Mazinga Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Μazinga, θες να με αρρωστησεις μεσημεριατικα? Ξερεις ποσο καιρο ψαχνω να βρω σωστη παλια τηλεοραση? Και πετας το απολυτο μηχανημα. @segaboy, εβλεπα προχτες τις πιο κουφες μεθοδους που ακολουθησε η Sega για να προωθησει τις πωλησεις της, στα τελη των 80ς εως αρχες 90ς. Φρεσκο βιντεο, αλλα τωρα ετοιμαζομαι να τερματισω αλλη μια φορα το Sonic στο Μaster και να κανω μια αποπειρα στο Sonic 1 στο Saturn. Sonic στο Saturn, τι σημαινει? Ε, παιδακια? Σημαινει... Το καλυτερο παιχνιδι, με την καλυτερη εικονα, με το καλυτερο χειριστηριο ολων των εποχων και τον καλυτερο ηχο που μπορω να παρω. Μια παλια τηλεοραση μου λειπει μονο. Παει, τρελαθηκα τελειως. Στειλτε ενα ψυχιατρο. Εισαι ωραιος.... ε δες τι σου ευχομαι να εχεις .... Και δες και εδω... http://www.firebrandx.com/pixelpurist.html http://retrogaming.hazard-city.de/framemeister.html Επεξ/σία 4 Μαΐου 2017 από Mazinga
Le Perv Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δε ξερω αν εκανα καλα, που εκανα στροφη 180 μοιρων και ασχοληθηκα με το ρετρο. Ο χρονος θα δειξει. Αλλα οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ κολλαω. Και οσο κολλαω με το ρετρο, τοσο ξεκολλαω απο τα καινουρια παιχνιδια. Πλεον δε με ευχαριστουν το ιδιο. Ολα μου φαινονται ιδια. Παιζω 5-10 λεπτα και τα βαριεμαι (με κουραζουν). Δε λεω οτι δεν υπαρχουν αξιολογα. Λεω οτι κατι εχει συμβει μεσα μου. Ολοι οσοι ασχολουνται με τα ρετρο ειναι ιδιας ηλικιας (+\-). Τυχαιο? Κατι δειχνει αυτο. Υπαρχει μια ερευνα που να εχει ασχοληθει με αυτο? Οχι. Τι συμβαινει, γιατι ερχεται η κοπωση και η αρνηση του εγκεφαλου να βρει ενδιαφερον στα πιο καινουρια? Επαιξα PS3 οσο καμια κονσολα. Πηρα PS4, απολαυσα οσο κανενα το Fallout 4, Witcher 3, Bloodborne κ.α. Γιατι τωρα τα ξεσκονιζω? Καθομαι και βλεπω playthrough (youtube), για ωρες. Αλλα δε με συγκινουν να παιξω. Γιατι παιζω Sonic 1 στο Master System? Καθε μερα το τερματιζω 1 και 2 φορες! Ξαναλεω καθε μερα. Καποιος φιλος μου ειπε οτι αποζητω οσα δεν ειχα. Ναι δεν τα ειχα, ειναι γεγονος. Αλλα προφανως, εκανα αλλα πραγματα. Ειχα περισσοτερο χρονο να παιξω στην πλατεια, τοτε. Καταλαβαινω τους συμφορουμιτες που ασχολουνται με τα ρετρο. Καταλαβαινω και τα παιδια της Νιντεντο που περνανε την ιδια φαση με μενα. Βρισκουν ομορφια εκει που για αλλους ειναι αποκρουστικο. Βρισκω ρομαντικο το composite σημα. Ακομα και το RF. Δε ψαχνω την τελειοτητα. Ψαχνω την αυθεντικη εμπειρια εκεινης της εποχης. Με τα καλα της και τα κακα της. Απαντηση δε θα παρω συντομα (επιστημονικα τεκμηριωμενη). Εκτος κι αν γιγαντωθει το φαινομενο. Εγραψα αρκετα νομιζω. Εσεις σε τι κατασταση βρισκεστε? 4
Mazinga Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Εγω (ο σύζυγος, μιας και μοιραζόμαστε το Mazinga account με την γυναίκα μου) ασχολουμαι με την τεχνικη γνωση γυρω απο το retro gaming και τα ραδιοφωνα λυχνιας...Ασχολουμαι με τις ιδανικες συνθηκες αυθεντικης εμπειριας εκεινης της εποχης, πιο πολυ απο το να παιξω καθ΄εαυτου. Παιζω, αλλα δεν καιγομαι και εαν παιξω σε κανενα emlator. Περισσοτερο χρονο απο ολα βαζω στο φλιππερ που εχω σπιτι. Ηλεκτρομηχανικο μηχανημα με pcb πλακετα. Αλλη ηδονη. Βλεπεις, δεν σε φερνει μονο η sega στο δαφνι... 2
segaboy Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Ναι το Sonic Jam εννοω. Να σου πω την αληθεια, το Master System το εχω με RF. Δε θελω να το πειραξω. Αλλα, αλλα.... Αντιμετωπιζει ενα προβλημα. Καθε φορα που το αναβω, εχει χιονια. Σκηβω, βγαζω την κεραια και την ξαναβαζω. Μετα φτιαχνει η εικονα οσο παιζω. Αν το σβησω, παλι τα ιδια. Εσπασα τη μεση μου. Δηλ. αναγκαστικο mod σε Composite. Ή θα το δωσω στον πατερα μου να το κοιταξει για σπασμενα κολληματα. Δε με πολυνοιαζει η ποιοτητα της εικονας γενικοτερα. Γιατι αν ασχοληθω και με αυτο, θα τρελαθω τελειως. Ο καθενας οπως μπορει. Και το καθε μηχανημα οτι μπορει να δωσει. Τι να κανουμε? το rf σε hd τηλεορασεις κανει χιονια,ψαξε να βρεις μια τηλεοραση παλιας τεχνολογιας, το ξερω δυσκολο αλλα με λιγο ψαξιμο μπορει να βρεις καμια εστω και της πλακας,αρκει να κανεις την δουλεια σου. Le Perv, το ξερεις οτι στα κλασικα sonic [md-ms] βλεπεις τον πραγματικο τερματισμο του παιχνιδιου αν αποκτησεις ολα τα chaos emeralds? εγω προσωπικα που εχω τερματισει τα sonic 1-2 στο md δεν το εχω καταφερει, ειναι πολυ δυσκολο ,πραγματικη προκληση και οχι τα γελοια trophies που παιρνεις για ψυλλου πηδημα στα συνχρονα συστηματα. φρεσκο βιντεακι μολις το ειδα ,αξιζει μια ματια https://www.youtube.com/watch?v=8xYCxLYOvYE
Le Perv Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 το rf σε hd τηλεορασεις κανει χιονια,ψαξε να βρεις μια τηλεοραση παλιας τεχνολογιας, το ξερω δυσκολο αλλα με λιγο ψαξιμο μπορει να βρεις καμια εστω και της πλακας,αρκει να κανεις την δουλεια σου. Le Perv, το ξερεις οτι στα κλασικα sonic [md-ms] βλεπεις τον πραγματικο τερματισμο του παιχνιδιου αν αποκτησεις ολα τα chaos emeralds? εγω προσωπικα που εχω τερματισει τα sonic 1-2 στο md δεν το εχω καταφερει, ειναι πολυ δυσκολο ,πραγματικη προκληση και οχι τα γελοια trophies που παιρνεις για ψυλλου πηδημα στα συνχρονα συστηματα. φρεσκο βιντεακι μολις το ειδα ,αξιζει μια ματια https://www.youtube.com/watch?v=8xYCxLYOvYE Το Sonic 1 στο Master ειναι παιχνιδακι. Ισως απο τα πιο ευκολα. Το τερματιζω με 15-16 ζωες extra. Χωρις καν να σφιχτω. Και καθε φορα παγωνει εκει που προσθετει τα σκορ. Συγκεκριμενα στο EXTRA BONUS. Εκεινο το Sonic 1 στο Mega, μου πεταει τα ματια στη δυσκολια. Ξεκιναω με 3 ζωες, κερδιζω αλλη μια (συνολο 4) και δε φτανω πολυ μακρυα. Οχι, το Sonic 1 στο Mega δε το παιζω καθε μερα. Με κουραζει για καποιο ανεξηγητο λογο. Ειναι ισως πιο αργο απ' οτι θα ηθελα. Το σωζει οτι εχει εντυπωσιακα γραφικα. Παρα ειναι ομορφο. Στο Master System με χαλαρωνει και με ξεκουραζει. Παιζω χαλαρα, μαζευω ζωες για να αντιμετωπισω την τελευταια πιστα μαζι με τον αρχηγο της. Μ' αρεσει οπως δουλευει. Νομιζω επαιζα Sonic Chaos(?) του Master σε emulator. Δε μπορουσα να περασω τους αρχηγους με save states. Για ονομα του Θεου και της Παναγιας. Ποιος ανωμαλος εφτιαξε αυτο το παιχνιδι? Το βιντεο το εχω δει. @Mazinga, μακαρι να ειχα χωρο. Εδω δε χωρανε τα κασσετακια και τα κουτια απο τα blueray. Οποτε για flipper δε το συζηταω καν. Θα πρεπει να βγω απο το σπιτι εγω για να μπει το κουτι.
Mazinga Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Το Sonic 1 στο Master ειναι παιχνιδακι. Ισως απο τα πιο ευκολα. Το τερματιζω με 15-16 ζωες extra. Χωρις καν να σφιχτω. Και καθε φορα παγωνει εκει που προσθετει τα σκορ. Συγκεκριμενα στο EXTRA BONUS. Εκεινο το Sonic 1 στο Mega, μου πεταει τα ματια στη δυσκολια. Ξεκιναω με 3 ζωες, κερδιζω αλλη μια (συνολο 4) και δε φτανω πολυ μακρυα. Οχι, το Sonic 1 στο Mega δε το παιζω καθε μερα. Με κουραζει για καποιο ανεξηγητο λογο. Ειναι ισως πιο αργο απ' οτι θα ηθελα. Το σωζει οτι εχει εντυπωσιακα γραφικα. Παρα ειναι ομορφο. Στο Master System με χαλαρωνει και με ξεκουραζει. Παιζω χαλαρα, μαζευω ζωες για να αντιμετωπισω την τελευταια πιστα μαζι με τον αρχηγο της. Μ' αρεσει οπως δουλευει. Νομιζω επαιζα Sonic Chaos(?) του Master σε emulator. Δε μπορουσα να περασω τους αρχηγους με save states. Για ονομα του Θεου και της Παναγιας. Ποιος ανωμαλος εφτιαξε αυτο το παιχνιδι? Το βιντεο το εχω δει. @Mazinga, μακαρι να ειχα χωρο. Εδω δε χωρανε τα κασσετακια και τα κουτια απο τα blueray. Οποτε για flipper δε το συζηταω καν. Θα πρεπει να βγω απο το σπιτι εγω για να μπει το κουτι. Καλα εχεις blueray; Μην μιλας. Εδω για να κρατησω το φλιππερ το τι βιντεοκασεττα betamax vhs συστεμ 2000 εστειλα μεσω εβαυ η δωρο δεν φανταζεσαι....η αυτο η διαζυγιο.... επρεπε να παρω διαζυγιο....δωρο για την μητερα σου αγαπη μου τι λες τωρ α να μια αναρτησουλα στο ινσομνια εκανα τιποτα το σβαροοο +}h shift shift del del del del ! breeeeeeee 1
segaboy Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Το Sonic 1 στο Master ειναι παιχνιδακι. Ισως απο τα πιο ευκολα. Το τερματιζω με 15-16 ζωες extra. Χωρις καν να σφιχτω. Και καθε φορα παγωνει εκει που προσθετει τα σκορ. Συγκεκριμενα στο EXTRA BONUS. Εκεινο το Sonic 1 στο Mega, μου πεταει τα ματια στη δυσκολια. Ξεκιναω με 3 ζωες, κερδιζω αλλη μια (συνολο 4) και δε φτανω πολυ μακρυα. Οχι, το Sonic 1 στο Mega δε το παιζω καθε μερα. Με κουραζει για καποιο ανεξηγητο λογο. Ειναι ισως πιο αργο απ' οτι θα ηθελα. Το σωζει οτι εχει εντυπωσιακα γραφικα. Παρα ειναι ομορφο. Στο Master System με χαλαρωνει και με ξεκουραζει. Παιζω χαλαρα, μαζευω ζωες για να αντιμετωπισω την τελευταια πιστα μαζι με τον αρχηγο της. Μ' αρεσει οπως δουλευει. Νομιζω επαιζα Sonic Chaos(?) του Master σε emulator. Δε μπορουσα να περασω τους αρχηγους με save states. Για ονομα του Θεου και της Παναγιας. Ποιος ανωμαλος εφτιαξε αυτο το παιχνιδι? Το βιντεο το εχω δει. @Mazinga, μακαρι να ειχα χωρο. Εδω δε χωρανε τα κασσετακια και τα κουτια απο τα blueray. Οποτε για flipper δε το συζηταω καν. Θα πρεπει να βγω απο το σπιτι εγω για να μπει το κουτι. βασικα το sonic 1[md] δυσκολευει αρκετα στην τελευταια πιστα [scrab brain zone-εχει και γκαματη μουσικη],στο sonic 2 δεν μπορουσα με τιποτα να βγαλω το τελικο boss,μολις πριν μερικους μηνες τα καταφερα, βασικα αυτα τα δυο παιχνιδια τα εχω τερματισει ως original cartridges στο πραγματικο mega drive, σε emulator kega fusion στο pc και στο mega drive collection στο ps2 ,το sonic 3 δεν το εχω ,αλλα απο λιγο που εχω παιξει σε emulator ,νομιζω οτι ειναι το ποιο δυσκολο. τα sonic στο md τα θεωρω προσωπικα σαν εργα τεχνης του videogaming[γραφικα,gameplay,ηχος] και θεωρουνται απο την πλειοψηφια ως τα καλυτερα της σειρας,εξαλου στο md εκανε την παρθενικη του εμφανιση ο sonic ,στο ms αργοτερα μετα την επιτυχια που ειχε,εφοσον καθιερωθηκε και επισημα ως μασκοτ της sega. αν το σκεφτει κανεις σε αυτα τα παιχνιδια εχεις τοσο πλουσιο gameplay με βασικα ενα κουμπι [αλμα], αν δεν ειναι αυτο δειγμα απολυτης προγραματιστικης ιδιοφυιας τοτε τη ειναι?
Le Perv Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 @Mazinga, καλα μας κανουν οι γυναικες. Βαζουν καποια ορια. Δες τα βιντεο του John the Immortal τι εχει μαζεψει. Απορω πως τον αντεχει η γυναικα του. Εχει συλλογες επικων διαστασεων. Δε παλευεται ο ανθρωπος. Ειναι και το οικονομικο στη μεση. @segaboy, το Sonic 1 (Μaster) ειναι πανευκολο. Οσα λαθη και να κανεις, εχεις τοσες ζωες που φτανεις ευκολα τελικο αρχηγο. Ο τελικος θελει να μη βιαστεις. Εχεις 99% πιθανοτητες να το τερματισεις. Στην ουσια ολες οι προηγουμενες πιστες ειναι προετοιμασια (να μαζεψεις αρκετες ζωες) για την τελικη μαχη. Στο Sonic 1 (Mega) δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ειναι πολυ δυσκολο και μεγαλο το ταξιδι. Εγω κουραζομαι πολυ. Σε ολο το παιχνιδι δινεις μαχη να επιβιωσεις. Οφθαλμολουτρο τα γραφικα. Ειναι παρα πολυ καλοφτιαγμενο. Τα χρωματα του, ολα του. Σου χαρασσεται στο μυαλο. Τωρα καταλαβα πως ενιωθαν τα παιδια τοτε οταν το πρωτοειδαν. Ειναι φανταστικο παιχνιδι, χωρις αμφιβολια. Αξιος (και παρα πολυ καλυτερος) συνεχιστης του Alex Kidd.
joker80 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Έκατσα και διάβασα μερικά σχόλια και με πήγαν χροοοονια πίσω. Ωραίες εποχές με ανέμελο gaming. Μέχρι και emulator master system κατέβασα για να παίξω sonic και lucky dime caper 1
segaboy Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 @Mazinga, καλα μας κανουν οι γυναικες. Βαζουν καποια ορια. Δες τα βιντεο του John the Immortal τι εχει μαζεψει. Απορω πως τον αντεχει η γυναικα του. Εχει συλλογες επικων διαστασεων. Δε παλευεται ο ανθρωπος. Ειναι και το οικονομικο στη μεση. @segaboy, το Sonic 1 (Μaster) ειναι πανευκολο. Οσα λαθη και να κανεις, εχεις τοσες ζωες που φτανεις ευκολα τελικο αρχηγο. Ο τελικος θελει να μη βιαστεις. Εχεις 99% πιθανοτητες να το τερματισεις. Στην ουσια ολες οι προηγουμενες πιστες ειναι προετοιμασια (να μαζεψεις αρκετες ζωες) για την τελικη μαχη. Στο Sonic 1 (Mega) δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ειναι πολυ δυσκολο και μεγαλο το ταξιδι. Εγω κουραζομαι πολυ. Σε ολο το παιχνιδι δινεις μαχη να επιβιωσεις. Οφθαλμολουτρο τα γραφικα. Ειναι παρα πολυ καλοφτιαγμενο. Τα χρωματα του, ολα του. Σου χαρασσεται στο μυαλο. Τωρα καταλαβα πως ενιωθαν τα παιδια τοτε οταν το πρωτοειδαν. Ειναι φανταστικο παιχνιδι, χωρις αμφιβολια. Αξιος (και παρα πολυ καλυτερος) συνεχιστης του Alex Kidd. για οσους εχουν την εντυπωση οτι μονο τα αγορακια εχουν την αρρωστεια https://www.youtube.com/watch?v=jF4H9q1hIdE https://www.youtube.com/watch?v=3YAaCeAp8E4 https://www.youtube.com/watch?v=qPWgSclYg1Y https://www.youtube.com/watch?v=CPL5iJmomNI https://www.youtube.com/watch?v=Gay4uextfoA καποια στιγμη ειδα και ενα βιντεακι[ τωρα δεν το βρισκω] με μια κοπελια που ειχε ολοκληρο διαμερισμα γεματο με κονσολες και παιχνιδια, μιλαμε ειχε τα παντα,μαζι βεβαια και τα απαραιτητα monitors και καθιστικα επιπλα για να το ευχαριστιεται. Έκατσα και διάβασα μερικά σχόλια και με πήγαν χροοοονια πίσω. Ωραίες εποχές με ανέμελο gaming. Μέχρι και emulator master system κατέβασα για να παίξω sonic και lucky dime caper και εσυ μου θυμησες να ξαναπαιξω μετα απο πολυ καιρο το batman the game στο game boy και mega drive και να ξαναδω το dvd
Mazinga Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Και δειτε τι μπορει ακομη να γινει με το μηχανακι.... sega saturn BIG hack.... https://www.youtube.com/watch?v=jOyfZex7B3E Μερες μερες νοσταλγω και αυτα....αααχχχχχχ.....AT..... https://www.youtube.com/watch?v=nLy_jEbuY-U 1
stelios18120 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Τι ωραίες εποχές... Νοσταλγία με έπιασε με τα βιντεάκια.
Misokatsu64 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Και ξερετε οτι ετοιμαζονται παιχνιδια για το Saturn ε;; Τελη του 17 θα ειναι ετοιμα μαλλον.. 1
Le Perv Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δεν εχουμε(ω) ιδεα. Δωσε τα φωτα σου. Ελπιζω να μην ειναι shmup (ηδη εχει τα καλυτερα ολων των εποχων. Εγω τουλαχιστον δεν εχω δει καλυτερα).
Misokatsu64 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Θα σε στειλω αργοτερα λινκς λογω οτι ειμαι στην δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα