White__Dragon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Η κάρτα ήχου μου, Sound Blaster X-Fi Xtreme-Fidelity, φαίνεται ότι κάηκε. Η Soundblaster VX είναι αντίστοιχης ποιότητας; Η Audigy FX βγάζει πιο ποιοτικό ήχο ή έχει απλά περισσότερες θύρες; Δε θέλω να συνδέσω τίποτε άλλο, παρά μόνο ηχεία/ακουστικά. Δε με ενδιαφέρουν οι εξρά υποδοχές και τα υπόλοιπα εξτρά, παρά μόνο η ποιότητα του ήχου. Ποιά κάρτα ήχου να αγοράσω; Είχα τα ηχεία gigaworks S750. Μου άρεσαν πολύ, αλλά κάηκε το subwoofer και δεν πρόλαβα την εγγύηση στο τσακ. Σύνδεσα δυο απ' αυτά με ένα υποδεέστερο subwoofer 2.1, αλλά δε βγάζουν τις συχνότητες που έβαγαζαν. Αν υπήρχαν θα τα ξαναγόραζα, αλλά έχουν καταργηθεί, οπότε ψάχνω κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα. Σκέφτομαι τα Logitech Ζ906. Τα ηχεία εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να βγάζουν φοβερά πρίμα. Τα gigaworks S750 είχαν super twisters που έβγαζαν εκπληκτικές υψηλές συχνότητες. Για τα Z906 δε διαβάζω κάτι αντίστοιχο. Τα ηχεία τα θέλω για τανίες, παιχνίδια, μουσική διαφόρων ειδών, αλλά με ενδιαφέρει ιδαίτερα και η κλασική μουσική. Τί μου προτείνετε; Όσο για ακουστικά, επειδή ακούγεται λίγη φασαρία από το δρόμο τη μέρα, θέλω να με απομονώνουν όσο γίνεται από εξωτερικούς ήχους, για να διαβάζω καλύτερα καθώς ακούω μουσική. Τί τεχνολογίες και σχήμα πρέπει να έχουν για να συμβαίνει αυτό; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
discoboyminimal Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 τι λεφτα διαθετεις.. για καθε πραγμα ξεχωριστα , αλλα και συνολικα
White__Dragon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Η κάρτα ήχου απ' ότι ξέρω δεν είναι πολύ ακριβή, αν δεν έχει πάνω εξτρά θύρες ή άλλα εξτρά (που δε θα χρησιμοποιούσα άλλωστε), οπότε λογικά θα πάω στην πιο ποιοτική με τα λιγότερα εξτρά. Πιστεύω ότι τα ακουστικά δε μπορούν να βγάλουν την ποιότητα των ηχείων, άρα θα δώσω περισσότερη έμφαση στα ηχεία και τα ακουστικά θα τα έχω για ώρες κοινής ησυχίας και διαβάσματος. Με αυτήν τη λογική για ηχεία γύρω στα 400€ νομίζω είναι καλά, για ακουστικά 80-150€ νομίζω είναι καλά αν μπορώ να πετύχω απομόνωση από εξωτερικούς θορύβους (και με light μουσική). Αν ανέβω παραπάνω στην τιμή στα ακουστικά πετυχαίνω καλύτερη απομόνωση ή δεν έχει τόση διαφορά;
discoboyminimal Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 το να παρεις μια 'ακριβη' mainstream καρτα ηχου , ειναι πεταμενα λεφτα κατα την γνωμη μου. αν δεν ασχολησε με παραγωγη μουσικης η δεν εισαι audiophile , τοτε μην ριξεις λεφτα (ΟΥΤΕ ΕΥΡΟ) για καρτα ηχου. παιξε με την ενσωματομενη , η στην χειροτερη παρε μια φθηνη pcie για να κανεις την δουλεια σου(αν πχ δεν δουλευει η onboard.) ακουστικα των 100+ ευρων , μπορουν ανετα να ανταγωνιστουν , set ηχειων των 400ευρο. οποτε αυτο που λες οτι τα ηχεια βγαζουν καλυτερο ηχο απο τα ακουστικα δεν ισχυει στο ευρος τιμης που παιζουμε. (μην σου πω σε κανενα ευρος δεν ισχυει) οποτε , κρατωντας στο μυαλο οτι θες ακουστικα με καλη ηχομονωση , και σχετικα αξιοπρεπη ηχο , συμφωνα με προσφατη ερευνα που εκανα για λογαριασμο φιλου , βρεθηκαν τα sennheiser cx275 να ειναι απο τα πιο καλα VFM. ποιοτητα , ενταση , ηχομονωση αλλα το καλυτερο απ ολα τιμη. το μονο αρνητικο , ειναι το λεπτο καλωδιο που προσφερουν και αμα εισαι λιγο αμπαλος , μπορει και να το κοψεις (μπορει και οχι, δεν τα ειχα ποτε μου). αφηνωντας λοιπον , για το τελος τα ηχεια , θα σε ρωτησω τι θες να κανεις με τα ηχεια. θες κατα 80% ν ακουσ μουσικη και 20% ταινιες και games? γνωμη μου ειναι να παρεις ενα ωραιο set monitor ηχεια.αυτοενισχυομενα και να ξεγνοιασεις. θες να βλεπεις ταινιες κατα 50% και ανω και σε ενδιαφερει το 5.1? τοτε πας και σε custom 'home cinema'. η αγοραζεις καποιο 'ετοιμο' logitech κλπ..δεν ξερω καθολου τι παιζει με αυτα και τα αποφευγω.. αλλα να ξερεις , αν ειναι να δωσεις λεφτα, τουλαχιστον μην τα πεταξεις..θελω να πω, αλλο το stereo , αλλο το 5.1. το καθενα ειναι για διαφορετικη δουλεια. αν θες ν ακους δυνατα μουσικη , μην παρεις 5.1 ειναι πεταμενα λεφτα.
White__Dragon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 ακουστικα των 100+ ευρων , μπορουν ανετα να ανταγωνιστουν , set ηχειων των 400ευρο Τότε γιατί να πάρω ηχεία; Πώς γίνεται τα ακουστικά να ακούγονται σαν τα ηχεία, με subwoofer που πάλεται στο πάτωμα πάνω σε ξύλο για να βγάζει πιο βαθύ ήχο και με ειδικά super twisters για να βγάζουν υψηλές συχνότητες για κρυστάλλινα πρίμα; Τώρα έχω μπερδευτεί. Αν και θα μου άρεσε ο ήχος να έρχεται από παντού και να αισθάνομαι ότι είμαι "εκεί", μετά από σκέψη, θα έλεγα ότι με ενδιαφέρει 80% η μουσικη και 20% ταινιες/παιχνίδια και θα θυσίαζα το 5.1/7.1 προκειμένου να έχω αρκετά ποιοτικότερη μουσική. Τί ακριβώς είναι, όμως, τα monitor ηχεια και γιατί έχουν τόση διαφορά στην ποιότητα της μουσικής; Βγάζουν κρυστάλλινα πρίμα; Υπάρχουν ακουστικά που να βγάζουν αντίστοιχο ήχο; Δε με ενδιαφέρει να ακούω υπερβολικά δυνατά. Το δωμάτειό μου είναι 25τμ. ΥΓ: Τα sennheiser cx275 είναι ακουστικά ψείρες; Δεν τα βολεύομαι και έχω ακούσει ότι βλάπτουν την ακοή αν τα χρησιμοποιείς πολύ. Επίσης, μου δίνουν την εντύπωση ότι δε μονώνουν όπως κάτι που αγκαλιάζει το αυτί. Άλλωστε για σπορ έχω ακουστικά Koss C75 (πολύ ωραία, αλλά δε μου αρέσουν τα πρίμα τους). Τα πιο καλά τα θέλω για το σπίτι. 1
discoboyminimal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 φυσικα υπαρχουν! λεφτα να χεις να ξοδευεις! με τα ακουστικα χανεις τον 'χωρο' , την 'διασταση' αν καταλαβαινεις τι θελω να πω. αλλιως ειναι να εχεις 4 ηχειαρες σε αποσταση 4 μετρων απο τον ακροατη , και αλλιως ειναι να εχεις ακουστικα. αυτο που ειπες , το οτι ενα sub , βγαζει τετοιες συχνοτητες , που νοιωθεις τον αερα να σε αγγιζει. νοιωθεις το στομαχι σου να πιεζετε στα υψηλα dB. τα ακουστικα μπορουν να βγαζουν την ιδια και καλυτερη ποιοτητα-ενταση απο αυτη των 4αρων ηχειων. τερμα κρισταλινα πριμα , τερμα βαθυ και φυσικο μπασο. αλλο το ενα αλλο το αλλο ομως αλλη αισθηση και αλλη δουλεια κανει το καθενα. ενα 'monitor' ηχειο , υποτιθεται , οτι ειναι πιστο στην αναπαραγωγη της μουσικης.δηλαδη ετσι οπως 'γραφτηκε' στο studio , ετσι θα παιζει και σ εσενα. το καθε ηχειο , εκει εξω, το ιδιο τραγουδι , το παιζει διαφορετικα.καθε ηχειο εχει διαφορετικη χρια και διαφορετικα χαρακτηριστηκα. ενα βγαζει πολυ μπασο ,ενα βγαει πολλα πριμα , ενα βγαζει πριμα αλλα τα πετσοκοβει. ενα αλλο βγαζει τελεια μεσεα , αλλα δεν εχει καλο μπασο. βεβαια μας αρεσει ο χρωματιστος ηχος , οποτε κολαμε συχνα και λεμε 'ακου το μπασο που εχει αυτο το ηχειο ειναι φοβερο'. εμενα μου αρεσει η πιστοτητα. ο flat ηχος. (οσο μπορω βεβαια..) δηλαδη μου αρεσει να ακουω τα τραγουδια ετσι ακριβως οπως γραφτηκαν.χωρις τονομενα μπασα και πριμα που τσιριζουν , κανοντας με να νομιζω οτι το τραγουδι ειναι 'καθαρο' η οτι τα ηχεια ειναι γμτα. γενικα δηλαδη , τα monitor ηχεια βγαζουν πολυ πιο flat ηχο , απο αυτα γενικης χρησης, επιτραπεζια , 5.1 και αλλα τετοια. φυσικα μπορεις να διαλεξεις καποιο που εχουν αρκετα watt για να ξεσηκωσεις και την γειτονια , αλλα η φιλοσοφια τους ειναι η ποιοτητα-πιστοτιτα και οχι η ενταση.
White__Dragon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέροντα όλα αυτά. Τώρα καταλαβαίνω. Το 'χώρο' και τη 'διασταση' εννοούσα ότι χάνω κι εγώ με τα ακουστικά, τα οποία δεν θέλω να χάσω όμως, οπότε θα δώσω την έμφαση στα ηχεία. Ωραία σε κάποιες φάσεις τα εντυπωσιακά ηχεία, αλλά κατά βάθος προτιμώ ποιότητα/πιστότητα, ειδικά τώρα που θέλω να ακούω περισσότερη κλασική μουσική. Από τί τιμές ξεκινούν τα ποιοτικά monitor ηχεία και μέχρι τί τιμές πάνε (χωρίς να φτάσουμε την υπερβολή); Μέχρι πόσα είναι φυσιολογικό να πάρω σε πλήθος; Σε ακουστικά, υπάρχουν κάποια με ΠΟΛΥ καλή απομόνωση που να μην είναι ψείρες (για desktop H/Y); Δεν παράγω μουσική κτλ. Δε με ενδιαφέρει η υπερβολική ένταση - το δωμάτειό μου είναι 25τμ. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2015 από White__Dragon
discoboyminimal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 ακουστικα αυτα https://www.skroutz.gr/products/show/13027164 η αυτα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=46277&cat=72 και τα 2 κομπλε ηχομονωση με καλο ηχο για τα λεφτα τους. τωρα για monitor . παιρνεις 2. δεν χρειαζεσαι παραπανω. για κατι φθηνο δες αυτο.. https://www.skroutz.gr/s/3736646/Presonus-Eris-E5.html(τεμαχιο , πρεπει να παρεις 2 ) μετα πας σε κανα https://www.skroutz.gr/s/4123741/KRK-Rokit-5-G3.html(χ2 παλι) μετα εδω https://www.skroutz.gr/s/3364182/Yamaha-HS7.html(χ2) (απο τις πολυ TOP επιλογες για μενα-και οχι μονο χαχα) και τελος , για παραπανω ενταση https://www.skroutz.gr/s/4123866/KRK-Rokit-8-G3.html(χ2 και αυτα!)
White__Dragon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) ακουστικα αυτα https://www.skroutz.gr/products/show/13027164 η αυτα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=46277&cat=72 Είπα ότι δεν θέλω ακουστικά ψείρες και ότι δεν τα θέλω για smartphone ! (μάλλον δεν το είδες γιατί το έκανα edit μετά) Τα sennheiser cx275 είναι ακουστικά ψείρες; Δεν τα βολεύομαι και έχω ακούσει ότι βλάπτουν την ακοή αν τα χρησιμοποιείς πολύ. Επίσης, μου δίνουν την εντύπωση ότι δε μονώνουν όπως κάτι που αγκαλιάζει το αυτί. Άλλωστε για σπορ έχω ακουστικά Koss C75 (πολύ ωραία, αλλά δε μου αρέσουν τα πρίμα τους). Τα πιο καλά τα θέλω για το σπίτι. ~~~~~ Όσο για τα ηχεία, τείνω σε αυτό (x2) https://www.skroutz.gr/s/3364182/Yamaha-HS7.html, με τη λογική ότι αν είναι να δώσω ένα σοβαρό ποσό, ας είναι κάτι ποιοτικό που αξίζει πραγματικά. Θα το ψάξω βέβαια λίγο καλύτερα τις ερχόμενες μέρες, γιατί πάω να αγοράσω ηχεία monitor, ενώ πριν λίγη ώρα δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν! Ποιές θα είναι οι επιπτώσεις του ότι δε θα έχω ξεχωριστό subwoofer; Για παιχνίδια/ταινίες δε θα μπορύσα να συνδέω και τα 2 ηχεία των gigaworks που έχω τώρα στο rear και να επιλέγω 4.0; Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2015 από White__Dragon
White__Dragon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Τα Gigaworks S750 πιάνανε συχνόητες μέχρι 40KHz. Τα Yamaha HS7 πιάνουν μέχρι 30KHz. Επίσης, δεν κατάλαβα πόσα μέτρα πρέπει να απέχουν απ' τον τοίχο και γιατί. ( Κοιτάξτε τι βρήκα: http://www.gear4music.com/Recording-and-Computers/Yamaha-HS7-Active-Studio-Monitors-Pair-with-Free-Stands/UD8 ) Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2015 από White__Dragon
discoboyminimal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 λοιπον.ενα ενα. ναι θα μπορουσες να να συνδεσεις και τα αλλα δυο ηχειο και να παιξουν και τα 4 σε μια ταινια (αρκη η ταινια να υποστηριζει surround ) τωρα , μην κοιτας το marketing κοματι , που σου λεει 30khz , 40-50 khz. πολλα απο αυτα(τα περισσοτερα βασικα) με δυσκολια παιζουν συχνοτητες των 18-19khz και ανω. εμεις ακουμε μεχρι 16-17khz(αναλογος τον ανθρωπο..γιατι εγω μπορει να ακουω κατι κ εσυ οχι, καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη ακοη). οτι παραπανω δεν μπορουμε να το ακουσουμε. ομως , το να μπορει ενα ηχειο να αναπαραγει τετοιους υψηλης συχνοτητας ηχους ειναι καλο. τα gigaworks , στοχευουν σε απλο καταναλοτικο κοινο. απλους χρηστες.ασχετα με το τι γραφει το manual , απο ατομα που θελουν 'καλο' ηχο , δεν χρησιμοποιουντε. τα monitor και ειδικοτερα τα yamaha , απευθύνονται σε ατομα που γραφουν μουσικη , η audiophiles. φυσικα ειναι απο τα ψιλο-entry level studio monitor , γιατι οσοι εχουν studio , επαγγελματικα , χρησιμοποιουν ηχεια με τιμη εως και 10 φορες ακριβοτερα απο το yamaha. παρ ολα αυτα , ειναι αξιοσημειωτα και παρα παρα πολλες σοβαρες δουλειες εχουν γινει με τα εν λογο yamaha. και φυσικα δεν συγκρινοντε τα hs-7 με καποια mainstream speaker (gigaworks , edifier , logitech). ειναι απλα κλασης ανωτερα (σαν ποιοτητα , και σαν ενταση μην σου πω) (τα εχω παιξει αρκετες φορες τα συγκεκριμενα τα εχει φιλος μου, εχουμε κανει παρτυ σε τεραστιο σπιτι..και δεν πιστευα το τι ηχο μπορουν να βγαλουν.) τωρα το ν απεχεις απο τον τοιχο..ειναι μεγαλυ ιστορια. υπαρχουν ηχεια back-ported και front-ported. τα back-ported (αυτα δηλαδη με τον αεραγωγο , στο πισω μερος , οπως τα hs-7) θελουν χονδρικα 1 μετρο αποσταση απο τον τοιχο. τα frond-ported μπορεις να τα κολησεις στον τοιχο , No prob. γενικα να ξερεις πως στον καλο ηχο , η ακουστικη του δωματιου ειναι μεγαλο ζητημα! δηλαδη , μπορει να παρεις 500ευρο ηχεια και να δωσεις τα διπλασια και τριπλασια για να στησεις σωστα ενα δωματιο.απο υλικα , ηχομονωση μεχρι και τον τυπο που θα κανει ηχομετρησεις σε ολο το δωματιο για να εχεις τελειο ηχο.
White__Dragon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Κατάλαβα. 1μ. πρέπει να απέχουν από τον τοίχο και από μένα πόσο; Χρειάζομαι και ειδικές βάσεις; Θα έχω την αίσθηση της "διάστασης" στον ήχο και του αέρα που με "αγγίζει", απ' τη στιγμή που δε θα έχω subwoofer; Για ακουστικά το έψαξα λίγο και ανακάλυψα πως αυτά που θέλω είναι στην κατηγορία Full size headphones. Με noise-canceling και δεν ξέρω τι άλλο βοηθά στην απομόνωση από εξωτερικούς ήχους.
discoboyminimal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 ναι. τα ηχεια αυτα και χωρις sub , παιζουν καταπληκτικα. απο εσενα δεν εχει και τοσο σημασια.ας εισαι και στα 1-2 μετρα no prob. το θεμα ειναι ο τοιχος απο πισω γιατι κανει αντανακλασεις ο ηχος και αλλιωνετε το μπασο.. ειδικες βασεις δεν χρειαζεσαι. δεν ειναι προαιρετικο. αν θες και σου αρεσουν αγοραζεις. κοιτα το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε καποιο μαγαζι που τα εχει στημενα και να τα ακουσεις live. ισως δεν σου αρεσουν. ισως σου αρεσει κατι αλλο ποιο φθηνο. επισης αν καποια στιγμη αργοτερα σου λειπει το μπασο και θες κ αλλο περνεις ενα αυτοενισχυομενο sub, και το κοτσαρεισ..πανευκολο. αυτο που με προβληματιζει στα συγκεκριμενα ειναι οτι εχουν εισοδους balanced. jack και xlr. που σημαινει , μια απλη καρτα ηχου.οπως αυτη που ειχες δεν το υποστηριζε. η απλες καρτες ειναι unbalanced. που σημαινει , πιο χαμηλο σημα, ρευμα. ειναι για οικιακη χρηση. τα balanced συστηματα , χρησιμοποιων αλλα στανταρ και στην καλωδιοση οσο και στην μεταφορα του ρευματος. το προβλημα ΙΣΩΣ ειναι , στον ηχο , ισως ακους κανενα χιονι , καποιο βουιτο..ισως να μην εχεις καν προβλημα. κατα 70% δεν θα εχεις προβλημα. ισως ομως χρειαστεις μια ποιο 'επαγγελματικη' καρτα ηχου. κοστος γυρο στο 50ευρο. για ακουστικα κοιτα on ear με noise canceling. https://www.skroutz.gr/s/2996221/Sennheiser-HD-215-II.html https://www.skroutz.gr/s/4513882/Audio-Technica-ATH-M40x.html https://www.skroutz.gr/s/425059/Sennheiser-HD-25-SP-II.html?keyphrase=sennheiser+sp+25 https://www.skroutz.gr/c/1860/Over_Ear.html?from=autocomplete&keyphrase=audio+technica+ath-m50x
White__Dragon Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Έτσι όπως είναι τώρα είμαι 1μ. και μερικά εκατοστά από το μπροστινό τοίχο. Αν βάλω τα ηχεία πάνω στο γραφείο μου με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, αυτά θα απέχουν μόνο τα μερικά εκατοστά από μένα. Αν πάω πιο πίσω θα πιάσω όλο το χώρο του δωματείου "τζάμπα". Ένας άλλος μου πρότεινε τα Audio Engine 5+. Ποιά είναι η γνώμη σου γι' αυτά;
discoboyminimal Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 δεν τα ξερω τα ηχεια ,οκ φαινονται (για τα λεφτα τους νομιζω ειναι ακριβα) και δεν φαινεται να ειναι και πολυ ποιοτηκα, σε σχεση με τα monitor που συζητησαμε παραπανω. αρχισε να βλεπεις review στο youtube για τα παραπανω monitor για να παρεις μια ιδεα , και σου ειπα , πηγαινε να τα ακουσεις σε ενα μαγαζι απο κοντα. μονο ετσι θα καταλαβεις γιατι δινεις τοσα λεφτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα