Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας, καθώς δε βρήκα κάτι για αυτό που έψαχνα.

Λοιπόν, έχω το απλό router της HOL, πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένος ο κεντρικός μου υπολογιστής με καλώδιο και επίσης έχει ενεργοποιημένο το Wi-Fi. Στην άλλη άκρη του δωματίου έχω την τηλεόραση και το PS. Για το PS δεν έχω θέμα (αφού έχει Wi-Fi), αλλά ήθελα να συνδέσω και την τηλεόραση με το δίκτυο κυρίως για να βλέπω ταινίες, τις οποίες τις έχω στον κεντρικό υπολογιστή. Είχα ένα router της TP-Link (TL-WR843ND) το οποίο μπορεί να δουλεύει ως WISP Client - πιάνει internet μέσω Wi-Fi και το μοιράζει στις εξόδους LAN αλλά και πάλι σε Wi-Fi. Σ'αυτό σύνδεσα την τηλεόραση και το internet δούλευε κανονικά. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Το πρόβλημα έρχεται όταν θέλω να διαμοιράσω αρχεία - η τηλεόραση δε βρίσκει το File Sharing Server που έχω στήσει στον κεντρικό υπολογιστή. Εάν συνδέσω τον υπολογιστή πάνω στον TP-Link, δουλεύει κανονικά, άρα είναι εντάξει. Όταν όμως έχω τον υπολογιστή στον router της HOL - τίποτα. Απ'ότι κατάλαβα, είναι επειδή έχουν άλλο υποδίκτυο. Έψαξα αρκετά (νομίζω), αλλά δεν βρήκα κάτι.

Ελπίζω να το εξήγησα καλά.

Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρω ή τζάμπα παιδεύομαι?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Σιγουρεψου πρωτα οτι ολα ειναι στο ιδιο δικτυο. Το File Sharing Server/folder το βρισκεις απο αλλο πισι?

Δημοσ.

Ο Sharing Server βρίσκεται στον κεντρικό υπολογιστή, που είναι συνδεδεμένος με το router της HOL.

Νομίζω πώς η τηλεόραση και ο υπολογιστής βρίσκονται σε διαφορετικά υποδίκτυα - ο η/υ παίρνει IP απο το router της HOL 192.168.2.* (1 συνήθως) και η τηλεόραση από το άλλο router 192.168.1.10* (101 συνήθως). Δεν μπορώ να ρυθμίσω να είναι στον ίδιο, καθώς μου λέει ότι υπάρχει και άλλο υποδίκτυο με τα ίδια.

Αυτό είναι και το πρόβλημά μου - υπάρχει τρόπος να είναι όλα σε ένα?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν το ρουτερ της hol ειναι 192.168.2.1 βαλε το αλλο ρουτερ 192.168.2.254 και κλειστου τον dhcp ωστε να δινει μονο το κεντρικο ρουτερ ip's.

Δημοσ.

Αν το ρουτερ της hol ειναι 192.168.2.1 βαλε το αλλο ρουτερ 192.168.2.254 και κλειστου τον dhcp ωστε να δινει μονο το κεντρικο ρουτερ ip's.

Το δεύτερο router παίρνει μια διεύθυνση 192.168.2.*(8 νομίζω) απο το πρώτο στο WAN (εκεί που παίρνει το internet) και μετά για να διαμοιράσει στις LAN εξόδους έχει την IP 192.168.1.1 και από κει και πέρα παίρνουν και οι υπόλοιπες συσκευές 192.168.1.*.

Σε ποιά από τις δύο να βάλω την 192.168.2.254? Δοκίμασα και στις δύο ταυτόχρονα, αλλά μου λέει ότι δεν μποορούν το WAN και το LAN να είναι στο ίδιο υποδύκτιο. Αν κλείσω το DHCP η τηλεόραση δεν παίρνει IP.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ειναι λιγο μπερδεμα το θεμα σου διοτι εισαι με wan.

1) Δοκιμασε για αρχη, στο πισι σου να βαλεις subnet 255.255.0.0 μηπως και λυθει το θεμα σου ετσι.

2) Προσπαθησε μηπως μπορεις να βαλεις στατικη στη τηλεοραση του τυπου 192.168.2.χ.

3) Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι στο δευτερο ρουτερ (192.168.1.1) να του ορισεις το dhcp να δινει 192.168.2.χ διευθυνσεις, με πυλη και dns το 192.168.2.1.

Αν δε δουλεψει τπτ πρεπει να κανεις ενα ip rule add στο wan router...... post 71 jkoukos

http://www.insomnia.gr/topic/554560-dispatch-vs-speedify-vs-dual-wan-router-%CE%BC%CE%B5-load-balancing/page-5

Επεξ/σία από rfc
Δημοσ.

Λοιπόν, μετά από μερικές δοκιμές

1) Έβαλα στον η/υ υποδίκτυο 255.255.0.0

2) Έβαλα στην τηλεόραση IP 192.168.2.50 με subnet 255.255.0.0

Όλα καλά μέχρι εδώ και έδειχνε να συνδέεται η τηλεόραση με το router, αλλά κόλλαγε στο DNS. Δοκίμασα και με 192.168.2.1, αλλά και 192.168.1.1. Δε δούλεψε τίποτα και μου έλεγε ότι δεν συνδέθηκε στο δίκτυο.

3) Και πάλι μου λέει ότι δεν μπορεί το LAN και το WAN να έχουν ίδιες διευθύνσεις.

Δυστιχώς αυτό για το rule δεν το πολυ-κατάλαβα.

Στον TP-Link δηλαδή τι πρέπει να βάλω - απ'ότι είδα μπορώ να βάλω Network Address, Subnet και Gateway.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει αυτο το rule.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...