Προς το περιεχόμενο

THOMSON 55UA7706 - 4K, Smart, 3D @mediamarkt 699€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως έχω γραψει για το μικροτερο αδερφακι, ΔΕΝ παιζει υπότιτλους, ουτε SRT, ουτε SRT unicode, ουτε SMI, ουτε ssa-ass, ουτε sub, ουτε idx, ουτε, ουτε...

Επίσης δεν υπαρχουν σε καταστήματα τους τα μοντέλα που πουλά το ΜΜ, ουτε η 6406 ουτε η 7706 σε καμια διάσταση.

Τέλος για την κόντρα που διάβασα περί απόστασης, να πω και εγώ (ως συνειδητοποιημένος πριν την αγορα κάτοχος 4Κ κάτι μηνες), οτι τα διαγράμματα φυσικά και ισχύουν απόλυτα και δεν είναι το ίδιο απο τα 2.5 μετρα και απο το 1.5 μια 55αρα αφού απο τα 2.5 δεν βλέπεις 4Κ αλλά 1080... Μόλις πας στο 1-1.5 μέτρο βλέπεις αυτό που παιζει, στα 2.5μ βλέπεις την "1080p έκδοση" του προγράμματος οποτε παει χαμένη η όποια προσπαθεια αλλά και εξοπλισμός.

Τα έχουμε πει πολλές φορες τοσα χρόνια στην ενότητα, όχι επειδή τα βλέπουμε μονο στους πίνακες που δίνουμε, αλλά επειδή είμαστε του αντικειμένου και τα βλέπουμε μπροστά μας καθημερινά.

Έτσι ακριβώς τα έχω πει 500 φορές αλλά λίγοι λένε να καταλάβουν.

720p σε 55αρα από τα 3 μέτρα βλέπω και δεν έχει διαφορά από το 1080. Μην πέφτετε θύματα του marketing.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

αυτό που λές είναι ισχυρή έδειξη ότι δεν παίζει υπότιτλους αλλά όχι βεβαιότητα. Αυτά τα θέματα αλλάζουν από firmware σε firmware. Μπορεί το ίδιο μοντέλο που πριν δεν έπαιζε σε επόμενο χρόνο (μήνες μετά) να παίζει. Ακόμα και η  tomson έχει marketing τμήμα που βλέπει ότι είναι σημαντικός παράγοντας που μειώνει πωλήσεις το θέμα υπότιτλοι.

Ασφαλώς δεν θα είμαι αυτό που θα το δοκιμάσω πρώτος αλλα θα ήμουν περίεργος αν κάποιος τελικά πήρε μία τέτοια τηλεόραση να μας πει τι σίγουρα γίνεται. 

Επίσης αυτό που δεν υπάρχουν τα μοντέλα που πουλάνε στα καταστήματά τους (αν ισχύει) με ξεπερνά..

Εγω τα εγραψα αλλη μια φορα για να σε βοηθησω. Ελπιζω να βοηθησα.

Ενα χρονο στην αγορα ακομα ΔΕΝ εχει βγαλει FW για την δικη μου σειρα (6406) παντως που να διορθωνει το θεμα.  Πριν κανενα μηνα βγηκε η μοναδικη μεχρι σημερα αναβαθμιση, δεν λυθηκε το θεμα. Το εχω τσεκαρει, δεν τα λεω κοιταζοντας γυαλινη μπαλα. :P Φανταζομαι την ιδια αναβαθμιση θα εδωσε  και για την 7706. Διορθωνει ενα ασχετο/αδιαφορο για Ελλαδα θεμα (υποστηριξη netflix - κατι που δεν θα το βρεις ως πληροφορια πουθενα ακομα) και μου ανεβασε και την καταναλωση κατα περιπου 10%. :( . Η αναβαθμιση δεν υπαρχει στο διαδικτυακο τους τοπο, αλλα την βλεπει μονο η τηλεοραση online - ετσι οπως ειπα και πριν ουτε change log σημειωση υπαρχει ακομα και ΑΝ βγει FW αν δεν την εχεις την TV και δεν το δοκιμασεις. Με "ελπιδα αναβαθμισης" δεν ειναι να ζεις παντως γιατι μπορει να μην ερθει ποτε, οπως εχουμε δει τις περισσοτερες φορες στα προιοντα μας... Μακαρι να ερθει, ειναι "καταζητουμενη", αλλα δεν το οριζουμε εμεις αυτο δυστυχως. Επισης το "τμημα μαρκετιν" τους στα κεντρικα, ακομα 3-4 μηνες μετα δεν μου εχει απαντησει καν  σε mail μου σχετικα με το προβλημα μη υποστηριξης υποτιτλων το οποιο ειναι deal braker οπως τους εχω γραψει μεταξυ και αλλων προβληματων με restart και κολληματα που και που κλπ.

Για τα μοντελα και το καταστημα σε πληροφορω και αναλυτικοτερα για να σου φυγει η οποια αμφιβολια για το "αν ισχυει" αυτο που γραφω, οτι τους ειχα καλεσει αρχες Σεπτεμβρη και ρωτησει για το ποτε σκοπευουν να τα στησουν σε καταστηματα τους, και η απαντηση ηταν οτι δεν προβλεπεται αμεσα τουλαχιστον να γινει κατι τετοιο. Ακομα οπως θα δεις και στον χαρτη διαθεσιμοτητας, δεν υπαρχουν/δεν εχουν σταλει σε κανενα καταστημα. "Δεν είναι διαθέσιμο" παντου. Το ειχα τσεκαρει και πριν το γραψω για να ειναι up to date η πληροφορια.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ευτυχως δεν εχει IPS. Ειχα βρει καποιες αναφορες οτι δεν ειναι IPS και  "βγηκε" πραγματι το ρισκο μου.

Το θεμα IPS-VA  ειναι τι θελει ο καθενας. Επειδη βλεπω γραφτηκαν διαφορα ας γραψω 2 λεξεις και εγω μπας και το "λυσουμε". Ο "Α" που θελει να βλεπει ταινιες με συνθηκες σωστες (χαμηλος - αν ειναι δυνατον καθολου φωτισμος) δεν παει ποτε σε IPS ειναι ο,τι χειροτερο λογω του glow effect. Αν καποιος "Β" τη θελει για το σαλονι να βλεπει εκπομπες ολη η οικογενεια με φωτα πλουσια ή με ηλιο, δεν παει σε VA θα ειναι ο,τι χειροτερο γι' αυτον αφου δεν εχει γωνιες καλες συνηθως. Επειδη η κυρια χρηση για τους περισσοτερους σε ενα τεχνολογικο φορουμ ειναι για ταινιες, με απαιτησεις για καλα μαυρα και αντιθεση, θεωρουμε αυτονοητο οτι ολοι μιλαμε γι αυτο, ετσι λεμε οχι IPS σε μια μεγαλη/"καλη" τηλεοραση. Για αλλες χρησεις ομως εχει πλεονεκτηματα. Αν καποιος θελει μονιτορ πχ σε daylight θα παρει IPS οπως ειναι και το μονιτορ μου.

Η πλασμα που ειχα εκει που πηγε η 4Κ, ειχε διαφορα "θεματα" / μειον, οπως οτι δεν ειχε δεκτη και επαιζα με εξωτερικο, δεν ειχε δορυφορικο, δεν ειχε dlna, δεν ειχε usb, ηταν 720p κλπ κλπ. Ελπιζα οτι ειχε pvr η νεα, αλλα εκει ηταν μια απογοητευση μιας και το χρειαζομαι. Ειχε καλυτερη ομοιομορφια παρολα αυτα η πλασμα, αλλα κατα τα αλλα η συνολικη εντυπωση ως εξοπλισμος παει προς το θετικο σιγουρα, και ελαφρως προς το θετικο το συνολικο "ποιοτητα εικονας" κυριως λογω αναλυσης, κατι που ειναι φυσικα πολυ εμφανες απο το 1.5 μετρο και καπως λιγοτερο απο τα 2.5 που ειναι η θεση θεασης. Μια σελιδα θα ηθελε η συγκριση/αναλυση των διαφορών μιας και δεν ειναι ενα πραγμα το πως ειναι σε σχεση με μια εντελως διαφορετικη τεχνολογια.

Οποια λεπτομερεια θες, ρωτα με με pm.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...