ntoyzaster Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Η μητρική που έχει πρόβλημα είναι P5E-VM DO socket 775 chipset Q35 κρασαρει κάθε 3 ώρες και κάνει boot χωρίς να ελέγξει τον δίσκο , είναι θέμα χρόνου μέχρι να χτυπήσει ο δίσκος ή να πεθάνει η μητρική για τα καλά... Πήγα το tower στην εταιρεία που μας κάνει IT support , μου είπαν οτι δεν υπάρχει η motherboard , οτι οι κανούργιες δεν υποστηρίζουν windows xp και μου δώσανε αυτήν την προσφορά ως λύση στο πρόβλημα συνολο 488,31... Θέλω να αλλάξω την motherboard χωρίς να κάνω φορματ επειδή ειναι αυθεντικά τα windows και δεν έχω το cd-key , επίσης είναι η βάση δεδομένων (κεφαλαιο 5) και δεν έχω ιδέα πως να κάνω ολο αυτό το set-up ξανά (δικτυο 4 υπολογιστων που εχουν προσβαση στον σερβερ για να κοβουν τιμολογια ,shared printers etc). Η ερώτηση μου είναι εαν έχει κάποιος εμπειρία επι του θέματος; Eπειδή motherboard με αυτό το chipset δεν βρίσκω ποια μου προτείνετε και ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας; Ευχαριστώ.
olimpiakos 7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Θα πω μονο για το κομματι format!Πρεπει να γινει ουτως η αλλως διοτι αλλους drivers ειχες/εχεις με την παλια μητρικη και αλλους θα χεις με την καινουρια! Θα δημιουργουνται θεματα μεταξυ τους(οπως πχ θα σου πεταει warnings για το οτι η 'ταδε' συσκευη δεν βρεθηκε κατι τετοιο!)
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Η μητρική που έχει πρόβλημα είναι P5E-VM DO socket 775 chipset Q35 κρασαρει κάθε 3 ώρες και κάνει boot χωρίς να ελέγξει τον δίσκο , είναι θέμα χρόνου μέχρι να χτυπήσει ο δίσκος ή να πεθάνει η μητρική για τα καλά... Πήγα το tower στην εταιρεία που μας κάνει IT support , μου είπαν οτι δεν υπάρχει η motherboard , οτι οι κανούργιες δεν υποστηρίζουν windows xp και μου δώσανε αυτήν την προσφορά ως λύση στο πρόβλημα συνολο 488,31... Θέλω να αλλάξω την motherboard χωρίς να κάνω φορματ επειδή ειναι αυθεντικά τα windows και δεν έχω το cd-key , επίσης είναι η βάση δεδομένων (κεφαλαιο 5) και δεν έχω ιδέα πως να κάνω ολο αυτό το set-up ξανά (δικτυο 4 υπολογιστων που εχουν προσβαση στον σερβερ για να κοβουν τιμολογια ,shared printers etc). Η ερώτηση μου είναι εαν έχει κάποιος εμπειρία επι του θέματος; Eπειδή motherboard με αυτό το chipset δεν βρίσκω ποια μου προτείνετε και ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας; Ευχαριστώ. Ψαξε στο ιντερνετ υπαρχουν προγραματα για να βρεις τα cdkey της εγκαταστασεις παλιοτερα ειχα κατεβασει ενα και δουλευε κανονικα, 2
Smoulis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=P5E-VM+DO+socket+775&_sop=15
gregvibe Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 αν αλλαξεις μητρικη και μπουταρεις απο τον σκληρο δισκο που εχεις θα δουλεψει κανονικα, απλα κανε απεγκατασταση τους παλιους οδηγους και βαλε τους καινουργιους. α, και τσεκαρε οτι η καινουργια μητρικη παιζει με xp 1
ntoyzaster Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Θα πω μονο για το κομματι format!Πρεπει να γινει ουτως η αλλως διοτι αλλους drivers ειχες/εχεις με την παλια μητρικη και αλλους θα χεις με την καινουρια! Θα δημιουργουνται θεματα μεταξυ τους(οπως πχ θα σου πεταει warnings για το οτι η 'ταδε' συσκευη δεν βρεθηκε κατι τετοιο!) Η ελπιδα ειναι οτι δεν θα εχω τετοια θεματα αμα ειναι ιδιο chipset ή απο το ιδιο family . Ευχαριστω! http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=P5E-VM+DO+socket+775&_sop=15 To checkara απλα θελω κατι πιο αμεσο , thanks παντως.
RTW4ever Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που ζητάς μπορείς να το κάνεις με το sysprep των windows. Το έχω κάνει με τα 7, νομίζω γίνεται και με τα χπ. Ψάξε στο internet για sysprep και θα καταλάβεις. Αρκεί βέβαια να βρεις παλιά μητρική που να υποστηρίζει χπ και να δέχεται τον επεξεργαστή και τις μνήμες σου. 1
MSSB Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 http://www.insomnia.gr/topic/459555-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-serial-number-%CF%84%CF%89%CE%BD-windows/ ..καλό θα ήταν να κάνεις και format, αλλά και έτσι όπως λένε τα παιδιά, γίνεται. Το έχω κάνει, γι αυτό το λέω με σιγουριά. Καλή τύχη. ..προσθέτω και αυτό: http://www.insomnia.gr/files/file/410-windows-key-finder/ 2
Bender83 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Μηπως πρεπει να φυγεις απο τα ΧΡ? Αφηνεις το συστημα ανοικτο σε πολλους κινδυνους. Εκτος και αν δεν ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ ή χρησιμοποιειτα για ενα πολυ συγκεκριμενο πραγμα.
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μηπως πρεπει να φυγεις απο τα ΧΡ? Αφηνεις το συστημα ανοικτο σε πολλους κινδυνους. Εκτος και αν δεν ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ ή χρησιμοποιειτα για ενα πολυ συγκεκριμενο πραγμα. δεν έχει καμμία σχέση αυτό πυ λες με το θέμα του φίλου. Με απλή χρήση των win XP δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα