Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα guys,

πρόσφατα έφτιαξα ένα pc για το ξάδελφο μου, λειτούργησε άψογα μέχρι κάποια στιγμή έγινε διακοπή ρεύματος και ξεκίνησε ο αγώνας. Στην αρχή κολλούσε η οθόνη μέσα στα windows και μετά άρχισε να βγάζει artifacts και στο τέλος έδινε BSOD με nvidia drivers error. Χωρίς να σας κουράσω με όλες τα πράγματα που δοκίμασα, περιληπτικά τα σημαντικά που έκανα. Άλλαξα GPU και το έβαλα στο κάτω slot, σταμάτησαν το artifacts αλλα πάλι έδινε το BSOD. Έκανα format και όλα καλά. Μετά από λίγο καιρό άρχισε να κάνει freeze μέσα σε Windows και στο restart δεν έδινε σήμα στην οθόνη ενώ όλα τρέχαν κανονικά. Άλλαξα RAM και δοκίμασα όλα τα slot ένα-ένα χωρίς να λυθεί το πρόβλημα. Τώρα συνεχίζει να κολλάει μέσα στα Windows και ο μονο τρόπος να κλείσει είναι από το κουτί με shutdown. Αφού τον ανοίξεις την πρώτη φορα δεν δίνει ποτε σήμα στην οθόνη, Ο μονος τρόπος να πάρει είναι να τον ξανακλείσεις να αποσυνδέσεις ρεύματα και μετά παίρνει κανονικά. Οποτε καταλήγω ότι είναι motherboard. Απλά επειδή δεν έχω extra mobo να δοκιμάσω πρέπει να αγοράσω καινούργια οποτε πριν προβώ σε αγορά υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο?! Το μονο που δεν έκανα είναι να update το BIOS/Firmware το οποιο θα δοκιμάσω. Οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή δεκτη,

thanx in advance guys :)

p.s. shit ξέχασα τον τίτλο greeklish, κάποιος mod άμα μπορεί να τον αλλάξει?! Ευχαριστώ και sorry.

• Like 1
Δημοσ.

Ενδεχομένως και το τροφοδοτικό να μην δίνει σωστά ρεύματα τσέκαρε το και αυτό και οπωσδήποτε τα bios καλή τύχη!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είχε να κάνει με nvidia drivers, δεν το ξανά εμφάνισε το πρόβλημα μετά από format. Βρήκα ένα psu να δοκιμάσω ώστε να βγάλω και αυτό από την λίστα. Το hdsentinel δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτε και είμαι 99% σίγουρος ότι δεν έχει να κάνει με αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Κατά πόσο ποιοτικά είναι τα υλικά ειδικά το Psu

Εμένα προσωπικά κάτι παρόμοιο μου έκανε το CHIFTEC 1200W αλλά μετά από πολλά χρόνια με το που το άλλαξα ισιοσαν όλα

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πονταρω στην καρτα γραφικων. Πρεπει να δοκιμασεις αλλη καρτα. Εμενα σε παρομιο σεναριο με artifacts χρειαστηκε αλλαγη η καρτα. Δες και τα logs των windows μηπως και αναφερουν καποιο error που ειναι σχετικο με το κρεμασμα.

Δημοσ.

Σορι δεν διαβασα σωστα, νομιζα οτι απλα αλλαξες θεση στη GPU. Τι συστημα απο τι αποτελειται? Δεν πιστευω να ειναι κανα Χ99? Αφου εχεις δοκιμασει ολα τα αλλα σεναρια, το προβλημα ειναι στην μητρικη/επεξ.

Δημοσ.

It's ok, όχι DFI x48 είναι άμα θυμάμαι καλά, θα ποστάρω τα specs όταν γυρίσει από διακοπές. Το CPU συνήθως λειτουργεί η δεν λειτουργεί, δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει ποτε να υπό λειτουργεί και για αυτό δεν το έβαλα στην εξίσωση, αλλα τώρα που το λες έχω ένα extra να δοκιμάσω just in case. Thanx guys :)

Δημοσ.

Όχι δεν ήταν καινούργια, ευτυχώς τώρα έχω και mobo και cpu extra να δοκιμάσω, μονο psu δεν έχω. Ας ελπίσουμε δεν είναι αυτό. Τελικά χωρίς ισοροπιτι τάσης ή ups δεν παλεύετε η φάση Ελλάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...