Προς το περιεχόμενο

THOMSON 55UA7706 - 4K, Smart, 3D @mediamarkt 699€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση κάποιος να περάσει από ΜΜ και να δοκιμάσει κανένα στικάκι αν παίζει ελληνικούς υπότιτλους; (καλό είναι να έχει δύο ταινίες μέσα, μία με απλούς srt και μία με unicode srt).

Το θέμα ελληνικοί υπότιτλοι είναι πολύ σημαντικό (ακόμα και dealbreaker για μένα αν δεν υποστηρίζονται) και πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί από specs. 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Όπως έχω γραψει για το μικροτερο αδερφακι, ΔΕΝ παιζει υπότιτλους, ουτε SRT, ουτε SRT unicode, ουτε SMI, ουτε ssa-ass, ουτε sub, ουτε idx, ουτε, ουτε...

Επίσης δεν υπαρχουν σε καταστήματα τους τα μοντέλα που πουλά το ΜΜ, ουτε η 6406 ουτε η 7706 σε καμια διάσταση.

Τέλος για την κόντρα που διάβασα περί απόστασης, να πω και εγώ (ως συνειδητοποιημένος πριν την αγορα κάτοχος 4Κ κάτι μηνες), οτι τα διαγράμματα φυσικά και ισχύουν απόλυτα και δεν είναι το ίδιο απο τα 2.5 μετρα και απο το 1.5 μια 55αρα αφού απο τα 2.5 δεν βλέπεις 4Κ αλλά 1080... Μόλις πας στο 1-1.5 μέτρο βλέπεις αυτό που παιζει, στα 2.5μ βλέπεις την "1080p έκδοση" του προγράμματος οποτε παει χαμένη η όποια προσπαθεια αλλά και εξοπλισμός.

Τα έχουμε πει πολλές φορες τοσα χρόνια στην ενότητα, όχι επειδή τα βλέπουμε μονο στους πίνακες που δίνουμε, αλλά επειδή είμαστε του αντικειμένου και τα βλέπουμε μπροστά μας καθημερινά.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω το είχα διαβάσει εδώ σε κάποιο άλλο topic  και το δοκίμασα και ο ίδιος σχετικά με το εαν χρειάζεται κάποιος 4κ tv...

Από την απόσταση που βλέπεται  τηλεόραση  για όποιες ίντσες έχεται εστιάστε  σε μία ακινητη εικόνα στο πάνελ και προσπαθήστε να δείτε ΑΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ  τα subpixels  του πανελ..ΑΝ ΝΑΙ  για αυτην την αποσταση θελετε μεγαλυτερη αναλυση... αν ειστε 720p  τοτε 1080p. Αν έχεται 1080p  τοτε 4κ... ΑΝ παλι δεν γίνονται αντιληπτα τα  subpixel  πλησιάστε και δείτε από ποια αποσταση και μετά τα βλέπετε..ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΣΗ ΘΕΑΣΗΣ.. Αν υπάρχει ικανή διαφορα πχ>1.5 φορες μεινεται στην ανάλυση που είστε, αν είναι μικρότερη πιθανά και πάλι να καταλάβεται διαφορά απο αναβάθμιση σε επόμενη ανάλυση...

Οι διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν και παραπάνω για την απόσταση οφείλονται στο ότι  υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερη οπτική οξύτητα από άλλους και έτσι ενώ για την ίδια ανάλυση @ιντσες για έναν να είναι η απόσταση 1 μετρο για τον άλλο με καλύτερα<<οπτικά>> να είναι 1.5 μετρα..

• Like 2
Δημοσ.

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο και επρεπε να το τονισω. 

Εγω δεν λεω οτι καποιος χρειαζεται οπωσδηποτε 4k TV βεβαια και σαφως παιζει ρολο και η γωνια θεασης οπως και το περιεχομενο και δεν μιλαμε φυσικα να παω στα 3+ μετρα που ειναι στην αλλη ακρη του δωματιου αλλα σε λογικες αποστασεις.. Αλλα ας μου κανει την χαρη καποιος που εχει 4κ TV να διαπιστωσει μονος του. 

Ας αφησουμε την χρηση σαν PC στην ακρη που ειναι η νυχτα με την μερα και ας αφιερωθουμε στα πραγματα που κανει καποιος πραγματικα σε μια τηλεοραση.

Και ας βαλουμε ενα επεισοδιο 2160p webrip που ειναι και συμπιεσμενο οπως του House of Cards ή του Narcos που προσφατα βγηκαν.

Ας κατσει στα 2μιση μετρα που ειναι απαγορευτικο για καποιους και ας δει ενα επεισοδιο.

Μετα ας βαλει κατι σε 1080p με αναλογο bitrate για την αναλυση και ας ερθει να μου πει οτι βλεπει τα ιδια πραγματα. 

Και το λεω με IPS panel που δεν διακρινεται και για τα επιπεδα αντιθεσης του,ουτε για τα τρομερα μαυρα του.. Προσωπικα ειναι τοσο αισθητη η διαφορα στην ευκρινεια και στην αντιθεση χρωματος ειδικα στις κοντινες ληψεις που δεν καταλαβαινω ειλικρινα πως μπορει καποιος να ισχυριστει οτι ειναι το ιδιο πραγμα στα 2μιση μετρα μεταξυ 1080p/2160p.

Δημοσ.

Καλημερα, επειδή το θεμα ξεφεύγει λιγο ας μεινουμε σε αυτο που ρωταει ο φιλος στο αρχικο ποστ για τη 55UA7706. Ουσιαστικα εχει χαλια player οπως αναφέρετε πιο πανω. Αυτο μπορει να λυθεί με καποιο εξωτερικο player (νομιζω). Εχουμε κατι αλλο να πουμε για το μοντελο αυτο ωστε να βοηθησουμε καποιον να αποφασισει για την αγορα της η όχι;

• Moderators
Δημοσ.

.....

Σχετικα με το ποστ του heros και την αποσταση που διακρινει καποιος τα sub pixels, σαφως εxουν βαση οσα λεει, αλλα να τονισουμε πως δεν εχουν βγει ετσι οι αποστασεις των πινακων και οσων λεμε. Τα υπο-πιξελς σε μια 55αρα 4Κ διακρινονται κατα την παρακολουθηση μολις στα 30-40 περιπου εκατοστα, αποσταση που κανείς δεν θα κατσει να δει σε νορμαλ συνθηκες και κανεις δεν προτεινει. Στα 2.5 μετρα για να διακρινεις sub pixels του πανελ θα πρεπει η αναλυση σου να ειναι κατι σαν 480p χοντρικα. Η διαφορα προκυπτει επειδη τα sub pixels εχουν ανα τριαδα την συσταση του pixel, οποτε εκει προκυπτει το λαθος στην εξηγηση του. Δεν θελουμε να διακρινουμε τα sub pixels ωστε να μην χανουμε πληροφορια, αλλα τα pixels και αυτα οχι υποχρεωτικα στο απολυτο, εκει ειναι το κατω ακρο του πινακα.

Δημοσ.

μην το συζητας ,ενω ξερεις πηγες κ πηρες 4κ πριν εναμιση χρονο κ μαλιστα κ ips panel

τεσπα οπως την βρισκει ο καθενας με τα placebo του

Ενώ εγώ που πήγα και πήρα τη Samsung 50JU6800 με PVA panel πρέπει να κάθομαι ακριβώς στο κέντρο για να μη χαλάει η εμπειρία λόγω των γωνιών θέασης. Άσε που δεν μπορώ να την κρεμάσω και στο τοίχο γιατί λόγω υψομετρικής διαφοράς πάλι αλλοιώνεται η εικόνα.

Μην τα ξαναλέμε. Μόνο οι OLED υπερτερούν ξεκάθαρα σε εικόνα. Με IPS και PVA/PSA κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις.

Δημοσ.

va εχω κ πριν ειχα κ ips κ plasma k μπορω να σου πω οτι την καλυτερη εικονα την ειχε η plasma με τα καλα va να ειναι κοντα,σε καθε περιπτωση πρεπει να ξερεις τι αγοραζεις γιατι οταν γκριζαρουν τα μαυρα κ εχεις μειωμενη αντιθεση οτι κ να κανεις η εικονα θα ειναι μαπα οτι αναλυση κ να εχει ενω στις va απλα καθεσαι κεντρο +-20 μοιρες

fuhd oled περιμενουμε να γινουν προσιτες,να ωριμασουν k να βγει κ αφθονο υλικο να τις υποστηριξει, δλδ 5 χρονια κ βλεπουμε,το να αγοραζεις τωρα 4κ ειναι οπως οταν περναμε hd ready ενω περιμεναμε το blue ray

οταν δε θα υπαρχει αφθονο 4κ+ υλικο που να αξιζει τον κοπο να αγορασεις οποιαδηποτε αγορα του σημερα θα ειναι πολυ πισω σε σχεση με τα panel του τοτε καθως κ τα κοστη, οποτε οποιαδηποτε αγορα 4κ+ σημερα ειναι τελειως ακαιρη, τωρα το τι λεει ο καθε "επιστημονας" δω μεσα λιγο με απασχολει

• Like 1
Δημοσ.

Πρεπει να είμαι ο μοναδικος εδώ μέσα που δεν έχει προβλημα με τα ips panels...

Επισης

Για να την συνδεσετε με pc, η οθόνη θα πρεπει να πληρεί καποιες αλλες προϋποθέσεις όπως chroma 4:4:4 κτλ

• Like 2
Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα αυτες οι θομσον,δε φτιαχνονται στην τουρκια;αρα το 4κ που λεει μπορει να ειναι και μαπα το καρπουζι...αλλα μπορει και να κανω λαθος.και ουσιαστικα δε βλεπω το λογο να επενδυσει καποιος τα πολυτιμα του € σε θομσον....και 700 μαλιστα.Εξαλου μετα τις γιορτες,αφου δε πουλανε και πολλα πραγματα τα μαγαζια,θα δουμε με τις εκπτωσεις...προσφορες σε σοβαρες τηλεορασεις μεγαλων εταιρειων.Λιγη υπομονη θελει μονο....και παντα κερδιζετε!(εκτος αν κανει το θαυμα του το γιου παλι,χεχε)

και τελος (2η φορα θα το πω σε λιγες μερες)....γιορτες αγαπης ειναι βρε παιδια.................αφηστε τις αντιπαραθεσεις και τις τα μπολντ γραμματα.....

χαμογελατε και ολα θα πηγαινουν καλα.....χρονια πολλα με υγεια και χαρα..... :) :)

• Like 1
Δημοσ.

επειδη τα 700 για πολλους ειναι παραπανω απο μισθος κ τρεχει κ αυτη η προσφορα σε 55αρα

http://www.skroutz.gr/s/6884324/Samsung-UE55J6200.html?from=autocomplete&keyphrase=ue55j6200

προτεινω να παρει οποιος ενδιαφερεται το στικακι του η τον σκληρο του με τις καλυτερες ταινιες που μπορει να βρει απο αποψης αναλυσης ,bitrate κτλπ

να παει να βαλει τις τηλεορασεις σε mode κινηματογραφικη ταινια κ να σταθει απο την αποσταση που συνηθως καθεται

καλα χριστουγεννα σε ολους

• Moderators
Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα αυτες οι θομσον,δε φτιαχνονται στην τουρκια;...

Δεν ειναι Τουρκια.

Πολωνια.

Χρονια πολλα σε ολους!

Δημοσ.

Όπως έχω γραψει για το μικροτερο αδερφακι, ΔΕΝ παιζει υπότιτλους, ουτε SRT, ουτε SRT unicode, ουτε SMI, ουτε ssa-ass, ουτε sub, ουτε idx, ουτε, ουτε...

Επίσης δεν υπαρχουν σε καταστήματα τους τα μοντέλα που πουλά το ΜΜ, ουτε η 6406 ουτε η 7706 σε καμια διάσταση.

αυτό που λές είναι ισχυρή έδειξη ότι δεν παίζει υπότιτλους αλλά όχι βεβαιότητα. Αυτά τα θέματα αλλάζουν από firmware σε firmware. Μπορεί το ίδιο μοντέλο που πριν δεν έπαιζε σε επόμενο χρόνο (μήνες μετά) να παίζει. Ακόμα και η  tomson έχει marketing τμήμα που βλέπει ότι είναι σημαντικός παράγοντας που μειώνει πωλήσεις το θέμα υπότιτλοι.

Ασφαλώς δεν θα είμαι αυτό που θα το δοκιμάσω πρώτος αλλα θα ήμουν περίεργος αν κάποιος τελικά πήρε μία τέτοια τηλεόραση να μας πει τι σίγουρα γίνεται. 

Επίσης αυτό που δεν υπάρχουν τα μοντέλα που πουλάνε στα καταστήματά τους (αν ισχύει) με ξεπερνά..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...