Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Είμαι μαθητής της Α' Λυκείου και σκοπεύω να ασχοληθώ με προγραμματισμό. Αποφασίσαμε με κάτι φίλους μου να φτιάξουμε ένα platform game για android κινητά. Ψάχνοντας την όλη φάση ήρθα μπροστά σε ένα πολύ σοβαρό δίλημμα. Ποια γλώσσα να χρησιμοποιήσω, αλλά και ποιο πρόγραμμα;

Αρχικά, έχω βασικές γνώσεις σε Python και HTML. Ποια γλώσσα είναι καλύτερη και ευκολότερη για ένα τέτοιο παιχνίδι και  επίσης Unity, Corona ή SDK?

Δημοσ.

Θα έλεγα Unity που είναι και η πιο διάσημη επιλογή. Η Unity χρησιμοποιεί C# αλλά και Boo που μοιάζει με python. Υπάρχει και η Unreal που χρησιμοποιεί Blueprints είναι μια visual coding γλώσσα που δεν θέλει γνώσεις προγραμματισμού και είναι αρκετά εύκολη στην εκμάθηση.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Γενικά το Unity είναι πιο beginner-friendly από την Unreal, και έχει πολλά tutorials και documentation για να βοηθηθείς.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αφού ξέρεις HTML, γιατί δεν μαθαίνεις και JavaScript, όποτε εκτός απτό ότι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη JavaScript στο unity, θα μπορείς να φτιάχνεις web apps και παιχνίδια σε html canvas.θα μπορείς να φτιάχνεις εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...