Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα το ίδιο πράγμα μου το έκανε σε 3 Laptop, ποτέ σε desktop pc. Στα 2 διορθώθηκε με την απενεργοποίηση του Fast boot και στο τρίτο έπρεπε απλά να μην έχω την μπαταρία συνδεμένη (η οποία ούτως η άλλως ήταν για πέταμα).

Αν δεν κάνω λάθος στη δική σου περίπτωση πρόκειται για desktop. Πάντως και στα laptop το πρόβλημα πάντα ξεκινούσε όταν έβαζα τον driver των γραφικών. Με τον προεπιλεγμένο των Windows δεν μου το έκανε αλλά ο προεπιλεγμένος driver δεν είναι πάντα ο ιδανικός.

Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά δοκίμασε να βρείς κάπου στα power options, να απενεργοποιήσεις την δυνατότητα Hybernate των Windows. Δεν είναι κάτι που έχω δοκιμάσει αλλά όταν έψαχνα λύση για τα δικά μου, ήταν κάτι που έπεσε στο μάτι μου googlaροντας πως μπορείς να απενεργοποιήσεις την δυνατότητα Αναστολής/Hybernate ή κάτι τέτοιο, λύση η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ατόμων λειτούργησε. Για εμένα αδίκως ψάχνεις (αν ψάχνεις) για πρόβλημα σε hardware.

Δημοσ.

Desktop είναι το δικό μου. Τι εννοείς για τον driver της κάρτας γραφικών?

Η απενεργοποίηση του fast boot για την ώρα δεν βοήθησε. Μου έχουν μπει ιδέες για την κάρτα γραφικών, που είναι ενσωματωμένη.

Δημοσ.

πρωτον, σου ανοιγει το βιος κατα την εναρξη του pc?  δευτερον, αφου ξεπερασει το αρχικο μενου τοθ bios  στο λογοτυπο των win  φτανει; και μετα παραμενει μαυρη ; η σου μαυριζει πριν φτασει στο λογοτυπο; σε ασφαλη λειτουργια μπενει;

Δημοσ.

Desktop είναι το δικό μου. Τι εννοείς για τον driver της κάρτας γραφικών?

Η απενεργοποίηση του fast boot για την ώρα δεν βοήθησε. Μου έχουν μπει ιδέες για την κάρτα γραφικών, που είναι ενσωματωμένη.

Κοιταξε αυτα που σου ειπα για τα startup repair. Επισης κατι ακομα, προσπαθησε να κανεις reset το CMOS. Δες το στο google, ειναι ενα σημειο που ειναι κατι pins αλλαζεις την θεση ενος διακοπτη για καποια δευτερολεπτα και μετα το βαζεις πισω στην θεση του!

Αλλος τροπος ειναι να βγαλεις την μπαταρια που εχει και να την ξαναβαλεις.

Δημοσ.

Εννοώ ότι δεν είναι θέμα hardware αλλα software και κατα πάσα πιθανότητα του driver της κάρτας γραφικών. Κάντον απεγκατάσταση και δοκίμασε να ανοιγοκλείσεις το Pc να δεις αν έχεις ακόμη το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Kαταρχάς ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις.

Αρχίζω να πιστεύω οτι κάτι έχει να κάνει με την ενσωματωμένη GPU. Όπως είπα, στο cold boot την αρχική οθόνη την πάει σφαίρα και μετα ενώ είναι στην εισαγωγική των windows(όπου μου ζητάει password πριν κάνει login) πέφτει μαύρο. Αυτό που δοκίμασα 2 φορές ήταν να βγάλω το καλώδιο του monitor που κουμπώνει στην κάρτα γραφικών και απλά να το ξανακουμπώσω και είδα κανονικά το αρχικό μενού. Αρα πιθανώς κάτι παίζει με την GPU και δεν δίνει σήμα στο monitor στο cold boot.

Να δοκιμάσω να κάνω update τον driver της? ή να δοκιμάσω να κάνω ένα reset το CMOS βγάζοντας την μπαταρία?

Δημοσ.

Αν θέλεις κάνε αυτό που σου είπα. Απεγκατέστησε τον driver των γραφικών και άσε τα windows να σου περάσουν τον Generic που είναι ο default των windows. Και δοκίμασε να δείς αν σου το κάνει ακόμη. Είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις σαν πρώτο βήμα.

Δημοσ.

Μια απο τα ίδια.Και έκανα uninstall τον driver της Ιntel και πέρασα τον standard των Windows και update τον τελευταίο έκανα, δεν άλλαξε κάτι.

Μάλλον πάει για αλλαγή η Mobo,μιας και είναι στην εγγύηση ακόμα. Θα μπορούσα να δοκιμάσω εξωτερική GPU,αλλά δεν έχει νόημα.

Δημοσ.

Δοκίμασε και εξωτερική, δεν χάνεις κάτι. Αλλά έτσι όπως το περιγράφεις, με την on-board gpu φαίνεται να είναι το θέμα. Εκτός και αν βραχυκύκλωσε η υποδοχή που συνδέεται το καλώδιο της οθόνης με την μητρική σου. Πάντως αφού είσαι εντός εγγύησης, απλά δώσε το πίσω.

Καλές γιορτές!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά,

και εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα σε σταθερό υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας, 

την ώρα που εμφανίζεται το λογότυπο των windows 10 ξαφνικά βγάζει μήνυμα η οθόνη ότι δεν βρέθηκε σήμα, και πηγαίνει σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας. Η κεντρική μονάδα πάλι φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά.

Εφού τον κλείσω 1,2 φορές από το κεντρικό κουμπί ανοίγει κανονικά. 

Δημοσ.

H κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη σε επεξεργαστή ή χρησιμοποιείς εξωτερική?

Αν ρωτάς εμένα, εξωτερική. Είναι η GeForce GTX 970.

Το τροφοδοτικό ειναι στα 750w και φαντάζομαι ότι είναι υπεραρκετό για την τροφοδοσία. 

Όταν πήρα τον υπολογιστή έκανα overclock τις μνήμες. Μήπως παίζει να δημιουργεί αυτό πρόβλημα; 

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα μου λύθηκε, αν και μου στοίχισε με τα πειράματα μου μια καμμένη μητρική.

Η αιτία ήταν η οθόνη η οποία προφανώς είχε θέμα και πολύ απλά όταν ζεσταινόταν απεικόνιζε κανονικά το σήμα, ενώ όταν ήταν κρύα έπεφτε το μαύρο το οποιο αν κοίταζε κάποιος με έναν φακό στην πίσω πλευρά της, θα έβλεπε αχνά οτι προσπαθούσε αλλά δεν...

Δυστυχώς είχα εστιάσει στο κουτί...

Καλή χρονιά σε όλους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...