philos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν, έχω ένα πρόβλημα σε PHP και MySQL. Έχουμε τον πίνακα favorites με δομή: favoriteid forumid displayorder Με μια SELECT επιστρέφω τα αποτελέσματα με ORDER displayorder ASC Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω ένα κουμπί Up/Down σε κάθε row/favoriteid όπου θα αλλάζει σωστά το displayorder. Όταν δηλαδή ο χρήστης πατάει το Up, το forum θα πηγαίνει πιο πάνω στη λίστα, και το αντίστοιχο για το Down. Καλό θα είναι φυσικά να υπάρχει πάντα η συνέπεια στο column displayorder (1,2,3,4,5 etc). Συνεπώς, μήπως θέλω ένα MySQL query που να κάνει αντιμετάθεση τα displayorders; Μεταξύ του από πάνω και του τρέχοντως για το up και του από κάτω και του τρέχοντως για το down; Πως μπορώ να το κάνω αυτό με ένα query ή και με PHP ελέγχους;
Tiphonas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 jquery και crud θα κανει την δουλεια σου αν εχω καταλαβει καλα την ερωτηση σου κοιτα και εδω ενα παραδειγμα : http://www.jeasyui.com/tutorial/app/crud.php
philos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Κάτι πιο απλό δεν υπάρχει; Ούτως η άλλως όταν ο χρήστης πατάει το up/down, η σελίδα γίνεται refresh. Οπότε θέλω απλά να ενημερώνεται σωστά το column displayorder κι από εκεί και ύστερα με το νέο φόρτωμα, τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται με το σωστό order by.
lion2486 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ θα πρότεινα να κάνεις σε javascript όλη τη διαδικασία και τις τιμές και με ένα κουμπί Save να τα στέλνεις όλα για ενημέρωση...
philos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά θα δω τα μηνύματα σας το βράδυ. Αν μπορείτε πείτε μου επίσης πως μπορώ να κάνω την αντιμετάθεση με php/mysql.
0verc0me Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Οπως το λες, η πιο απλουστερη λυση, μεσω javascript οπως ειπωθηκε και πιο πανω: Με το που κανει ο χρηστης την αλλαγη, στελνεις μεσω ajax τα id που θα επηρεαστουν, επειτα βρισκεις τα τωρινα `displayorder` που εχουν και με ενα update δινεις στο ενα την τιμη του αλλου.
nikos_90 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δες αυτό https://jqueryui.com/sortable/ Στέλνεις τα id πίσω με Ajax και κανείς ένα loop που θα ορίζει τη σωστή σειρά.Είναι πολύ απλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα