Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 498
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξερεις γιατι πηρες like?

Το ειδα το βιντεο 20 λεπτα αφοτου το ανεβασε ο Mark. Το σχολιασα κι ολας.

Ειναι ισως απο τους καλυτερους youtubers στο retro gaming. ΚΥΡΙΟΣ με τη σημασια της λεξης.

Χαιρομαι που τον παρακολουθουν κι αλλα ελληνοπουλα. ΕΥΓΕ! Εχετε γουστο.

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν να πω και εγω τη γνώμη μου περί αδικίας στις κονσόλες της sega, εν τάχει γιατί είχα παίξει και τις 4 κονσόλες της sega  στην εποχή τους... Το master system όταν το είχα αγοράσει μου φαινόταν διαστημικό σε δυνατότητες, η προηγούμενη μου κονσόλα ήταν το atari 2600 !, όποτε ένοιωσα τη τεχνολογική εξέλιξη για τα καλά. Για 8 bit κονσόλα ήταν σούπερ, στην Ευρώπη και Ελλάδα κυκλοφόρησαν πολλοί τίτλοι, δεν νομίζω να ένοιωθε κάποιος εκείνη την εποχή ότι δεν είχε παιχνίδια. Ίσα ίσα που τα παιχνίδια που κυκλοφορούσαν ήταν αρκετά, δεν έφτανε το χαρτζιλίκι που μας έδιναν οι γονείς μας να τα αγοράσουμε όλα και τα παίζαμε από ανταλλαγές με φίλους μας (συνενοούμασταν να αγοράσουμε διαφορετικά).

Νes είχαν ελάχιστοι στην Ελλάδα, κυρίως οι ελληνοαμερικάνοι ή όσοι είχαν κονέ με ΗΠΑ . Στις ΗΠΑ δεν βρήκε χώρο να αναπτυχθεί το master system γιατί είχε κυριαρχήσει το nes με τεράστια συλλογή παιχνιδιών και δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά τους για να πείσει τον αμερικανό που είχε NES να αγοράσει και master system. Σιγουρα πάντως το master system ήταν πιο σύγχρονο με καλύτερα χρώματα και γραφικά...

Το mega drive ήταν μια άλλη ιστορία, ήταν η κονσόλα των εφηβικών μου χρόνων, απόλυτα επιτυχημένο παγκοσμίως και γεμάτο έκατοντάδες ενδιαφέροντα games. Ήταν η πιο επιτυχημένη κονσόλα της Sega και η πιο αναγνωρισμένη από όλους. Αδικήθηκε μόνο από την ίδια τη Sega η οποία δεν το άφησε να "γεράσει" με την ησυχία του. Αλλά κάθε τρεις και λίγο του έβγαζε add ons και εκδόσεις χωρίς λόγο. Ήταν τόσο όμορφο εμφανισιακά , σαν κονσόλα dj και π.χ πάει και βγάζει το ξενέρωτο mega drive 2 .... Η Sega έχασε χρόνο να ασχολείται με mega drive 2, 32x , mega cd, κασέτες με τσιπάκια κλπ αντί να ρίξει όλο το βάρος στο saturn.

Ήταν σίγουρη ότι θα είχε να κάνει μόνο με τη nintendo, με την οποία ήξερε πως να την ανταγωνιστεί. Όταν της βγήκε η Sony απέναντί της, τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται δύσκολα για αυτή.

Στο saturn μου άρεσε τρομερά το χειριστήριο, και οι δυο εκδόσεις του, η εμφάνιση της κονσόλας και το λειτουργικό της ήταν όμορφα, αλλά στα 3d γραφικά αντικειμενικά δεν τα κατάφερνε καλά. Το playstation ήταν πιο καλό σε όλα τα 3d παιχνίδια, που ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εποχής. Το saturn άρχισε και πάτωνε σε όλα τα συγκριτικά reviews και ο κόσμος άρχισε να του γυρίζει τη πλάτη. Προσωπική μου άποψη , όχι άδικα. Ναι είχε πολύ καλά παιχνίδια. Αλλά το hardware του ήταν περίπλοκο για προγραμματισμό και προβληματικό. Η Sega δεν είχε δικαιολογία εκείνη την εποχή, ήταν η μεγαλύτερη εταιρία videogames στον πλανήτη και όμως τα έκανε σκατά με το Saturn. Το ποτάμι δεν είχε γυρισμό... 

Η Sony προσέλκυσε μια ολόκληρη γενιά νέων παικτών και το playstation έγινε συνώνυμο του gaming... 

Το dreamcast προσωπική μου εκτίμηση ήταν η πιο αδικημένη κονσόλα όλων των εποχών , γιατί έπρεπε να πιάσει εκατό εκατομμύρια πωλήσεις, όσες έπιασε το playstation 2. Τα γραφικά της για το 1999 που κυκλοφόρησε και τα παιχνίδια της , ήταν σαν να βγει σήμερα μια κονσόλα με 8k , προσιτή σε όλους με καλές τιμές και με πολλά παιχνίδια εντελώς πρωτότυπα. Ας όψεται ότι δεν είχε dvd, όλοι περίμεναν το playstation 2 και φοβόντουσαν να ξαναεμπιστευτούν τη sega μετα το στραπάτσο του Saturn. 

Aξιολογώντας τις 4 βασικές κονσόλες της Sega τις βάζω με την εξής σειρά από τη καλύτερη για την εποχή της στη χειρότερη  Dreamcast > Mega drive > Master system > Saturn και  με σειρά  από την πιο αδικημένη στη λιγότερο αδικημένη Dreamcast > master system (δεν απέτυχε, αλλά θα μπορούσε να πάει και καλύτερα παγκοσμίως (στην Ευρώπη και στη Βραζιλία έσκισε > Sega saturn ( προσωπικά πιστεύω του άξιζε η μοίρα του (έπρεπε να είναι πιο δυνατό στο 3d τομέα) > mega drive (σάρωσε σε πωλήσεις, άρα δεν αδικήθηκε).

• Like 1
Δημοσ.

Η τραγικη ειρωνια με το Saturn ειναι οτι στην Ιαπωνια πηγαινε καλυτερα σε σχεση με τον υπολοιπο κοσμο. Μαλιστα το τελευταιο παιχνιδι που βγηκε ητανε τον Δεκεμβριο του 2000, ενα μηνα πριν ανακοινωσουν οτι σταματαει η υποστηριξη του Dreamcast. Αν και πλεον αργα τον τελευταιο καιρο ενας τυπος διμιουργησε εργαλεια αναπτυξης για το Saturn σε κωδικα C.

www.jo-engine.org

Δημοσ.

Και respect και ενοχλημενος :-) ...τοση πισωλατρεια μου θυμιζει αλλες εποχες....

Eμενα δε με ενοχλει. Αλλωστε εχω μεινει στα 80ς και 90ς κολλημενος.

Ακομα και το wallpaper στους υπολογιστες μου εχει νοσταλγικο χαρακτηρα.

Και μιας και ειπα για το wallpaper μου....

0a4935a0d247ac1d3b89ec6721cb4aaf.jpg

Δημοσ.

ΑtGames βλεπω.

Ιnfrared χειριστηρια βλεπω.

SEGA σημα δε βλεπω.

Ηχο, δε χρειαζεται να ακουσω. Bλεπω AtGames και μπορω να συμπερανω.

Προχτες εβλεπα καπου(?) της βραζιλιανικης tectoy το καινουριο mega drive που ετοιμαζει.

Ειδα φωτο απο το πρωτοτυπο. 3-4 μαζεμενες.

Με SD card!  B)

Δε θυμαμαι αν ειδα HDMI.

Χειριστηρια δεν ειδα.

Δυστυχως, απεφυγα να ποσταρω τις φωτο.

Θεωρησα οτι εχω κουρασει με τα συνεχομενα posts.

Δεν ξερω αν εκανα καλα.

edit: Το βρηκα

Mega-Drive-Fase-4-Foto-02-768x576@2x.jpgMega-Drive-Fase-4-Foto-03-768x576@2x.jpgMega-Drive-Fase-4-Foto-04-1024x768@2x.jpMega-Drive-Fase-4-Foto-05-768x576@2x.jpgMega-Drive-Fase-4-Foto-06-768x576@2x.jpgMega-Drive-Fase-4-Foto-7.jpg

Ψαχνω να βρω τις φωτο απο το πισω μερος. Με την SD card και τις εξοδους, που εβλεπα....

Που θκατα ειδα την SD Card?

Αααααααα.....

Τελος παντων, αν πατησετε εδω ειναι η 4η φωτο. Καντε ζουμ.

Δημοσ.

ΑtGames βλεπω.

Ιnfrared χειριστηρια βλεπω.

SEGA σημα δε βλεπω.

Ηχο, δε χρειαζεται να ακουσω. Bλεπω AtGames και μπορω να συμπερανω

Ehm ok emulator είναι όπως και του NesMini ας κάνει σωστό upscale  και στον ήχο (εδώ τα original κάποια έχουν χάλια ήχο) τα βρίσκουμε αν και νομίζω ότι απλά δεν μπορεί να ναναι το αίσχος από τα προηγούμενα. Save state + wifi που βλέπω έχουν ένα κάποιο ενδιαφέρον. Τώρα άν τα χειρηστήρια είναι infra πέταμα και βάζεις τα original.   Το tectoy άμα είναι  η μόνη διαφορά η sd  οκ καλύτερα το everdrive

edit διαβάζω κι αυτό: Actually, AtGames announced ages ago that they were retiring the Firecore clone in favor of an ARM and an emulator. And save states, HDMI, and bluetooth controllers kinda proves this is that project.

Δημοσ.

bluetooth controllers?

Τοτε αλλαζει. Μακαρι να ειναι bluetooth.

Aν και βλεπω το τζαμακι στα χειριστηρια. Μπορει να κρατησαν το καλουπι και να αλλαξαν την πλακετα.

Ποιος ξερει?

• Like 1
Δημοσ.

άμα δεις αυτα στην 2η πικ έχουν 2 κουμπακια στην μέση ενώ στο πόστερ στην 1η που είναι και official 3 :D  save ή connect   :)

αχα τώρα που  έβαλα μεγεθυντικό στο poster :P λέει (αυτό που νόμιζα ότι ήταν wifi :( ) 2,4gh wireless controllers :D

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα ενα παιχνιδακι με κατι ninja στο sega που ηταν του χεριου και επερνε κασετες πισω... αν θυμαμαι καλα game gear πρεπει να λεγοταν η παιχνιδομηχανη..

Το παιχνιδι με τους ninja δε θυμαμαι πως λεγετε αλλα ηταν τρελο κολλημα τοτε..

Παντως οπως ειπαν και αρκετοι εδω, η sega πλεον ειναι γτπ και δε ειναι σε θεση να βγαλει οτιδηποτε καλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...