Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να μη παιζουμε κοπιες στο Dreamcast?

Το δικο μου μονο αντιγραφες παιζει. Τα γνησια ειναι σφραγισμενα.

17 χρονια ετσι δουλευει. Δε ξερω ρε παιδια. Μου φενεται για μυθος.

Εχω κανει ομως διορθωση στο lazer. Δεν ειναι τιποτα, μολις καταλαβεις οτι ο ροοστατης ρυθμισης ξαναρχιζει απο την αρχη σε μια περιστροφη.

Και να χαλασει, παιρνεις καινουρια (μεταχειρισμενη) κονσολα με 50 ευρω. Τα γνησια παιχνιδια μη χαλασουν. Εκει ειναι τα λεφτα.

μετα ομως απο 1-2 επαναρυθμισεις παπαλα!! και μεχρι ποτε θα βρισκεις λειτουργικα μηχανηματα? 50 ευρω ειναι λιγα?εξαλου ολη η ουσια να εισαι χομπιστας και συλλεκτης βιντεοπαιχνιδιων ειναι να μαζευεις τα αυθεντικα. θα μου πεις αντιγραφοντας προστατευεις τα αυθεντικα δισκακια, αλλα νομιζω οτι στο dreamcast μπορεις ευκολα να τα διατηρησεις σε αριστη κατασταση,μεχρι και τσοχα εχει το drive για να μην ακουμπισει το δισκακι σε σκληρη επιφανεια.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      τωρα γιατι υποστηριζω οτι τα αντιγραμενα φθειρουν το λειζερ? οταν αντιγραφεις τα δεδομενα απο ενα δισκο 1.2gb σε ενα δισκακι cd-rom των 700mb συμβαινουν δυο πραγματα,1] πολλα πραγματα δεν χωρανε ετσι σε αρκετα αντιγραμενα λειπουν τα μουσικα κομματια ,αλλα εχουν χειροτερης ποιοτητας βιντεος επειδη κατα την αντιγραφη μειωνεται η αναλυση για να χωρεσουν και αλλα παιχνιδια λογω μεγεθους απλα δεν γινεται να αντιγραφουν. 2]τα δεδομενα βρισκονται σε πυκνοτερη διαταξη με αποτελεσμα το λειζερ και ο κατα επεκταση μηχανισμος να δουλευουν στο οριο για να διαβασουν το δισκακι,αυτο εχει σαν αποτελεσμα να φθειρεται-ξερυθμιζεται το λειζερ εως οτου παραδωσει τελειως πνευμα. παρατηρησε οταν παιζει αντιγραμενα κανει περιεργους και ποιο εντονους θορυβους σε σχεση με αυθεντικα δισκακια,για την ακριβεια κανει σαν τα παλια φωτοτυπικα μηχανηματα!! και εγω στην αρχη ειχα φτιαξει ενα σωρο αντιγραμενα παιχνιδια κατεβαζοντας τα isos απο το διαδυκτιο και τα πεταξα ολα οταν εμαθα τι προβληματα προκαλουν.

• Απαντ. 498
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το 1, που γραφεις το ξερω. Ειναι συμπιεσμενα, λειπουν καποια πραγματα.

Για το 2, θα διαφωνισω. Υπαρχει διαφορα σε αντιγραφες του 99, 2000 με τις τωρινες. Τα tracks ειναι στη σωστη θεση. Τα προβληματα με το drive που εκανε σαν τραχτερ (κομπρεσερ κτλ.) εχουν ελαχιστοποιηθει.

Εχουν patch ενσωματωμενα.

Ειναι self bootable.

Οσον αφορα το lazer που ρυθμισα, το εκανα μια φορα, το 2004 με 2005 αν θυμαμαι καλα. Απο τοτε ετσι δουλευει. Δε ξανασχοληθηκα.

Δε διακρινω σημαδια κοπωσης του lazer. Μια χαρα δουλευει.

Το dreamcast ειναι φτιαγμενο να παιζει CD δισκους. Τα γνωστα CD-audio.

Και μονο αυτο με κανει να αμφιβαλλω για τις θεωριες περι "μη σωστης εστιασης-καταπονισης του μηχανισμου".

Δε λεω οτι εχω δικιο κι οι υπολοιποι εχετε λαθος.

Λεω την προσωπικη εμπειρια μου, σε ενα μηχανημα που ειναι φτιαγμενο τον αυγουστο του 1999. Εγω το πηρα Δεκεμβρη του ιδιου ετους.

Ειναι ενα μηχανημα που εχει ταλαιπορηθει παρα πολυ. Ειναι δουλεμενο και πειραγμενο μεχρι αηδιας.

50 ευρω για κονσολα σκετη ειναι ψιχουλα. Ξερεις ποσο χρεωνουν μεταχειρισμενα γνησια παιχνιδια?

30 ευρω το Code Veronica. Πανω κατω εκει κυμμαινονται οι τιμες στα υπολοιπα.

Δημοσ.

τα δεδομενα βρισκονται σε πυκνοτερη διαταξη με αποτελεσμα το λειζερ και ο κατα επεκταση μηχανισμος να δουλευουν στο οριο για να διαβασουν το δισκακι,αυτο εχει σαν αποτελεσμα να φθειρεται-ξερυθμιζεται το λειζερ εως οτου παραδωσει τελειως πνευμα. παρατηρησε οταν παιζει αντιγραμενα κανει περιεργους και ποιο εντονους θορυβους σε σχεση με αυθεντικα δισκακια,για την ακριβεια κανει σαν τα παλια φωτοτυπικα μηχανηματα!! και εγω στην αρχη ειχα φτιαξει ενα σωρο αντιγραμενα παιχνιδια κατεβαζοντας τα isos απο το διαδυκτιο και τα πεταξα ολα οταν εμαθα τι προβληματα προκαλουν.

Βασικά ανάποδα τα λες, το GD-ROM είναι που έχει πυκνότερη διάταξη δεδομένων συγκριτικά με το CD-ROM. Το ότι χαλάνε τα laser το λέγανε και για τα PlayStation, χωρίς να υπάρχει διαφορά στα tracks.

Θα συμφωνήσω πάντως ότι δεν αξίζει λόγω χαμηλότερης ποιότητας σε video & ήχο...

Νομίζω η καλύτερη λύση είναι GD-ROM emulation μέσω USB και flash storage.

Δημοσ.

Υπαρχουν προβληματα και με το flash storage. Καποιοι λενε οτι δεν τρεχουν στη σωστη ταχυτητα τα παιχνιδια. Ειτε καποια δεν τρεχουν καν.

Δημοσ.

Βασικά ανάποδα τα λες, το GD-ROM είναι που έχει πυκνότερη διάταξη δεδομένων συγκριτικά με το CD-ROM. Το ότι χαλάνε τα laser το λέγανε και για τα PlayStation, χωρίς να υπάρχει διαφορά στα tracks.

Θα συμφωνήσω πάντως ότι δεν αξίζει λόγω χαμηλότερης ποιότητας σε video & ήχο...

Νομίζω η καλύτερη λύση είναι GD-ROM emulation μέσω USB και flash storage.

οπως και να εχει  οταν παιζεις cd-roms  σε drive που ειναι ρυθμισμενο για διαταξη δεδομενων σε gd-rom το απορυθμιζεις σιγα σιγα.  στο playstation που ανεφερες δεν εχεις προβλημα διοτι στο αντιγραμενο εχεις το ιδιο μεσο [cd] και το τσιπακι το βαζεις ωστε να παρακαμπτεται το verification test καθε φορα που διαβαζει πειρατικες κοπιες.

Το 1, που γραφεις το ξερω. Ειναι συμπιεσμενα, λειπουν καποια πραγματα.

Για το 2, θα διαφωνισω. Υπαρχει διαφορα σε αντιγραφες του 99, 2000 με τις τωρινες. Τα tracks ειναι στη σωστη θεση. Τα προβληματα με το drive που εκανε σαν τραχτερ (κομπρεσερ κτλ.) εχουν ελαχιστοποιηθει.

Εχουν patch ενσωματωμενα.

Ειναι self bootable.

Οσον αφορα το lazer που ρυθμισα, το εκανα μια φορα, το 2004 με 2005 αν θυμαμαι καλα. Απο τοτε ετσι δουλευει. Δε ξανασχοληθηκα.

Δε διακρινω σημαδια κοπωσης του lazer. Μια χαρα δουλευει.

Το dreamcast ειναι φτιαγμενο να παιζει CD δισκους. Τα γνωστα CD-audio.

Και μονο αυτο με κανει να αμφιβαλλω για τις θεωριες περι "μη σωστης εστιασης-καταπονισης του μηχανισμου".

Δε λεω οτι εχω δικιο κι οι υπολοιποι εχετε λαθος.

Λεω την προσωπικη εμπειρια μου, σε ενα μηχανημα που ειναι φτιαγμενο τον αυγουστο του 1999. Εγω το πηρα Δεκεμβρη του ιδιου ετους.

Ειναι ενα μηχανημα που εχει ταλαιπορηθει παρα πολυ. Ειναι δουλεμενο και πειραγμενο μεχρι αηδιας.

50 ευρω για κονσολα σκετη ειναι ψιχουλα. Ξερεις ποσο χρεωνουν μεταχειρισμενα γνησια παιχνιδια?

30 ευρω το Code Veronica. Πανω κατω εκει κυμμαινονται οι τιμες στα υπολοιπα.

μη συνκρινεις τα audio data οπως τα mp3 με game data, το λειζερ ακολουθει διαφορετικα patterns  να τα διαβασει εφοσον εχουν διαφορετικη διαταξη στον δισκο. θα συμφωνησω παντως οτι με τα σημερινα προγραματα αντιγραφης φτιαχνεις καλυτερες και ποιο ευκολοδιαβαστες κοπιες.το δικο μου μηχανημα το ειχα παρει πριν απο 6 χρονια μεταχειρισμενο μαζι με το chu chu rocket original 50 ευρω! καλα δεν ειναι? η αληθεια ειναι οτι στη ελλαδα οι τιμες ειναι απαραδεκτα υψηλες ακομα και απο ιδιωτες.με ψαξιματακι ομως μπορεις να βρεις και μερικες καλες ευκαιριες. εμενα παντως προσωπικα η ολη ιδεα με αντιγραμενα αισθητικα με χαλαει, δεν ξερω ισως επειδη ειμαι ρομαντικος η και κοροιδο για μερικους.

Δημοσ.

Εχεις δικιο για τις αντιγραφες. Εννοειται οτι το καλυτερο ειναι τα αυθεντικα. Δεν ειναι ζητημα ρομαντισμου. Ειναι ζητημα ποιοτητας.

Αλλα, αλλα..... να θεσω ενα παραδειγμα που γινεται αδυνατη η συλλογη αυθεντικων. Τα παιχνιδια του Saturn! Καποιοι τιτλοι φτανουν τα 500-600 ευρω το καθενα.

Γι αυτο οταν παρω Saturn, θα ναι μαζι με action replay.

Ετσι κι αλλιως, δεν παιρνει φραγκο η κακομοιρα η Sega.

Επισης για μενα ειναι αδυνατη η συλλογη ολων των αυθεντικων παιχνιδιων σε ολες τις κονσολες. Δε ζουμε στην Αμερικη. Δεν εχω χρημα και χωρο στο κατω-κατω.

Οτι μπορω να παρω αυθεντικο σε καλη τιμη, εννοειται το τιμω. Δε το σκεφτομαι.

Δημοσ.

οπως και να εχει  οταν παιζεις cd-roms  σε drive που ειναι ρυθμισμενο για διαταξη δεδομενων σε gd-rom το απορυθμιζεις σιγα σιγα.  στο playstation που ανεφερες δεν εχεις προβλημα διοτι στο αντιγραμενο εχεις το ιδιο μεσο [cd] και το τσιπακι το βαζεις ωστε να παρακαμπτεται το verification test καθε φορα που διαβαζει πειρατικες κοπιες.

μη συνκρινεις τα audio data οπως τα mp3 με game data, το λειζερ ακολουθει διαφορετικα patterns  να τα διαβασει εφοσον εχουν διαφορετικη διαταξη στον δισκο. θα συμφωνησω παντως οτι με τα σημερινα προγραματα αντιγραφης φτιαχνεις καλυτερες και ποιο ευκολοδιαβαστες κοπιες.το δικο μου μηχανημα το ειχα παρει πριν απο 6 χρονια μεταχειρισμενο μαζι με το chu chu rocket original 50 ευρω! καλα δεν ειναι? η αληθεια ειναι οτι στη ελλαδα οι τιμες ειναι απαραδεκτα υψηλες ακομα και απο ιδιωτες.με ψαξιματακι ομως μπορεις να βρεις και μερικες καλες ευκαιριες. εμενα παντως προσωπικα η ολη ιδεα με αντιγραμενα αισθητικα με χαλαει, δεν ξερω ισως επειδη ειμαι ρομαντικος η και κοροιδο για μερικους.

βλεπω οτι παρακολουθεις cgr.εγω εχω κατεβασει πολλα απο τα βιντεο τους απο το utube . αυτος ο  mark παντως εχει λυσει το προβλημα της ζωη του ,του στελνουν τα κοροιδα παιχνιδια και κονσολες για να παιζει, κατεβαζει τα μπιρονια και  τα κονομαει κιολας!! βρε δεν συνενοουμαστε κανα δυο να κανουμε και εδω το ιδιο να τα αρπαξουμε χοντρα!! εγω θα παρεχω και τα ξιδια!

• Like 2
Δημοσ.

Ειναι φανατικος της Sega o μασκαρας. Και το παραδεχεται.

Μ αρεσει που συγκρινει κονσολες της sega με τις αλλες και προσπαθει να ειναι αμεροληπτος. Με πεθαινει στα γελια.

Δε ξερω αν μπορεσουμε ποτε να τον φτασουμε. Ειναι fan, αλλα οτι εχει να πει το λεει εξω απο τα δοντια. Δε μασαει sega ξε-sega.

Δημοσ.

Εχεις δικιο για τις αντιγραφες. Εννοειται οτι το καλυτερο ειναι τα αυθεντικα. Δεν ειναι ζητημα ρομαντισμου. Ειναι ζητημα ποιοτητας.

Αλλα, αλλα..... να θεσω ενα παραδειγμα που γινεται αδυνατη η συλλογη αυθεντικων. Τα παιχνιδια του Saturn! Καποιοι τιτλοι φτανουν τα 500-600 ευρω το καθενα.

Γι αυτο οταν παρω Saturn, θα ναι μαζι με action replay.

Ετσι κι αλλιως, δεν παιρνει φραγκο η κακομοιρα η Sega.

Επισης για μενα ειναι αδυνατη η συλλογη ολων των αυθεντικων παιχνιδιων σε ολες τις κονσολες. Δε ζουμε στην Αμερικη. Δεν εχω χρημα και χωρο στο κατω-κατω.

Οτι μπορω να παρω αυθεντικο σε καλη τιμη, εννοειται το τιμω. Δε το σκεφτομαι.

νομιζω οτι το saturn θελει τσιπαρισμα για να παιξει αντιγραμενα.οντως μερικα παιχνιδια στο saturn ειναι πανακριβα λογω σπανιοτητας,οι πλειοψηφια ομως τον τιτλων του μαζι με τα import δεν ειναι και ακριβοτερα απο τις μεσες τιμες των snes τιτλων.εγω εχω 55 παιχνιδια για το μηχανημα και τα μαζεψα μεχρι το 2001 που ηταν ακομα φτηνα και ευρισκες αραια και που,σημερα βεβαια κανα δυο απο αυτα που τοτε τα πηρα σχετικα φτηνα  σημερα ειναι πανακριβα.

Ειναι φανατικος της Sega o μασκαρας. Και το παραδεχεται.

Μ αρεσει που συγκρινει κονσολες της sega με τις αλλες και προσπαθει να ειναι αμεροληπτος. Με πεθαινει στα γελια.

Δε ξερω αν μπορεσουμε ποτε να τον φτασουμε. Ειναι fan, αλλα οτι εχει να πει το λεει εξω απο τα δοντια. Δε μασαει sega ξε-sega.

ναι εχει πολυ πλακα τον παρακολουθω και εγω.νομιζω του εχουν στειλει παιχνιδια και απο την αθηνα.αυτος με εκανε να ξανασχοληθω ουσιαστικα με το retro gaming .

Δημοσ.

Απο βιντεο που εχω δει, νομιζω οτι το action replay αρκει. Αλλαζει το bios. Δε χρειαζεται ανοιγμα η κονσολα.

Εννοειται δε ξανακανω τις ιδιες λαμακιες με το dreamcast, γιατι εκει ειναι πιο σπανια τα πραγματα.

Ενα 50 ευρω δε φτανει.

Σε ζηλευω για το saturn. Δυστυχως τωρα εχουν ξεφυγει οι τιμες.

Μακαρι να το βρω με 2 χειριστηρια και 4-5 παιχνιδια μαζι. Θα μαι τυχερος.

Δημοσ.

νομιζω οτι το saturn θελει τσιπαρισμα για να παιξει αντιγραμενα.οντως μερικα παιχνιδια στο saturn ειναι πανακριβα λογω σπανιοτητας,οι πλειοψηφια ομως τον τιτλων του μαζι με τα import δεν ειναι και ακριβοτερα απο τις μεσες τιμες των snes τιτλων.εγω εχω 55 παιχνιδια για το μηχανημα και τα μαζεψα μεχρι το 2001 που ηταν ακομα φτηνα και ευρισκες αραια και που,σημερα βεβαια κανα δυο απο αυτα που τοτε τα πηρα σχετικα φτηνα  σημερα ειναι πανακριβα.

ναι εχει πολυ πλακα τον παρακολουθω και εγω.νομιζω του εχουν στειλει παιχνιδια και απο την αθηνα.αυτος με εκανε να ξανασχοληθω ουσιαστικα με το retro gaming .

επισης καλα reviews κανουν στο utube και οι game sack,retro snow,implant games reviews,retro game of the week.

Απο βιντεο που εχω δει, νομιζω οτι το action replay αρκει. Αλλαζει το bios. Δε χρειαζεται ανοιγμα η κονσολα.

Εννοειται δε ξανακανω τις ιδιες λαμακιες με το dreamcast, γιατι εκει ειναι πιο σπανια τα πραγματα.

Ενα 50 ευρω δε φτανει.

Σε ζηλευω για το saturn. Δυστυχως τωρα εχουν ξεφυγει οι τιμες.

Μακαρι να το βρω με 2 χειριστηρια και 4-5 παιχνιδια μαζι. Θα μαι τυχερος.

αν εχεις την δυνατοτητα να παραγγελνεις απο το εξωτερικο δεν εχεις προβλημα.

Δημοσ.

Φιλε μου εχω Saturn τα τελευταια 4 χρονια!Και ομως πιστεψε με τον τελευταιο χρονο εχει παρει φωτια γτ μπορεσα και βρηκα AR 4-1 εδω ελλαδα!

Πραγματικα πολλα games διαμαντια!Και πολλα πανακριβα οπως το λες....

Κατα τ'αλλα σκυλι! ΚΑΜΙΑ σχεχη με το Dreamcast σε οτι αφορα laser κλπ κλπ.

Δημοσ.

Φιλε μου εχω Saturn τα τελευταια 4 χρονια!Και ομως πιστεψε με τον τελευταιο χρονο εχει παρει φωτια γτ μπορεσα και βρηκα AR 4-1 εδω ελλαδα!

Πραγματικα πολλα games διαμαντια!Και πολλα πανακριβα οπως το λες....

Κατα τ'αλλα σκυλι! ΚΑΜΙΑ σχεχη με το Dreamcast σε οτι αφορα laser κλπ κλπ.

AR-4-1  εννοεις all region 4mb memory card?μπορεις παντος να βρεις και φτηνα πρωτοκλασατα pal games πχ sega rally,fighting vipers,virtua fighter 2,daytona usa circuit edition,sww soccer 97-98 και πολλα ακομα ειναι φτηνα ακομα και  cib ,αυτοι που τα πουλανε σε υπερβολικες τιμες ειναι απατεωνες κατα την γνωμη μου και ψαχνουν για κοροιδα.υπαρχουν στο διαδυκτιο ιστοσελιδες με πινακες τιμων παιχνιδιων για καθε μηχανημα οπου οι τιμες διαφερουν φυσικα αναλογα με την κατασταση και σπανιοτητα,το ebay δεν ειναι παντα αξιοπιστο για μενα οσο αφορα την αξια ενος προιοντος γιατι ειναι γεματο με τυπους που ψαχνουν αδαεις.

Δημοσ.

Εγω δεν ξαναπαιζω το Shenmue. To 2ο δε το εχω παιξει καν. Κι ομως.

Αν δε βγει το 3ο και να με διαβεβαιωσουν οτι τελειωνει την ιστορια, εγω δε πλησιαζω. Με τον αλητη τον Suzuki, μας αφησε στη μεση τα τελευταια 16 χρονια.

Μονος του να το εφτιαχνε στο υπογειο του, θα το ειχε τελειωσει μεχρι τωρα.

Ειναι και παιχνιδι που δε ξερω αν παιζεται πλεον απο τεχνολογικης αποψης. Απο σεναριο σκιζει παντως.

Arikado, που το βρηκες? Στειλε pm αν ειναι μαγαζι. Δε ξερω αν επιτρεπεται στο φορουμ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...