Adwnyc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σας ,ασχολούμαι με υπολογιστές και χρησιμοποιώ καθημερινά το insomnia για ανακοινώσεις νέα κτλπ αλλά αυτή την φορά έχω ένα προσωπικό πρόβλημα και είμαι απεγνωσμένος γι αυτό ζητάω την οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε πάνω σε αυτό το θέμα. Αρχικά θα τα ταξινομήσω σε στάδια για είναι πιο εύκολο.. 1.Το ανεμιστηράκι δεν δούλευε (η τουλάχιστον έτσι έλεγε) όποτε το θυμόταν άλλοτε άνοιγε κανονικά άλλοτε έβγαζε το (Error 90B). 2.Το άνοιξα , καθάρισα ξεχωριστά κάθε κομμάτι απο σκόνη κτλπ. και το συναρμολόγησα. 3.Το laptop δούλευε μια χαρά για 3 εβδομάδες περίπου. Ξαφνικά μια μέρα μου το ξαναέβγαλε οπότε τώρα απλά φυσάω απο πίσω και ξεκινάει μετά απο λίγο παρολαυτα μου τα δείχνει όλα μεγάλα τώρα και βγάζει μήνυμα οτι δεν βρίσκει τα Drivers η το υλικό. 4.Όταν περνάω τα Drivers της κάρτας γραφικών και κάνω επανακίνηση όλα λειτουργούν μια χαρά , αλλά πρέπει να κάνω κάθε φορά αυτη την διαδικασία .. όποιος μπορεί ας βοηθήσει. ευχαριστώ P.S: Συγνώμη για τον ωμό τρόπο που γράφω απλά το θέμα απορρίφθηκε την πρώτη φορά λόγο τίτλου.
SOAD1981 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 να σου ζητησω κατι μπακαλιστικο για αρχη? να κανεις ενα scan σε safe mode με το malwarebytes antimalware
Adwnyc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Το λάπτοπ έχει γίνει πρόσφατα format και επαναφορά στην εργοστασιακή του κατάσταση και είναι περασμένο το AVG 2015 απο την πρώτη στιγμή δεν πιστεύω να είναι λόγο ίωσης το πρόβλημα.. να σου ζητησω κατι μπακαλιστικο για αρχη? να κανεις ενα scan σε safe mode με το malwarebytes antimalware παρόλαυτα εάν επιμένεις πως θα ήταν αναγκαίο δεν έχω καποιο πρόβλημα να του δώσω μια ευκαιρία.
mphxths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Ποσο σιγουρος εισαι οτι το καθαρισες σωστα? Τις φενες τις καθαρισες που συνηθως μαζευουν παλτα ολοκληρα? αλλαξες τα thermal pads σε cpu/vga? Εμενα μου κανει σαν να επαθε καμμια ψιλοζημια η vga..ή ακομα να υπολειτουργει λογω υπερθερμανσης.. θερμοκρασιες τσεκαρες μετα το καθαρισμα? cpu-z / gpu-z καθως και μυριαδες αλλα προγραμματα... 1
Adwnyc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Ποσο σιγουρος εισαι οτι το καθαρισες σωστα? Τις φενες τις καθαρισες που συνηθως μαζευουν παλτα ολοκληρα? αλλαξες τα thermal pads σε cpu/vga? Εμενα μου κανει σαν να επαθε καμμια ψιλοζημια η vga..ή ακομα να υπολειτουργει λογω υπερθερμανσης.. θερμοκρασιες τσεκαρες μετα το καθαρισμα? cpu-z / gpu-z καθως και μυριαδες αλλα προγραμματα... Ορίστε οι κάρτες γραφικών. Ποσο σιγουρος εισαι οτι το καθαρισες σωστα? Τις φενες τις καθαρισες που συνηθως μαζευουν παλτα ολοκληρα? αλλαξες τα thermal pads σε cpu/vga? Εμενα μου κανει σαν να επαθε καμμια ψιλοζημια η vga..ή ακομα να υπολειτουργει λογω υπερθερμανσης.. θερμοκρασιες τσεκαρες μετα το καθαρισμα? cpu-z / gpu-z καθως και μυριαδες αλλα προγραμματα... Και το CPU Z οτι άλλο χρειαστείς , πες μου. Ποσο σιγουρος εισαι οτι το καθαρισες σωστα? Τις φενες τις καθαρισες που συνηθως μαζευουν παλτα ολοκληρα? αλλαξες τα thermal pads σε cpu/vga? Εμενα μου κανει σαν να επαθε καμμια ψιλοζημια η vga..ή ακομα να υπολειτουργει λογω υπερθερμανσης.. θερμοκρασιες τσεκαρες μετα το καθαρισμα? cpu-z / gpu-z καθως και μυριαδες αλλα προγραμματα... Οτι σκόνη υπήρχε έφυγε... Κρεμούλα δεν έβαλα ούτε έξυσα.., ήταν γρήγορο καθάρισμα μονο για σκόνη για να φύγει το πρόβλημα απο το ανεμιστηράκι , έβγαλα και το ανεμιστηράκι και το εκανα λαμπίκο ξεχωριστά.
mphxths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ξερω αν αποτελει προβλημα , ή αν οι δικες μου καρτες μπορουν να ειναι σοβαρο συγκριτικο μετρο..αλλα σε μενα η ιντελ (η 1η καρτα , αυτη που χειριζεται τα windows) αυτην την στιγμη ειναι στους 60c (κατα καποιον τροπο λογικο μιας και ψιλοχρησιμοποιειται) η δευτερη καρτα η nvidia ειναι στους 36c (δεν χρησιμοποιειται καθολου αυτην την στιγμη) Θελω να καταληξω οτι ισως η ΑΤΙ σου που ενω καθεται εχει 53c (παραπανω και απο την ιντελ σου δηλ)..ισως δειχνει ενα μικρο θεματακι θερμοκρασιας.. Οχι οτι οπωσδηποτε υπαρχει προβλημα ή οφειλεται η δυσλειτουργια που παρατηρησεις σε αυτο το θεμα..αλλα εμενα το 53 δεν μου καθεται καλα..το θεωρω πολυ για μια καρτα που δεν κανει δουλεια. Εκτος και αν εχεις τρελη θερμανση στο δωματιο σου , που ισως να δικαιολογειται εν μερει Η cpu ? θερμοκρασιες?
Adwnyc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Έχω ενεργοποιήσει τα εναλλάξιμα γραφικά που σημαίνει οτι αναλόγως τα προγράμματα που εχω ανοιχτά δουλεύουν και οι 2 οπου μπορουν. πχ στο Chrome εχω βαλει να δουλευει η ΑΤΙ. οποτε λογικό ειναι, αποτι ειδα επεσε και σε 46c ειναι σκαμπανεβασματα απλα εκει ετυχε η φωτογραφια. ΟΡΙΣΤΕ το ερώτημα είναι πως αποφεύγω την διαδικασία αυτή που ανέφερα παραπάνω; υπαρχει λύση;
mphxths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Aρα δεχομεθα οτι απο θερμοκρασιες ειμαστε κομπλε.. Το να σκαει η λειτουργια της vga/driver και μετα να λειτουργει κανονικα..ισως ειναι της στιγμης..δηλ αφου λες οτι φυσας απο πισω..ανοιγεις και δεν παιζει ο driver/vga αλλα μετα αφου περασει παιζει κανονικα..μηπως εκεινη την στιγμη υπερθερμανθηκε..φυσηξες..και επανηλθε. Σε καθε περιπτωση προσεξε μην γινει χαος με τον driver..περνα , ξαναπερνα.. εχε και αυτο http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Clean-Uninstall-Utility.aspx ευκαιρο για να καθαριζεις τελειως οτιδηποτε απομειναρια αφηνει οταν τον περνας και τον ξαναπερνας.. Κανε και σε καποιο νεκρο χρονο ελεγχο για ιους..ετσι για να την ψυχολογια... Απλα καποια στιγμη οταν νιωσεις ψυχολογικα δυνατος..αλλαξε παστα σε επεξεργαστη..με τον καιρο ξεραινεται και δεν κανει δουλεια..το ιδιο και τα pads στις vga..λιωνουν και φευγουν απο τα πλαινα .. Επισης να τσεκαρες μηπως σου ξεφυγε σε καμμια γωνια κανα "παλτο" σκονης το οποιο κοβει βολτες και ανα διαστηματα δημιουργει το προβλημα που περιγραφεις. Τι σου λεω τωρα θα μου πεις..που να το ξανα-ανοιγεις
Adwnyc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Η αλήθεια είναι οτι ειναι χρονοβόρο και που να το ξαναανοίγω.. γι αυτο φυσούσα κιολας.. απο σκονη δεν εμεινε τιποτα μεσα.τιποτα ομως αυτο ειναι σιγουρο. ευχαριστώ για το πρόγραμμα εκ των προτέρων Αυτο που παρατήρησα ειναι οτι σκαλωνει το ανεμιστηρακι μερικες φορες γι αυτο αναγκάζομαι να φυσάω κιολας. κατι ισως να το εμποδίζει παντως σκονη δεν ειναι ισως να ειναι οι βολτες. γιατι οταν το καθαριζα και το εβλεπα γυρνουσε λιγο ανωμαλα , δηλαδη σαν μια ζαντα μηχανης που εχει στραβωσει λιγο καταλαβαινεις τι εννοω;
mphxths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Συνηθως το "παλτο" μαζευεται αναμεσα στο ανεμιστηρακι και στις φενες τις πλαστικες του σασιου ή του χαλκινου θερμοαγωγιμου ελασματος. Πρεπει δηλ να βγει το ανεμιστηρακι για να τις φτασεις...Δεν ξερω αν το εχεις κανει..απλα λεω. https://www.google.gr/search?q=laptop+fan+dust&espv=2&biw=1920&bih=955&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjp-oWB_-_JAhXBkSwKHTcnBuUQsAQIIA Δες εδω τις φωτος για να παρεις μια ιδεα τι εννοω..τοπολογικα... Aπο την αλλη πολλες φορες αν μπλεχτουν πολλες τριχες...στα πτερυγια του fan , πανε και μπλεκουν στον μηχανισμο στην μεση..και γινεται λιγο πουταναριο... Οπως ειπα δεν ξερω πως και τι καθαρισες..απλα λεω εγκυκλοπαιδικες ιστοριες Αν η VGA ειχε γενικοτερο προβλημα θα ειχε πιο "σταθερα" συμπτωματα..γραμμες στην οθονη/pixelιαρισματα/καθολου εικονα κλπ. Αν μαλακιζεται σε συγκεκριμενες χρονικες στιγμες και μετα δουλευει σαν να μην συνεβη τιποτα..πιο πολυ μου κανει για στιγμιαιο προβλημα..κυριως υπερθερμανσης.. Ολα αυτα θεωρητικα...
visualizer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο που παρατήρησα ειναι οτι σκαλωνει το ανεμιστηρακι μερικες φορες γι αυτο αναγκάζομαι να φυσάω κιολας. κατι ισως να το εμποδίζει παντως σκονη δεν ειναι ισως να ειναι οι βολτες. γιατι οταν το καθαριζα και το εβλεπα γυρνουσε λιγο ανωμαλα , δηλαδη σαν μια ζαντα μηχανης που εχει στραβωσει λιγο καταλαβαινεις τι εννοω; Μήπως έχει φάει καμιά κλωτσιά η δεν το έβαλες σωστά ;
Adwnyc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Ηταν σκατα απο σκονη, το καθαρισα το εβγαλα απο την πλακετα , το ανοιξα το καθαρισα κ μεσα. Σωστα το εβαλα, επειδη μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις. πριν και μετα... το ανεμιστηρακι το εβγαλα απο εκει κ το περασα εξωνιχυστικο ελεγχο.. το μονο π μπορω να σκεφτω ειναι να ηθελε λαδι αλλα πιστευα πως θα εχει αντικτυπο στην εσωτερικη λειτουργεια του υπολογιστη οποτε δεν δοκιμασα κατι τετοιο. Προτείνεται να το ξανα ανοίξω; Ελπιζω μετα το προγραμμα π μ εδωσες Μπηχτη οτι δεν θα μ βγαζει τα μεγαλα-μικρα κτλπ. ειμαι 99% σιγουρος γ αυτο. αλλα το ανεμιστηρακι το παραξενο ειναι οτι αφου το καθάρισα δουλευε μια χαρα για περίπου 3 βδομαδες. οποτε μετα αρχισε παλι το γνωστο. αν ανοιξει δεν εχει θεμα λιετουργει το ανεμιστηρακι. το να γυρισει αφου το εχω κλεισει για 1 ημερα πχ οταν το ξανα ανοιγω σκαλωνει. αν κανω restart πχ λειτουργει κανονικα παλι
mphxths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μην το ξανα ανοιξεις..δες αν στο ξανακανει και βλεπουμε.. Επισης να ξερεις οτι το ανεμηστηρακι δεν λειτουργει συνεχως.. Κοιτα στην 3η εικονα..οι 3 χαλκινοι σωληνες..απαγουν την θερμοτητα απο επεξεργαστη και καρτα γραφικων. Αν ανεβει η θερμοκρασια για καποιον λογο τοτε αρχιζει να στροφαρει το fan. Εχει να κανει και πως ειναι ρυθμισμενο στο bios να λειτουργει. Οσο ο χαλκος απαγει την θερμοτητα ικανοποιητικα δεν εχει λογο να λειτουργει το fan..αν ανοιξεις κανα παιχνιδι οπου εκει η καρτα γραφικων θα αρχιζει να ζεσταινεται παραπανω ή κανεις καποια απαιτητικη εργασια ωστε να αρχισει να ζεσταινεται ο επεξεργαστης..τοτε θα αρχισει δουλεια το fan. Δεν ξερω τιε εννοεις οτι το ανεμιστηρακι δεν λειτουργει κανονικα. Αν εννοεις οτι δεν στροφαρει ολη την ωρα οπως περιεγραψα αυτο μπορει και να ειναι φυσιολογικο. Αν ομως εννοεις οτι οταν παει να στροφαρει δεν γυρναει "ελευθερα" και χωρις δυσκολια ..τοτε εχει προβλημα ο μηχανισμος. Κανονικα αν σπρωξεις τα πτερυγια με το χερι..πρεπει να γυρνανε αερα πατερα..χωρις θεματα και μαγκωματα... YΓ : στην 3η εικονα που στο διαολο ειναι η μπαταρια του CMOS?βλεπω την υποδοχη αδεια.
Adwnyc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Την ειχα βγαλει οταν το καθαριζα απο την αρχη για παν ενδεχομενο. και μετα εκανα το εργοστασιακο φορματ.Οταν ανοιγω παιχνιδι δηλαδη το λολ σε φουλ γραφικα δεν κολλαει πουθενα ουτε σε teamfights και το ανεμιστηρακι γυριζει κανονικοτατα.Ακουγεται κιολας αν ανεβει θερμοκρασια. κ τωρα ακουγεται πως γυρναει σε φυσιολογικα πλαισια χωρις να κανει θορυβο. οταν ανοιγω το πισι μετα απο μια ημερα π το εχω κλειστο τοτε μ βγαζει το θεμα οτι δεν γυρναει κ καλα 90β ερρορ Παλια οταν το εκλεινα και το ξανα ανοιγα .. ανοιγε κανονικα χωρις ερρορ. Τωρα πλεον μου το κανει συνεχεια πολλες φορες. πχ μια μερα μπορει να γινει αυτο π γινοταν παλια δλδ το ανοιγω μ το βγαζει μια φορα , το κλεινω και ανοιγει κανονικα, Η.. μ βγαζει συνεχεια ερρορ όσες φορές και να το ανοιγωκλεισω και αναγκαζομαι να μ βγαινει η πίστη στο να φυσάω απο πισω μεχρι να ανοιξει. Φαντασου ειχα φτασει και σε σημειο να εχω το πιστολακι να φυσαει για να ανοιξει
visualizer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Τους τελευταίους drivers κάνεις εγκατάσταση έτσι ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα