jim_p Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Εδω και αρκετες μερες, και σε ασχετες στιγμες (πχ κατα την ενημερωση απο το apt ή κατα την εκκινηση), το συστημα παθαινει kernel panic. Τα led στο πληκτρολογιο αναβοσβηνουν σαν τα φωτακια στο χριστουγεννιατικο δεντρο και το συστημα μενει παγωμενο. Ουτε το reisub δεν δουλευει! Τι μπορω να κανω για να βρω τι του φταιει? Μονο memtest του εχω κανει μεχρι τωρα και βγηκε καθαρο.
chek2fire Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το πρώτο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αλλάξεις έκδοση του kernel να δεις μήπως δεν είναι hardware πρόβλημα. Πάντως αυτό που λές για την ενημέρωση του apt η κατά την εκκίνηση μου κάνει σαν πρόβλημα σκληρού. edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχουν logfile σε τέτοιες καταστάσεις η τουλάχιστον μπορείς νομίζω να δημιουργήσεις logfile για να δεις τι έχει καταγραφεί λίγο πριν την κατάσταση του kernel panic
jim_p Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Χωρις να ξερω αν ελεγε το ιδιο ακριβως, το εκανε και με τον 4.2-pae και με τον 4.2 (σκετο) και με τον 4.3. Για να δω log πρεπει το συστημα να εκκινησει και να μην κολλησει ή να μην κανω κατι που να το κολλησει :/
chek2fire Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 από την αρχή που κάνει εκκίνηση το σύστημα καταγράφει κανονικά τα log δλδ θα δεις σε ποιο σημείο σου πετάει το kernel panic. Πάντως μου κάνει αρκετά για δίσκο. Τρέξε ένα fsck σε κονσόλα να δεις τι τρέχει με τους σκληρούς.
jim_p Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το fsck, μιας και ειναι ο δισκος που φιλοξενει το /, μονο στην εκκινηση μπορω να το κανω να τρεξει. Κια για να γινει αυτο, πρεπει το συστημα να εκκινησει κανονικα και να μην κρεμασει μεχρι να δωσω "shutdown -rF now, για να επανεκκινησει αμεσα και να το κανει.
chek2fire Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Το fsck, μιας και ειναι ο δισκος που φιλοξενει το /, μονο στην εκκινηση μπορω να το κανω να τρεξει. Κια για να γινει αυτο, πρεπει το συστημα να εκκινησει κανονικα και να μην κρεμασει μεχρι να δωσω "shutdown -rF now, για να επανεκκινησει αμεσα και να το κανει. Στο κάνει σε κάθε εκκίνηση? δλδ δεν μπορείς να μπεις καθόλου μέσα στο σύστημα? Βάλε ένα live cd αν δεν μπορείς να μπει σε κονσόλα και κάντο με αυτό. Τα log file πάντως αν τα έχεις ενεργοποιήσει καταγράφονται κανονικά ότι και να γίνει στο σύστημα. Και αυτά μπορείς να τα δεις με ένα live cd και να τα διαβάσεις όπως είπε και ο nick0lis
jim_p Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μπηκα πριν λιγο. Τα περιεχομενα του /var/log/kern.log απο το χτεσινο κρεμασμα, απο τη σειρα 461 και κατω. http://paste.debian.net/354227 Το κανει οποτε θυμαται, οπως εχω πει και στην αρχη. Το fsck εγινε κανονικα.
thomasG4 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Ξεκίνα τα hardware tests με κανένα memtest (μνήμες) και Hard Disk Sentinel (δισκος) για να δεις μήπως είναι θέμα hardware.
jim_p Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Το memtest το περναει, το λεω στην αρχη. Hdsentinel ετρεξα πριν καμια βδομαδα και εβγαλε 100%. (hdsentinel = τη λινουξοεκδοση του hdsentinel που ειναι ενα σκετο εκτελεσιμο)
thomasG4 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Το memtest το περναει, το λεω στην αρχη. Hdsentinel ετρεξα πριν καμια βδομαδα και εβγαλε 100%. (hdsentinel = τη λινουξοεκδοση του hdsentinel που ειναι ενα σκετο εκτελεσιμο) Το memtest το έτρεξες αρκετή ώρα; Θέλει πάνω απο 7 ώρες (3-4 περάσματα) για να είσαι 100% σίγουρος.
jim_p Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Βασικα, για 2 περασματα το αφησα :/ Δεν εχω χρονο για παραπανω.
jim_p Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Αν σου πω οτι προγραμματιζα να το αλλαξω... Πως το καταλαβες ομως;
chek2fire Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 το κλειδί είναι αυτό εδώ Fixing recursive fault but reboot is needed! έχει πολλά αποτελέσματα αν βάλεις αυτό το error σε search. Κάποιον σε ubuntu forum προτείνει να βάλεις στην εκκίνηση acpi=off http://askubuntu.com/questions/50451/error-fixing-recursive-fault-but-reboot-is-needed όπως και να έχει ενημέρωσε αν βρεις άκρη. Είμαι περίεργος να δω από που προέρχεται αυτό το error.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα