eaglej Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σάς, Ψάχνω έναν τρόπο να βάλω σε ένα JPanel 6 JButton σε τυχαίες θέσεις. Πώς μπορώ να το υλοποιήσω αυτό χωρίς να πέφτει το ένα πάνω στο άλλο?
eaglej Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Στις 20/12/2015 στις 5:48 ΜΜ, tr3quart1sta είπε Με layout manager δοκιμασες?? Ναι και κατέληξα στο setLayout(null) γιατί τα θέλω σκόρπια αλλά χωρίς να τα προκαθορίσω (δηλαδή συντεταγμένες random)
White_Cat Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα ! Αν θέλεις δοκιμάζεις τον παρακάτω κώδικα που μόλις έγραψα. Δεν ξέρω άμα σε καλύπτει απόλυτα. Τον έγραψα λίγο βιαστικά γιατί πρέπει να φύγω... Χαιρετισμούς, Ο Άσπρος Γάτος import javax.swing.*;import java.awt.*;import java.util.*;class Myframe extends JFrame{ public Myframe() { JButton[] btn=new JButton[5]; String s=new String(); setLocation(100,100); setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); JPanel p = new JPanel(); GridBagLayout g=new GridBagLayout(); p.setLayout(g); this.add(p);p.setVisible(true); ArrayList list = new ArrayList(); for(int x = 0; x < btn.length; x++) { s="Button ";s+=String.valueOf(x); btn[x] = new JButton(s); list.add(btn[x]); } Collections.shuffle(list); for(int x = 0; x < list.size(); x++) { JButton t=(JButton)list.get(x); p.add(t); } } public static void main(String[] args){Myframe frm=new Myframe();frm.setVisible(true);frm.setSize(500,500);} }
eaglej Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Άσπρε γάτε σε ευχαριστώ για το χρόνο σου...Τελικά το έκανα με Layout null και με τα Bounds και έλεγχα με intersects αν βρίσκεται πάνω σε κανένα από τα άλλα!!
visualizer Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή αυτή που διάλεξες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει κάποιος ικανοποιητικός λόγος.
eaglej Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Στις 23/12/2015 στις 10:03 ΜΜ, visualizer είπε Είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή αυτή που διάλεξες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει κάποιος ικανοποιητικός λόγος. Tο ξέρω ότι ειναι η χειρότερη επιλογή αλλά για μια φορα δεν εγινε και τιποτα
visualizer Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Στις 27/12/2015 στις 2:08 ΜΜ, eaglej είπε Tο ξέρω ότι ειναι η χειρότερη επιλογή αλλά για μια φορα δεν εγινε και τιποτα Άμα το ξέρεις καλώς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα