Δημοφιλής ανάρτηση OneTwo Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ανήκω κι εγώ στους Έλληνες που έφυγαν για το εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης ζωής. Πριν φύγω εξέτασα τους πιθανούς προορισμούς μου, (Νορβηγία, Βέλγιο και Αγγλία) και ήρθα τελικά Λονδίνο. Όσο κι αν έψαξα ό,τι κι αν έμαθα, ήταν τα βασικά που μου χρειάζονταν για να έρθω εδώ πάνω. Ρωτώντας γνωστούς, ξαδέρφια, φίλους, αναζήτηση στο Ίντερνετ μάζεψα ό,τι μπορούσα και ανέβηκα πάνω. Τώρα που μένω ήδη σχεδόν έναν χρόνο εδώ αποφάσισα να γράψω αυτόν εδώ τον οδηγό για να βοηθήσω έστω κι έναν που το σκέφτεται και δε ξέρει τι να κάνει και πως να οργανωθεί. Δε θα μιλήσω για το πως να έρθεις στο Λονδίνο και που να μείνεις για αρχή. Αυτό είναι θέμα του καθενός. Αεροπλάνα, αμάξια, πλοία, τηλεμεταφορά, γνωστούς, hostel, hotel, φίλοι κτλ. Δε μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό. Παντού ισχύει το ίδιο. Ο οδηγός παρακάτω θα είναι με το που έρθει κάποιος Λονδίνο και έχει εξασφαλίσει την διαμονή του (έστω για αρχή). 1. Δημιουργία NINo (National Insurance Number). Πρώτη κίνηση με το που έρθει κανείς είναι να δημιουργήσει αυτόν τον αριθμό. Είναι αριθμός ασφάλισης και η χρησιμότητα του είναι κάτι αντίστοιχο του ΑΦΜ στην Ελλάδα. Το χρειάζεσαι παντού και είναι αναγκαίο για να ξεκινήσεις δουλειά. Χωρίς αυτόν, μόνο μαύρα θα δουλεύεις κι αν δουλεύεις κιόλας. Η διαδικασία είναι απλή. Παίρνεις τηλέφωνο, κλείνεις ραντεβού, συνήθως μετά από 5-6 μέρες, πας εκεί που σου λένε, περνάς από μίνι συνέντευξη και μετά στο στέλνουν σπίτι σε φάκελο. Για την όλη διαδικασία θα χρειαστείς ταυτότητα, διαβατήριο αν έχεις κι ένα χαρτί το οποίο θα αποδεικνύει ότι μένεις Λονδίνο (proof of address). Το οποίο χαρτί το παίρνεις στο βήμα δεύτερο πιο κάτω. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number 2. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού Τα πάντα εδώ πάνω είναι γύρω από αυτόν. Πληρωμή από δουλειά θέλεις; Αγορές; Ψώνια; Μετρό; Λεωφορεία; Όλα γύρω από την κάρτα της τράπεζας. Είναι κάτι must που όλοι εκτός ανήλικων έχουν πάντα πάνω τους. Πως δημιουργείς όμως είναι ένα θέμα. Τράπεζες υπάρχουν πολλές εδώ πάνω. Barclays, Santander, Lloyds, HSBC, NatWest και άλλες πόσες. Όλες όμως έχουν όρους για δημιουργία. Να δουλεύεις, να είσαι ένα χρόνο ήδη στο Λονδίνο και άλλα περίεργα. Η μοναδική που δε ζητάει τίποτα παρά μόνο μια διεύθυνση κατοικίας (μπορείς να δώσεις και φίλου και hostel, δεν υπάρχει πρόβλημα) είναι η Lloyds. Μπορείς να κάνεις αίτηση online ή αν πας με τη μία στο κατάστημα τους και κλείσεις ραντεβού. Μόλις κλείσεις ραντεβού, πας, κάνεις τα χαρτιά σου με κάποιον υπάλληλο και με το που τελειώσεις, μέσα σε διάστημα 5-7 ημερών, σου στέλνουν σπίτι δύο φακέλους ξεχωριστά. Έναν με την κάρτα κι έναν με το PIN. Ένα από τα δύο γράμματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως proof of address για την έκδοση NINo που αναφέρω πιο πάνω. Περισσότερα: http://www.lloydsbank.com/current-accounts.asp 3. Μεταφορές και Συγκοινωνία Τρόποι μεταφοράς στην πόλη του Λονδίνου, άπειροι. Μετρό (Underground Tube), Overground, Λεωφορεία, Τρένα. Υπάρχουν εισιτήρια της μίας ημέρας που βγάζεις σε οποιονδήποτε σταθμό κι αν βρεις μπροστά σου αλλά ο καλύτερος και ο πιο διάσημος τρόπος είναι η Oyster Card. Τι είναι η κάρτα αυτή; Έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας και είναι η κάρτα του Tfl (Transfer for London). Πας στον σταθμό, την βάζεις στην σχετική υποδοχή και διαλέγεις τι θέλεις να κάνεις. Κατάθεση χρηματικού ποσού ή αγορά προγράμματος μεταφοράς.* Κάτι σαν το ηλεκτρονικό εισιτήριο που πάει να γίνει τώρα Ελλάδα. Με το που την φορτώσεις (top up), την ακουμπάς στο σχετικό σημείο και σου ανοίγει ο διάδρομος για να μπεις σττο μετρό. Περισσότερα και πιο αναλυτικά εδώ: https://oyster.tfl.gov.uk/oyster/entry.do *Τα προγράμματα μεταφοράς ισχύουν για ποιες περιοχές το θέλεις το εισιτήριο (ζώνες) και η τιμή είναι διαφορετική ανάλογα τι πάρεις. Kάθε πρόγραμμα ονομάζεται Travelcard και αν αγοράσεις π.χ. το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (37,7 λίρες για ζώνες 1-2-3) θα μπορείς να μετακινηθείς σε αυτές τις ζώνες για 7 μέρες χρησιμοποιώντας underground, overground, λεωφορεία, όσες φορές θέλεις, ακόμα και για μία στάση που λέει ο λόγος, και δε θα χρεωθείς παραπάνω. 4. Ζώνες Όπως ανέφερα παραπάνω, το πρόγραμμα εξαρτάται από τις ζώνες που το παίρνεις. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πως είναι οι ζώνες. Ουσιαστικά το κέντρο είναι η ζώνη 1 και ο κύκλος γύρω από αυτό είναι η ζώνη 2. Τελειώνοντας τον δεύτερο κύκλο, ξεκινάει η τρίτη ζώνη και πάει λέγοντας. Η εικόνα είναι με βάση όλες τις γραμμές του μετρό του Λονδίνου. 5. Αναζήτηση δουλειάς. Αν δεν έχεις τελειώσει κάτι και δεν κατέχεις κάποιο πτυχίο (με αυτά μπορείς να κοιτάξεις αγγελίες και να στείλεις CV παντού) η καλύτερη λύση είναι μία. Εκτύπωση CV, πόδια, κέντρο, πόρτα πόρτα στα μαγαζιά «Hello, my name is Andrew and I was wondering if you need staff for your restaurant». Aναλόγως την απάντηση συνεχίζεις. Η εμπειρία παίζει ρόλο αλλά όχι τον πρωταρχικό. Στις συνεντεύξεις που πήγα, οι περισσότεροι κοιτούσαν για αυτοπεποίθηση και όρεξη για δουλειά από τα λεγόμενα σου. Αν δεν τα έβρισκαν αυτά, σου έλεγαν όχι με τρόπο. Επιπλέον, το επίπεδο των Αγγλικών των Ελλήνων, άσχετα την προφορά, είναι εξαιτερικά καλό σε σύγκριση με το 60%-70% αυτού που κυκλοφορεί έξω. Οπότε μην έχετε κόμπεξ να μιλήσετε. 6. Βασικός μισθός. Ο βασικός μισθός στην Αγγλία έρχεται στις 6,7 λίρες (9,1 ευρώ) την ώρα. Το 20% είναι φόρος και σου κρατείται από την πληρωμή σου. Ο μισθός μου που δουλεύω σ’ εστιατόριο βγαίνει γύρω στις 1,400 λίρες τον μήνα καθαρά. (1,918 ευρώ). Ο οποίος είναι και πολύ χαμηλός με βάση τα στάνταρ της Αγγλίας. Αλλά αν μένεις σε φθηνό μέρος μπορείς να τα βγάλεις πέρα άνετα. Με πάγια έξοδα 700 λίρες τον μήνα έχω άλλα τόσα για ξόδεμα ή αποταμίευση. 7. Κινητή τηλεφωνία Με τις περισσότερες που κυκλοφορούν εδώ πάνω να δίνουν τρελά πακέτα, η τηλεφωνία είναι πάμφθηνη. Αυτή που συμφέρει περισσότερο για μένα, είναι η GiffGaff. Η πιο φθηνή χρέωση για Ελλάδα (5 λεπτά το λεπτό ομιλίας εφόσον έχεις κάρτα) και με maximum 20 λίρες το μήνα μπορείς να έχεις απεριόριστο 3g, απεριόριστα λεπτά προς GiffGaff, απεριόριστα μηνύματα και 4000 προς όλα τα νούμερα UK. Αυτά για αρχή. Θα κάνω update τον οδηγό για αναζήτηση κατοικίας, νοίκια και τι συμφέρει, μόλις μπορέσω. Ελπίζω να βοηθήσω έστω κι έναν. Οποιαδήποτε απορία, ρωτήστε. 36
stelios18120 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ωραιος φιλε πολυ χρησιμος οδηγος Ο αδερφος μου μετακόμισε προσφατα πριν 3 μηνες και ειναι ολα οπως τα λες ακριβως. Παντως επειδη η ζωη ειναι ακριβη εκει απ οτι μ λεει αν δεν κανεις οικονομια τα λεφτα φευγουν πανευκολα. Θα παω κ εγω να τον δω κατα το τελος Ιανουαρίου να δω και την Αγγλία γιατι απο μικρος ηθελα να παω 1
Iris_89 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Εξαιρετικός βασικός οδηγός, συγχαρητήρια ΟP. Μπορεί να μην μένω Λονδίνο αλλά είναι γενικότερα πολύ χρήσιμος οδηγός. 1
φραμπάλα Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Όσοι έχουν πτυχία και εμπειρία πώς μπορούν να ψάξουν δουλειά από Ελλάδα; (σε δουλειές άσχετες με πληροφορική);
Unabomber Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το βασικο για να δουλεψεις στο UK ειναι να αποκτησεις UK experience...... Πως την αποκτας ? Mε voluntary work or Internships..... Αλλα παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα. (Aναφερομαι σε εργασια σε μεγαλες εταιριες και οργανισμους και σε well paid θεσεις, χωρις φυσικα να υποτιμω τις υπολοιπες θεσεις εργασιας, αλλα δεν μπορω να εκφερω καθαρη γνωμη καθως δεν γνωριζω περι αυτων) Btw, well done για το guide. 1
kfoynt Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το βασικο για να δουλεψεις στο UK ειναι να αποκτησεις UK experience...... Πως την αποκτας ? Mε voluntary work or Internships..... Αλλα παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα. (Aναφερομαι σε εργασια σε μεγαλες εταιριες και οργανισμους και σε well paid θεσεις, χωρις φυσικα να υποτιμω τις υπολοιπες θεσεις εργασιας, αλλα δεν μπορω να εκφερω καθαρη γνωμη καθως δεν γνωριζω περι αυτων) Btw, well done για το guide. Έχω ακούσει ξανά για voluntary work, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Συγκεκριμένα **όλοι** οι φίλοι και γνωστοί που είχα βρήκαν δουλειά χωρίς καθόλου εμπειρία στο UK. Κάποιοι δεν είχαν καν εμπειρία στην Ελλάδα. Όλοι όμως που ξέρω έκαναν κάποιο μεταπτυχιακό στο UK. Οπότε δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται "εμπειρία". Τα παραδείγματα που ξέρω είναι σε RBS, Standard Life, Hedge funds, IT (software engineers etc). 1
Unabomber Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Έχω ακούσει ξανά για voluntary work, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Συγκεκριμένα **όλοι** οι φίλοι και γνωστοί που είχα βρήκαν δουλειά χωρίς καθόλου εμπειρία στο UK. Κάποιοι δεν είχαν καν εμπειρία στην Ελλάδα. Όλοι όμως που ξέρω έκαναν κάποιο μεταπτυχιακό στο UK. Οπότε δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται "εμπειρία". To ειπες και μονος σου..... επισης οπως εγραψα παραπανω, παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα. Φυσικα, και μπορει καποιος να βρει εργασια χωρις uk xp, απλα οταν μιλαμε για ''καλες'' θεσεις, και οχι junior, εκει παιζει μεγαλο ρολο.... Για καποιο λογο, οντως στις Banks, παιρνουν ατομα, πολυ ευκολα.... δεν γνωριζω τον λογο βεβαια...
kfoynt Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 To ειπες και μονος σου..... επισης οπως εγραψα παραπανω, παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις στον κανονα. Φυσικα, και μπορει καποιος να βρει εργασια χωρις uk xp, απλα οταν μιλαμε για ''καλες'' θεσεις, και οχι junior, εκει παιζει μεγαλο ρολο.... Για την ιστορία δεν έχω δουλέψει ποτέ σε industry και δεν με ενδιαφέρει κιόλας :-D. Aπλά ήθελα να σιγουρευτώ τι εννοείς, γιατί πριν 6 χρόνια μου προτείναν γνωστοί έλληνες να κάνω voluntary work πριν πάω για δουλειά, ενώ τελειώνα το μεταπτυχιακό. Αλλιώς θα δυσκολευόμουν να βρω δουλειά. Πράγμα που θεώρησα περιττό και το περιβάλλον μου απλά επιβεβαίωνε την άποψη μου.
Apoll Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 6. Βασικός μισθός. Ο βασικός μισθός στην Αγγλία έρχεται στις 6,7 λίρες (9,1 ευρώ) την ώρα. Το 20% είναι φόρος και σου κρατείται από την πληρωμή σου. Ο μισθός μου που δουλεύω σ’ εστιατόριο βγαίνει γύρω στις 1,400 λίρες τον μήνα καθαρά. (1,918 ευρώ). Ο οποίος είναι και πολύ χαμηλός με βάση τα στάνταρ της Αγγλίας. Αλλά αν μένεις σε φθηνό μέρος μπορείς να τα βγάλεις πέρα άνετα. Με πάγια έξοδα 700 λίρες τον μήνα έχω άλλα τόσα για ξόδεμα ή αποταμίευση. Σε κοτέτσι μένεις γιατί δεν τα λες καλά στο 6. (συμφωνώ με τα υπόλοιπα). Γιατί για Λονδίνο χρειάζεσαι ένα χιλιάρικο τουλάχιστον το μήνα για 1 δωμάτιο με συγκατοίκηση συν επιπλέον Ιντερνετ, κινητό, ρεύμα, αέριο, δημοτικοί φόροι. Ο φόρος είναι 20% πάνω από τα £10600 μικτά. Υπολογίζωντας πόσα πέρνεις, είσαι στα £18000. Εσύ βγάζεις πάνω από τον βασικό ή δουλεύεις 70 ώρες την εβδομάδα. Σημείωση αναλογικά, 40ώρο σε αποθήκες πέρνουν περισσότερα από εσένα. Και αν έχεις καταφέρει να μαζέψεις 1200 λίρες, βγάλε επαγγελματικό δίπλωμα για νταλίκα και θα διπλάσιάσεις τα λεφτά. Αν είσαι ανιδείτευτος. Αν έχεις πτυχίο, κάπου δεν τα έχεις υπολογίσει καλά, γιατί δουλειές στην Βρετανία υπάρχουν πάρα πολλές και δεν είναι Ελλάδα να πας να δουλέψεις σερβιτόρος.
bilya Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το βασικο για να δουλεψεις στο UK ειναι να αποκτησεις UK experience...... Ακομα κ σαν σερβιτόρος/Bar λόγω των νομων που έχουν για το αλκοόλ. Τελος εμενα για το ΝΙ μονο διαβατήριο ηθελαν τπτ αλλο
defacer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Όσοι έχουν πτυχία και εμπειρία πώς μπορούν να ψάξουν δουλειά από Ελλάδα; (σε δουλειές άσχετες με πληροφορική); monster.co.uk και σια? Ερωτηματικό γιατί αν και φαίνεται προφανές δεν το έχω κάνει.
Iris_89 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Όσοι έχουν πτυχία και εμπειρία πώς μπορούν να ψάξουν δουλειά από Ελλάδα; (σε δουλειές άσχετες με πληροφορική); Indeed.co.uk Monster.co.uk TotalJobs.co.uk Cv-library (θέλει uk address & mo number) Λογικά κι άλλα που δε θυμάμαι
Speculoos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το βασικο για να δουλεψεις στο UK ειναι να αποκτησεις UK experience...... Πως την αποκτας ? Mε voluntary work or Internships..... Αυτό αν φύγεις στα 25-27 για δουλειά, όχι στα 35. 2
OneTwo Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Όσοι έχουν πτυχία και εμπειρία πώς μπορούν να ψάξουν δουλειά από Ελλάδα; (σε δουλειές άσχετες με πληροφορική); Απάντησαν ήδη πριν από μένα τα παιδιά, παραθέτοντας λινκς με σάιτ αγγελιών. Έχω ακούσει ξανά για voluntary work, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Συγκεκριμένα **όλοι** οι φίλοι και γνωστοί που είχα βρήκαν δουλειά χωρίς καθόλου εμπειρία στο UK. Κάποιοι δεν είχαν καν εμπειρία στην Ελλάδα. Όλοι όμως που ξέρω έκαναν κάποιο μεταπτυχιακό στο UK. Οπότε δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται "εμπειρία". Τα παραδείγματα που ξέρω είναι σε RBS, Standard Life, Hedge funds, IT (software engineers etc). Το μεταπτυχιακό σου δίνει τεράστιο boost αν είναι από εδώ πάνω. Μερικές εταιρίες σε παίρνουν και συστημένο με το που το τελειώνεις. Σε κοτέτσι μένεις γιατί δεν τα λες καλά στο 6. (συμφωνώ με τα υπόλοιπα). Γιατί για Λονδίνο χρειάζεσαι ένα χιλιάρικο τουλάχιστον το μήνα για 1 δωμάτιο με συγκατοίκηση συν επιπλέον Ιντερνετ, κινητό, ρεύμα, αέριο, δημοτικοί φόροι. Ο φόρος είναι 20% πάνω από τα £10600 μικτά. Υπολογίζωντας πόσα πέρνεις, είσαι στα £18000. Εσύ βγάζεις πάνω από τον βασικό ή δουλεύεις 70 ώρες την εβδομάδα. Σημείωση αναλογικά, 40ώρο σε αποθήκες πέρνουν περισσότερα από εσένα. Και αν έχεις καταφέρει να μαζέψεις 1200 λίρες, βγάλε επαγγελματικό δίπλωμα για νταλίκα και θα διπλάσιάσεις τα λεφτά. Αν είσαι ανιδείτευτος. Αν έχεις πτυχίο, κάπου δεν τα έχεις υπολογίσει καλά, γιατί δουλειές στην Βρετανία υπάρχουν πάρα πολλές και δεν είναι Ελλάδα να πας να δουλέψεις σερβιτόρος. Δε μένω σε κοτέτσι -ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό ενώ δεν ξέρεις καν που μένω. Νοικιάσαμε μεζονέτα μαζί με άλλους 4. Πέντε δωμάτια, σαλονοκουζίνα και δύο μπάνια. Τρίτη ζώνη, 20 λεπτά από κέντρο με Victoria Line. Απλά αναλάβαμε όλους τους λογαριασμούς εμείς + το council tax. Το νοίκι μου για single room μαζί με τους λογαριασμούς είναι 345 λίρες. Αν έχεις άτομα και μπορείς να το κάνεις, είναι προτιμότερο από το να υπενοικιάσεις ένα δωμάτιο σε κάποιον ξένο που θα στο δώσει σχεδόν double price και θα σε γλυκάνει λέγοντας "inclusive all bills". Από την ημέρα που ήρθα ο φόρος είναι 20% ανεξαιρέτως ποσού. Εκτός και αν είναι η πρώτη πρώτη δουλειά στο Λονδίνο, που ουσιαστικά τα πρώτα 10,000 είναι αφορολόγητα. Γενικά όμως δε χρειάζεται ν' ανησυχείς γιατί ουσιαστικά με το που τελειώνει ο Μάρτιος, παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς αν δικαιούσαι επιστροφή φόρου. Αν ναι, σου την στέλνουν ταχυδρομικώς σπίτι επιταγή και την εξαργυρώνεις σε τράπεζα. Τον βασικό μισθό τον ανέφερα με βάση την ώρα. Όπου και να πας τόσο είναι ο βασικός μισθός. Τώρα αν σε άλλες δουλειές κάποιος δίνει παραπάνω, δε μπορώ να το γνωρίζω. Ο βασικός είναι £6,7 την ώρα. Πάλι κάνεις λάθος, γιατί ο μισθός μου δεν είναι 18000 έτσι όπως το υπολογίζεις. Το ότι παίρνω καθαρά 1400 το μήνα, εννοώ ότι αυτά μου είναι στο χέρι μετά την αφαίρεση φόρου. Αλλά δεν είναι καθαρά από τις ώρες δουλειάς, καθώς στο εστιατόριο υπάρχει πάντα το service charge που παίρνεις και είναι tax free. Οι ώρες που δουλεύω είναι 40-44 ώρες την εβδομάδα. Δε με νοιάζει η δουλειά στην αποθήκη ούτε και η νταλίκα. Δουλειά σε εστιατόριο ήθελα να βρω πρώτα για τρεις λόγους: α. Κάνεις γνωριμίες. (Αν σκεφτείς ότι δουλεύω Oxford Street). β. Τσάμπα φαγητό. (Δεν είμαι και ο καλύτερος μάγειρας) γ. Εξασκείς καθημερινώς τα αγγλικά σου για να τα βελτιώσεις. Δόξα τω θεό πτυχίο έχω και θα το χρησιμοποιήσω. Απλά γι' αρχή εφόσον ήρθα και έπρεπε να βάλω λεφτά στην άκρη, η δουλειά αυτή μου ήρθε κουτί. Τώρα μπορώ να κάνω και Apply για πρακτικές και για εθελοντική όπως είπα αλλά και αν δεχθώ δουλειά με τα ελάχιστα λεφτά εφόσον προσφέρει εξέλιξη και βελτίωση των δυνατοτήτων μου. Και σε παρακαλώ μην μπερδεύεις τον κόσμο. Ναι μεν τα σπίτια είναι ακριβά αλλά δεν σημαίνει ότι σε όλο το Λονδίνο τα σπίτια είναι 1000 λίρες. Αυτό παίζει αναλόγως το άτομο και τι συμβιβασμούς μπορείς να κάνεις. Αν θέλεις να μείνεις Liverpool Street και να είσαι χλίδα, τότε κάτσε και δούλευε μόνο για το νοίκι σου. Εμένα δε με χαλάει καθόλου η 3η ζώνη εφόσον το σπίτι που μένουμε είναι πεντακάθαρο και όμορφο. Ακομα κ σαν σερβιτόρος/Bar λόγω των νομων που έχουν για το αλκοόλ. Τελος εμενα για το ΝΙ μονο διαβατήριο ηθελαν τπτ αλλο Ούτε διαβατήριο. Σου κάνουν δύο-τρεις ερωτήσεις για το τι σκοπό έχεις να κάνεις Λονδίνο και μετά τίποτα άλλο. 2
φραμπάλα Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 jobs in london στο monster.co.uk Service Delivery Director / Operations Manager EPM Consultancy - Support Consultant HFM Administrator / Developer - London - Contract Finance Systems Analyst Business Development Manager - Collaboration Software δεν μου είναι κατανοητά Άσε που ζητάνε όλα εμπειρία ας πούμε για παράδειγμα ότι εγώ έχω πτυχίο γεωλογίας, μεταπτυχιακό στην μετεωρολογία και άριστα αγγλικά ή έχω πτυχίο φιλοσοφικής και διδακτορικό τι υπάρχει για αυτές τις 2 περιπτώσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα