fallen4ngel Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μα δεν ειπα να μην παει σε Skylake ....Απο την στιγμη που ειναι νεο build φυσικα και παει εκει και ακομη καλυτερα στον 6600 non K μιας και το προβλημα του OC δεν υπαρχει πλεον και τα ρεστα στην GPU!!!! 2
kaklikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Οταν λες οτι δεν υπαρχει πλεον προβλημα στο OC τι εννοεις? Εκαναν πατεντα να πειραζεις πολλαπλασιαστη στους non-k?
Sheogorath Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Οταν λες οτι δεν υπαρχει πλεον προβλημα στο OC τι εννοεις? Εκαναν πατεντα να πειραζεις πολλαπλασιαστη στους non-k? Αλλάζουν το base clock. Είναι unlinked πλέον. 1
kaklikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Αλλάζουν το base clock. Είναι unlinked πλέον. Σ ευχαριστω φιλε μου! Μολις διαβασα για αυτο στο ιντερνετ. Μεχρι στιγμης απ οτι ειδα asus, asrock, msi;; Ενδιαφερον!
ShooterX Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Τωρα σοβαρα αυτο το πιστευεις; Να αλλαζουμε μνημες αντι για καρτα γραφικων βρε. http://www.xbitlabs.com/images/memory/sandy-bridge-ddr3/metro.png http://www.xbitlabs.com/images/memory/sandy-bridge-ddr3/f1.png http://www.xbitlabs.com/images/memory/sandy-bridge-ddr3/civ.png Εχει γενικα αρκετα στο νετ αν ψαξεις αλλα εκτος αυτου εκανα και προσωπικα μερικα τεστακια σε καποια παιχνιδια με το μοναδικο να βλεπω καποια διαφορα να ειναι το "περιεργο" Arma II αλλα αυτο αν ειναι παραδειγμα coding ειναι μαλλον παραδειγμα προς αποφυγη!!! Edit: Μιας και ειπες για Skylake οριστε 1o σχολιο απ την πηγη σου You should not test the average framerate, you should test the minimum framerate, because that is what is mostly affected by system memory speed. In CPU-bound scenarios you can often get 5-10 more FPS with faster memory, which is significant. You do not change your system memory too often, it might last you until the next memory standard comes (so probably way more than 5 years), which means investing in faster memory is not a bad idea.
fallen4ngel Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ή τελευταία πρόταση είναι το ζουμί όμως μάλλον δε το επιασες
Giannis_kan Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Σ ευχαριστω φιλε μου! Μολις διαβασα για αυτο στο ιντερνετ. Μεχρι στιγμης απ οτι ειδα asus, asrock, msi;; Ενδιαφερον! Συγκεκριμενα ποιες μητρικες υποστηριζουν OC για Non K επεξεργαστες? αν ισχυει μαλλον φαινεται πιο Vfm να παρεις εναν i5 6400 παρα εναν 6600Κ σωστα? Η και παλι υπαρχει διαφορα?
NT1G Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Συγκεκριμενα ποιες μητρικες υποστηριζουν OC για Non K επεξεργαστες? αν ισχυει μαλλον φαινεται πιο Vfm να παρεις εναν i5 6400 παρα εναν 6600Κ σωστα? Η και παλι υπαρχει διαφορα? Οι περισσότερες με Z170.
TheELF Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Συγκεκριμενα ποιες μητρικες υποστηριζουν OC για Non K επεξεργαστες? αν ισχυει μαλλον φαινεται πιο Vfm να παρεις εναν i5 6400 παρα εναν 6600Κ σωστα? Η και παλι υπαρχει διαφορα? Ο 6400 τρέχει στα 2,7 και ο 6600 στα 3,5... ΑΝ πέσεις σε καλό κομμάτι 6400 και ΑΝ βοηθήσει αρκετά η μητρική τότε αξίζει καλύτερα ο 6400 αν και ποτέ δεν θα φτάσει στην συχνότητα που θα μπορεί να φτάσει ο 6600κ. 1
Heatspreader Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ακόμα προτείνετε i3 για εκτός γραφείου εφαρμογές;Ακόμα μιλάτε για Bottleneck;God...
Sheogorath Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ακόμα προτείνετε i3 για εκτός γραφείου εφαρμογές; Ακόμα μιλάτε για Bottleneck; God... Κάτι ουσιαστικό έχεις να προσθέσεις ή πάλι μπρδέλο θα το καταλήξεις το θέμα σαν το 8320? 4
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Είναι αυτονόητη η συνέχεια : Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα... 3
Heatspreader Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Κάτι ουσιαστικό έχεις να προσθέσεις ή πάλι μπρδέλο θα το καταλήξεις το θέμα σαν το 8320? Δεν νομίζω ότι το κατέληξα εγώ μπουρδέλο. Κάποιος άλλος έλεγε για αναλογικά VRMs και τελικά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Αν όμως εννοείς μπουρδέλο ότι λέω την άποψη μου, η οποία είναι κάθετα διαφορετική από αρκετών εδώ, ναι. Θα την λέω και δεν βαριέμαι καθόλου να την επαναλαμβάνω κάθε φορά που διαβάζω ανακρίβειες. Επί του θέματος έχω να προσθέσω αυτό που λέω συνέχεια. Δεν υπάρχει Bottleneck. Αυτός ο όρος ισχύει για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που σπάνια συναντάμε. Δυστυχώς όμως χρησιμοποιείται συνέχεια και μάλιστα λάθος. 1
8elwADSL Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Τι εννοείς δηλαδή δεν υπάρχει bottleneck?
Heatspreader Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Τι εννοείς δηλαδή δεν υπάρχει bottleneck? Επειδή ο όρος Bottleneck πας παραπέμπει συνήθως λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης στα Fora, στους AMD επεξεργαστές παραθέτω το παρακάτω Link. http://www.technologyx.com/featured/amd-vs-intel-our-8-core-cpu-gaming-performance-showdown/ Και παλιότερα είχα γράψει αυτό: Bottleneck σημαίνει ότι κάποια συσκευή στέλνει δεδομένα σε κάποια άλλη, αλλά το εύρος του καναλιού είναι μικρότερο απ το μέγιστο που μπορεί να δώσει ή να λάβει η δεύτερη από την πρώτη συσκευή. Με λίγα λόγια πάει χαμένη η ταχύτητα των συσκευών, αφού το κανάλι είναι μικρότερο. Άρα το κανάλι είναι το Bottleneck. Bottleneck μπορεί να είναι και μια συσκευή βεβαίως. Για παράδειγμα όσα PC έχουν HDD έχουν Bottleneck. Οι σκληροί δίσκοι είναι το πιο συχνό και παλιό Bottleneck. Το κανάλι είναι γρήγορο με αρκετή χωρητικότητα, αλλά ένας HDD δεν μπορεί να το αξιοποιήσει μιας και είναι πολύ αργός. Ένας i7 5930K είναι λογικό να έχει υψηλότερη απόδοση στα παιχνίδια από έναν i5 προηγούμενης γενιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει Bottleneck στον δεύτερο. Η σχέση CPU + GPU + Games, είναι πιο πολύπλοκη. Αν πούμε πως ένα AMD FX έχει Bottleneck και αποδίδει 20fps λιγότερο σε ένα παιχνίδι, πως σε ένα άλλο δεν υπάρχει καμία διαφορά; Ξαφνικά μεταμορφώθηκε το Hardware; Αν υπάρχει Bottleneck, υπάρχει πάντα. Το παράδειγμα με τους FX το λέω επειδή λέγεται συχνά. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το "αποδίδει καλύτερα", με το "υπάρχει Bottleneck". Δεν είναι το ίδιο. Μάλιστα με την ίδια λογική που ακούγεται από κάποιους τόσο συχνά το Bottleneck, θα έπρεπε να ακούμε πως όταν ένα σύστημα με δυνατό CPU, και μία αδύναμη κάρτα γραφικών, έχει Bottleneck. Αυτό θα ήταν πιο ορθό μιας και το CPU υπάρχει, το κανάλι PCI Express υπάρχει, άλλα το υποσύστημα που δεν επεξεργάζεται τον όγκο τον δεδομένων είναι η GPU. Αντί για Bottleneck όμως ακούμε το "Δεν αποδίδει η κάρτα γραφικών σου". Αν τώρα σε έναν Pentium 4 βάλεις μία 980Ti, προφανώς υπάρχει Bottleneck. Σε σύγχρονα συστήματα όμως όπου δεν υπάρχουν ακρότητες, δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. http://www.insomnia.gr/topic/573334-εχω-bottleneck-και-αν-ναι-πόσο/?p=54085730 Εκτέθηκα; Είπα για τα αναλογικά των Asrock αλλά τα χάπια βροχή. Άλλος ήταν αυτός που έλεγε δεν πάει 5GHz και ρεύμα κτλπ άλλος ήταν αυτός που έβγαλε ψεύτες το μισό φόρουμ και άλλος αυτός που κατάπιε την γλώσσα του όταν ο ίδιος μας έβγαλε φωτό δικιά του με αυτά που έλεγε δεν γίνονται. Τώρα ποιός ήταν ο αδιαβαστος και ποιός όχι δεν το κρινεις εσύ, εσύ κάνε καμία κωλοτουμπας πάλι και τσουλα στην γωνία σου. Είπες ότι η Asrock 990FX Extreme 9, έχει αναλογικά VRMs. http://www.insomnia.gr/topic/587264-amd-fx8320-gb-990xa-ud3-overclock/?p=54502723 Μάλιστα έφτασες να λες μέχρι για Doubles που όπως φάνηκε δεν έχεις ιδέα τόσο για την μητρική για την οποία μιλούσαμε, όσο και για το σύστημα VRM που χρησιμοποιεί. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό; Απ' ότι φαίνεται όχι μόνο δεν έχεις ιδέα, αλλά επιμένεις σε κάτι για το οποίο έχεις βαθιά μεσάνυχτα, έχοντας κακή συμπεριφορά με διάθεση για Flame. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις. Κακό είναι να συμπεριφέρεσαι άσχημα. Αν κάποιους τους ενοχλεί η αλήθεια και πιστεύουν ότι εγώ χαλάω το κάθε Topic, να κρατήσουν την άποψη για τον εαυτό τους. Δεν βρίζω κανέναν και δεν συμπεριφέρομαι άσχημα σε κανέναν. Έχω παραθέσει τα links μου και έχω τεκμηριώσει τις θέσεις μου χωρίς υστερίες όπως κάνετε εσείς όταν κάποιος βγει και πει διαφορετική / αληθινή γνώμη. Το Screenshot από το Overclock που έκανα το κατάφερα με την ίδια τεχνική που το κάνετε και εσείς. (Εξαιρώ τους 8370). Ποια είναι αυτή η τεχνική; Ξέρετε πολύ καλύτερα από εμένα μιας και συνηθίζετε να την χρησιμοποιείτε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα