Προς το περιεχόμενο

vga cooling

gusteg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκεφτομαι οτι ειναι πολυ χρησιμο να αγορασω καποιο συστημα για VGA cooling για oc φυσικα σαν αυτα εδω

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=7

ειτε κατι αντιστοιχο.

προς το παρον εχω μια gf4 mx 440.

φυσικα δεν σκεφτομαι να επενδυσω σε αυτη την καρτα αλλα αναρωτιεμαι αν

παρω κατι τετοιο θα μπορω να το κρατησω και πιο μετα για την επομενη καρτα μου,κατι σε ati

9700,9800 μαλλον.

δηλαδη ενα τετοιο συστημα που στην χειροτερη περιπτωση βλεπω οτι εχει 30 ευρω εφαρμοζει

σε διαφορες καρτες?και αν την βαλω σε μια μετα βγαινει

(και ο aνεμιστηρας και οι ψυκτρες για να μπουν σε αλλη¨)?

Δημοσ.

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα την Giant II της Thermaltake.

Κάνει και για τις κάρτες της ATI (διαφορετικό gpublock)

Δες και στην σελίδα μου ( http://users.forthnet.gr/ath/epet -> coolcase) για να δεις και πως φαίνεται πάνω σε μία GF4Ti4200, η οποία έχει γίνει Ti4600.

Η αφαίρεσή του είναι σχετικά δύσκολη, όπως και η τοποθέτηση. Αλλά δεν θα σκεφτόμουνα αυτό καθόλου. Χαλάλι τα ~40 λεπτά που μου πήρε για να την βάλω.

Πληροφοριακά:

Ακολούθα ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ τα steps και όχι γρήγορες δουλειές. Δύο-τρία βήματα είναι πολύπλοκα (διαφορετικά κομμάτια,βίδες,παξιμάδια για nVidia-ATI)

Δημοσ.

gia na katalavo ayto pou mou protineis vriskete se epaphi me tin karta i xreiazete kai alles psiktres kai tetoia?thelei psiktres mono stis mnimes?

tin mx 440 mou apo 270/365 tin pao kai 350/510 peripou den thimame akrivos.otan douleyei polles ores mou stamata ayto pou kanei (3d mark 2001) akomi kai me 335/445.pisteyo oti fteei i psiksi,parolo pou exei energo cooler.

episis en alaxo apla to cooleraki kai valo psiktres stis mnimes den tha exo kaliteri apodosi?

sigxaritiria para poli kalo site.fovero tha elega...

Δημοσ.

To πακέτο περιέχει ακρετά κομμάτια. Το κυριότερο είναι το διπλό gpublock (μπροστά και πίσω από το GPU), το οποίο για να τοποθετηθεί πρέπει να βγει το ήδη υπάρχον της κάρτας.

Σε μπέρδεψαν οι εικόνες που έχω στην σελίδα μου. Οι ψήκτρες που έχω βάλει είναι από το GF4 της Thermaltake που είχα παλιότερα. Πάντως όπως βλέπεις δεν υπάρχει πρόβλημα και με το τρέχον Giant II είναι καλό ζευγάρι. Και όντως οι ψύκτρες στις μνήμες είναι αναγκαίο καλό.

Να μην ξεχάσω να σου πω ότι επίσης βοηθάει αρκετά μία στρώση Artic Silver 3 (5 δεν έχω δοκιμάσει) στην GPU

Thanks...

ΥΓ. GPU=επεξεργαστής της κάρτας, αν σε μπεδρεύει αυτό

Δημοσ.

ok tora mou egine pio safes.to ida kai sto site tis etairias pou eixe kai kapoio sxedio ton komation xexorista.

mallon tha to paro.

einai aukolo na vgalo to mama cooler?kai oi psiktres an tis valo,xanavgenoun gia na tis valo meta allou?

eyxaristo gia to andiaferon kai tin amesi antapokrisi!

Δημοσ.

Το "μαμά-cooler" βγαίνει σχετικά εύκολα. Συνήθως είναι δύο πλαστικά κλιπάκια τα οποία βγαίνουν στο τσάκα-τσάκα ( προσοχή σε τυχόν ελατήρια που κρατούν τις βίδες! )

Οι ψήκτρες δεν ξέρω αν βγαίνουν! Οι συγκεκριμένες είναι περίπου 18 μήνες κολλημένες και είναι πολύ σφηκτές! Μάλλον αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης.

ΥΓ. Τίποτα...

Δημοσ.

mia teleytaia erotisi kai pao na tin paro.

se sxesi me tis psiktres pou exoun tora pano toys oi nees kartes high end san 9800

kai 5900 ayti psixei kalitera?giati aytes exoun kati theorates pano kai o anemistiras tis giant mou fenete apo tin foto ligo mikros sxetika.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω δει-δοκιμάσει κάρτα με τους τεράστιους "θερμοδιόκτες" και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τουλάχιστον της Nvidia oοι fans ελέγχονται και από το hardware και αναλόγα την εφαρμογή (2D ή 3D) κατεβάζουν ή μεγαλώνουν τις στροφές του.

Ο Giant II δεν λειτουργεί με βάση τον fan. Το heat-pipe που έχει από την αριστερή του πλευρά κάνει όλη την δουλειά. Ο fan απλώς βοηθάει στο να κρυώνει ακόμη πιο γρήγορα ο πυρήνας της κάρτας γραφικών.

Οι νέες κάρτες γραφικών στηρίζονται στην λειτουργία των fans. Και για αυτό έχουν 2 ή και 3 πάνω στην κάρτα. Η τεράστια ψήκτρα που έχουν δεν συγκρίνονται με την ψήκτρα του Gaint.

ΥΓ. Ανάλογα με την μητρική σου ίσως χάσεις το από κάτω PCI-slot λόγω της ψήκτρας. Εκτός και αν είναι ήδη άδειο οπότε κανένα κακό.

Δημοσ.

exo tin gigabyte GA7-VAX kai den exo provlima me tis pci apla arkei na xoraei kai namin xreiazete na stravono antistaseis kai alla tetoia(tis mobo) ennoo.thankz gia alli mia fora

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

telika tin pira.se oc den eida diafora.alla milame oti an zestathei ayto tha einai mono aristera kai ligo.distixos stravosa kai mia antistasi exasa 1 pci .to kalo einai oti exo enan 120ari fun na varaei pano tis.pisteuo oti thema thermokrasion se vga to xexnao.tespa.

gia kartes sigxrones mexri midrange tin sinisto anepifilakta

Δημοσ.

Εγώ λέω να βάλω ψήκτρες μόνο στις μνήμες.Γνωρίζει κανείς ποιό μαγαζί πουλάει on-line ψήκτρες για μνήμες.Επιπλέον,πρέπει να βάλω και από τις 2 πλευρές της κάρτας ή μόνο από την μία είναι αρκετό.Τέλος,με τι προτίνετε να τις "κολλήσω"?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...