Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι λέτε ρε σεις;

Θα είναι όλο DLC στο hardware...

USB port DLC 7,99

2nd CPU core 3,99

CPU Core season pass (core 2~7) 39,99

κτλ....

να μας λείπει! 

Ας δώσει τους τίτλους της στο xbone/ps4 

Αν και είμαι παλιός fan της SEGA, οφείλω να ομολογήσω ότι το hardware "DLC" ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που την χαντάκωσε (αρχής γενομένης από το SEGA 32X).

Πέτρινα χρόνια τότε στο gaming και ειλικρινά δεν φαντάζεστε πόσο τυχεροί είμαστε σήμερα που σε επίπεδο hardware βγαίνουν ολοκληρωμένες οι κονσόλες (εννοώντας ότι δεν προσθέτουν CPU, RAM, GPU κλπ) και η βελτίωση γίνεται σε επίπεδο software με δωρεάν firmware updates...

1) δεν ξερω τι λες φιλαρακι αλλα τα 10.000.000 κομματια dreamcast που πουληθηκαν απο το 99 εως το 2001 δεν θεωρουνται εμπορικη αποτυχια..

2) γιατι σταματησαν βεβαια την παραγωγη δεν ξερω..

3) αν ομως εκαναν ενα facelift στους μοχλους(2 αναλογικους αντι για εναν ας πουμε)και στο μεγεθος των μοχλων

4) που θα ηταν τωρα η sony αν δεν επαιζε *** στην nintendo και ουσιαστικα της εκλεβε το playstation;;

5) ποια υποστηριξε πρωτη windows και internet σε μηχανημα της;;

1) Σε σχέση με τα 150 μύρια του PS2 και τα 100 μύρια του PS1;

2) Έλα ντε... σαν να λέμε γιατί σταμάτησε την παραγωγή του Wii U η Nintendo. 10 μύρια κι αυτό.

3) Θα σε σοκάρω τώρα, αλλά η πνευματική συνέχεια του Dreamcast είναι το XBOX. Από που νομίζεις πήραν τα στρουμπουλά χειριστήρια και την ασύμμετρη διάταξη;

4) Το ακούσαμε και αυτό. Έπαιξε *** η Sony, ενώ η *** έγινε από την Nintendo και την Philips προς την Sony. Ρεβιζιονισμός και στο gaming. Αυτό μας έλειπε.

5) Δεν το ήξερα ότι θεωρούνταν επιτυχία τα άθλια WinCE του Dreamcast. Για την ακρίβεια ήταν ένας από τους λόγους που χαντακώθηκε σαν hardware.

Πάντως εντάξει, καλή η νοσταλγία, αλλά το να ζητάμε να ξαναβγάλει κονσόλα η SEGA, είναι σαν να ζητάμε να ξαναπάρει το ευρωπαϊκό η Ελλάδα. Περασμένα μεγαλεία λέγονται αυτά.

εχεις δικιο..απλα εχει γινει petition σε συνεννοηση με την sega και εχουν μαζεψει γυρω στις 25000 ατομα..και ελπιζουμε για το καλυτερο

Για να σχεδιάσεις και να προωθήσεις νέα κονσόλα θες δις $$$ για να χτυπήσεις τα 2 μεγαθήρια.

Τα λεφτά του Kickstarter δεν φτάνουν ούτε για τα κωλόχαρτα...

by the way για το dreamcast βγαζουν ακομα παιχνιδια και καλα μαλιστα..37 τιτλοι μονο για το 2015

Και για NES/Mega Drive βγάζουν ακόμα παιχνίδια, αλλά τι να το κάνεις; Homebrew παραγωγές είναι με limited copies.

Αν δεν βρίσκεις νέα παιχνίδια στην λιανική, πεθαμένη κονσόλα θεωρείται.

Ο μόνος λόγος να αγοραζα πάλι κονσόλα αρκεί ή μαμά sega να μάθαινε από τα λάθη της, επίσης πιστεύω λόγο του ντόρου και της αξίας που έχει πάρει το dreamcast ίσως να τα πήγαινε καλά ποιος ξέρει είμαστε πολλοί αλλά νομίζω δεν θα ξαναφτιάξει κονσόλα ή sega

Ποιά αξία έχει πάρει;

Είναι σαν να μου λες για την καυτή συμμαθήτρια που είχες πριν 15+ χρόνια στο Λύκειο. ΔΕΝ θες να την δεις πως είναι σήμερα, trust me.

Ε κάπως είναι και η φάση με την SEGA. Ξέπεσε άσχημα.

Εδώ ρε παιδιά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το Shenmue 3 που είναι σκέτο software... το hardware θέλει τρελά λεφτά για R&D, δίκτυο διανομής και promotion. Εδώ κοτζάμ Nintendo χαροπαλεύει για την 3η θέση στις home consoles.

• Απαντ. 498
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν και εγώ το είπα πιο πολύ για τα Total War που ενώ τα πράγματα είναι ήδη μέσα στα παιχνίδια τα κλειδώνει και τα πουλάει ως DLC, δεν λέω για τα expansions που όντως προσθέτουν κάτι νέο, αυτό είναι καλοδεχούμενο αλλά για τα city states/tribes dlc....

Κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα κάνει και στην κονσόλα στο hw....

Ενώ θα είναι πχ 8core cpu, θα είναι locked και θα γίνονται unlock ως DLC...εκεί έχει πέσει η sega!

Τώρα να έπαιρνα μια κονσόλα και να είχε μια external gpu upgrade όπως έχουν κάποια laptop για εξτρά boost πχ από 1080p 60fps στα 4k ναι θα το δεχόμουν! Γιατί θα είναι κάτι που δεν υπήρχε από πριν και όχι να το έχω και να είναι κλειδωμένο! 

Δημοσ.

Τώρα να έπαιρνα μια κονσόλα και να είχε μια external gpu upgrade όπως έχουν κάποια laptop για εξτρά boost πχ από 1080p 60fps στα 4k ναι θα το δεχόμουν! Γιατί θα είναι κάτι που δεν υπήρχε από πριν και όχι να το έχω και να είναι κλειδωμένο! 

Αυτό που περιγράφεις ήταν το Sega 32X για την εποχή του... τότε δεν το λέγανε GPU, αλλά vector co-processor.

Κάτι αντίστοιχο είχε και το SNES με το SuperFX σε κάποια cartridges.

Εγώ λέω όχι στο fragmentation στις κονσόλες.

Δημοσ.

Για παράδειγμα το είπα και γω θεωρώ πως δεν υπάρχει χώρος για άλλον παίχτη...η nintendo βγαίνει 3η γιατί δεν υπάρχουν άλλοι παίχτες αλλιώς θα ήταν ακόμα πιο κάτω...

Για μένα ωραίο θα ήταν όπως είπα και στην αρχή να έδινε τους τίτλους της στα xbone/ps4 σε remastered με λογικές τιμές και όχι άλλα DLC!

Δημοσ.

Για παράδειγμα το είπα και γω θεωρώ πως δεν υπάρχει χώρος για άλλον παίχτη...η nintendo βγαίνει 3η γιατί δεν υπάρχουν άλλοι παίχτες αλλιώς θα ήταν ακόμα πιο κάτω...

Για μένα ωραίο θα ήταν όπως είπα και στην αρχή να έδινε τους τίτλους της στα xbone/ps4 σε remastered με λογικές τιμές και όχι άλλα DLC!

...

δεν θα διαφωνησω μαζι σου παρα σε λιγα πραγματα και αυτο οχι για να στην πω..μιλαμε για 10000000 κομματια σε 2 χρονια που ηταν μια χαρα πωλησεις..δεν με σοκαρεις καθολου..ολος ο κοσμος ξερει πως ουσιστικα το xbox ηταν μια φυσικη συνεχεια του dreamcast..επισης τα windows που φοραγε το dreamcast ηταν πολυ μπροστα ενω ουσιαστικα οι αλλες εταιριες δεν ειχαν κανει ουσιαστικα σχεδια για online gamong.και μη μου πεις για το αποτυχημενο online που πλασαρε η sony...και τελος οσο δικιο και να εχεις που εχεις εν μερει,την θελουμε πισω,απλα γτ ειναι η SEGA!!!

Δημοσ.

Χώρος δεν υπάρχει για τέταρτο παίχτη. Φυσικά και θα θέλαμε μια κονσόλα Sega αλλά δε νομιζω οτι είναι εφικτό.Πάντως arcade games σα της Sega δεν έβγαζε κανεις.

• Like 2
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παλιό θέμα αλλά θα πω τα εξής.

Μετά τις πατάτες του παρελθόντος η sega έβγλαε την σχεδόν τελεια κονσολα.

Dreamcast.Σχεδον τελεια γιατί έλειπε το dvd που τοτε οι μισοι που πήραν ps2 το έπαιρναν για το dvd.

Κατα τα αλλα το DC ήταν πολύ μπροστα από την εποχή του.

Το γεγονος οτι εβγαζε 480 progressive λεει πολλά.

Καμια αλλη κονσολα δεν εβγαζε τετοια αναλυση, ακόμα και το game cube/wii έβγαζαν 480p χρονια μετα όμως.

Μπροστα μου εχω το dc και παιζω Resident evil code veronica se 480p στο μονιτορ του pc και φαινεται τρομερο.

Την sega την εφαγε 1) η ΕΑ 2) οι *** του παρελθοντος.

Δυσκολο να ξεφυγεις απο το παρελθον και αυτο απο φανηκε στο dreamcast και ας ηταν κοντα στην τελεια κονσολα for the time.

Και αυτο με φέρνει στην ninty και στο nx. Θα καταφέρει να ξεφύγει απο το παρελθόν της ή θα γίνει η δευτερη sega?

Οσο για το θεμα, οχι οσο και αν το θελω δεν πιστευω οτι πρεπει να βγαλει η sega κονσολα.

Πολυ απλα εχει περασει πολυς χρονος, εχει ξεχαστει το brand και οι ips, δεν υπαρχουν λεφτα διαθεση περιθωρια.

Οι gamers σημερα αγνουν παντελως την λεξη Sega.

Πως θα πουλησεις/ανταγωνιστεις καθιερωμενες κονσολες/οικοσυστηματα όταν το 90% του αγοραστικου σου κοινου ειναι οι παραπανω?

Δημοσ.

ΑΝ εχει κατι να προσφερει ναι. Αλλα αν και γεροντολαγνος δεν το πιστεύω. Μερικα πραγματα καλο ειναι να μενουν στην χρονικη περιοδο που ανηκουν.

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να κάνει η Sega είναι να βγάλει ένα mini DC αλά Mini NES.

Αλλά στο ίδιο ύφος με το αντίστοιχο της Nintendo, όχι όπως έκανε με το άθλιο - κατά την προσωπική μου άποψη - Atgames Mega Drive.

Εννοείται χωρίς optical drive, αν και τα παιχνίδια είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος.

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να κάνει η Sega είναι να βγάλει ένα mini DC αλά Mini NES.

Αλλά στο ίδιο ύφος με το αντίστοιχο της Nintendo, όχι όπως έκανε με το άθλιο - κατά την προσωπική μου άποψη - Atgames Mega Drive.

Εννοείται χωρίς optical drive, αν και τα παιχνίδια είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος.

Με 900+mb(μερικα και 1.2gb) τα περισσοτερα παιχνιδια δυσκολο.

Αυτο που προσπαθουν να κανουν με το petition που αναφερεται στην πρωτη σελιδα ειναι να βγαλουν καινουρια κονσολα με την αδεια της sega που να παιζει τα υπαρχοντα παιχνιδια σε μοντερνο hw.

Δηλαδη ενα μοντερνο dreamcast.

Ηδη εχουν κανει reverse engineer ολοκληρο το συστημα απλα θελουν την αδεια και χρηματα μεσω crowdfunding υποθετω.

Σε αυτο θα ημουν μεσα.

Δημοσ.

Για να σας βοηθήσω, απλά θα πω ότι η MS πλήρωσε 3 δις $ για την τεχνολογία της AMD:

https://www.vg247.com/2013/05/27/amd-microsoft-deal-for-xbox-one-cost-over-3-billion/
http://techreport.com/news/24867/former-exec-amd-xbox-one-deal-is-worth-3-billion

Και μιλάμε για semi-custom chip, δηλαδή υπάρχει ήδη μια βάση (Jaguar CPU, GCN GPU) και μετά κάνουν διάφορες customιές (eSRAM, more ACEs/queues η Sony, unified memory pool κλπ.)

Αντίστοιχα ποσά πληρώνει και η Sony φυσικά. Αυτά είναι μόνο για την APU, δεν βάζω καν μέσα τον σχεδιασμό του motherboard/chassis/controller, το firmware/OS/SDK development, το δίκτυο διανομής, το online network κλπ.

Καθίστε και υπολογίστε τώρα πόσο καιρό θέλει για να μαζευτούν μόνο τα 3 δις μέσω crowdfunding...

Δημοσ.

Αν εβγαζε κονσολα ξανα παντως,σιγουρα θα ηταν πολυ μελετημενη για να συμβαδιζει με τις υπολοιπες,σιγουρα θα ειχε remakes και οχι remasters και το μονο σιγουρο θα ηταν πως πολυς κοσμος θα ελεγε 《shut up and take my money》.

Και νομιζω πως ηρθε η εποχη στην αγορα να καλωσορισουμε εναν παλιο παιχτη γιατι ειλικρινα εχω βαρεθει αυτα που μας σερβιρουν οι αλλοι 3

Δημοσ.

Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Απλά θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες πςπατγμενες, πχ ίδια αρχιτεκτονικη με ps4 και xbox one. Σε καμία περίπτωση κοτσανες της nintendo

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια, δε λεω μακαρι να ξαναμπει στην κονσολοαγορα με δικο της μηχανημα η sega το θεμα ειναι αν το αντεχουν τα οικονομικα τους γιατι πληροφοριες δειχνουν οτι παει για κλεισιμο.δυστιχως η sega κατα την γνωμη μου επεσε θυμα απιστευτου πολεμου απο πολυεθνικες και αλυσιδες πωλησης-προμηθευτες-τυπο της εποχης [γνωστες ιστοριες] ωστε να την βγαλουν απο την μεση και να επικρατησουν νεοι παικτες στην αγορα [sony? microsoft? λεω εγω], βεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο σε αυτο συνεβαλε και η αλαζωνεια και τα λαθη της sega οπως και η ξεροκεφαλια της sega ιαπωνιας. η nintendo ευτυχως επεζησε αυτης της λαιλαπας διοτι απλα δεν εκαναν τα λαθη της sega και με εξυπνες κινησεις διατηρηθηκαν στην αγορα αν και με σαφως μικροτερο μεριδιο [τριτη θεση αν δεν κανω λαθος].βλεπετε τα ανεξαντλητα σχεδον οικονομικα μεσα των sony-microsoft ειναι δυσκολο να τα ανταγωνιστεις και κυριως η δυνατοτητα να παραγεις εσυ το δικο σου hardware με χαμηλο κοστος [και ετσι τα φτηνουν ευκολα τα xbox-ps] ειναι μεγαλο πλεονεκτημα, αντιθετα sega -nintendo αναθεταν αυτη την δουλεια σε τριτους με αυξημενο κοστος φυσικα [αλλα τα μηχανηματα τους αντεχουν]. εμενα παντως θα μου αρεσε να εβγαζε η sega ενα νεο μηχανημα οπου θα επανακυκλοφορουσε μεμονωμενα η σε συλλογες και κατα προτιμηση σε cartridge μορφη[το επιτρεπει η σημερινη τεχνολογια με χαμηλο κοστος] ολων των arcade παιχνιδιων της οπως επισης τιτλων [εαν το επιτρεπουν τα πνευματικα δικαιωματα] ολων των παλιων παιχνιδομηχανων που εχει κυκλοφορησει μιας και το retrogaming ειναι της μοδας.βεβαια με ολα τα καλουδια της εποχης μας οπως wireless controlers, hd optimisation,online play.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...