Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Λοιπόν, έχω ένα πρόβλημα σε PHP και MySQL. Έχουμε τον πίνακα favorites με δομή:

favoriteid

forumid

displayorder

Με μια SELECT επιστρέφω τα αποτελέσματα με ORDER displayorder ASC

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω ένα κουμπί Up/Down σε κάθε row/favoriteid όπου θα αλλάζει σωστά το displayorder.

Όταν δηλαδή ο χρήστης πατάει το Up, το forum θα πηγαίνει πιο πάνω στη λίστα, και το αντίστοιχο για το Down. Καλό θα είναι φυσικά να υπάρχει πάντα η συνέπεια στο column displayorder (1,2,3,4,5 etc).

Συνεπώς, μήπως θέλω ένα MySQL query που να κάνει αντιμετάθεση τα displayorders; Μεταξύ του από πάνω και του τρέχοντως για το up και του από κάτω και του τρέχοντως για το down;

Πως μπορώ να το κάνω αυτό με ένα query ή και με PHP ελέγχους; :-)

Δημοσ.

Κάτι πιο απλό δεν υπάρχει; Ούτως η άλλως όταν ο χρήστης πατάει το up/down, η σελίδα γίνεται refresh.

Οπότε θέλω απλά να ενημερώνεται σωστά το column displayorder κι από εκεί και ύστερα με το νέο φόρτωμα, τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται με το σωστό order by.

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να κάνεις σε javascript όλη τη διαδικασία και τις τιμές και με ένα κουμπί Save να τα στέλνεις όλα για ενημέρωση...

Δημοσ.

Παιδιά θα δω τα μηνύματα σας το βράδυ. Αν μπορείτε πείτε μου επίσης πως μπορώ να κάνω την αντιμετάθεση με php/mysql.

Δημοσ.

Οπως το λες,

η πιο απλουστερη λυση, μεσω javascript οπως ειπωθηκε και πιο πανω:

Με το που κανει ο χρηστης την αλλαγη, στελνεις μεσω ajax τα id που θα επηρεαστουν, επειτα βρισκεις τα τωρινα `displayorder` που εχουν και με ενα update δινεις στο ενα την τιμη του αλλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...