεχισα, αλλα πηρα αρκετο xp...... αλλα οταν εκανα το 2ο intern, ειχε a bunch of dollars.... (και απο κει πηρα αρκετο xp) και τα 2, 12μηνα ηταν...
Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 το θέμα είναι ότι ειναι unregulated, δεν υπάρχει νομικό πλαισιο, ο ένας δινει κουπόνια φαγητού, ο άλλος ένα συμβολικο ποσό, ο άλλος τίποτα, ο άλλος τον βασικο, κοκ.
bedazzled Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Εκεί θεωρείται φυσιολογικό αυτό; Γιατί εδώ αν ακούσουμε για καμιά βδομάδα δοκιμή γίνεται επανάσταση... Δεν γίνεται να ζεις με κοπανιστό αέρα, εκτός αν είσαι ο παρακάτω: http://www.protothema.gr/world/article/281503/indos-gkoyroy-exei-na-faei-kai-na-piei-nero-70-xronia-/ 1
Apoll Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δε μένω σε κοτέτσι -ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό ενώ δεν ξέρεις καν που μένω. Νοικιάσαμε μεζονέτα μαζί με άλλους 4. Πέντε δωμάτια, σαλονοκουζίνα και δύο μπάνια. Τρίτη ζώνη, 20 λεπτά από κέντρο με Victoria Line. Απλά αναλάβαμε όλους τους λογαριασμούς εμείς + το council tax. Το νοίκι μου για single room μαζί με τους λογαριασμούς είναι 345 λίρες. Αν έχεις άτομα και μπορείς να το κάνεις, είναι προτιμότερο από το να υπενοικιάσεις ένα δωμάτιο σε κάποιον ξένο που θα στο δώσει σχεδόν double price και θα σε γλυκάνει λέγοντας "inclusive all bills". Από την ημέρα που ήρθα ο φόρος είναι 20% ανεξαιρέτως ποσού. Εκτός και αν είναι η πρώτη πρώτη δουλειά στο Λονδίνο, που ουσιαστικά τα πρώτα 10,000 είναι αφορολόγητα. Γενικά όμως δε χρειάζεται ν' ανησυχείς γιατί ουσιαστικά με το που τελειώνει ο Μάρτιος, παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς αν δικαιούσαι επιστροφή φόρου. Αν ναι, σου την στέλνουν ταχυδρομικώς σπίτι επιταγή και την εξαργυρώνεις σε τράπεζα. Τον βασικό μισθό τον ανέφερα με βάση την ώρα. Όπου και να πας τόσο είναι ο βασικός μισθός. Τώρα αν σε άλλες δουλειές κάποιος δίνει παραπάνω, δε μπορώ να το γνωρίζω. Ο βασικός είναι £6,7 την ώρα. Πάλι κάνεις λάθος, γιατί ο μισθός μου δεν είναι 18000 έτσι όπως το υπολογίζεις. Το ότι παίρνω καθαρά 1400 το μήνα, εννοώ ότι αυτά μου είναι στο χέρι μετά την αφαίρεση φόρου. Αλλά δεν είναι καθαρά από τις ώρες δουλειάς, καθώς στο εστιατόριο υπάρχει πάντα το service charge που παίρνεις και είναι tax free. Οι ώρες που δουλεύω είναι 40-44 ώρες την εβδομάδα. Δε με νοιάζει η δουλειά στην αποθήκη ούτε και η νταλίκα. Δουλειά σε εστιατόριο ήθελα να βρω πρώτα για τρεις λόγους: α. Κάνεις γνωριμίες. (Αν σκεφτείς ότι δουλεύω Oxford Street). β. Τσάμπα φαγητό. (Δεν είμαι και ο καλύτερος μάγειρας) γ. Εξασκείς καθημερινώς τα αγγλικά σου για να τα βελτιώσεις. Δόξα τω θεό πτυχίο έχω και θα το χρησιμοποιήσω. Απλά γι' αρχή εφόσον ήρθα και έπρεπε να βάλω λεφτά στην άκρη, η δουλειά αυτή μου ήρθε κουτί. Τώρα μπορώ να κάνω και Apply για πρακτικές και για εθελοντική όπως είπα αλλά και αν δεχθώ δουλειά με τα ελάχιστα λεφτά εφόσον προσφέρει εξέλιξη και βελτίωση των δυνατοτήτων μου. Και σε παρακαλώ μην μπερδεύεις τον κόσμο. Ναι μεν τα σπίτια είναι ακριβά αλλά δεν σημαίνει ότι σε όλο το Λονδίνο τα σπίτια είναι 1000 λίρες. Αυτό παίζει αναλόγως το άτομο και τι συμβιβασμούς μπορείς να κάνεις. Αν θέλεις να μείνεις Liverpool Street και να είσαι χλίδα, τότε κάτσε και δούλευε μόνο για το νοίκι σου. Εμένα δε με χαλάει καθόλου η 3η ζώνη εφόσον το σπίτι που μένουμε είναι πεντακάθαρο και όμορφο. Δεν σε προσέβαλα με το κοτέτσι, αλλα δεδομένου του κόστους των ενοικίων στο Λονδίνο, τα λεφτά που δίνεις είναι πολύ λίγα. Ανεξάρτητα αυτού, αν είσαι PAYE, που κανονικά θα ΠΡΕΠΕΙ ως υπάλληλος, από το μηνιαίο εισόδημά σου αφαιρούνται Income Tax, NI και ιδιωτική σύνταξη (στην οποία θα πρέπει να κάνεις opt out αν δεν θες). Δες το payslip. Τα £10600 διαιρούνται στους 12 μήνες, και βασικά δεν πληρώνεις φόρο για τα πρώτα £833.33 κάθε μήνα. Και για καλό και για κακό θα σου σύστηνα να συμπληρώσεις φορολογική δήλωση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για το οικονομικό έτος 04/2014-03/2015 για την περίπτωση που ο φορολογικός κωδικός που έχεις είναι λάθος και οι κρατήσεις μεγαλύτερες λόγο λάθους. Κανονικά ως PAYE και αφού το μόνο εισοδήμά του είναι ο μισθός, δεν χρειάζεται να κάνεις δήλωση. Από εκεί και μετά, θα σου σύστηνα από αύριο το πρωί να κοιτάξεις για να εκμεταλευτείς το πτυχίο σου, ακόμα και αν χρειάζεται να φύγεις από το Λονδίνο. Η χώρα είναι τεράστια και το Λονδίνο αντιπροσωπεύει μόνο το 1/7 του πλυθισμού. Δεν είναι Ελλάδα όπου Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και μετά το χάος. Σημείωση είμαι εδώ 13 χρόνια.... Άσε που ζητάνε όλα εμπειρία ας πούμε για παράδειγμα ότι εγώ έχω πτυχίο γεωλογίας, μεταπτυχιακό στην μετεωρολογία και άριστα αγγλικά ή έχω πτυχίο φιλοσοφικής και διδακτορικό τι υπάρχει για αυτές τις 2 περιπτώσεις; Για μετεωρολογία κοίτα εδώ http://www.rmets.org/news/jobs Για γεωλογία, στην χειρότερη περίοδο βγαίνεις στην αγορά εργασίας. Ελπίζω να μην είχες το πτυχιο 3+ χρόνια, γιατί έχασες το τρένο. Διαφορετικά κάνε το παιδαγωγικό 6 μήνες και γίνε science teacher. Έχει καλά λεφτά
dritan90 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 με την voluntary εργασια τουλαχιστον σου δινεται δυνατοτητα να μαθεις το processing και να μπεις στο κλίμα σιγουρα δεν ειναι καλο αν δεν σε πληρωνουν αλλα απο το καθεσαι. νομιζω στην Ελλαδα δεν γινεται κατι τετειο σωστα?ειναι υποχρεωμενοι να σε ασφαλισουν τουλαχιστον
defacer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Εκεί θεωρείται φυσιολογικό αυτό; Γιατί εδώ αν ακούσουμε για καμιά βδομάδα δοκιμή γίνεται επανάσταση... Ανάλογα το που. Γενικά οι interns είναι οι δούλοι με τις πλάτες των οποίων χτίζονται οι πυραμίδες. Δε σημαίνει ότι δεν κερδίζουν τίποτα από αυτό (πχ αν κάνεις intern σε γνωστή εταιρία μετά η πρόσληψη είναι σίγουρη), και πληρώνονται, αλλά λίγο. Φαντάσου εδώ από 1/1/2015 πληρώνονται βασικό 8.5 ευρώ την ώρα το οποίο βγαίνει κανα χιλιάρικο ή λίγο παραπάνω προ φόρου το μήνα. Πριν από αυτό ξεκινούσαν από 400 ευρώ για 40 ώρες τη βδομάδα, το οποίο μπορεί να περιέχει και μερικές απλήρωτες υπερωρίες, μέχρι ας πούμε 800. Για να έχεις μέτρο σύγκρισης, 400 ευρώ παίρνεις π.χ. ταμίας σε σουπερμάρκετ 10 ώρες τη βδομάδα. 2
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ανάλογα το που. Γενικά οι interns είναι οι δούλοι με τις πλάτες των οποίων χτίζονται οι πυραμίδες. Δε σημαίνει ότι δεν κερδίζουν τίποτα από αυτό (πχ αν κάνεις intern σε γνωστή εταιρία μετά η πρόσληψη είναι σίγουρη), και πληρώνονται, αλλά λίγο. Φαντάσου εδώ από 1/1/2015 πληρώνονται βασικό 8.5 ευρώ την ώρα το οποίο βγαίνει κανα χιλιάρικο ή λίγο παραπάνω προ φόρου το μήνα. Πριν από αυτό ξεκινούσαν από 400 ευρώ για 40 ώρες τη βδομάδα, το οποίο μπορεί να περιέχει και μερικές απλήρωτες υπερωρίες, μέχρι ας πούμε 800. Για να έχεις μέτρο σύγκρισης, 400 ευρώ παίρνεις π.χ. ταμίας σε σουπερμάρκετ 10 ώρες τη βδομάδα. Το θέμα είναι αν εδώ θα δούλευε κάτι τέτοιο κι αν θα το αποδεχόμασταν ως μια θεμιτή μορφή εργασίας, δεν το βλέπω πολύ πιθανό! Όπως κι αυτό που αναφέρθηκε με τα σπίτια, να παίρνει ο ιδιοκτήτης τηλέφωνο στη δουλειά σου κλπ. Άρα στο εξωτερικό προσαρμοζόμαστε γιατί δεν μας παίρνει...κάπως έτσι το βλέπω.
Iris_89 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το θέμα είναι αν εδώ θα δούλευε κάτι τέτοιο κι αν θα το αποδεχόμασταν ως μια θεμιτή μορφή εργασίας, δεν το βλέπω πολύ πιθανό! Όπως κι αυτό που αναφέρθηκε με τα σπίτια, να παίρνει ο ιδιοκτήτης τηλέφωνο στη δουλειά σου κλπ. Άρα στο εξωτερικό προσαρμοζόμαστε γιατί δεν μας παίρνει...κάπως έτσι το βλέπω. Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις, τότε γιατί να μην είναι σίγουρος ο κάθε ιδιοκτήτης οτι θα παίρνει το ενοίκιο του? Στην Ελλάδα μπορεί ο κάποιος να τα μαζέψει ένα βράδυ και να φύγει.. Γιατί ο ιδιοκτήτης να πληρώσει τα σπασμένα? 1
bedazzled Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το σχόλιο περί πυραμίδας είναι αρκετά ενδιαφέρον νομίζω... στην ουσία τους βοηθάς να χτίσουν την πυραμίδα τους και ως αντάλλαγμα στην καλύτερη ίιιιισως σε προσλάβουν αργότερα ή στην χειρότερη θα σου πουν να το βάλεις στο CV σου ως «εμπειρία».Γενικά καλός ο εθελοντισμός, αλλά ασύμβατος IMHO με το καπιταλιστικό σύστημα οικονομίας, μιας και χωρίς λεφτά δεν ζεις (εκτός αν είσαι ο Ινδός που ανέφερα πιο πάνω).
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις, τότε γιατί να μην είναι σίγουρος ο κάθε ιδιοκτήτης οτι θα παίρνει το ενοίκιο του? Στην Ελλάδα μπορεί ο κάποιος να τα μαζέψει ένα βράδυ και να φύγει.. Γιατί ο ιδιοκτήτης να πληρώσει τα σπασμένα? Εγώ συμφωνώ, απόλυτα λογικό μου φαίνεται κιόλας! Αλλά έχουμε πολλούς "επαναστάτες" που είμαι σίγουρος πως θα κράζανε αν γινόταν κάτι τέτοιο. Το ίδιο και για τη δουλειά. 1
Unabomber Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 @Pablo Oταν εννουσα πριν για interns σε τετοιου μεγεθους εταιριες αναφερομουν. http://www.forbes.com/sites/laurashin/2014/02/28/the-25-highest-paying-companies-for-interns/ Apple interns make almost $7,000 a month, but they can't whisper a word to their friends about their jobs http://uk.businessinsider.com/apple-internship-salary-housing-2015-6?r=US&IR=T 2
defacer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Όπως κι αυτό που αναφέρθηκε με τα σπίτια, να παίρνει ο ιδιοκτήτης τηλέφωνο στη δουλειά σου κλπ. Άρα στο εξωτερικό προσαρμοζόμαστε γιατί δεν μας παίρνει...κάπως έτσι το βλέπω. Εμένα μου ξύνισε γιατί προφανώς δεν είχα τέτοια εμπειρία νωρίτερα, αλλά ΟΚ αυτά είναι απλά in your mind. Όταν είσαι στη Ρώμη κάνεις όπως οι Ρωμαίοι. Γερμανία πάντως άπαξ και μπεις στο σπίτι μου λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να σε βγάλουν μετά, οπότε πριν σε βάλουν τσεκάρουν ο,τι μπορούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα