Προς το περιεχόμενο

ASUS ROG Swift PG278Q

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο monitor για το δικό μου built θετικές ή αρνητικές εμπειρίες αν κάποιος είναι κάτοχος και αν πιστεύετε ότι αξίζει να προβώ σε τέτοια αγορά!

Δημοσ.

Δεν ειμαι κατοχος,το σκεφτομουν για ενα διαστημα αλλα μετα απο αυτα που διαβασα σε ελληνικα και ξενα φορουμς σχετικα με τα προβληματα που εβγαλαν εχω να πω μακρυα.

Δημοσ.

Και εγώ διαβάζω διάφορα είναι η αλήθεια αλλά δε με πολύ ανησυχεί αυτό. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχει zero pixel...

Δημοσ.

Δικα σου τα λεφτα φιλε μου εσυ αποφασιζεις.Γνωμη μου παντως ειναι:

1.Ξεχνας την Asus

2.Πας στο νημα για την επιλογη οθονης

3.Ποσταρεις μπατζετ ιντσες τι θα κανεις κυριως με την οθονη (gaming προφανως) κλπ

4.Περιμενεις να το δει ο XMORSX  και να απαντησει

5.Παιρνεις οτι σου πει 

:P:p:p

• Like 3
Δημοσ.

Αν τελικα αποφασισεις να παρεις οθονη με τοσα χρηματα τουλάχιστον κοιταξε στα πιο καινουργια μοντελα της asus

https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html με ips pannel και ιδια αναλυση με αυτην που κοιτας

https://www.skroutz.gr/s/7862034/Asus-ROG-Swift-PG27AQ.html μεγαλυτερη αναλυση αλλα  φτανει μεχρι 133hz τουλάχιστον από αυτά που γραφει.

Επισης να γνωρίζεις ότι σε αυτές τις αναλυσεις θα χρειαστείς και δευτερη καρτα γραφικων αν θελεις να παιζεις σε high settings ( η 980 που εχεις δεν είναι αρκετη ) παιχνίδια και φυσικα δεν εχει νοημα να παρεις τετοια οθονη και να μην την απολαμβανεις στο maximum.

• Like 1
Δημοσ.

Με τη πρώτη που ανέφερες δε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με τη κάρτα που έχω πιστεύω εκτός ορισμένων εξαιρέσεων σε παιχνίδια που θα χρειαστεί να βάλω τα settings high. Έχω δει και βιντεάκια με την οθόνη που λέω και με τη πρώτη που προτείνεις εσύ πάει μια χαρά και σε BF4. Για τη δεύτερη που προτείνεις το ξέρω ότι θέλω κάρτα. Δε θέλω όμως 4Κ.

Δημοσ.

Φιλε ειμαι κατοχος της PG278Q απο τον απριλιο. Ημουν τυχερος γιατι ευτυχως για μενα μου ηρθε το 2ο revision της οθονης το οποιο ξεκινησε απο τον φεβρουαριο. Προσωπικα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την οθονη. Στην αρχη μου εκανε κατι περιεργα στα 144hz να τρεμοπαιζουν τα γραμματα στον browser πχ οταν κατεβαζα το κειμενο. Αλλα αποδειχθηκε οτι ηταν ελλατωματικο το display port καλωδιο. Απο τοτε που το αλλαξα δεν ειχα κανενα μα κανενα θεμα. Οι γωνιες θεασης προσωπικα με καλυπτουν. Δεν εχω δοκιμασει καποιο IPS μονιτορ για να δω ποσο καλυτερες ειναι οι γωνιες θεασης και η αναπαραγωγη των χρωματων. Παντως απο μια LG TN που ειχα ειναι μερα με την νυχτα. Ξαπλωνα στο κρεβατι να δω ταινια και εβλεπα μαυριλες. Με την swift αυτο το πραγμα δεν υπαρχει. Το μονο αρνητικο ειναι το gamma που ερχεται σε υψηλα επιπεδα (2.2 νομιζω ;) αλλα με ενα Calibrate απο τα windows το εφερα στα γουστα μου. To μονο πραγμα που με στεναχωρει ειναι οτι ακομα δεν την εχω αξιοποιησει στα μαξιμουμ της λογο της καρτας γραφικων μου. Ελπιζω συντομα σε αλλη μια 970 η σε μια 980Ti. Προσωπικα θα μεινω με την 278Q εκτος αν δω μια 279Q και με ξετρελανουν τα χρωμματα του IPS γιατι η γωνια θεασης της 278 με καλυπτει (εκοψα λιγο τα ποδια του γραφειο ψηλωσα του κρεβατιου :-D). Περα απο την πλακα για ΤΝ εχει πολυ καλες γωνιες και χρωματα.

Φοβαμαι λιγο και το bleeding στο 279Q η αληθεια ειναι, αν και μηδαμινο αλλα ποτε δεν ξερειιις οπωως κανω και double tap γιιατι δεν εχω συνηθισει ακομα τα red switches ή εχει καποιιο θεμα το πληκτρολογιο μου. :D

Δημοσ.

Μην την αγορασεις. Αρχικα ειναι πιο πιθανο να σου ερθει προβληματικο μοντελο παρα φυσιολογικο. Απο την αλλη, εχει grainy TN panel που συνηθως ερχεται με χαμηλο gamma (~1,8), συνδυασμος που σημαινει ανακριβη και ξεβαμμενα χρωμματα, color banding κλπ.

Αν δε σε πειραζουν τα παραπανω, η νεα Dell S2716DG ειναι ιδια με την Asus αλλα με καλυτερη εγγυηση και quality control. Παλι ομως η ποιοτητα εικονας ειναι φτωχη.

kaklikos, εισαι τυχερος αν σου ηρθε με 2.2 gamma, αυτο ειναι ο στοχος. Αν εχεις χαμηλοτερο τα χρωματα φαινονται χαλια.

Προτεινω να προτιμησεις μια IPS, δεν ειναι πολυ ακριβοτερες ετσι κι αλλιως. Η καλυτερη ειναι η Asus PG279Q (~850 ευρω), αλλα ιδια χαρακτηριστικα εχει και η Acer XB270HU (~700 ευρω) και ειναι φθηνοτερη. Αν θελεις οικονομικοτερη καλυτερα να παρεις μια 144Hz AHVA με Freesync, δεν εκμεταλευεσαι το τελευταιο αλλα και παλι δινουν καλυτερη εμπειρια απο τις TN. Οι Acer XF270HU (μεγαλυτερο ευρος Freesync, 600 ευρω απο e-shop) και Asus MG279Q (~650 ευρω, λιγο καλυτερη αν δε σε ενδιαφερει το Freesync) ειναι οι αντιστοιχες. Τελος, αν θελεις ακομη οικονομικοτερη οθονη, η AOC G2460PG εχει 144Hz TN panel με G-Sync αλλα εχει καλυτερη εικονα απο τις TN Asus και Dell.

H 980 ειναι αρκετη για 1440p. Δε θα τα βαζεις ολα στο μαξιμουμ στα πιο απαιτητικα games, αλλα θα παιζεις με κορυφαια γραφικα με σταθερα 60 fps τουλαχιστον.

Δημοσ.

Βασικα το μονιτορ δεν εχει ρυθμιση για gamma. Πως μπορω να καταλαβω με τι gamma μου ηρθε η οθονη out of the box? Χρειαζομαι καποιον εξοπλισμο? Θα αξιζε πιστευεις να παω απο 278 στην 279 ή μηπως εμφανιζει και η 279 θεματα και ειναι lottery pick? Απλα σκεφτομαι οτι εδωσα 800 ευρω για μια τετοια οθονη και τωρα να την πουλησω ποσο για να παω στην 279.. πρεπει να την δωσω τουλαχιστον 550.. Γι αυτο πηρα την αποφαση να την παντρευτω για ενα δυο χρονια τουλαχιστον.

Δημοσ.

Κοίτα, η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα, όπως και το να σου τύχει καλό κομμάτι, αν δεν σου είναι προβληματική και έχεις συνηθίσει το grainy panel κράτα την.

Το gamma το καταλαβαίνεις είτε με τεστ μέσω ιντερνετ (Googlare τα) είτε συγκρίνοντας με μια οθόνη που ξέρεις ότι έχει 2.2 gamma curve. Φυσικά τα όργανα είναι η καλύτερη λύση αν τα διαθέτεις.

Απο την άλλη όσο είναι καινούρια θα πιάνει και περισσότερα μεταχειρισμένη. Αν σιγουρευτείς ότι δεν έχει προβλήματα ποιότητας και gamma την πουλάς και σε τιμή αγοράς, καθώς εγγυάσαι στον αγοραστή ότι θα πάρει καλό μοντέλο.

• Like 1
Δημοσ.

Σ ευχαριστω πολυ φιιλε μου! Εκανα μεριικα τεστ για gamma οταν το πηρα το μονιτορ και μου φανηκε καλη. Βεβαια αυτο που ειιπα και παραπανω χρειιαστηκε να πειραξω λιγο γκαμα μεσα απο τα windows calibration. Κανει δουλεια η να κατεβασω καποιο προγραμμα; Προς το παρον μενω και πασχα βλεπουμε για το αντιστοιχο IPS.

Χρονια πολλα φιλε Μορς και καλα χριστουγεννα!

Δημοσ.

Το Gamma το φέρνεις εκεί που θες από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών στους οδηγούς. Κατά τα άλλα δεν βλέπω το λόγο να πάει κάποιος στο 278Q και όχι στο νέο 279Q που έχει και IPS/165Hz.

Δημοσ.

Eυχαριστω πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας τελικά θα καταλήξω στην ASUS PG279Q που ειναι και IPS.

Δημοσ.

Σ ευχαριστω πολυ φιιλε μου! Εκανα μεριικα τεστ για gamma οταν το πηρα το μονιτορ και μου φανηκε καλη. Βεβαια αυτο που ειιπα και παραπανω χρειιαστηκε να πειραξω λιγο γκαμα μεσα απο τα windows calibration. Κανει δουλεια η να κατεβασω καποιο προγραμμα; Προς το παρον μενω και πασχα βλεπουμε για το αντιστοιχο IPS.

Χρονια πολλα φιλε Μορς και καλα χριστουγεννα!

Καλυτερα πρωτα απο το osd menu και μετα απο τους drivers της gpu, γιατι οι ρυθμισεις των windows συνηθως γινονται overriden απο τα παιχνιδια.

Καλες γιορτες!

Δημοσ.

Τελικά η αγορά έγινε. ASUS PG279Q. Παιδιά ότι και να πω είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγο. Η οθόνη είναι χάσιμο κυριολεκτικά.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...