Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραιος φιλε πολυ χρησιμος οδηγος

Ο αδερφος μου μετακόμισε προσφατα πριν 3 μηνες και ειναι ολα οπως τα λες ακριβως.

Παντως επειδη η ζωη ειναι ακριβη εκει απ οτι μ λεει αν δεν κανεις οικονομια τα λεφτα φευγουν πανευκολα.

Θα παω κ εγω να τον δω κατα το τελος Ιανουαρίου να δω και την Αγγλία γιατι απο μικρος ηθελα να παω :)

• Like 1
Δημοσ.

Εξαιρετικός βασικός οδηγός, συγχαρητήρια ΟP. Μπορεί να μην μένω Λονδίνο αλλά είναι γενικότερα πολύ χρήσιμος οδηγός.

• Like 1
Δημοσ.

Το βασικο για να δουλεψεις στο UK ειναι να αποκτησεις UK experience...... 

Πως την αποκτας ? Mε voluntary work or Internships.....  Αλλα παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα.  :-)

(Aναφερομαι σε εργασια σε μεγαλες εταιριες και οργανισμους και σε well paid θεσεις, χωρις φυσικα να υποτιμω τις υπολοιπες θεσεις εργασιας, αλλα δεν μπορω να εκφερω καθαρη γνωμη καθως δεν γνωριζω περι αυτων) 

Btw, well done για το guide.  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Πως την αποκτας ? Mε voluntary work or Internships.....  Αλλα παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα.  :-)

(Aναφερομαι σε εργασια σε μεγαλες εταιριες και οργανισμους και σε well paid θεσεις, χωρις φυσικα να υποτιμω τις υπολοιπες θεσεις εργασιας, αλλα δεν μπορω να εκφερω καθαρη γνωμη καθως δεν γνωριζω περι αυτων) 

Btw, well done για το guide.  :-)

Έχω ακούσει ξανά για voluntary work, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Συγκεκριμένα **όλοι** οι φίλοι και γνωστοί που είχα

βρήκαν δουλειά χωρίς καθόλου εμπειρία στο UK. Κάποιοι δεν είχαν καν εμπειρία στην Ελλάδα. Όλοι όμως που ξέρω

έκαναν κάποιο μεταπτυχιακό στο UK. Οπότε δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται "εμπειρία".

Τα παραδείγματα που ξέρω είναι σε RBS, Standard Life, Hedge funds, IT (software engineers etc).

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ακούσει ξανά για voluntary work, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Συγκεκριμένα **όλοι** οι φίλοι και γνωστοί που είχα

βρήκαν δουλειά χωρίς καθόλου εμπειρία στο UK. Κάποιοι δεν είχαν καν εμπειρία στην Ελλάδα. Όλοι όμως που ξέρω

To ειπες και μονος σου.....  :-)

επισης οπως εγραψα παραπανω, παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα.

Φυσικα, και μπορει καποιος να βρει εργασια χωρις uk xp, απλα οταν μιλαμε για ''καλες'' θεσεις, και οχι junior, εκει παιζει μεγαλο ρολο....

Για καποιο λογο, οντως στις Banks, παιρνουν ατομα, πολυ ευκολα.... δεν γνωριζω τον λογο βεβαια... :mellow:

Δημοσ.

To ειπες και μονος σου.....  :-)

επισης οπως εγραψα παραπανω, παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα.

Φυσικα, και μπορει καποιος να βρει εργασια χωρις uk xp, απλα οταν μιλαμε για ''καλες'' θεσεις, και οχι junior, εκει παιζει μεγαλο ρολο....

Για την ιστορία δεν έχω δουλέψει ποτέ σε industry και δεν με ενδιαφέρει κιόλας :-D :-D. 

Aπλά ήθελα να σιγουρευτώ τι εννοείς, γιατί πριν 6 χρόνια μου προτείναν γνωστοί έλληνες να κάνω voluntary work

πριν πάω για δουλειά, ενώ τελειώνα το μεταπτυχιακό. Αλλιώς θα δυσκολευόμουν να βρω δουλειά.

Πράγμα που θεώρησα περιττό και το περιβάλλον μου απλά επιβεβαίωνε την άποψη μου. 

Δημοσ.

6. Βασικός μισθός.

Ο βασικός μισθός στην Αγγλία έρχεται στις 6,7 λίρες (9,1 ευρώ) την ώρα. Το 20% είναι φόρος και σου κρατείται από την πληρωμή σου. Ο μισθός μου που δουλεύω σ’ εστιατόριο βγαίνει γύρω στις 1,400 λίρες τον μήνα καθαρά. (1,918 ευρώ). Ο οποίος είναι και πολύ χαμηλός με βάση τα στάνταρ της Αγγλίας. Αλλά αν μένεις σε φθηνό μέρος μπορείς να τα βγάλεις πέρα άνετα. Με πάγια έξοδα 700 λίρες τον μήνα έχω άλλα τόσα για ξόδεμα ή αποταμίευση.

Σε κοτέτσι μένεις γιατί δεν τα λες καλά στο 6. (συμφωνώ με τα υπόλοιπα).

Γιατί για Λονδίνο χρειάζεσαι ένα χιλιάρικο τουλάχιστον το μήνα για 1 δωμάτιο με συγκατοίκηση συν επιπλέον Ιντερνετ, κινητό, ρεύμα, αέριο, δημοτικοί φόροι.

Ο φόρος είναι 20% πάνω από τα £10600 μικτά. Υπολογίζωντας πόσα πέρνεις, είσαι στα £18000. Εσύ βγάζεις πάνω από τον βασικό ή δουλεύεις 70 ώρες την εβδομάδα.

Σημείωση αναλογικά, 40ώρο σε αποθήκες πέρνουν περισσότερα από εσένα. Και αν έχεις καταφέρει να μαζέψεις 1200 λίρες, βγάλε επαγγελματικό δίπλωμα για νταλίκα και θα διπλάσιάσεις τα λεφτά. Αν είσαι ανιδείτευτος.

Αν έχεις πτυχίο, κάπου δεν τα έχεις υπολογίσει καλά, γιατί δουλειές στην Βρετανία υπάρχουν πάρα πολλές και δεν είναι Ελλάδα να πας να δουλέψεις σερβιτόρος.

Δημοσ.

Ακομα κ σαν σερβιτόρος/Bar λόγω των νομων που έχουν για το αλκοόλ.

Τελος εμενα για το ΝΙ μονο διαβατήριο ηθελαν τπτ αλλο

Δημοσ.

Όσοι έχουν πτυχία και εμπειρία πώς μπορούν να ψάξουν δουλειά από Ελλάδα; (σε δουλειές άσχετες με πληροφορική);

monster.co.uk και σια? Ερωτηματικό γιατί αν και φαίνεται προφανές δεν το έχω κάνει.

Δημοσ.

Όσοι έχουν πτυχία και εμπειρία πώς μπορούν να ψάξουν δουλειά από Ελλάδα; (σε δουλειές άσχετες με πληροφορική);

Indeed.co.uk

Monster.co.uk

TotalJobs.co.uk

Cv-library (θέλει uk address & mo number)

Λογικά κι άλλα που δε θυμάμαι

Δημοσ.

Πως την αποκτας ? Mε voluntary work or Internships..... 

Αυτό αν φύγεις στα 25-27 για δουλειά, όχι στα 35.

• Like 2
Δημοσ.

Απάντησαν ήδη πριν από μένα τα παιδιά, παραθέτοντας λινκς με σάιτ αγγελιών.

Τα παραδείγματα που ξέρω είναι σε RBS, Standard Life, Hedge funds, IT (software engineers etc).

Το μεταπτυχιακό σου δίνει τεράστιο boost αν είναι από εδώ πάνω. Μερικές εταιρίες σε παίρνουν και συστημένο με το που το τελειώνεις.

Σε κοτέτσι μένεις γιατί δεν τα λες καλά στο 6. (συμφωνώ με τα υπόλοιπα).

Γιατί για Λονδίνο χρειάζεσαι ένα χιλιάρικο τουλάχιστον το μήνα για 1 δωμάτιο με συγκατοίκηση συν επιπλέον Ιντερνετ, κινητό, ρεύμα, αέριο, δημοτικοί φόροι.

Ο φόρος είναι 20% πάνω από τα £10600 μικτά. Υπολογίζωντας πόσα πέρνεις, είσαι στα £18000. Εσύ βγάζεις πάνω από τον βασικό ή δουλεύεις 70 ώρες την εβδομάδα.

Σημείωση αναλογικά, 40ώρο σε αποθήκες πέρνουν περισσότερα από εσένα. Και αν έχεις καταφέρει να μαζέψεις 1200 λίρες, βγάλε επαγγελματικό δίπλωμα για νταλίκα και θα διπλάσιάσεις τα λεφτά. Αν είσαι ανιδείτευτος.

Αν έχεις πτυχίο, κάπου δεν τα έχεις υπολογίσει καλά, γιατί δουλειές στην Βρετανία υπάρχουν πάρα πολλές και δεν είναι Ελλάδα να πας να δουλέψεις σερβιτόρος.

Δε μένω σε κοτέτσι -ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό ενώ δεν ξέρεις καν που μένω.

Νοικιάσαμε μεζονέτα μαζί με άλλους 4. Πέντε δωμάτια, σαλονοκουζίνα και δύο μπάνια. Τρίτη ζώνη, 20 λεπτά από κέντρο με Victoria Line. Απλά αναλάβαμε όλους τους λογαριασμούς εμείς + το council tax. Το νοίκι μου για single room μαζί με τους λογαριασμούς είναι 345 λίρες. Αν έχεις άτομα και μπορείς να το κάνεις, είναι προτιμότερο από το να υπενοικιάσεις ένα δωμάτιο σε κάποιον ξένο που θα στο δώσει σχεδόν double price και θα σε γλυκάνει λέγοντας "inclusive all bills".

Από την ημέρα που ήρθα ο φόρος είναι 20% ανεξαιρέτως ποσού. Εκτός και αν είναι η πρώτη πρώτη δουλειά στο Λονδίνο, που ουσιαστικά τα πρώτα 10,000 είναι αφορολόγητα. Γενικά όμως δε χρειάζεται ν' ανησυχείς γιατί ουσιαστικά με το που τελειώνει ο Μάρτιος, παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς αν δικαιούσαι επιστροφή φόρου. Αν ναι, σου την στέλνουν ταχυδρομικώς σπίτι επιταγή και την εξαργυρώνεις σε τράπεζα.

Τον βασικό μισθό τον ανέφερα με βάση την ώρα. Όπου και να πας τόσο είναι ο βασικός μισθός. Τώρα αν σε άλλες δουλειές κάποιος δίνει παραπάνω, δε μπορώ να το γνωρίζω. Ο βασικός είναι £6,7 την ώρα.

Πάλι κάνεις λάθος, γιατί ο μισθός μου δεν είναι 18000 έτσι όπως το υπολογίζεις. Το ότι παίρνω καθαρά 1400 το μήνα, εννοώ ότι αυτά μου είναι στο χέρι μετά την αφαίρεση φόρου. Αλλά δεν είναι καθαρά από τις ώρες δουλειάς, καθώς στο εστιατόριο υπάρχει πάντα το service charge που παίρνεις και είναι tax free. Οι ώρες που δουλεύω είναι 40-44 ώρες την εβδομάδα.

Δε με νοιάζει η δουλειά στην αποθήκη ούτε και η νταλίκα. Δουλειά σε εστιατόριο ήθελα να βρω πρώτα για τρεις λόγους:

α. Κάνεις γνωριμίες. (Αν σκεφτείς ότι δουλεύω Oxford Street).

β. Τσάμπα φαγητό. (Δεν είμαι και ο καλύτερος μάγειρας)

γ. Εξασκείς καθημερινώς τα αγγλικά σου για να τα βελτιώσεις.

Δόξα τω θεό πτυχίο έχω και θα το χρησιμοποιήσω. Απλά γι' αρχή εφόσον ήρθα και έπρεπε να βάλω λεφτά στην άκρη, η δουλειά αυτή μου ήρθε κουτί. Τώρα μπορώ να κάνω και Apply για πρακτικές και για εθελοντική όπως είπα αλλά και αν δεχθώ δουλειά με τα ελάχιστα λεφτά εφόσον προσφέρει εξέλιξη και βελτίωση των δυνατοτήτων μου.

Και σε παρακαλώ μην μπερδεύεις τον κόσμο. Ναι μεν τα σπίτια είναι ακριβά αλλά δεν σημαίνει ότι σε όλο το Λονδίνο τα σπίτια είναι 1000 λίρες. Αυτό παίζει αναλόγως το άτομο και τι συμβιβασμούς μπορείς να κάνεις. Αν θέλεις να μείνεις Liverpool Street και να είσαι χλίδα, τότε κάτσε και δούλευε μόνο για το νοίκι σου. Εμένα δε με χαλάει καθόλου η 3η ζώνη εφόσον το σπίτι που μένουμε είναι πεντακάθαρο και όμορφο.

Ακομα κ σαν σερβιτόρος/Bar λόγω των νομων που έχουν για το αλκοόλ.

Τελος εμενα για το ΝΙ μονο διαβατήριο ηθελαν τπτ αλλο

Ούτε διαβατήριο. Σου κάνουν δύο-τρεις ερωτήσεις για το τι σκοπό έχεις να κάνεις Λονδίνο και μετά τίποτα άλλο.

• Like 2
Δημοσ.

jobs in london στο monster.co.uk

Service Delivery Director / Operations Manager

EPM Consultancy - Support Consultant

HFM Administrator / Developer - London - Contract

Finance Systems Analyst

Business Development Manager - Collaboration Software

δεν μου είναι κατανοητά

Άσε που ζητάνε όλα εμπειρία

ας πούμε για παράδειγμα ότι εγώ έχω πτυχίο γεωλογίας, μεταπτυχιακό στην μετεωρολογία και άριστα αγγλικά

ή έχω πτυχίο φιλοσοφικής και διδακτορικό

τι υπάρχει για αυτές τις 2 περιπτώσεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...