Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με πμ μπορουμε να πουμε οτι θελουμε, χωρις να ειναι δημοσια φανερο.

Το χειριστηριο δε χαλαει πιο ευκολα απο του MegaDrive.

Μη σου πω οτι ειναι καλυτερο κατασκευαστικα απο "καποια γνησια χειριστηρια του Mega".

Εχω Mega controller με σπασμενους οδηγους D-pad και αλλο με σκισμενη μεμβρανη.

Ναι, ναι. Υπαρχουν ΚΑΙ αθλια Mega Drive χειριστηρια. Κι ομως. Τα ξεχωριζεις μονο απο το εσωτερικο.

Μη σε απασχολει η αντοχη του controller στο Μaster. Ολα το ιδιο πρεπει να φοβασαι.

Ολα θελουν σερβις.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οι μεμβρανες του αρχαιου NES. Ειναι παρα πολυ καλες, παρολη την ηλικια τους. Λιγο σκληρες για το γουστο μου, αλλα ανθεκτικες για 30 χρονων.

Δεν εχω δει ουτε ενα με χαλασμενες μεμβρανες. Ουτε εχω ακουσει.

• Απαντ. 498
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ειναι και απο τους πιο γνωσους Youtuber, αλλα κανει παρα πολυ καλη δουλεια κατα τη γνωμη μου με τουλαχιστον 3-5 video που αφορουν καθαρα την Sega καθε εβδομαδα.

Αξιζει να δειτε τη δουλεια του και πιστεψτε ειναι πολυ καλη!

https://www.youtube.com/watch?v=vXrgW7z9RtI

Δημοσ.

Δεν ειναι και απο τους πιο γνωσους Youtuber, αλλα κανει παρα πολυ καλη δουλεια κατα τη γνωμη μου με τουλαχιστον 3-5 video που αφορουν καθαρα την Sega καθε εβδομαδα.

Αξιζει να δειτε τη δουλεια του και πιστεψτε ειναι πολυ καλη!

https://www.youtube.com/watch?v=vXrgW7z9RtI

το alien trilogy το εχω  στο saturn απο το 1996 ,αρκετα καλο και ατμοσφαιρικο fps για την εποχη του,ειναι το ιδιο καλο με την playstation εκδοση [εκτος απο το lighting effect] και μαλιστα ειναι προγραματισμενο με μονο τον ενα επεξεργαστη του saturn σε λειτουργια.

Δημοσ.

alien trilogy, παίζαμε fps χωρίς μοχλούς :lol: αυτή την εποχή φαντάζει αδύνατο να σημαδεύεις με τα shoulder buttons

ακόμα πάντως θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν και πόσο ατμοσφαιρικό

το soundtrack του ήταν από τα καλύτερα που είχε ποτέ παιχνίδι, στο ps τουλάχιστον αν θυμάμαι σωστά το cd του παιχνιδιού έπαιζε τα τραγούδια σε diskman 

(και μόλις ένιωσα γέρος... ) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και αναφερατε φορητες παιχνιδομηχανες, και ειστε μικροι...

μην γκρινιαξετε γιατι δεν ειναι sega: απλα για υπενθυμιση οτι υπηρξαν το...1981...1984...

mario bros game and watch

20161105_145529.jpg

Με αυτο ξεκινησε την καριερα του ο Μαριος περαν των ουφαδικων, στα σπιτια μας, με τα 5δραχμα με τον αριστοτελη (που τον ξαναβγαλαν σε επετειακο 2ευρω). Ακομα μου δουλευει αψογα.

donkey kong game and watch

20161120_182210.jpg

Και αυτο ειταν το απολυτο μηχανημα τοτε, μολις εσβυνες το spectrum / commodore πριν καν ερθει ο Amstrad και τυποποιησει το floppy disk στην ελληνικη αγορα, μια πνοη προ την amiga...Αλλα ακομη τρεχει αψογα το ρημαδι. Με ΜΗΔΕΝ συντηρηση. Ασε που ρωτησα και την τοτε Nortec και την Cd Media τωρα και δεν ξερουν να κανουν service η να αλλαξουν κουμπια.

Οχι οτι το χρειαζονται (μαλλον δεν επαιζα πολυ).

:-)

Επεξ/σία από Mazinga
  • Like 1
Δημοσ.

Τo Donkey game n watch αντεγραψε η Νιντι κι εβγαλε το DS.

2 οθονες που κλεινουν σα κοχυλακι.

Εκανε καλα?

Προσωπικη αποψη, καλα εκανε και το εκανε κοχυλακι. Μ αρεσει πολυ το σχημα. Και τα κουμπακια του ειναι κορυφαια (εχω το dsi με μικρο-διακοπτες).

Αλλα τις 2 οθονες τι τις ηθελε? Ειναι ενα παραπονο που εχω.

Πηγε χαμενο το μηχανημα στα χερια μου. Δε το παιζω καθολου.

Ουτε αυτο, ουτε το PSP.

Γιατι? Γιατι δε μ αρεσουν τα παιχνιδια των φορητων.

Να τα πουλησω, δε μπορω. Σιχαινομαι να πουλαω πραγματα.

Αλλα αν τυχει να ανταλλασει κανενας κανενα NES (original) με τα 2 φορητα μου.... Bye-bye. Δε θα το σκεφτω καθολου.

Δημοσ.

Αρα.....

Ανοιγω NES Mini Classic.....

....hack on....

....install sega master system emulation....

....done...

....install GoldenAXW.sega ROM....

....done....

....ENJOY.

SegaMasterSystem.png

Και μια και το ανεφερες....

οχι για διαμαχη, και οχι δεν ειμαι φανατικ sega η nintendo  :-)

(Δες υπογραφη μου)

Δημοσ.

Παρακαλουνται οι φιλοι της Nintendo να ΜΗΝ παρακολουθησουν το βιντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=ExMZvA_aBMw&t=5s

το εχω δει παλιοτερα το συγκεκριμενο videoreview, μιλαμε ποιο ξεκαρφωτη αντιγραφη του zelda δεν γινεται, οπως λεμε ποιο σοκολατα γαλακτος δεν γινεται!  απο τις στιγμες που μου την δινει φοβερα η sega, λες και δεν εχει δικα της μεσα και προτυπα να φτιαξει ενα καλο rpg βασιζομενο στο ειδη επιτυχημενο golden axe. ωστοσο το παιχνιδι λεγεται golden axe warrior ,to zelda το εχει βαλει ο φιλος για να κανει πλακα.  και υποτιθεται για μερικους οτι το streets of rage 2 sto md ειναι αντιγραφη του final fight kai street fighter,ενταξει δε λεω εχει δανειστει ιδεες απο τα συγκεκριμενα αλλα οχι και ετσι, εξαλου αν υοθετησουμε αυτη την αποψη ολα τα fps ειναι doomclones και το doom wolfenstein 3d clone.

Μιας και αναφερατε φορητες παιχνιδομηχανες, και ειστε μικροι...

μην γκρινιαξετε γιατι δεν ειναι sega: απλα για υπενθυμιση οτι υπηρξαν το...1981...1984...

mario bros game and watch

20161105_145529.jpg

Με αυτο ξεκινησε την καριερα του ο Μαριος περαν των ουφαδικων, στα σπιτια μας, με τα 5δραχμα με τον αριστοτελη (που τον ξαναβγαλαν σε επετειακο 2ευρω). Ακομα μου δουλευει αψογα.

donkey kong game and watch

20161120_182210.jpg

Και αυτο ειταν το απολυτο μηχανημα τοτε, μολις εσβυνες το spectrum / commodore πριν καν ερθει ο Amstrad και τυποποιησει το floppy disk στην ελληνικη αγορα, μια πνοη προ την amiga...Αλλα ακομη τρεχει αψογα το ρημαδι. Με ΜΗΔΕΝ συντηρηση. Ασε που ρωτησα και την τοτε Nortec και την Cd Media τωρα και δεν ξερουν να κανουν service η να αλλαξουν κουμπια.

Οχι οτι το χρειαζονται (μαλλον δεν επαιζα πολυ).

:-)

εγω to θυμαμαι το game and watch handheld donkey kong kai ζηλευαμε το παιδι που το ειχε. εχει βγει και στο  κλασικο game boy και ειναι εκπληκτικο οπως επισης και τα game and watch gallery 1,2,3 που περιλαμβανουν ολα αυτα τα παλια lcd παινιδια. μιας και αναφεραμε τα παλια [crapy] lcd handhelds ,ta tiger τα θυμαται κανεις? παλια ειχα το tiger double dragon 3 και shinobi, μαπιεν βεβαια αλλα τοτε για οσους δεν ειχαν δει ουτε atari2600 ηταν οκ απο το τιποτα.44670074897e043420bffb8c9251617c.jpg

Δημοσ.

Οχι διαμαχη. Απλως εβαλα το βιντεο να αναψουν λιγο τα αιματα.

Να ζεσταθει η συζητηση.

Μπορω να βαλω κι αλλο βιντεο, για να παραζεσταθει το θρεντ.

Sonic 1 Master System

VS

Sonic 1 Mega Drive

Σκοτωνονται οι φιλοι της Sega μεταξυ τους για το ποιο ειναι καλυτερο.

Ή θα μπορουσα να πεταχτω μεχρι το θρεντ της Νιντεντο, να δηλωσω οτι το Ninja Gaiden στο Master ειναι το καλυτερο ολων των εποχων και να φυγω τρεχοντας.

Δημοσ.

Οχι διαμαχη. Απλως εβαλα το βιντεο να αναψουν λιγο τα αιματα.

Να ζεσταθει η συζητηση.

Μπορω να βαλω κι αλλο βιντεο, για να παραζεσταθει το θρεντ.

Sonic 1 Master System

VS

Sonic 1 Mega Drive

Σκοτωνονται οι φιλοι της Sega μεταξυ τους για το ποιο ειναι καλυτερο.

Ή θα μπορουσα να πεταχτω μεχρι το θρεντ της Νιντεντο, να δηλωσω οτι το Ninja Gaiden στο Master ειναι το καλυτερο ολων των εποχων και να φυγω τρεχοντας.

για να γινει πραγματκη σφαγη τι λες για sonic vs mario, sonic vs donkey kong, shinobi vs ninja gaiden, street fighter vs mortal kombat,virtua fighter vs tekken,daytona usa vs ridge racer, virtua cop vs time crisis,super castlevania vs castlevania new generation, super probotector vs probotector md,final fight vs streets of rage,shenmue vs everything,sega vs nintendo,mega drive vs snes, master system vs nes, playstation vs saturn,game boy vs game gear vs atari lynx, sony vs microsoft, pc gaming vs και η υπομονη εχει τα ορια της, crt tv-monitors vs led tv-monitors for retro gaming και kim yong un [πως τον λενε] vs trump. :-) στο νιτεντο θρεντ να τους βαλεις κιολας τη διαφημηση που ειχε βαλει η σεγκα απεναντι απο τα κεντρικα τους γραφεια  :devil: και να φορας τα κοκκινα παπουτσια του σονικ για να μην σε πιασουν.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως θα μοιραστω μαζι σας  :devil: την απολυτη οθονη retro [REAL] gaming.

SONY PVM-2130QM CRT MONITOR

Sony-Logo.gif

Εδω

Sony_2130_Front-1920x1670.png

The Sony ProFeel Pro (1986) monitor, commonly known as the Sony Cube, represents a high point in the developmental history of monitor technology and product design. This monitor incorporated the bright high-quality Trinitron screen (the brand name for a product line of aperture grill-based CRT screens) that had been developed during the 1960s, and which then underwent successive improvements.

The definitive cuboid form of the Sony ProFeel Pro (1986) had not previously been a feature of monitor casing design in Sony’s range. Formerly, the dimensions of the back edge of the monitor had not been identical to the front; instead, the casing at the rear of the screen had been visibly narrower. In contrast, and distinctively, however, the Sony ProFeel Pro articulates the quintessential cuboid form, with its operational components removed from view and suspended within the back frame. The cuboid shape of the monitor casing facilitates the stacking of monitors, while also functioning as a grip-bar, which assists in carrying. These practical attributes of the design substantially enhance the utility and versatility of the equipment for exhibition purposes.

Images 
(Click to enlarge) Sony_2130_Front-320x278.png Sony_2130_Side_Speakers-320x304.png Sony_2130_Side-320x304.png Sony_2130_Back-320x279.png Colour System PAL, SECAM, NTSC, NTSC 4.43
(automatically selected) CRT type 545 mm (21") Trinitron tube
visible picture size 506 mm (20") measured diagonally,
100° deflection, AG pitch 0.55 mm Resolution 600 TV lines at center Color temperature 3200K, 6500K, 9300K (factory preset 6500K) Audio power output 8 to 16 Ω, 7 W + 7 W Power requirements 220 to 240 V, 50/60 Hz Power consumption Approx. 165 W (typical), 180 W (max.) Operating temperature 0 to 35° C (32 to 95° F) Dimensions (w × h × d) 51.6 × 40.9 × 48.2 cm Plinth dimensions (w × d) 51.6 × 44 cm Weight Approx. 30.6 kg (67 lb 46 oz) Video inputs Line 1/2
Composite: Loop-through BNC
1Vp-p, sync negative,
Automatic 75 Ω termination
Y/C: Loop-through Mini DIN 4-pin
Y (luminance): 1Vp-p sync negative
C (chrominance): 0.286Vp-p (NTSC), 0.3Vp-p (PAL)
Automatic 75 Ω termination Audio Inputs Line 1/2: Loop-through phono
-5dBu, high impedance Optional accessories Speaker system: SS-X6A

http://www.the-block.org/

http://www.the-block.org/equipment/sony-cube-21/

CRT, separating men from boys since 2006....

• Like 1
Δημοσ.

Μazinga, θες να με αρρωστησεις μεσημεριατικα?

Ξερεις ποσο καιρο ψαχνω να βρω σωστη παλια τηλεοραση?

Και πετας το απολυτο μηχανημα.

@segaboy, εβλεπα προχτες τις πιο κουφες μεθοδους που ακολουθησε η Sega για να προωθησει τις πωλησεις της, στα τελη των 80ς εως αρχες 90ς.

Φρεσκο βιντεο, αλλα τωρα ετοιμαζομαι να τερματισω αλλη μια φορα το Sonic στο Μaster και να κανω μια αποπειρα στο Sonic 1 στο Saturn.

Sonic στο Saturn, τι σημαινει? Ε, παιδακια?

Σημαινει...

Το καλυτερο παιχνιδι, με την καλυτερη εικονα, με το καλυτερο χειριστηριο ολων των εποχων και τον καλυτερο ηχο που μπορω να παρω.

Μια παλια τηλεοραση μου λειπει μονο.

Παει, τρελαθηκα τελειως. Στειλτε ενα ψυχιατρο.

Δημοσ.

Εγω παντως θα μοιραστω μαζι σας  :devil: την απολυτη οθονη retro [REAL] gaming.

SONY PVM-2130QM CRT MONITOR

Sony-Logo.gif

Εδω

Sony_2130_Front-1920x1670.png

The Sony ProFeel Pro (1986) monitor, commonly known as the Sony Cube, represents a high point in the developmental history of monitor technology and product design. This monitor incorporated the bright high-quality Trinitron screen (the brand name for a product line of aperture grill-based CRT screens) that had been developed during the 1960s, and which then underwent successive improvements.

The definitive cuboid form of the Sony ProFeel Pro (1986) had not previously been a feature of monitor casing design in Sony’s range. Formerly, the dimensions of the back edge of the monitor had not been identical to the front; instead, the casing at the rear of the screen had been visibly narrower. In contrast, and distinctively, however, the Sony ProFeel Pro articulates the quintessential cuboid form, with its operational components removed from view and suspended within the back frame. The cuboid shape of the monitor casing facilitates the stacking of monitors, while also functioning as a grip-bar, which assists in carrying. These practical attributes of the design substantially enhance the utility and versatility of the equipment for exhibition purposes.

Images 

(Click to enlarge) Sony_2130_Front-320x278.png Sony_2130_Side_Speakers-320x304.png Sony_2130_Side-320x304.png Sony_2130_Back-320x279.png Colour System PAL, SECAM, NTSC, NTSC 4.43

(automatically selected) CRT type 545 mm (21") Trinitron tube

visible picture size 506 mm (20") measured diagonally,

100° deflection, AG pitch 0.55 mm Resolution 600 TV lines at center Color temperature 3200K, 6500K, 9300K (factory preset 6500K) Audio power output 8 to 16 Ω, 7 W + 7 W Power requirements 220 to 240 V, 50/60 Hz Power consumption Approx. 165 W (typical), 180 W (max.) Operating temperature 0 to 35° C (32 to 95° F) Dimensions (w × h × d) 51.6 × 40.9 × 48.2 cm Plinth dimensions (w × d) 51.6 × 44 cm Weight Approx. 30.6 kg (67 lb 46 oz) Video inputs Line 1/2

Composite: Loop-through BNC

1Vp-p, sync negative,

Automatic 75 Ω termination

Y/C: Loop-through Mini DIN 4-pin

Y (luminance): 1Vp-p sync negative

C (chrominance): 0.286Vp-p (NTSC), 0.3Vp-p (PAL)

Automatic 75 Ω termination Audio Inputs Line 1/2: Loop-through phono

-5dBu, high impedance Optional accessories Speaker system: SS-X6A

http://www.the-block.org/

http://www.the-block.org/equipment/sony-cube-21/

CRT, separating men from boys since 2006....

οι οθονες τεχνολογιας καθοδικου σωληνα δυστηχως ειναι μονοδρομος για να κονσολες μεχρι γενιας 128bit και pc gaming μεχρι 2008 [και emulators] για να δεις τα γραφικα ανθρωπινα απο την δικη μου αισθητικη πλευρα.

Αρα.....

Ανοιγω NES Mini Classic.....

....hack on....

....install sega master system emulation....

....done...

....install GoldenAXW.sega ROM....

....done....

....ENJOY.

SegaMasterSystem.png

Και μια και το ανεφερες....

οχι για διαμαχη, και οχι δεν ειμαι φανατικ sega η nintendo  :-)

(Δες υπογραφη μου)

καλα ,δεν ανατιναχτηκε απο αγανακτηση το nes mini απο αυτο που εκανες? :-)

Μazinga, θες να με αρρωστησεις μεσημεριατικα?

Ξερεις ποσο καιρο ψαχνω να βρω σωστη παλια τηλεοραση?

Και πετας το απολυτο μηχανημα.

@segaboy, εβλεπα προχτες τις πιο κουφες μεθοδους που ακολουθησε η Sega για να προωθησει τις πωλησεις της, στα τελη των 80ς εως αρχες 90ς.

Φρεσκο βιντεο, αλλα τωρα ετοιμαζομαι να τερματισω αλλη μια φορα το Sonic στο Μaster και να κανω μια αποπειρα στο Sonic 1 στο Saturn.

Sonic στο Saturn, τι σημαινει? Ε, παιδακια?

Σημαινει...

Το καλυτερο παιχνιδι, με την καλυτερη εικονα, με το καλυτερο χειριστηριο ολων των εποχων και τον καλυτερο ηχο που μπορω να παρω.

Μια παλια τηλεοραση μου λειπει μονο.

Παει, τρελαθηκα τελειως. Στειλτε ενα ψυχιατρο.

εννοεις το sonic jam sto saturn που εχει ολα τα md sonic ? παραδοξως το saturn δειχνει πολυ καλα με καλη ευκρινεια σε led τηλεορασεις με scart καλωδιο ,αρκει να παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις της τηλεορασης,θελει κυριως να βαλεις aspect 4:3 letterbox και sharpness low.το ιδιο καλα kai to dreamcast. to ps2 αντιθετα δειχνει αρκετα θαμπο και low contrast. to mega drive me το scart καλωδιο δεν το εχω δοκιμασει ακομα.  rf σε συνχρονη tv ξεχνα το,πιανει μεν σε αναλογικη ρυθμιση αλλα η εικονα ειναι αστα βραστα!

Δημοσ.

οι οθονες τεχνολογιας καθοδικου σωληνα δυστηχως ειναι μονοδρομος για να κονσολες μεχρι γενιας 128bit και pc gaming μεχρι 2008 [και emulators] για να δεις τα γραφικα ανθρωπινα απο την δικη μου αισθητικη πλευρα.

καλα ,δεν ανατιναχτηκε απο αγανακτηση το nes mini απο αυτο που εκανες? :-)

εννοεις το sonic jam sto saturn που εχει ολα τα md sonic ? παραδοξως το saturn δειχνει πολυ καλα με καλη ευκρινεια σε led τηλεορασεις με scart καλωδιο ,αρκει να παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις της τηλεορασης,θελει κυριως να βαλεις aspect 4:3 letterbox και sharpness low.το ιδιο καλα kai to dreamcast. to ps2 αντιθετα δειχνει αρκετα θαμπο και low contrast. to mega drive me το scart καλωδιο δεν το εχω δοκιμασει ακομα. rf σε συνχρονη tv ξεχνα το,πιανει μεν σε αναλογικη ρυθμιση αλλα η εικονα ειναι αστα βραστα!

Ναι το Sonic Jam εννοω.

Να σου πω την αληθεια, το Master System το εχω με RF.

Δε θελω να το πειραξω.

Αλλα, αλλα.... Αντιμετωπιζει ενα προβλημα.

Καθε φορα που το αναβω, εχει χιονια.

Σκηβω, βγαζω την κεραια και την ξαναβαζω.

Μετα φτιαχνει η εικονα οσο παιζω.

Αν το σβησω, παλι τα ιδια.

Εσπασα τη μεση μου.

Δηλ. αναγκαστικο mod σε Composite. Ή θα το δωσω στον πατερα μου να το κοιταξει για σπασμενα κολληματα.

Δε με πολυνοιαζει η ποιοτητα της εικονας γενικοτερα. Γιατι αν ασχοληθω και με αυτο, θα τρελαθω τελειως.

Ο καθενας οπως μπορει.

Και το καθε μηχανημα οτι μπορει να δωσει.

Τι να κανουμε?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...