Προς το περιεχόμενο

Η Samsung θα κατασκευάζει chips για την AMD

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γελάει ο κόσμος με την AMD και δυστυχώς πήρε στο λαιμό της την ATI (υγιέστατη και άκρως ανταγωνιστική εταιρία πριν την εξαγορά).

δεν κάνει κάτι διαφορετικό ... απλά πάει τις συνταγές της σε άλλο φούρνο γα παραγογή ... αφού η tsmc δεν μπορεί βρήκε κάπιον που μπορεί 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

και η amd τι θα κάνει? θα κολλάει το αυτοκόλλητο με το όνομα?

H ΑΜD σχεδιάζει και η κοινοπραξία SAMSUNG- GLABALFOUNTRIES υλοποιούν !

Ότι δηλαδή κάνουν και όλες οι άλλες εταιρίες (Nvidia, qualcomm, Mediatek, texas instr. κ.λ.π.)

Αν ένα chip ήταν μόνο η υλοποίηση, η Intel με τα τόσα εργοστάσια θα έπρεπε να έχει και τις ΤΟΠ κάρτες γραφικών ...

Ελα μου όμως που χρειάζεται τεχνογνωσία για τον σχεδιασμό πάνω απ`όλα....

Αυτό που θα καταφέρει η AMD με αυτή την συνεργασία, θα είναι να παίξει στα ίδια nm με την Intel, οπότε να μπορεσει να χωρέσει την ίδια ποσότητα τρανζίστορ ανά μονάδα επιφανείας στο chip, ώστε να έχει ανταγωνιστική απόδοση (επιδόσεις προς κατανάλωση) αλλά και επίδοση στα chip της σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

• Like 1

Αυτό που θα καταφέρει η AMD με αυτή την συνεργασία, θα είναι να παίξει στα ίδια nm με την Intel, οπότε να μπορεσει να χωρέσει την ίδια ποσότητα τρανζίστορ ανά μονάδα επιφανείας στο chip, ώστε να έχει ανταγωνιστική απόδοση (επιδόσεις προς κατανάλωση) αλλά και επίδοση στα chip της σε

σχέση με τον ανταγωνισμό.

Αν έπαιζε ρόλο μόνο ο αριθμός τρανζίστορ... 

https://en.wikipedia.org/wiki/Transistor_count

Quad-core + GPU Core i7 Haswell 1,400,000,000[22]          2014 Intel   22 nm    177 mm²

Dual-core Itanium 2                         1,700,000,000[23]          2006 Intel   90 nm    596 mm²

Άλλο απόδοση και άλλο επίδοση καρδιά μου.

Αυτά που παραθέτεις το μόνο που δείχνουν είναι αυτό που γράφω παραπάνω.

Αν δεν έχεις την σωστή κατασκευαστική μέθοδο που να σου δώσει έναν καλό συντελεστή τρανζίστορ ανά μονάδα επιφανείας, ώστε να μπορεσεις να χωρεσεις πολύπλοκο chip σε μικρό χώρο με μικρη κατανάλωση,δεν πας μπροστά και δεν είσαι ανταγωνιστικός .

Τρανό παράδειγμα οι K10 της AMD που το ίδιο chip άλλαξε εντελώς από 65nm (agena) στα 45nm (deneb)

Άλλο απόδοση και άλλο επίδοση καρδιά μου.

ώστε να έχει ανταγωνιστική απόδοση ... αλλά και επίδοση στα chip της σε

σχέση με τον ανταγωνισμό.

Εσύ τα έπλεξες και τα δυο μαζί.

Μα αν δεν είναι σε απόδοση δεν θα είναι και σε επίδοση για κάθε κατηγορία τιμής, αφού υπάρχουν όρια και περιορισμοί για το μέγεθος ενός chip.

Όλα στην ουσία από την απόδοση ξεκινούν.

Και για κάποιους που ανέφεραν την ATi της καρδιάς μας.

Η AMD την εξαγόρασε το 2006. H ATi ήταν πιο παλιά στον χώρο απ' ότι η Nvidia.

Κατά καιρούς είχε τόσο στα τέλη των 1980's(Wonder), όσο και στα 1990s κορυφαίες κάρτες (Mach 32, 34) και όλα τα Rage.

Η ΑΜD την βοήθησε να έχει ρευστότητα εκείνη την περίοδο και η ATi βοήθησε την AMD να μπει και στον τομέα των γραφικών ανταγωνιστικά. Ειδικά από την 2900 ΧΤ και μετέπειτα που άρχισε να ξεπερνά την Nvidia.

H επανάσταση ήρθε μόλις το καλοκαίρι του 2008 με την 4870 που αν και φθηνότερη έριχνε στα αυτιά την GTX 260.

Η 5870 ήταν το αποκορύφωμα έναν χρόνο μετά που πήρε απλά το performance crown. Η Nvidia μέχρι το καλοκαίρι του 2010 δεν είχε Direct X 11 κάρτα.

Εγώ για πρώτη φορά έβαλα ATi το 2007 με την 3850 AGP και είδα τρομακτική διαφορά σε σχέση με τις Nvidia που έβαζα μέχρι τότε. Να τονίσω ότι είχα Νvidia από το STG-2000.

STG-2000, Riva 128 ZX, Riva TNT, Riva TNT2, Geforce 256, Geforce 2 Ultra, Geforce 3 Ti 500, 5200, 5700 LE, 5800 Ultra, 6600 GT και 6800 GT που ήταν και η τελευταία Nvidia που πήρα! Γιατί πολλές μου άφηναν χρόνους, είτε επειδή ο detonator τις έκαιγε επειδή απενεργοποιούσε τις στροφές του ανεμιστήρα (2002), είτε λόγω αστοχίας υλικού...

Κακά τα ψέμματα χωρίς την 3DFx η Nvidia δεν θα υπήρχε σήμερα. STB BlackMagic Voodoo2 12MB, Voodoo3 3000. Αθάνατες κάρτες!

Και με ATi/ΑΜD Radeon είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

3850 ΑGP (2007), 3870 (2007), 4870 (2009), 6870 CFX (2010), 6950 CFX (2012) (με τους Shaders της 6970), 7970 (2013) και 290x σήμερα.

• Like 2

Όπως και να έχει ελπίζω να γίνουν όλα αυτά για καλό δικό μας... Πιο φθηνά cpu, πιο φθηνές κάρτες γραφικών κλπ :)

Εντάξει η Samsung είναι πολύ μπροστά αλλά νομίζω ότι στο τέλος γίνονται όλα για το κέρδος οπότε...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...