Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

το μηχάνημα μου αυτές τις μέρες είπε να πετάξει off το 1gb ram (έχω 4 ντιμάκια των 1gb το καθένα) και έτσι καλούμε να την αντικαταστήσω γιατί οι δουλειές δεν βγαίνουν καλά καλά με 4.... πόσο μάλλον με 3..

Το πρόβλημα μου είναι ότι αυτές οι μνήμες που έχω τώρα είναι fully buffered μνήμες και δεν ξέρω αν μπορώ να πάρω οποιεσδήποτε ddr2 μνήμες (γιατί ddr2 έχω και τώρα) ή θα πρέπει να ψάξω μόνο για fully buffered.. Εν τω μεταξύ σκέφτομαι πως αφού θα αγοράσω που θα αγοράσω μνήμη να πάρω 2 ντιμάκια των 2 να πάει στο 7 αλλά θα χαλάσω το quad channel που είχα μέχρι τώρα.... Για να κάνεις dual-quad channel χρειάζεσαι τις ίδιες μνήμες γιατί σε αυτό το θέμα δεν είμαι καθόλου ψαγμένος....

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια!!

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση δεν έχεις quad channel, dual έχεις. Λίγες μητρικές υποστηρίζουν quad και δεν είναι στο socket που έχεις. 6gb θα έχεις αν πάρεις ακόμα 2x2gb. Πιστεύω αυτό πρέπει να κάνεις αλλά βρες μεταχειρισμένες.

• Like 2
Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση δεν έχεις quad channel, dual έχεις. Λίγες μητρικές υποστηρίζουν quad και δεν είναι στο socket που έχεις. 6gb θα έχεις αν πάρεις ακόμα 2x2gb. Πιστεύω αυτό πρέπει να κάνεις αλλά βρες μεταχειρισμένες.

Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί στο manual του pc βλέπω ότι μου δίνει configuration για 1,2,4 και 8 ram. Μήπως αναφέρεται μόνο στην τοποθέτηση; (Το pc είναι workstation της hp). Και γιατί θα έχω 6gb? έχω τώρα 3 οπότε αν βάλω άλλα 4 θα πάει 7 έτσι δεν είναι;; 

Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για μητρική που παίρνει ddr2, αναφερόμαστε πιθανότατα σε κάποια μητρική 775 με τέσσερις θέσεις για μνήμη.

Άρα μπορείς να έχεις "διπλό" dual channel, αν έχεις δύο ζευγάρια μνήμες, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν τα δύο ζευγάρια μεταξύ τους τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Αν τα δύο ζευγάρια είναι ακριβώς ίδια, ακόμα καλύτερα αλλά το dual channel αφορά τις δύο μνήμες που είναι στις θέσεις με τα ίδια χρώματα ή που κάνουν ζευγάρι. Σε άλλες μητρικές είναι οι θέσεις 1+3/2+4, σε άλλες οι θέσεις 1+2/3+4.

Μπορείς λοιπόν να κρατήσεις το ένα ζευγάρι 2x1=2g και να προσθέσεις άλλο ένα ζευγάρι 2x2=4g, με όσο το δυνατό, ποιό σχετικά χαρακτηριστικά: συχνότητα (Mhz), ρεύματα (volt) και -προαιρετικά- χρονισμούς (CL) και θα έχεις 6g σε "διπλό" dual channel.

• Like 1
Δημοσ.

Η μητρική που έχω έχει θέσεις για 8 μνήμες.... Εγώ αυτό που δεν ξέρω και που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να βάλω απλές ddr2 μνήμες στο pc μου γιατί αυτές που έχει τώρα είναι fb....

Δημοσ.

Δε μας βοηθάς αν δε μας πεις ποια είναι η μητρική σου.

Έχεις δίκιο αλλά βιαζόμουν την ώρα που έγραψα το μήνυμα....

Η μητρική μου είναι η Hewlett-Packard 0A9Ch (XU1 PROCESSOR).

Το μόνο που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να βάλω απλές ddr2 μνήμες ή χρειάζομαι οπωσδήποτε fb μνήμες.... Εδώ έχω σκαλώσει.

Δημοσ.

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiwktrYgv7JAhVL1hoKHThqB7cQFggbMAA&url=http%3A%2F%2Fark.intel.com%2Fproducts%2F34474%2FIntel-5400-Memory-Controller&usg=AFQjCNHePn-Q-HTccJMBix40ysb64ynfQQ

Είναι μητρική 771 server με 4 channelsx2=8 θέσεις για μνήμες...

Από τα λίγα που ξέρω, επειδή πρόκειται για non ECC buffered (BF), ίσως λειτουργήσουν, αν τις τοποθετήσεις σε διαφορετικά channels... Αν ήταν non ECC unbuffered νομίζω ότι δεν θα λειτουργούσαν σίγουρα...

Πολύ δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος με βεβαιότητα, εκτός και αν το έχει δοκιμάσει...

Δημοσ.

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiwktrYgv7JAhVL1hoKHThqB7cQFggbMAA&url=http%3A%2F%2Fark.intel.com%2Fproducts%2F34474%2FIntel-5400-Memory-Controller&usg=AFQjCNHePn-Q-HTccJMBix40ysb64ynfQQ

Είναι μητρική 771 server με 4 channelsx2=8 θέσεις για μνήμες...

Από τα λίγα που ξέρω, επειδή πρόκειται για non ECC buffered (BF), ίσως λειτουργήσουν, αν τις τοποθετήσεις σε διαφορετικά channels... Αν ήταν non ECC unbuffered νομίζω ότι δεν θα λειτουργούσαν σίγουρα...

Πολύ δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος με βεβαιότητα, εκτός και αν το έχει δοκιμάσει...

Μίλησα σήμερα με ένα φίλο ο οποίος έχει μια μνήμη ddr2 που την είχε στο pc του πριν το κάνει αναβάθμιση και θα μου τη δώσει να δοκιμάσω.... Οπότε θα δω από πρώτο χέρι τι παίζεται και θα ενημερώσω και εδώ !!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά τελικά μίλησα με άτομα από το forum της hp και μου είπαν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω αναγκαστικά fb rams. Τις απλές δεν τις βλέπει. Ωστόσο παρατηρώ ότι αν βγάλω τη ram και την ξαναβάλω το Pc την βλέπει κανονικά για 1-2 μέρες και μετά δεν την αναγνωρίζει. Τι γίνεται όμως : στις ιδιότητες φαίνεται ότι υπάρχουν 4 γίγα ram και μόνο τα 3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν, Στο δε speccy φαίνεται 4 κανονικά.... Τι να γίνεται εδώ;; λέτε να είναι η μητρική;; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...