Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά.

Ψάχνω εδώ και πάρα πολύ καιρό να καταλήξω σε κάποια Soundbar.

Γιατί Soundbar κι όχι Home Cinema 5.1/7.1 (που ΣΑΦΩΣ ηχητικά είναι καλύτερη λύση και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ surround); Απλό... Το σαλόνι μου "συνδέεται" με το καθιστικό και στην εσωτερική (μόνιμα ανοικτή) πόρτα ΕΚΕΙ είναι τοποθετημένο το έπιπλο-πυλώνας που έχω αναρτήσει (αιωρείται) η 42άρα LG TV μου.

ΔΕΝ υπάρχει τρόπος και χώρος να πάει αλλού η TV (δυστυχώς είναι κάκιστος ο σχεδιασμός του αρχιτέκτονα, ούτε υπάρχουν... πρίζες πολλές - γενικά - στο σπίτι, παρά μόνο εκεί κοντά που την έχω βάλει), ενώ φυσικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να έχω ενσύρματα ηχεία (έστω μόνο τα μπροστινά) διότι... θα "τρέχουν" τα καλώδια ανάμεσα απ' τα πόδια μας, αφού η τηλεόραση είναι ουσιαστικά ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ δύο δωματίων (που έχουν γίνει ένα, με την εσωτερική πόρτα μόνιμα ανοικτή)...

...ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Home Cinema 5.1/7.1 με ΑΣΥΡΜΑΤΑ ηχεία (όλα!) - ή έστω το Subwoofer ας έχει καλώδια (θα μπει δίπλα στο έπιπλο), τότε μια χαρά το συζητάω να κοιτάξω για HC.

Αλλά επειδή ΔΕΝ έχω δει κάτι τέτοιο τόσους μήνες που κοιτάζω, γι' αυτό και έχω καταλήξει σε αγορά Soundbar.

Η χρήση της, το "boost" που θέλω για τον ήχο, θα 'ναι ΚΥΡΙΩΣ για ταινίες (είτε μέσω USB HDD, που έχω HighDef. ταινίες) είτε μέσο του BluRay Sony player μου. Δεν έχω παιχνιδοκονσόλα, δεν με νοιάζει για gaming. Θα 'θελα και να 'χει καλή απόδοση και σε μουσικά αρχεία, γιατί δεν έχω και στερεοφωνικό συγκρότημα...

Εν πάσει περιπτώσει... αρχικά είχα ψιλοκαταλήξει στην Yamaha 2500 που ΤΟΤΕ που την κοιτούσα έκανε 800 ευρώ... και τώρα ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ η τιμή... έχει πάει στα 900+ !!!!!! Δεν πρόκειται να δαπανήσω παραπάνω από 400 ευρώ για Soundbar (όταν ξέρω ότι δεν φτάνει καμιά την πραγματική ηχητική εμπειρία του 5.1/7.1 Dolby Surround). Όλες οι Soundbar κάνουν "simulation" του surround, οπότε είναι κρίμα τόσα χρήματα για μια Soundbar.

Μέχρι στιγμής έχω δει τις:

http://www.amazon.de/Sony-2-1-Kanal-Bassreflexlautsprecher-kabelloser-virtueller/dp/B00HRW0EL4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1450950622&sr=8-1&keywords=Sony+HT-CT770

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Ddvd&field-keywords=Vizio+soundbar&rh=n%3A283926%2Ck%3AVizio+soundbar

...(εννοείται δεν υπάρχουν Ελλάδα, αν επιλέξω μια απ' αυτές θα 'ρθουν από Γερμανία).

Οπότε... θα 'θελα τις προτάσεις σας.

Δημοσ.

Η Yamaha 2500 είναι κορυφαία και εδώ με τα μεταφορικά έρχεται (429 + 50) λίρες αρκεί να έχεις τρόπο να την πληρώσεις! Αν βρεις πες μου κι εμένα που θέλω να την πάρω... http://www.hyperfi.co.uk/yamaha-ysp2500-digital-sound-ysp2500-wireless-p-2655.html

Στα ~400 ευρώ η καλύτερη soundbar είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/5575114/Yamaha-YAS-203.html

Δημοσ.

Κοίτα... και η Yamaha 1600 (της ίδιας σειράς, δίχως σαμπγούφερ) είναι πολύ καλή και υπάρχει εδώ στην ελληνική αγορά.

Το θέμα μου είναι... κατά πόσο θα 'χω ΚΑΤΙ "ΚΟΝΤΑ" στην 5.1/7.1 Dolby Surround αίσθηση που έχει κάποιος με ένα "καθαρόαιμο" 5.1/7.1 σύστημα.

Διότι με τα ίδια χρήματα παίρνεις "σούπερ-ντούπερ" κανονικό 5.1/7.1 - απλά εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΩΡΟ για να βάλω τα καλώδια των μπροστινών ηχείων, θα "τρέχουν" ανάμεσα στα πόδια μας...  Επίσης, το "θεματάκι" με τις soundbars (ΕΙΔΙΚΑ με τις Yamaha!) είναι ότι "σχεδιάζονται" (ηλιθιοδώς!) με γνώμονα ότι θα τοποθετηθούν ΣΕ ΕΠΙΠΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ απ' την τηλεόραση! ΛΙΓΕΣ είναι σχεδιασμένες για ΕΥΚΟΛΗ τοποθέτηση σε τοίχο, απειροελάχιστες είναι για τοποθέτηση σε "βραχίονα" (όπως στην περίπτωσή μου δηλαδή).
ΕΙΔΙΚΑ οι Yamaha είναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ "γκουμούτσες" (έχουν μεγάλο βάθος προς τα μέσα - γι' αυτό έχουν και "ποδαράκια" για να στέκονται, να "πατάνε"), που δύσκολα την τοποθετείς σε τοίχο ή "βραχίονα".

Επίσης, σκεφτόμουν αν υπάρχει soundbar (ή Sonos μήπως; ) που να μπορείς να κάνεις "ΕΠΕΚΤΑΣΗ" ηχείων και να συνδέσεις στην ηχόμπαρα ασύρματα ΠΙΣΩ ηχεία (που μπορώ εγώ, στην περίπτωσή μου), άρα... ενδεχομένως να πετύχεις μια 5.1/7.1 Dolby Surround απόδοση!

Τί λες κι εσύ;

Έχω διαβάσει πολλά review για την 203 που προτείνεις... αλλά δείχνει πολύ φτηνιάρικη κατασκευή-"πλαστικούρα", σε σχέση με άλλες.

Εντομεταξύ... δεν έχει ΚΑΝ ΜΙΑ HDMI θύρα, να συνδέσω αμέσως έτσι την ηχόμπαρα με την τηλεόραση;;;;; Μέγα φάουλ, δεν θα την επέλεγα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...