sea-marine Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Όταν κάνω Compile ένα εκτελέσιμο αρχειο εμφανίζεται στον ίδιο χώροπου έχω αποθηκεύσει το αρχείο με τον πηγαίο κώδικα. Εναλλακτικά, πατάω RUN μέσα από το IDE. Τότε ανοίγει ένα τερματικό. Αυτό ενοοώ... Παρεμπιπτώντως δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά έχει το Compile από το Built. sudo chmod 755 ονομα αρχείου.... Την δοκίμασα αυτή την εντολή και δεν έγινε τπτ
DDevil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Εδώ είμαι Καλή χρονιά!!! Είμαι διακοπές στο εξοχικό μου και δεν έχω internet... Μια χαρά τα κατάφερα... Κάθομαι και την χειρίζομαι ανενόχλητα... Μόνο ένα προβληματάκι παρατηρώ...έχω κάνει compile επιτυχώς και όταν ανοίγω το εκτελέσιμο αρχείο, δεν τρέχει και μου βγάζει το εξής μήνυμα... Permission is denied Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Δεν Χάθηκα Τώρα για αυτό το πρόβλημα, τι κάνω? Δώσε sudo ./name ή sudo name οπου name το ονομα του εκτελέσιμου που θέλεις.
gon1332 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μου φαίνεται παράξενο αυτό. Γι'αυτό ρώτησα τί ακριβώς κάνει. Να μη χρησιμοποιεί μέσα στο πρόγραμμα καμμιά περίεργη κλήση συστήματος που θέλει δικαιώματα διαχειριστού και τα κάνει όλα λαμπόγυαλο. Επίσης ποιο IDE χρησιμοποιείς;
sea-marine Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 http://www.codeblocks.org/ Αυτό τον IDE χρησιμοποιώ. Το δοκίμασα με την εντολή και πάλι δεν γίνεται... Και με και χωρίς το sudo Είμαι απολύτος σίγουρος ότι δεν έχω κάνει κανένα συντακτικό λάθος... Δοκίμασα να επισυνάψω το πηγαίο αρχείο και μου εμφανίζει ένδειξη ότι δεν μπορώ να επιδυνάψω αρχεία τέτοιου είδους. sudo chmod 755 ονομα αρχείου.... Τη δοκίμασα και αυτή και μου ζήταγε το working directory και το έβαλα και τιποτα
gon1332 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Εφόσον πέρασε από compile τότε δεν έχεις συνακτικά και σημασιολογικά. Βάλ' τον σε ένα tarball και ρίχτον εδώ.
M2000 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Στο Linux είναι απλά τα πράγματα...Γράφεις το κώδικα π.χ. με το nano και τρέχεις το gcc και παίρνεις το εκτελέσιμο το οποίο προφανώς το σώνεις στον ίδιο φάκελο. Μετά τρέχει απ' ευθείας με./ονομα πας στο home/ονομαχρηστη/ και κάνεις ένα φάκελο Test . Έχει σημασία ο φάκελος να είναι στο home/όνομαχρήστη γιατί εκεί ο χρήστης μπορεί να τρέχει άμεσα ότι φτιάχνει! // appending to string#include <iostream>#include <string>int main (){ std::string str; std::string str2="Γεια χαρά"; std::string str3="print 10 and then 5 more"; // used in the same order as described above: str.append(str2); // "Writing " str.append(str3,6,3); // "10 " str.append("dots are cool",5); // "dots " str.append("here: "); // "here: " str.append(10u,'.'); // ".........." str.append(str3.begin()+8,str3.end()); // " and then 5 more" str.append<int>(5,0x2E); // "....." std::cout << str << '\n'; return 0;} Το σώνεις ως kati.cpp Για να κάνω compiling (στο linux Μικρά Μεγάλα διαφέρουν)g++ kati.cpp -o nameΓια να τρέξει./kati Για C είναι πιο απλό! απλά βάζεις gcc kati.c -o aa ./aa αν βάλεις το gcc kati.c θα σου φτιάξει το a.out ./a.out Ανοίγεις τερματικό στο φάκελο που είναι το αρχείο c και εκεί δίνεις την εντολή. Αν ο φάκελος αυτός δεν επιτρέπει εκτελέσιμα αρχεία ...δεν θα τρέξει τίποτα!
the other one Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 δώσε ένα ls -l executable και πες μας τι βγάζει. επίσης ναι δοκίμασε να κάνεις compile σε διαφορετικό directory αν και μου ακούγεται λίγο περίεργο γενικά. // α τώρα είδα πως κάνεις compile με IDE ναι οκ
sea-marine Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα! Μέρες παιδευόμουνα, τώρα μου γίνεται μέσα από το IDE (ενω δεν μου γινότανε). Και πριν μου γινότανε αλλά ξαφνικά μου έβγαζε permission is denied... Το έκανα με την εντολή gcc ονομα αρχείου.c -o ονομα αρχειου και το ξαναδοκίμασα από τον IDE και έγινε, δεν έκανα τίποτα... Παρατήρησα ότι μου βγάζει 2 αρχεία... Το ένα είναι με κατάλληξη -ο (μάλλον είναι το ο obg δηλαδή το obgect) και το άλλο είναι το exe αλλά μπορώ να το βτρέξω μόνο αν πατήσω RUN στον IDE δεν μπορώ να το τρέξω αν κάνω διπλό κλικ πάνω του.
gon1332 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα! Μέρες παιδευόμουνα, τώρα μου γίνεται μέσα από το IDE (ενω δεν μου γινότανε). Και πριν μου γινότανε αλλά ξαφνικά μου έβγαζε permission is denied... Το έκανα με την εντολή gcc ονομα αρχείου.c -o ονομα αρχειου και το ξαναδοκίμασα από τον IDE και έγινε, δεν έκανα τίποτα... Παρατήρησα ότι μου βγάζει 2 αρχεία... Το ένα είναι με κατάλληξη .ο (μάλλον είναι το ο obj δηλαδή το object) και το άλλο είναι το exe αλλά μπορώ να το βτρέξω μόνο αν πατήσω RUN στον IDE δεν μπορώ να το τρέξω αν κάνω διπλό κλικ πάνω του. Αν ανοίξεις terminal και γράψεις το όνομα του εκτελέσιμου, μαζί με το path (absolute ή relative) στο οποίο βρίσκεται θα εκτελεστεί κι έτσι. Ποιο IDE χρησιμοποιείς;
sea-marine Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 http://www.codeblocks.org/ Αυτό τον IDE χρησιμοποιώ... Φυσικά γίνεται από το τερματικό αλλά εγώ θέλω να ανοιγει μονο του... Αφού έκανα εκτελέσιμο αρχείο, γιατί να θέλω να το ανοίγω από το τερματικό?
the other one Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δεν ανοίγει με διπλό κλικ γιατί είναι console application δε σου ανοίγει κάποιο frame με γραφικό περιβάλλον είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οπότε είτε θες κάποιο IDE να σου ανοίξει ένα dedicated τερματικό για αυτό ή θα το τρέξεις από powershell.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα