Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ μπορώ να σου απαντήσω... αν περιμένεις να σου πω ότι οι ζημιές βγαίνουν από την τσέπη των μετόχων, τότε θα περιμένεις να ακούσεις την μισή απάντηση. Γιατί η άλλη μισή είναι ότι τα κέρδη από τα οποία στην πορεία χάθηκαν τα μισά και πήγαν στην τσέπη μετόχων που ούτε ξέρουν τι παράγουν τα εργοστάσια που κατέχουν, παράχθηκαν από κάτι που λέγεται υπεραξία... και αυτή την ρημάδα την υπεραξία την παράγουν μόνο οι εργαζόμενοι, κανείς άλλος...

Το φαινόμενο το έχει περιγράψει με μεγάλη λεπτομέρεια ο Κάρολος Μάρξ στο έργο του... Μπορείς να ανατρέξεις... βεβαίως θα πρέπει να αφήσεις τυχών ιδεοληψίες που πιθανά έχεις... τότε θα καταλάβεις τον μαγικό τρόπο δημιουργίας των κερδών.... Ξέρεις αυτό το "πολλά βάζετε... πολλά παίρνετε...."

Ο μαγικός τρόπος δημιουργίας των κερδών λέγεται "επιχειρηματικό ρίσκο" και το παίρνουν αυτοί που μπορούν/θέλουν να το πάρουν. Οποίος έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτό είναι μια απλή διαδικασία, μπορεί να το δοκιμάσει μόνος του. Ευτυχώς ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία όπου είσαι ελεύθερος να πάρεις τέτοιο ρίσκο είτε μόνος σου (αν έχεις κάποιο κεφάλαιο ή χρόνο/γνώσεις για να τρέξεις κάτι δικό σου), είτε συλλογικά (μέσω συνεταιρισμών, κοινοπραξιών κλπ.). Παραδόξως, συλλογικές προσπάθειες τέτοιου είδους σπανίζουν εν συγκρίσει με πορείες που βασίζονται στη θεωρητική προσέγγιση του Μαρξ.

Όχι, δεν υποννοω ότι ζούμε σε ένα δίκαιο κόσμο που δεν έχουν κάποιοι αυξημένη επιρροή και ευκαιρίες, αλλά διαφωνω με την πλήρη ισοπέδωση της έννοιας της επιχειρηματικότητας. Δεν είναι τα πάντα άσπρο/μαύρο, ούτε είναι τόσο αλλά τα πράγματα.

• Like 3
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σ΄αυτο το site μαθαμε οτι η toshiba ειναι ιαπωνικη. βρε τι να σου πω ενα πραμα...... .Οσο ιαπωνικη ειναι η nissan αλλο τοσο ηταν η toshiba ξεπεταρουδια μου.

Λυπαμαι για τους μεροκαματιαρηδες που αφησαν την τυχη τους στα χερια αλλων και τωρα -αν ειναι νεοι - ψαχνουν για δουλεια -αν ειναι ανω των 40 κλαφτα χαραλαμπε.

Παντος εγω απο την εν λογω εταιρεια μονο ασχημες εντυπωσεις εχω -δυστυχως .

Δημοσ.

Οι γνωστοί εφοπλιστές, CEO κλπ. σχολιαστές του insomnia που το μπερδευουν με το Πρώτο Φλεμα και σχολιάζουν με αντίστοιχο ύφος, αδυνατούν να καταλάβουν ότι μεγάλη λέμε μια εταιρία που συγκεντρώνει πληθώρα εργαζομένων οι οποίοι δημιουργουν εταιρική κουλτούρα από το R&D και το σχεδιασμό μέχρι τις "κατώτερες" βαθμίδες τεχνικών κλπ.

Από αυτούς τώρα το ένα τρίτο θα βρεθεί εκτός εταιρείας, αποδυναμώνοντας την Toshiba κατά το ένα τρίτο. Δεν θα απολυθούν 7μιση χιλιάδες καθαρίστριες και κομματόσκυλα "συνδικαλιστές" του ελληνικού δημοσίου. Αυτό αποφάσισε η σοφή διοίκηση που κακοδιαχειριζεται τον κολοσσό επι έτη και αυτο καποιοι νεοελληνες το θαυμάζουν και το υπερασπιζονται, γιατί ετσι τους διδαξαν οι κιφήνες αρχηγοί των κομμάτων της αρεσκείας τους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...