sea-marine Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα και χρόνια πολλά!!! Ξέρει κανένας που μπορώ να βρω έναν C compiler που να είναι συμβατός με την ANSI τυποποίηση για Linux? Συγκεκριμένα για Xubuntu.
Moderators Kercyn Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 gcc αλλά θα μου κάνει τεράστια εντύπωση αν το distro σου δεν το έχει ήδη. 2
DDevil Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Άνοιξε τερματικο και δώσε την εντολή gcc -v. Αν σου δειξει την εκδοση σημαινει οτι τον έχεις κανονικα απλά θές ή ενα IDE ή θα τρέχεις manually τις εντολές απο το τερματικο για μεταγλωτιση κτλπ
imitheos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Όπως είπανε και τα άλλα παιδιά, τρέξε σε ένα τερματικό gcc και αν δεν λάβεις κάποιο μήνυμα ότι δεν υπάρχει η εντολή, ο gcc είναι εγκατεστημένος. Στις *ubuntu διανομές υπάρχει ένα meta πακέτο που λέγεται build-essential το οποίο έχει εξαρτήσεις τον compiler, το make, τα αρχεία επικεφαλίδων της libc και γενικά ό,τι χρειάζεται για να κάνεις compile βασικά πράγματα. Αρκεί δηλαδή να εγκαταστήσεις αυτό και θα μπουν όλα όσα χρειάζεσαι με την μία. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις είναι μέσω του γραφικού εργαλείου για τον package manager. Εναλλακτικά, μπορείς σε ένα τερματικό να γράψεις τα παρακάτω: % sudo apt-get update % sudo apt-get install build-essential Το sudo σημαίνει να τρέξεις την επόμενη εντολή σαν υπερχρήστης root. Το update ενημερώνει την λίστα των προγραμμάτων που έχει το αποθετήριο και το install build-essential εγκαθιστά τα προγράμματα που χρειάζεσαι. Εκτός από τον gcc μπορείς να εγκαταστήσεις και τον compiler clang.
sea-marine Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Στο τερματικό βλέπω ότι έχω gcc αλλά δεν μπορώ να τον εντοπίσω στο γραφικό περιβάλλον & να τον ανοίξω. Ακόμα και από την αναζήτηση μέσα από το μενού έναρξη (ακόμα είμαι συνιθισμένος στα windows), βρήκα μια συντόμευση "Run gcc" και είτε την ανοίξω με το ποντίκι είτε της κάνω δεξί κλικ, είναι σαν να μην την άγγιξα καθόλου. Τις έχω τρέξει και τις 2 εντολές imitheos
Moderators Kercyn Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Το gcc δεν έχει "γραφικό περιβάλλον". Υπάρχουν πολλά IDEs που τον χρησιμοποιούν αλλά όχι ο ίδιος ο gcc. 1
sea-marine Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Άρα θα πρέπει να κατεβάσω έναν IDE που να είναι συμβατός μαζί του...σωστά? ο gcc είναι συμβατός με την ANSI τυποποίηση? Εγώ κατέβασα αυτόν http://www.codeblocks.org/
imitheos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 ο gcc είναι συμβατός με την ANSI τυποποίηση? Ναι είναι. Θα πρέπει να κοπιάσεις πολύ για να βρεις compiler που να μην πληροί το πρότυπο C89. Οι όροι "τυποποίηση ANSI", "πρότυπο ANSI", κτλ χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία του κόσμου λανθασμένα. Το πρότυπο "ANSI" αντικατοπτρίζει την νεότερη πάντα έκδοση του προτύπου οπότε αυτή τη στιγμή σημαίνει την C1X διάλεκτο όπως αυτή ορίστηκε από τον οργανισμό ISO (εδώ και πολλά χρόνια, το πρότυπο ορίζεται από τον οργανισμό ISO και ο οργανισμός ANSI το δέχεται αυτούσιο οπότε "πρότυπο ANSI" == "πρότυπο ISO"). Επειδή όμως η πρώτη προτυποποίηση που έγινε από τον οργανισμό ANSI ήταν η C89, πολύς κόσμος συνέδεσε αυτή την πρώτη έκδοση με το όνομα ANSI και έτσι όταν λέει κάποιος "ANSI C" συνήθως εννοεί την διάλεκτο C89. Υποθέτω πως αυτό εννοούσε και ο καθηγητής σας και αυτό ρωτάς. Ακόμη και αν ρωτάς όμως για την C1X και με αυτήν είναι συμβατός.
DDevil Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Άρα θα πρέπει να κατεβάσω έναν IDE που να είναι συμβατός μαζί του...σωστά? ο gcc είναι συμβατός με την ANSI τυποποίηση? Εγώ κατέβασα αυτόν http://www.codeblocks.org/ Ναι αλλιως θα τρέχεις χειροκινητα τις εντολές που χρειάζονται για να δημιουργήσεις το εκτελέσιμο. Πχ gcc -c my_file.c κτλπ θα τα δεις οταν θα φτιάξεις το makefile διαφορετικών αρχείων του προγραμματος σου για να βγει το εκτελέσιμο.
the other one Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Προσωπικά πάντως δε μπορώ να μη προτείνω να μείνει σε μαμήσιο gcc + Makefiles ειδικά αν τα βλέπει πρώτη φορά ένας ακόμη λόγος. IDE για C αχρείαστα είναι τουλάχιστον σε αυτό το σημείο.
imitheos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 @imitheos Που χαθηκες; Χρονια πολλα Χρόνια πολλά και σε εσάς και καλή χρονιά από μεθαύριο. Είδα τις προάλλες ένα μήνυμα (του gon νομίζω) που ρωτούσε που είναι ο imitheos και ο migf1. Εδώ είμαι απλά αποφεύγω να παίρνω μέρος σε μεγάλες συζητήσεις γιατί είμαι για απόσυρση Χτες ήμουν στα επείγοντα και γενικά όλο το μήνα ήμουν χάλια οπότε δεν θέλω να ανοίξω μια συζήτηση και μετά να την αφήσω στη μέση για μέρες. 1
gon1332 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Χρόνια πολλά και σε εσάς και καλή χρονιά από μεθαύριο. Είδα τις προάλλες ένα μήνυμα (του gon νομίζω) που ρωτούσε που είναι ο imitheos και ο migf1. Εδώ είμαι απλά αποφεύγω να παίρνω μέρος σε μεγάλες συζητήσεις γιατί είμαι για απόσυρση Χτες ήμουν στα επείγοντα και γενικά όλο το μήνα ήμουν χάλια οπότε δεν θέλω να ανοίξω μια συζήτηση και μετά να την αφήσω στη μέση για μέρες. Περαστικά τότε! Άντε και από του χρόνου πάλι δυνατός! Καλή πρωτοχρονιά! 2
sea-marine Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Εδώ είμαι Καλή χρονιά!!! Είμαι διακοπές στο εξοχικό μου και δεν έχω internet... Μια χαρά τα κατάφερα... Κάθομαι και την χειρίζομαι ανενόχλητα... Μόνο ένα προβληματάκι παρατηρώ...έχω κάνει compile επιτυχώς και όταν ανοίγω το εκτελέσιμο αρχείο, δεν τρέχει και μου βγάζει το εξής μήνυμα... Permission is denied Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Δεν Χάθηκα Τώρα για αυτό το πρόβλημα, τι κάνω?
gon1332 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Όταν λες ανοίγεις το εκτελέσιμο τι ακριβώς εννοείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα