Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Φέτος ο Αη Βασίλης μου είπε ότι θα μου φέρει δώρο για τον υπολογιστή μετά από αρκετό καιρό. lol.gif
Θα ήθελα την γνώμη σας για το τι να του ζητήσω ....

Καταρχάς πρόκειται για αναβάθμιση Η/Υ 8+ετίας (AMD 3800x2 ) οπότε ψάχνω για το κλασικό πακέτο
M/B+CPU+FAN+RAM και SSD για να κρατήσει για κάμποσα ακόμη χρόνια με ψιλο-αλλαγές (RAM,HDD κλπ).

Η χρήση θα είναι λίγο από όλα, δηλαδή λίγο Internet, λίγα παιχνίδια (κυρίως στρατηγικής Starcraft κλπ), λίγο VM,
Office, λίγη επεξεργασία Video (Pinnacle Studio) για την δημιουργία DVD και άλλα. Υπάρχει αγορασμένη από προσφορά
άδεια Windows 8.0 που θα γίνει αναβάθμιση σε Windows 10 με τον κλασικό τρόπο και αυτή θα εγκατασταθεί.
Υπόψιν υπάρχει και 2ος Η/Υ με Linux (Fedora) που έχει τον ρόλο του NAS, πρόσβαση στο Internet, Download κλπ...

Παρόλο που είμαι παλιός AMDάκιας αυτήν την στιγμή κοιτάω σε σύστημα με Intel μιας και δεν μπορώ να περιμένω να δω την 
νέα πλατφόρμα της με τους Zen (ίσως για το δεύτερο Η/Υ του χρόνου). Τα σημεία κλειδιά είναι :

α. Την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχύς-ταχύτητα-απόδοση (όπως θέλουμε όλοι smile.gif)
β. Όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή/απόδοση.
γ. Όσο το δυνατόν καλύτερη κατανάλωση ενέργειας, γιατί δεν θέλω να πληρώνω χρυσή την ΔΕΗ.
δ. Όσο το δυνατόν απροβλημάτιστη λειτουργία, μεγαλύτερη εγγύηση και καλύτερη αξιοπιστία και υποστήριξη (και από την εταιρεία και όχι μόνο από τον εδώ αντιπρόσωπο-εισαγωγέα).

Έτσι κλίνω περισσότερο στην νέα πλατφόρμα της Intel με τον Z170X αντί της X99.

1. Για επεξεργαστή είμαι μεταξύ του I7 6700 και του 6700Κ, δεν ξέρω αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά μιας και δεν πρόκειται ναι γίνει ιδιαίτερα κάποιο OC.

2. Για ψήκτρα του παραπάνω κοίταζα για την CoolerMaster EVO 212 που έχω ακούσει ότι είναι η καλύτερη σε τιμή/απόδοση.

3. Για Μ/Β κοιτάω όπως είπα σε Z170X και προτιμώ περισσότερο μεταξύ MSI (που ήδη χρησιμοποιώ χρόνια) και Gigabyte, την ASROCK δεν την ξέρω και την ASUS δεν την πάω με τις διάφορες ασυμβατότητες (που γνώριζα από παλιότερα, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι).
Επειδή δεν είμαι Gamer αλλά με ενδιαφέρει οι δυνατότητες-εξοπλισμός καθώς και οι διάρκεια-αξιοπιστία κοίταγα σε κάτι από τις παρακάτω :

1. Gigabyte Z170X-UD5 TH (rev. 1.0)
2. MSI Z170A Gaming M5 ή την MSI Z170A Gaming M7 μιας και η σειρά TomaHawk δεν νομίζω ότι είναι αντίστοιχη της παραπάνω Gigabyte ή της παρακάτω ASUS και δεν έχω δει κάτι άλλο.
3. Η' την αντίστοιχη της ASUS Z170 Pro (παρόλο που δεν την έχω σε εκτίμηση σαν εταιρεία.)

4. Για μνήμες λέω να βάλω 16GB για αρχή και στην συνέχεια να έχω την δυνατότητα να την μεγαλώσω άρα πάμε σε 2x8GB. Δεν γνωρίζω τι αξίζει να κοιτάξω, κάτι σε μεγαλύτερη ταχύτητας ή καλύτερο CL. Γενικά είμαι ψιλομπερδεμένος και το πολύ να δώσω μέχρι 120Ε-130Ε.
Kingston HyperX Savage 16GB DDR4-2400MHz 
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-2400MHz 
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz 
Crucial Ballistix Elite 16GB DDR4-2666MHz 

5. Για SSD λέω να πάρω τον Samsung 850 Evo 250GB και με το που φθηναίνει ο 950 PRO να τον αντικαταστήσω με αυτόν.

Ακούω προτάσεις - γνώμες ... hmmm.gif

Δημοσ.

Όλα καλά μας τα πες αλλά το συνολικό budget ποιο είναι; Πες μας επίσης τι θα κρατήσεις απ' το προηγούμενο σύστημα καθώς και την οθόνη που έχεις.

Υ.Γ: Υπόψιν από δω και πέρα μέχρι το πέρας των γιορτών για κάθε νέα σύνθεση θα πέφτει ταρίφα μελομακάρονο ή κουραμπιές  :P Να βγάλουμε και μεις τίποτα!!

• Like 1
Δημοσ.

Όλα καλά μας τα πες αλλά το συνολικό budget ποιο είναι; Πες μας επίσης τι θα κρατήσεις απ' το προηγούμενο σύστημα καθώς και την οθόνη που έχεις.

Υ.Γ: Υπόψιν από δω και πέρα μέχρι το πέρας των γιορτών για κάθε νέα σύνθεση θα πέφτει ταρίφα μελομακάρονο ή κουραμπιές  :P Να βγάλουμε και μεις τίποτα!!

Καλησπέρα !

Το budget είναι γύρω στα 800Ε για το σύνολο.

Από το προηγούμενο σύστημα θα κρατήσω CASE+PSU+HDD+DVD και πιθανόν GPU (Nvidia 7900GS) ή θα βάλω την ενσωματωμένη για λίγους μήνες μέχρι το καλοκαίρι που θα πάω για GPU... Monitor είναι Dell 24'' (1980x1200).

Αν είναι να σκάσεις 230+ σε μητρική πήγαινε σε X99

https://www.skroutz.gr/s/5339346/Asrock-X99-Extreme4.html

Η Μ/Β που κοιτάζω είναι γύρω στα 200Ε και δεν νομίζω ότι αυτά που μου προσφέρει η X99 (+2C κλπ) θα τα χρησιμοποιήσω στον υπάρχων υπολογιστή. Πιθανόν να κοιτάξω την αντίστοιχη τότε πλατφόρμα καθώς και τους Zen όταν θα έρθει η ώρα της αναβάθμισης του 2ου Η/Υ που έχω με Linux και χρησιμοποιώ κυρίως αυτή την περίοδο.

Ευχαριστώ και τους δύο  :)

Δημοσ.

Μιας και όπως είπες δεν παίζεις παιχνίδια, θα σου έλεγα κράτα την ενσωματωμένη των Skylake και αργότερα, αγοράζεις μια φθηνή καλή (π.χ 950 ή κάποια αντίστοιχη της AMD) και θα είσαι εντάξει για πολύ καιρό. Εναλλακτικά, μπορείς πάντα να πάρεις κάποια από τις αγγελίες, φθηνή, καλή και με εγγύηση. Υπάρχουν και αυτές, ευτυχώς.

Προς το παρών η γνώμη μου είναι για τα βασικά.

Μην πας σε "k" γιατί είπες δεν θα κάνεις OC και κερδίζεις τα 40€.

SSD πάρε τον OCZ γιατί ως κάτοχος του Samsung και του OCZ, μπορώ να πω ότι ο OCZ μου αρέσει περισσότερο.

Επίσης, πάνε σε 16GB DDR4 με το μικρότερο CAS από αυτά που έχεις βάλει (τους Kingston δηλαδή που έχουν "14") και αν θες περισσότερα MHz, απλά κλόκαρέ τες λιγάκι. Αν και πρακτική διαφορά, δεν θα δεις.

Mobo, είχε πάρει ένας γνωστός μου πρόσφατα την Gigabyte GA-Z170M-D3H και πρόσφατα που τον συνάντησα και τον ρώτησα πως του φάνηκε, μου είπε ότι για το budget PC που έφτιαχνε, την δουλειά της την έκανε μια χαρά. Εκτός αν θες σε κάτι ποιο ακριβό και "futureproof" και πας κάτι σε Z170MX-Gaming 5.

Δημοσ.

Ας το πάμε πάλι απ' την αρχή; Ποια είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα κομμάτια που θα κρατήσεις απ' το παλιό σύστημα;

Πάμε άλλη μία φορά ... :)   

Κουτί Thermaltake Xaser III (Full Tower), PSU Enermax 550W, HDDs διάφοροι που υπάρχουν επάνω από 300GB έως 2ΤΒ (Seagate,WD), DVD Pioneer και VGA 7900GS από το παλιό σύστημα (Αν χρησιμοποιηθεί αντί της ενσωματωμένης).

Ουσιαστικά αλλάζω Μ/Β+CPU+RAM+FAN μαζί με την προσθήκη ενός SSD.

Μιας και όπως είπες δεν παίζεις παιχνίδια, θα σου έλεγα κράτα την ενσωματωμένη των Skylake και αργότερα, αγοράζεις μια φθηνή καλή (π.χ 950 ή κάποια αντίστοιχη της AMD) και θα είσαι εντάξει για πολύ καιρό. Εναλλακτικά, μπορείς πάντα να πάρεις κάποια από τις αγγελίες, φθηνή, καλή και με εγγύηση. Υπάρχουν και αυτές, ευτυχώς.

Προς το παρών η γνώμη μου είναι για τα βασικά.

Μην πας σε "k" γιατί είπες δεν θα κάνεις OC και κερδίζεις τα 40€.

SSD πάρε τον OCZ γιατί ως κάτοχος του Samsung και του OCZ, μπορώ να πω ότι ο OCZ μου αρέσει περισσότερο.

Επίσης, πάνε σε 16GB DDR4 με το μικρότερο CAS από αυτά που έχεις βάλει (τους Kingston δηλαδή που έχουν "14") και αν θες περισσότερα MHz, απλά κλόκαρέ τες λιγάκι. Αν και πρακτική διαφορά, δεν θα δεις.

Mobo, είχε πάρει ένας γνωστός μου πρόσφατα την Gigabyte GA-Z170M-D3H και πρόσφατα που τον συνάντησα και τον ρώτησα πως του φάνηκε, μου είπε ότι για το budget PC που έφτιαχνε, την δουλειά της την έκανε μια χαρά. Εκτός αν θες σε κάτι ποιο ακριβό και "futureproof" και πας κάτι σε Z170MX-Gaming 5.

Μάλλον και εγώ για τον απλό με βλέπω, μιας και ακόμη δεν μου έχει πει κάποιος ότι αξίζει η διαφορά του Κ αφού δεν έχω σκοπό να μπω στην διαδικασία του OC. Των Samsung τον έχω δουλέψει λίγο και τον γνωρίζω, όπως λέω έτσι και αλλιώς θα τον αντικαταστήσω μόλις πέσει η τιμή των M2 (Samsung 950 PRO) και αυτός θα μπει σε άλλον Η/Υ. 

Για VGA μέχρι τότε θα έχουν κυκλοφορήσει οι  νέες κάρτες οπότε βλέπουμε τότε...

Όσο αφορά το Μ/Β δεν θεωρώ ότι μου "κάνει" η σειρά Gaming ειδικά με το Killer Lan κλπ, περισσότερο θέλω κάτι σε Durable, Military Class στοιχεία επάνω, μιας και παλιότερα την είχα πάθει με την μάστιγα των φουσκωμένων πυκνωτών κλπ... μόνο σε MSI δεν βρήκα κάποια σειρά όπως αυτές που έχουν οι Gigabyte & ASUS και είδα την πιο κοντινή που είναι η Gaming.

Δημοσ.

Μια σημείωση μόνο από εμένα: Μερικές gaming σειρές mobo είναι military grade τα υλικά, ακριβώς επειδή είναι gaming oc σειρές. Γι αυτό άλλωστε σου προτείνω και κάτι τέτοιο ως futureproof.

Kαλές αγορές! :-D

Δημοσ.

Κοίτα εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις i5 κλειδωμένο (πχ i5 6600), 16Gb ram και μια gtx 960. Δηλαδή να πάρεις όλο το πακέτο από τώρα. Γιατί να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι για να πάρεις κάρτα; 

Δημοσ.

Ποιο ακριβως ειναι το μοντελο της οθονης; Σε 1200p δεν θα κανουν τιποτα οι ενσωματωμενες και μια πχ 960 ειναι λιγη για αυτην.Εκτος αυτου για ποιο λογο να μη κρατησεις χρηματικη και ποιοτικη ισορροπια μεταξυ των κομματιων;

Εγω ειμαι υπερ οτι ειναι να παρεις να το παρεις ολοκληρωμενο κοιτωντας το σφαιρικα το συστημα.

Δημοσ.

Μια σημείωση μόνο από εμένα: Μερικές gaming σειρές mobo είναι military grade τα υλικά, ακριβώς επειδή είναι gaming oc σειρές. Γι αυτό άλλωστε σου προτείνω και κάτι τέτοιο ως futureproof.

Kαλές αγορές! :-D

Το γνωρίζω αυτό, αλλά τα παραπάνω που βάζουν - Περίεργες ψύκτρες, πιθανή υδρόψυξη, Killer Lan κ.α- σε συνδυασμό με την αυξημένη ακόμη περισσότερο τιμή, δεν με ενδιαφέρουν μιας και δεν νομίζω ότι θα τα χρησιμοποιήσω. (Ειδικά το Killer Lan το θεωρώ μεγάλο μείον )

Ευχαριστώ !

Κοίτα εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις i5 κλειδωμένο (πχ i5 6600), 16Gb ram και μια gtx 960. Δηλαδή να πάρεις όλο το πακέτο από τώρα. Γιατί να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι για να πάρεις κάρτα; 

Αυτήν την στιγμή προτιμώ να δώσω μεγαλύτερο βάρος στον επεξεργαστή μιας και θέλω όπως ανέφερα να το κρατήσω όσο περισσότερο καιρό χωρίς ουσιαστικές αλλαγές (Μ/Β, CPU, FAN) αλλά με μικρές αλλαγές που μπορεί να χρειαστεί εν καιρό (RAM,HDD,SSD). Κάρτα γραφικών όπως αναφέρω και παρακάτω θα κοιτάξω ανάλογα με τις ανάγκες μου προς το καλοκαίρι στις νέες σειρές ποια θα με καλύπτει....

Ποιο ακριβως ειναι το μοντελο της οθονης; Σε 1200p δεν θα κανουν τιποτα οι ενσωματωμενες και μια πχ 960 ειναι λιγη για αυτην.Εκτος αυτου για ποιο λογο να μη κρατησεις χρηματικη και ποιοτικη ισορροπια μεταξυ των κομματιων;

Εγω ειμαι υπερ οτι ειναι να παρεις να το παρεις ολοκληρωμενο κοιτωντας το σφαιρικα το συστημα.

Είναι η Dell 2407WFP την οποία έχω αρκετά χρόνια και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος  :)

Κάρτα γραφικών, μετά από χρήση πλέον κάποιων μηνών και βλέποντας τις ανάγκες μου θα κοιτάξω προς το καλοκαίρι που θα έχουν βγει και οι νέες σειρές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...