Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 800 850

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/  ): Gaming -όλα τα σύγχρονα "βαριά" παιχνίδια-

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: --

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Ναι θέλει οθόνη @1080ρ

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? --

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Skroutz, Κρήτη

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από ΄μενα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Στις μέρες μας? Καλά να είναι ο θείος!

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού --

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας   --

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού --

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: --

Θα προτιμούσε Intel & Nvidia...

Θέλει να μπορεί να παίξει τους σημερινούς τίτλους στα high και μελλοντικά να πέσει στα low-med..

Θα ήθελε mini-ITX ΄συνθεση για να μπορεί να το μεταφέρει από κει που μένει... Για να προλάβω κάποιους δεν θέλει laptop γιατί ξέρει ότι είναι "περιορισμένης ευθύνης" στο gaming κομμάτι.. Αλλά δεν θα έλεγε όχι σε μία ATX σύνθεση..

Γι'αυτό θα ήθελα να μου πείτε μία mini-ITX και μία ATX σύνθεση...

Μια δικιά μου (πρόχειρη) σύνθεση (ATX, απο mini-ITX δεν ξερω!):

!Κουτι: http://www.skroutz.gr/s/4263744/Cougar-Archon.html (?)

CPU:https://www.skroutz.gr/s/7327583/Intel-Core-i5-6400-Box.html

M/B:https://www.skroutz.gr/s/7397792/Asrock-H170M-Pro4S.html

GPU:https://www.skroutz.gr/s/7529381/Gigabyte-GeForce-GTX960-4GB-Windforce-2X-GV-N960WF2-4GD.html

HDD:https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html
!PSU:https://www.skroutz.gr/s/417911/XFX-ProSeries-450W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html (?) ή https://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html

RAM:https://www.skroutz.gr/s/5597692/Crucial-Ballistix-Sport-XT-8GB-DDR4-2400Mhz-BLS8G4D240FSA.html

Οθλονη: ?

Σύνολο: ~735

Συγγνώμη, αν μπερδευτήκατε !

Καλές γιορτές!

Επεξ/σία από cpttony
Δημοσ.

b4dp9u.jpg

Με οθόνη για εμένα, δεν βγαίνει το budget και για "Gaming -όλα τα σύγχρονα "βαριά" παιχνίδια-".

Πήγα να κάνω κάτι σε AMD αλλά δεν βρίσκω μητρικές mini-atx για AM3+ ούτε FX.

Με αυτό το σύστημα πας για medium/40fps τα καινούρια, βαριά.

Καλές γιορτές και σε εσένα φίλε μου!

• Like 1
Δημοσ.

Οθόνη αν πάει ξεχωριστά, είμαστε σε καλό δρόμο. 800€ και οθόνη και βαριά σύγχρονα παιχνίδια, όλα στην ίδια πρόταση, δεν βγαίνει. Εκτός αν πάμε σε τίποτα αγγελίες και μεταχειρισμένα, οπότε εκεί ίσως σου/του κάτσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, δυστυχώς απ'οτι μου είπε η οθόνη πρέπει να είναι μέσα στο budget.. Θα προσπαθήσω να του αλλάξω γνωμη.. Αν αλλάξει κάτι θα σας πω!

Αυτή που πρότεινα εγώ παραπάνω, πως σας φαίνεται? Ίσως βγαίνει πάνω από την τιμή, αλλά αλλαγές γίνονται!

Εφόσον, δεν βγαίνει κάτι σε mini-ITX σύστημα, ας προσανατολιστούμε σε ΑΤΧ.. Το eshop, όπως ολοι ξερουμε, τσιμπάει τις τιμές.. Από skroutz, τι άλλο μπορει να βγει? Αν γίνεται να μπει μία 960 4GB / 380 4GB (θα το δουμε αυτο) και ένα ι5 (έιχε ένα ι3 1ης γενιάς).

Σε AMD, δεν βγαινει mini-ITX ? Πληροφοριακά ρωτάω!

Επεξ/σία από cpttony
Δημοσ.

AMD δεν βγαίνει γιατί δεν έχει πουθενά στο Skroutz ή στο E-Shop μητρικές mini με socket AM3+.

Η 960 4GB είναι πεταμένα λεφτά. 128bit κάρτα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει τόση δύναμη να αξιοποιήσει τα 4GB. Ότι θα δεις στα 2, θα δεις και εκεί. Ήταν σαν την 770 που έβγαινε σε 2 και 4 και απλά τα 4 ήταν full marketing games και απλά, όχι. Ενδεικτικά ήταν οι τιμές. Τα ίδια βρίσκεις και στο Skroutz αλλά οι τιμές μαζί με μεταφορικά βγαίνει το ίδιο. Προτιμώ e-shop γιατί δεν έχει έξοδα αποστολής. i5 και με οθόνη, προσωπικά δεν μπορώ να βγάλω σύστημα που να αξίζει. Αν βάλω 500GB σκληρό ή τίποτα no name και who cares psu, μαζί με μια ίσα - ίσα να σε βγάζει μητρική, κάτι μπορεί να γίνει. Αλλά κρίμα είναι να βάλεις αμφιβόλου ποιότητας. Ας μαζέψει άλλα 200€ και ας πάρει ένα καλό σύστημα με i5 & 960. Ή 950 πάντως να ξέρεις δεν έχει τρομερές διαφορές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD δεν βγαίνει γιατί δεν έχει πουθενά στο Skroutz ή στο E-Shop μητρικές mini με socket AM3+.

Η 960 4GB είναι πεταμένα λεφτά. 128bit κάρτα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει τόση δύναμη να αξιοποιήσει τα 4GB. Ότι θα δεις στα 2, θα δεις και εκεί. Ήταν σαν την 770 που έβγαινε σε 2 και 4 και απλά τα 4 ήταν full marketing games και απλά, όχι. Ενδεικτικά ήταν οι τιμές. Τα ίδια βρίσκεις και στο Skroutz αλλά οι τιμές μαζί με μεταφορικά βγαίνει το ίδιο. Προτιμώ e-shop γιατί δεν έχει έξοδα αποστολής. i5 και με οθόνη, προσωπικά δεν μπορώ να βγάλω σύστημα που να αξίζει. Αν βάλω 500GB σκληρό ή τίποτα no name και who cares psu, μαζί με μια ίσα - ίσα να σε βγάζει μητρική, κάτι μπορεί να γίνει. Αλλά κρίμα είναι να βάλεις αμφιβόλου ποιότητας. Ας μαζέψει άλλα 200€ και ας πάρει ένα καλό σύστημα με i5 & 960. Ή 950 πάντως να ξέρεις δεν έχει τρομερές διαφορές.

Οκ, με την 960 και τα 4GB, ξέρω τι παίζει. Αν και στο reddit, αναφέρουν ότι η 960 αξιοποιεί τα 4GB ( The 900 series has lots of complicated stuff like delta colour compression which essentially halves the bandwidth needed and giving you the performance you could expect from a 256 bit bus).

Η 770 με 256bit μπορούσε να αξιοποιήσει τα 4, με αυτά που είχα διαβάσει... Η 380 στα 4 που είναι παρόμοια, δεν θα έχει πρόβλημα έτσι? (Αν και δεν χωραέι στο budget). Εναλλάκτικά της 950 (που όπως λες είναι μια πετσοκομμένη 960, 5% διαφορά), αν φυσικά θέλει, μία 370 4GB, θα ήταν αξιόλογη επιλογή? Γενικά, θέλει να γεμίζει το παιχνίδι με εφέ.. Και τα 2GB δεν αφηνουν πολλά περιθώρια γι'αυτο (από προσωπική εμπειρία..). + θέλει κάτι να κρατήσει ακόμη 2-3 χρόνια.. με αξιόλογα γραφικά/απόδοση!

Κοίτα, η σύνθεση που έχω παραθεσει παραπάνω, έχει i5 (εντάξει, τον κατώτερο..αλλα οκ).. και βγαίνει 700-730 (χωρίς μεταφορικά), με ψιλο-αλλαγες σε GPU, θα βγαινει ίδια τιμή με μεταφορικά.. Οθόνη κρατάμε αυτή!

Σε 4η γενιά βγαίνει mini-ITX σύστημα? Αξίζει (όχι μάλλον)!

Επεξ/σία από cpttony
Δημοσ.

Η 770 σε καμία των περιπτώσεων που εγώ προσωπικά είχα τύχει, δεν ανέβασε τη μνήμη πάνω από 2,2-2,3GB και εκεί πάλι είχα θέματα.

Anyway.

Έκανα και αυτό:

Philips 223V5LHSB

Western Digital Scorpio Blue 750GB

MSI GeForce GTX960 4GB Gaming

Asrock H81M-VG4 R2.0

Intel Core i5-4460 (1150 socket)

G.Skill 8GB DDR3 1333MHz PC3 10600 (2x4)

Thermaltake TR2 450W Bronze (450W είναι αρκετά - Είχα το ίδιο στο παλιό μου σύστημα του 2008 αλλά 470W και ήταν απίστευτα καλό).

Cougar MX200

Σύνολο: ~783€

--- Mini-ITX ---

Philips 223V5LHSB
Western Digital Scorpio Blue 750GB
Gigabyte GeForce GTX960 4GB
http://www.skroutz.gr/s/5605234/Gigabyte-H81N-D2H-rev-1-0.html]Gigabyte H81N-D2H
Intel Core i5-4460
G.Skill 8GB DDR3 1333MHz PC3 10600 (2x4)
Sharkoon SilentStorm SFX Gold 500W
MS-Tech CA-011

Σύνολο: ~811€

• Like 1
Δημοσ.

Το ποσό ανέβηκε κατά 50Ε, δηλαδή 850! Αν βοηθάει! Στην παραπανω σύνθεση απο το eshop θα μπορύσε να μπει ο ι3 6320 με την ιδια GPU ή αν δεν αξιζει ο 6320 εναντι του 6300 να βάλει πάνω μια (960 4GB) ή 380 4GB.

Tελικά, θα πάει σε ΑΤΧ σύστημα.. (δεν ξερω πως να αλλάξω τον τίτλο)! Η οθόνη εμένει! Η 960 δεν είναι αναγκαστική... αν υπάρχει καλύτερη επιλογή απο πλευρας AMD.. θα του την προτείνω!

Παιδιά, ό,τι καλύτερο γίνεται! Υπενθυμίζω ότι θέλει να κρατήσει 2-3 χρόνια χωρίς σοβαρές απώλειες σε αποδοση/fps κλπ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Η 770 σε καμία των περιπτώσεων που εγώ προσωπικά είχα τύχει, δεν ανέβασε τη μνήμη πάνω από 2,2-2,3GB και εκεί πάλι είχα θέματα.

Anyway.

Και αρκετα παιχνίδια δεν χρησιμοποιουν μνήμη πάνω απο 2,5GB... Eλάχιστα.. έως καθόλου! Για μένα καλύτερα να έχεις το περίσσιο... ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει!

Δημοσ.

Philips 223V5LHSB
Western Digital Blue 500GB (7200 RPM)
MSI Radeon R9 380 4GB Gaming
Gigabyte H110M-S2H DDR3
Intel Core i5-6500
G.Skill 8GB DDR3 1333MHz PC3 10600 (2x4GB)
Thermaltake TR2 700W Gold
Cougar MX200

Σύνολο: ~864€

-- Edit --

Ήθελα να συμπληρώσω μόνο και να πω ότι το σύστημα είναι λίγο "πετσοκομμένο". Από τη μία Skylake, από την άλλη 50€ μητρική και DDR3 με 1600MHz (ούτε καν DDR4) και μια κάρτα που είναι αρκετά καλή για high settings. Η δε οθόνη, ασχολίαστη.

Θα παίζει σίγουρα βαριά παιγνίδια medium/high 45+ fps, μπορεί και καλύτερα και λογικά θα τον βγάλει και 2 χρόνια ακόμα αλλά, για εμένα το σύστημα αυτό είναι σαν τα έτοιμα που έχουν στα μαγαζιά. Για να βγει η τιμή, βάζεις ότι να 'ναι αρκεί να λειτουργεί και να κάνει τη δουλειά του και το πουλάς.

Καλύτερα να μαζέψει άλλα 200€ (να πάει στα 1.000€) και να πάρει κάτι σωστό και εύκολα αναβαθμίσιμο, παρά αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι δεν είναι καλό να βάλεις Skylake με DDR3, ας το υποστηρίζει η μητρική... Δημιουργεί προβλήματα, και τροφοδοτικό θα έλεγα το Thermaltake SE 630W semi-modular.

Λίγο "noob-ικη" ερώτηση.. ι5 6400 γιατί όχι? Λόγω του χαμηλού ρολογιού?

Ουσιατικά έρχεσαι κοντά στην σύνθεση που είχα προτείνει εγώ αρχικά..

Δημοσ.

Λόγο ρολογιού, ναι. Μικρή διαφορά τιμής ο ένας με τον άλλον και δεν γίνεται και OC οπότε, με αυτά τα λίγα παραπάνω €, κερδίζεις και απόδοση. Για εμένα μετράει.

Τα 700W τα έβαλα για να του μείνει κι όλας. Στο μέλλον μπορεί να αλλάξει κάτι, ας μην ξανά κοιτάξει για PSU για αρκετό καιρό. Είναι και 80 plus gold. Μεγάλο +.

Δεν είχα διαβάσει κάτι τέτοιο και δεν το έχω ψάξει.

Άλλαξε μητρική και μνήμη με αυτά:

Gigabyte H110M-S2H

G.Skill Value 8GB DDR4-2133MHz

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ σωστός.. Με τους Skylake και τις DDR3.. Ενδεικτικά, με μια προχειρη αναζήτηση.. http://www.kitguru.net/components/motherboard/anton-shilov/intel-prolonged-usage-of-ddr3-memory-at-default-voltages-can-damage-skylake/

Θα του προτείνω και θα σας ενημερώσω με τυχόν εξέλιξεις..

Αν υπάρχουν προτάσεις στο μεταξύ... ευπρόσδεκτες! :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...