Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Σήμερα έκανα Format το PC μου και πέρασα τα Windows 7 Ultimate. Χρειάζομαι όμως την καθοδήγησή σας σε κάτι. Έχω δύο σκληρός στο PC στον έναν (C:) έχω τα λειτουργικό εγκατεστημένο και τον άλλον (Other E:) τον θέλω για την αποθήκευση δεδομένων (ταινιών, μουσικής, κλπ). Στην διαχείριση δίσκων όμως όταν πηγαίνω μου έχει χωρισμένο τον δίσκο αυτόν σε δύο τμήματα.

1. Γιατί γίνεται αυτό και πώς μπορώ να τον κάνω να είναι μόνο ένα μέρος όπως τον είχα πριν το format? 

2. Επίσης στην διαχείριση μου εμφανίζει και άλλους δίσκους. Γιατί? Μπορώ να το αλλάξω αυτό? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υ.Γ Σας στέλνω μια εικόνα για να καταλάβετε τι εννοώ. 

image.jpg

Δημοσ.

Όπα γιατί μας μπέρδεψες..... Αφού όπως λες έχεις δύο σκληρούς δίσκους τότε γιατί περιμένεις να στον βγάλει ως ένα ενιαίο;;

Μάλλον θες να πεις ότι έχεις 1 σκληρό χωρισμένο σε δύο partitions αλλά και έτσι να είναι πάλι σωστά τον βγάζει αφού τα partitions αναγνωρίζονται σαν ξεχωριστοί σκληροί δίσκοι..

Δημοσ.

Όπα γιατί μας μπέρδεψες..... Αφού όπως λες έχεις δύο σκληρούς δίσκους τότε γιατί περιμένεις να στον βγάλει ως ένα ενιαίο;;

Μάλλον θες να πεις ότι έχεις 1 σκληρό χωρισμένο σε δύο partitions αλλά και έτσι να είναι πάλι σωστά τον βγάζει αφού τα partitions αναγνωρίζονται σαν ξεχωριστοί σκληροί δίσκοι..

Έχεις δίκαιο φίλε μου αυτό εννοώ ότι είναι χωρισμένος σε δύο partitions. Λάθος διατύπωση. Συγνώμη.  Δηλαδή το ότι μου εμφανίζει τον Δίσκο Ε σε δύο partitions είναι εντάξει? Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Δεν φαίνεται και στην φωτο τώρα το πρόσεξα.. Δες εδώ 

1zye9at.jpg

Δημοσ.

Μια χαρά είσαι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!! όσα partition έχεις τόσους δίσκους πρέπει να σου εμφανίζει και στη διαχείριση. 

Όπως είπα και πριν κάθε partition αναγνωρίζεται από το σύστημα ως ένας άλλος σκληρός δίσκος.

Δημοσ.

Μια χαρά είσαι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!! όσα partition έχεις τόσους δίσκους πρέπει να σου εμφανίζει και στη διαχείριση. 

Όπως είπα και πριν κάθε partition αναγνωρίζεται από το σύστημα ως ένας άλλος σκληρός δίσκος.

Σε ευχαριστώ πολύ. Μια τελευταία ερώτηση γιατί σε ζάλισα. Στην εικόνα

2921uyp.jpg

1. Δεν θα έπρεπε κανονικά να μην ήταν χωρισμένο στα δύο? (γιατί εγώ δεν το χώρισα)

2. Το system reserved στο κάνει υποχρεωτικά το σύστημα? 

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Απάντηση στο πρώτο ερώτημα: Χωρισμένος είναι (το δείχνει και το κενό ανάμεσα) απλά αναγνώρισε ότι και τα δύο partition βρίσκονται στον ίδιο δίσκο... (εδώ βέβαια θα με ρωτήσεις "τότε γιατί δεν έχει και τον c δίπλα τους?" εδώ παίζεται θέμα με τα διαμερίσματα που δεν χρειάζεται να γνωρίζεις μιας και δεν θα σου χρησιμεύσει κάπου)....

Απάντηση στο δεύτερο ερώτημα: Ναι το system reserved το φτιάχνει υποχρεωτικά το σύστημα σε κάθε νέα εγκατάσταση των windows και εκεί αποθηκεύονται οι πληροφορίες εκκίνησης του λειτουργικού, δηλαδή με ποιο λειτουργικό θα ξεκινήσει το pc.

Δημοσ.

Μια πληροφορία, αν σβήσεις το system reserved partition, ή κάνεις format τον δίσκο αυτόν, δεν θα μπορέσεις να ξεκινήσεις τα windows σου. Οπότε προσοχή!

Αν ποτέ ξανακάνεις νέα εγκατάσταση windows, άφησε συνδεδεμένο μόνο τον δίσκο που θα εγκαταστήσεις το σύστημα, μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση, και μετά σύνδεσε τους υπόλοιπους δίσκους που έχεις.

Δημοσ.

Μια πληροφορία, αν σβήσεις το system reserved partition, ή κάνεις format τον δίσκο αυτόν, δεν θα μπορέσεις να ξεκινήσεις τα windows σου. Οπότε προσοχή!

Αν ποτέ ξανακάνεις νέα εγκατάσταση windows, άφησε συνδεδεμένο μόνο τον δίσκο που θα εγκαταστήσεις το σύστημα, μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση, και μετά σύνδεσε τους υπόλοιπους δίσκους που έχεις.

πάνω σε αυτό που είπες, θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Στην πρώτη φωτογραφία που έχω ανεβάσει στην αρχή μπορείς να δεις ότι υπάρχουν και άλλοι δίσκοι. Από που προέκυψαν αυτοί ? Γιατί εγώ μόνο δύο δίσκους έχω. Μπορώ μήπως να τους διαγράψω κάπως τους υπόλοιπους μου μου εμφανίζει?

Δημοσ.

πάνω σε αυτό που είπες, θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Στην πρώτη φωτογραφία που έχω ανεβάσει στην αρχή μπορείς να δεις ότι υπάρχουν και άλλοι δίσκοι. Από που προέκυψαν αυτοί ? Γιατί εγώ μόνο δύο δίσκους έχω. Μπορώ μήπως να τους διαγράψω κάπως τους υπόλοιπους μου μου εμφανίζει?

Μήπως έχεις εξωτερικές συσκευές που εμφανίζονται;

Δημοσ.

Στην πρώτη φωτογραφία δεν είναι δίσκοι αλλά εμφανίζονται οι θέσεις για το card reader που έχεις εγκατεστημένο.

• Like 1
Δημοσ.

Στην πρώτη φωτογραφία δεν είναι δίσκοι αλλά εμφανίζονται οι θέσεις για το card reader που έχεις εγκατεστημένο.

Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Γενικά να ξέρεις πως όποια συσκευή είναι συνδεδεμένη στο pc σου που μπορεί να ανταλλάξει δεδομένα θα εμφανίζεται στη διαχείριση συσκευών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...