erevos_csd Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Κάποια "κεφάλια" κάνουν λαμογιές, την πληρώνουν οι απλοί υπάλληλοι. Και να δείτε ότι αυτοί οι υπεύθυνοι όχι μόνο δεν θα τιμωρηθούν, αλλά θα τσιμπήσουν και κανά παχυλό μπόνους όταν φύγουν από την εταιρεία.
tsalin Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή έχω υπάρξει υπάλληλος σε εταιρία στενά συνδεδεμένη με την Toshiba, και ξέρω από πρώτο χέρι την νοοτροπία των στελεχών της (σε Ευρώπη και Ιαπωνία) όσο και την γενικότερη κουλτούρα της, έχω να πω τα παρακάτω: - Η Toshiba έπεσε θύμα του μεγέθους και του γραφειοκρατικού τρόπου αντιμετώπισης της ίδιας της καθημερινότητας της. Αν οι φιλελέδες μιλάνε με τα χειρότερα για το Ελληνικό δημόσιο, πρέπει να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με Ιαπωνικό γίγαντα... Το μόνο που λειτουργεί είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεζουμίζουν (ναι έτσι ακριβώς το διατύπωσε μεγαλοστέλεχος της -Ευρωπαίος) τους πάντες από το εργατικό δυναμικό τους. Και για τους πιό δύσπιστους μια ματιά στο glassdoor θα σας πείσει - Βεβαίως τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε αν οι τιμές του πετρελαίου συνέχιζαν την ανοδική τους πορεία... Γιατί? Μα γιατί η Toshiba είχε επενδύσει πάρα πολλά στην πυρηνική ενέργεια και στην τεχνολογία της εξαγοράζοντας την Westinghouse μερικά χρόνια πριν. Από την άλλη η τελευταία σύνοδος για το κλίμα και η αποδέσμευση από τα ορυκτά καύσιμα τελικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα οδηγήσει στην πυρηνική ενέργεια... όμως μέχρι τότε? Σημαντικό πλήγμα δέχτηκαν τα σχέδια της από τον σεισμό στην Φουκοσίμα και την ζημιά στον αντιδραστήρα εκεί. Η Ιαπωνία έκανε πίσω από την πυρηνική ενέργεια -έστω και προσωρινά- δυσκολεύοντας την ακόμα περισσότερο. - Η Toshiba είχε ήδη ζητήματα με το consumer τμήμα της, ήδη από το 2013. Ο ανταγωνισμός με τους Κορεάτες δεν αφήνει περιθώρια στους Ιαπωνικούς γίγαντες που δεν έχουν την ευελιξία των Κορεατών και κυρίως δεν μπορούν να τους ανταγωνιστούν τιμολογιακά λόγω του Γιεν. Όταν είσαι 15-20% ακριβότερος για το ίδιο προϊόν πρέπει να μπορείς να το δικαιολογείς... αν όχι τότε δεν έχεις μέλλον! Τέλος το λογιστικό σκάνδαλο...το επιστέγασμα της κατρακύλας... Συμπέρασμα: Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η Toshiba θα καταρεύσει. Άλλωσε όποιος έχει γνώση της Ιαπωνικής δομής των πολυεθνικών καταλαβαίνει ότι αυτού του είδους τα μεγέθη δεν κινδυνεύουν. Αλλοίμονο σε αυτούς που μένουν χωρίς δουλειά... και τους οποίους οι φιλελέδες τους αντιμετωπίζουν περίπου ως φυσικό φαινόμενο... 3
kfyros Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Αν εξαιρέσω τους γαμάτους σκληρούς δίσκους, οι φορητοί υπολογιστές της Toshiba ήταν για τα μπάζα. Δε νομίζω. Δεν ξέρω πως τα πάει τα τελευταία δυο τρία χρόνια, αλλά παλιότερα ήταν ποιοτικότατοι και μια κατηγορία πάνω από acer - hp κλπ. Μπήκα για να διαβάσω τα σχόλια. Λογιστική απάτη; Προϊόντα εκτός ανταγωνισμού; Έλλειψη καινοτομίας; Πως θα διαχειριστούμε όλα αυτά; Με διαφάνεια στα οικονομικά; Με καλύτερη στρατηγική; Με R&D και re-engineering στο οποίο 10 χρόνια πριν οι Ιάπωνες ήταν θεοί ενώ οι Κινέζοι και οι Κορεάτες είναι τραγιά; ΌΧΙ βέβαια. Θα κάνουμε απολύσεις. Γιατί όποια Ιαπωνική εταιρεία έκανε απολύσεις (π.χ. Panasonic, Sony, Sharp) αμέσως μετά ανέκαμψε, ειδικά στα consumer electronics. Η Toshiba πρέπει να απολύσει για να ανακάμψει. Όπως έκανε π.χ. και το 2013 (http://bit.ly/1mxofp1) στις TV (και πάτωσε). Μπορεί και να έχεις δίκιο. Μπορεί και όχι. Κλείνει τμήματα απ' ότι κατάλαβα, που την έβαζαν μέσα και το προσωπικό που δούλευε σε αυτά απολύεται. Μιλάμε για δις απώλειες, έτσι; Στα πρόθυρα του γενικού λουκέτου και της εκκαθάρισης δηλαδή. Όταν κλείνει το 30% του ομίλου, κάτι τέτοιο γίνεται ουσιαστικά , εν λειτουργία. Απ' ότι έχω αντιληφθεί, πρέπει να έχει πέσει μάσα εσωτερικά σε ανώτατο επίπεδο, και να έχουν παραποιηθεί οικονομικά στοιχεία. Δεν ξέρω τα κόζα, οπότε παίζει να μην το ήξεραν οι μέτοχοι. Πάντως, όταν το R&D σου έχει βαλτώσει, το αλλάζεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Έχετε πλάκα οι λελέδες του ινσομνια. Σε λίγο θα κάνετε campaign υπέρ των απολύσεων στο θρεντ των προσφορών. Μόνο στο topic του Στρατού δλδ? 1
plpapadopoulos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Σε λιγο θα μας πειτε οτι ειναι και παραρτημα η toshiba του Tουβλο-χ. Ναι συμφωνω πως τα τελευταια χρονια εχει πεσει αρκετα σαν εταιρια,αλλα μη ξεχναμε την σειρα qosmio των λαπτοπ που εβγαζε που ηταν απο τα καλυτερα της αγορας. Οποιος τα ειχε δουλεψει ξερει πολυ καλα,τι φοβερα μηχανηματακια ηταν. Ισχύει μόνο για τα κόκκινα Qosmio. Τα γκρί Qosmio (π.χ. F40, F50 κλπ) ήταν ιδανικά μόνο για σανίδες στην παραλία, ή θερμοφόρες το χειμώνα...
liberostelios Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Αλλοίμονο σε αυτούς που μένουν χωρίς δουλειά... και τους οποίους οι φιλελέδες τους αντιμετωπίζουν περίπου ως φυσικό φαινόμενο... Σταματήστε πια αυτή την καραμέλα με τους φιλελεδες κλπ. Σε ένα ευνομούμενο κράτος οι υπάλληλοι αυτοί θα πάρουν αποζημιώσεις και θα έχουν οικονομική υποστήριξη ως άνεργοι μέχρι να βρουν επόμενη δουλειά. Πάντα είναι λυπηρό για την κοινωνία να γίνονται απολύσεις, αλλά σε περιπτώσεις που κινδυνεύει να κλείσει ένας κολοσσός και να μείνουν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες, το να φύγουν μόνο κάποιοι είναι η ύστατη λύση. Εδώ δε μιλάμε για το θέμα της Lexmark που έδιωξε κόσμο επειδή απάτησε κάποια πράγματα. Εδώ μιλάμε για εταιρεία που κινδυνεύει να κλείσει και να βρεθούν πολλαπλάσιοι άνθρωποι χωρίς δουλειά. 3
butters Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μπορεί και να έχεις δίκιο. Μπορεί και όχι. Κλείνει τμήματα απ' ότι κατάλαβα, που την έβαζαν μέσα και το προσωπικό που δούλευε σε αυτά απολύεται. Μιλάμε για δις απώλειες, έτσι; Στα πρόθυρα του γενικού λουκέτου και της εκκαθάρισης δηλαδή. Όταν κλείνει το 30% του ομίλου, κάτι τέτοιο γίνεται ουσιαστικά , εν λειτουργία. Απ' ότι έχω αντιληφθεί, πρέπει να έχει πέσει μάσα εσωτερικά σε ανώτατο επίπεδο, και να έχουν παραποιηθεί οικονομικά στοιχεία. Δεν ξέρω τα κόζα, οπότε παίζει να μην το ήξεραν οι μέτοχοι. Πάντως, όταν το R&D σου έχει βαλτώσει, το αλλάζεις. Αγαπητέ αν παρακολουθείς την πορεία τους, θα δεις ότι στα περισσότερα consumer electronics η Toshiba έχει τραγική πορεία εδώ και χρόνια. Τα έγραψε και ο tsalin παραπάνω. Αν γίνονται απολύσεις σημαίνει ότι η εταιρεία είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση με οποιοδήποτε τρόπο που θα κεφαλοποιούσε τα asset της, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και της τεχνογνωσίας της στο χώρο δραστηριοποίησης. Άρα πως θα φανεί ανταγωνιστική και θα ανακάμψει; Τουλάχιστον στο χώρο των consumer electronics, η συντριπτική πλειοψηφία οι μαζικές απολύσεις οδηγούν σε συρρίκνωση και πιθανόν έξοδο από αγορά. Γιατί απέναντι είναι ο Κινέζος με τη φτηνή γραμμή παραγωγής και ο Κορεάτης με τρελές επενδύσεις σε R&D. Αν δεν κάνεις κάτι για αυτό, έχεις δις απώλειες όπως σωστά λες
AntiCambeR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει και χειρότερο σενάριο:Πτώχευση,δεν παίρνεις αποζημίωση ουτε ταμείο.
Spyros7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μόνο στο topic του Στρατού δλδ? https://en.wikipedia.org/wiki/Political_campaign Όπου θέλετε σχολιάστε, μακριά από μένα η λογοκρισία
Abudi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Να σε βοηθήσω : Πριν ένα χρόνο αν είχες μετοχές της Toshiba αξίας 2 δεκαρων και πουλήσεις τώρα τις μετοχές θα πάρεις 1 δεκάρα.Τσουπ, χάθηκε η μια δεκάρα! Δηλαδή όλοι οι μέτοχοι, από τους αθώους και πράους μικρομετοχους μέχρι τους κακούς και απληστους μεγαλομετοχους, χάσανε σε αξίες τα μισά λεφτά τους. Τώρα εσύ πες μου, γιατί χαλάς το όνειρο;
beknick Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 ρε παιδια ειναι απλο τα κερδη που εβγαλαν τοσα χρονια στην τσεπη τους και τις ζημιες οι εργαζομενοι...
toyo73 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Αν δεν θελετε να κλεισει η εταιρεια, η να γινουν απολυσεις, τρεξτε να αγορασετε προιοντα της.Ολα τα αλλα ειναι για να περναει η ωρα. Εαν δεν ψωνιζω εγω απο τον χασαπη της γειτονιας, ο γειτονας, ο απο πανω, ο απο κατω, ο διπλα και παμε super market γιατι ειναι μισο ευρω φθηνοτερα, τοτε μια μερα λουκετο ο χασαπης και οι 2-3 εργοζομενοι στο δρομο.
Abudi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Τί να πεις ρε φίλε. Λέμε για έναν κολοσσό κι άλλος λέει ότι στην Ψωροκώσταινα είχε αναμονή όταν καλούσε στο service ή ξέρω 'γω τί άλλο. Λέμε ότι θα απολυθούν 7000 άνθρωποι (σημ. η Toshiba απασχολεί πάνω από 200.000 άτομα άρα μιλάμε για ένα 3,5%) το οποίο είναι ό,τι είναι σαν πραγματικότητα και ο άλλος λέει για τους μετόχους. Να ρωτήσω, το ότι η εταιρεία έπεσε σε χαμηλό τριετίας και στο τετράμηνο έχασε $100 εκατ. σε χρηματιστηριακή αξία από ποιανού την τσέπη βγαίνει;
κβαντικος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Τί να πεις ρε φίλε. Λέμε για έναν κολοσσό κι άλλος λέει ότι στην Ψωροκώσταινα είχε αναμονή όταν καλούσε στο service ή ξέρω 'γω τί άλλο. Λέμε ότι θα απολυθούν 7000 άνθρωποι (σημ. η Toshiba απασχολεί πάνω από 200.000 άτομα άρα μιλάμε για ένα 3,5%) το οποίο είναι ό,τι είναι σαν πραγματικότητα και ο άλλος λέει για τους μετόχους. Να ρωτήσω, το ότι η εταιρεία έπεσε σε χαμηλό τριετίας και στο τετράμηνο έχασε $100 εκατ. σε χρηματιστηριακή αξία από ποιανού την τσέπη βγαίνει; Aπο κανενος τη τσεπη δεν βγαινει εκτος και αν πηρες τις μετοχες με σκοπο την μεταπωληση, πραγμα δυσκολο εαν εισαι εκ των μεγαλομετοχων. Και ακομα και απτη τσεπη τους να βγαιναν, που ΔΕΝ βγαινουν, σιγα μη κλαψουμε για τα τρωκτικα / κηφηνες που ειναι μετοχοι σε ουτε και αυτοι ξερουν ποιες εταιριες που δεν τις εχουν δει ουτε ζωγραφιστες και περιμενουν να βγαλουν και κερδος. Ενω οι εργαζομενοι που δουλευουν για να μπορεσει να βγαλει ο κηφηνας το κερδος που θελει, μισθο της πλακας οταν τα πραματα πανε καλα, απολυση οταν δεν πανε...και το βρισκεις και λογικο. Ε, παραδινομαι 1
tsalin Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Τί να πεις ρε φίλε. Λέμε για έναν κολοσσό κι άλλος λέει ότι στην Ψωροκώσταινα είχε αναμονή όταν καλούσε στο service ή ξέρω 'γω τί άλλο. Λέμε ότι θα απολυθούν 7000 άνθρωποι (σημ. η Toshiba απασχολεί πάνω από 200.000 άτομα άρα μιλάμε για ένα 3,5%) το οποίο είναι ό,τι είναι σαν πραγματικότητα και ο άλλος λέει για τους μετόχους. Να ρωτήσω, το ότι η εταιρεία έπεσε σε χαμηλό τριετίας και στο τετράμηνο έχασε $100 εκατ. σε χρηματιστηριακή αξία από ποιανού την τσέπη βγαίνει; Εγώ μπορώ να σου απαντήσω... αν περιμένεις να σου πω ότι οι ζημιές βγαίνουν από την τσέπη των μετόχων, τότε θα περιμένεις να ακούσεις την μισή απάντηση. Γιατί η άλλη μισή είναι ότι τα κέρδη από τα οποία στην πορεία χάθηκαν τα μισά και πήγαν στην τσέπη μετόχων που ούτε ξέρουν τι παράγουν τα εργοστάσια που κατέχουν, παράχθηκαν από κάτι που λέγεται υπεραξία... και αυτή την ρημάδα την υπεραξία την παράγουν μόνο οι εργαζόμενοι, κανείς άλλος... Το φαινόμενο το έχει περιγράψει με μεγάλη λεπτομέρεια ο Κάρολος Μάρξ στο έργο του... Μπορείς να ανατρέξεις... βεβαίως θα πρέπει να αφήσεις τυχών ιδεοληψίες που πιθανά έχεις... τότε θα καταλάβεις τον μαγικό τρόπο δημιουργίας των κερδών.... Ξέρεις αυτό το "πολλά βάζετε... πολλά παίρνετε...." 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα