babis_89 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Αγόρασα το Laptop DELL Inspiron 15 5000 Series - 5558 I5. Συγκεκριμένα αυτόν εδώ http://bit.ly/1Oj7ow9 και έχω κάποιες απορίες: 1. Το Laptop μου είναι διπύρηνο ή τετραπύρηνο ? Γιατί είδα ότι είναι I5 και μου κάνει εντύπωση γιατί στο CPUz μου εμφανίζει Core 2 Threads 4. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό? 2. Στα graphics έχει δύο κάρτες γραφικών Intel HD κάτι και την NVIDIA GeForce 920M. Έχει δύο κάρτες γραφικών ή εγώ δεν καταλαβαίνω σωστά τι εννοεί ? Προ το παρόν αυτά. Μπορεί να είναι χαζές οι ερωτήσεις μου απλά θέλω να εξακριβώσω και να μάθω τι μου γίνεται. Ευχαριστώ πολύ.
olimpiakos 7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Θα πω μονο για το 2...Ναι εχεις 2 καρτες γραφικων..Η ενσωματωμενη Intel HD χρησιμοποιειται για τα βασικα youtube και τετοια και σε ποιο απαιτητικα προγραμμα οπως παιχνιδια η ειδικα προγραμματα οπως το photoshop πχ χρησιμοποιειται η εξωτερικη NVIDIA GeForce 920M.
babis_89 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Θα πω μονο για το 2...Ναι εχεις 2 καρτες γραφικων..Η ενσωματωμενη Intel HD χρησιμοποιειται για τα βασικα youtube και τετοια και σε ποιο απαιτητικα προγραμμα οπως παιχνιδια η ειδικα προγραμματα οπως το photoshop πχ χρησιμοποιειται η εξωτερικη NVIDIA GeForce 920M. Θα πρέπει να επιλέγω εγώ κάθε φορά πια να χρησιμοποιείται ή γίνεται αυτόματα? Ευχαριστώ πολύ πάντως 1
olimpiakos 7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Συνηθως ειναι αυτοματα...οταν μπει παιχνιδι αναλαμβανει η εξωτερικη οταν ειναι τα βασικα youtube μενει η εσωτερικη...μπορεις και εσυ να επιλεξεις για καθε προγραμμα σε ποια καρτα θες να εκτελειται!Αυτο γινεται απο το εκαστοτε προγραμμα της καρτας γραφικων..συνηθως υπαρχει επιλογη στο προγραμμα της Nvidia να επιλεξεις για καθε προγραμμα.... Τιποτα!
mphxths Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 οι ιντελ παιζουν με το hyperthreading. Στην ουσια 2 πυρηνες +hyperthreading = στο λειτουργικο βλεπεις τους διπλασιους..δηλ 4 πυρηνες. H θεωρια δηλ ειναι 2 πυρηνες - hyperthreading - 4 threads. Πρακτικα αυτο που σε ενδιαφερει εσενα ειναι οτι εχεις 4 πυρηνες. Οσο για τις καρτες δεν ειναι ακριβως αυτοματη η διαδικασια. Η καρτα δεν καταλαβαινει τι ειναι παιχνιδι και τι προγραμμα. Εχει στο nvidia control panel λιστα με εφαρμογες και εκει μπορει να δηλωσεις με τι να ξεκιναει η καθεμια. Απο την αλλη αν κανεις δεξι κλικ σε μια εφαρμογη/παιχνιδι θα σου βγαζει ενα μενου του στυλ "εκτελεση με επεξεργαστη γραφικων" και θα σου χει 2 επιλογες 1)ενσωματωμενη καρτα 2) την nvidia ο,τι επιλεξεις με αυτο θα τρεξει εκεινη την στιγμη. επισης θα σου αναγραφει ποια ειναι η προεπιλεγμενη καρτα για την εφαρμογη αυτη. Προσωπικα εχω βρει λιγο μαλακισμενο το nvidia control panel , δηλ του δηλωνεις ποια καρτα θες σε ποια εφαρμογη και αν θελει το παιρνει αν θελει οχι. Οποτε πολυ απλα στα παιχνιδια κανω δεξι κλικ και επιλεγω την nvidia και ξεμπερδευω..σιγα τα ωα..1-2 κλικ παραπανω... Πρακτικα μονο τα παιχνιδια θες με την nvidia...πολυ ελαχιστες εφαρμογες ωφελουνται απο την χρηση της 2ης καρτας..η ιντελ τους αρκει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα