vste Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Το πρόβλημα είναι πως η πλειοψηφία είναι ήδη φορτωμένη με πτυχία ορμώμενη από γονείς, ευρύτερη οικογένεια και γειτονιά (κλασσική γρεκική νοοτροπία με σήμα το σεμεδάκι), και από ένα κράτος που έκανε τη νεολαία μπαλάκι από πανεπιστήμια του εξωτερικού, μέχρι το τελευταίο ινστιτούτο για απόκτηση πιστοποίησης που απλά έκανε το παραδάκι να κυκλοφορεί. Τι να λέμε τώρα, κατεστραμένες γενιές... Επομένως γιατί αυτά τα παιδιά ερήμην διατησίας από το κράτος και αξιοκρατίας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό; Με τις εισφορές του το εφάπαξ του κρατικοδίαιτου θα ταϊσει και πάλι... Δεν πρεπει να υπαρχει τετοιος απαξιωτισμος φιλε μου. Δεν γεννηθηκαμε ολοι βυσματιες, ουτε γουσταρουμε ολοι μια θεση στο δημοσιο/λοβοτομη. Δουλευω 20 χρονια σε ιδιωτικες εταιριες σε Ελλάδα και εξωτερικο και αυτο που εχω δει ειναι οτι αν εισαι φιλοτιμος και προσπαθεις να κανεις σωστα την δουλεια σου χαμενος δεν πας. Ουτε γλυψιμο, ουτε ρουφιανιλικια, ουτε PR. Στο τελος μετραει το να φερνεις αποτελεσμα. Εχω γνωρισει 10δες παιδια που κανουν την πρακτικη τους. Ερχονται και πιστευουν οτι ειναι ακομα στο Πανεπιστημιο. Κοπανες, λουφα και καμακι. Απο την μια τους δικαιολογω λογο ηλικιας. Αλλα απο την αλλη στεναχωριεμαι γιατι κλεινουν πορτες σε εταιριες που προσφερουν σεβασμο και αξιοπρεπη μισθο στους εργαζομενους τους. 1
scha13 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δουλευω 20 χρονια σε ιδιωτικες εταιριες σε Ελλάδα και εξωτερικο και αυτο που εχω δει ειναι οτι αν εισαι φιλοτιμος και προσπαθεις να κανεις σωστα την δουλεια σου χαμενος δεν πας. Ουτε γλυψιμο, ουτε ρουφιανιλικια, ουτε PR. Στο τελος μετραει το να φερνεις αποτελεσμα. Στην χώρα του "στίβω με τα χέρια μου πέτρες", πόσοι νομίζεις οτι καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ εργασίας και δουλειάς; Θα σου πω εγώ, ΚΑΝΕΝΑΣ. Αχανές το χάσμα της δύσης πλέον και δεν βλέπω να γεφυρώνεται σύντομα. Πρέπει να υπάρξει μετάλλαξη στην "έλικα", μην το παρεξηγήσουν για γρίπη οι "ελληνάρες" και πάθουν τίποτα...
chrisxkar Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δεν πρεπει να υπαρχει τετοιος απαξιωτισμος φιλε μου. Δεν γεννηθηκαμε ολοι βυσματιες, ουτε γουσταρουμε ολοι μια θεση στο δημοσιο/λοβοτομη. Δουλευω 20 χρονια σε ιδιωτικες εταιριες σε Ελλάδα και εξωτερικο και αυτο που εχω δει ειναι οτι αν εισαι φιλοτιμος και προσπαθεις να κανεις σωστα την δουλεια σου χαμενος δεν πας. Ουτε γλυψιμο, ουτε ρουφιανιλικια, ουτε PR. Στο τελος μετραει το να φερνεις αποτελεσμα. Εχω γνωρισει 10δες παιδια που κανουν την πρακτικη τους. Ερχονται και πιστευουν οτι ειναι ακομα στο Πανεπιστημιο. Κοπανες, λουφα και καμακι. Απο την μια τους δικαιολογω λογο ηλικιας. Αλλα απο την αλλη στεναχωριεμαι γιατι κλεινουν πορτες σε εταιριες που προσφερουν σεβασμο και αξιοπρεπη μισθο στους εργαζομενους τους. Και εγω εχω γνωρισει πρακτικαριους ακομα και εργαζομενους σε εταιριες οι οποιοι βρισκουν ευκαιρια να ξυσουν το παπαρι τους. Εχω γνωρισει και εταιριες που εχουν πολυ καλες συνθηκες εργασιας πολυ καλο μισθο και αναγνωριζουν τον μοχθο.... Ενα μεγαλο αλλα ειναι το τι εννοεις φιλοτιμος και να κανεις σωστα την δουλεια σου.Το να εργαζεσαι 10ωρα με τεραστιο ογκο δουλειας και να περνεις εναν μισθακο της πλακας και μετα απο 2 χρονια να σου δινουν αυξηση 70-80-100 ευρω ειναι κοροιδεια
vste Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Και εγω εχω γνωρισει πρακτικαριους ακομα και εργαζομενους σε εταιριες οι οποιοι βρισκουν ευκαιρια να ξυσουν το παπαρι τους. Εχω γνωρισει και εταιριες που εχουν πολυ καλες συνθηκες εργασιας πολυ καλο μισθο και αναγνωριζουν τον μοχθο.... Ενα μεγαλο αλλα ειναι το τι εννοεις φιλοτιμος και να κανεις σωστα την δουλεια σου.Το να εργαζεσαι 10ωρα με τεραστιο ογκο δουλειας και να περνεις εναν μισθακο της πλακας και μετα απο 2 χρονια να σου δινουν αυξηση 70-80-100 ευρω ειναι κοροιδεια Φυσικα και ειναι κοροιδια.. Φυσικα και υπαρχουν και λαμογια εργοδοτες με αθλια εργασιακα μερη. Με την λεξη φιλοτιμο εννοω οτι εαν ο εργοδοτης ειναι ξηγημενος απεναντι μου, εγω θα φροντισω να ειμαι το ιδιο. Δεν θα λουφαρω σε καποιον που μου δινει αξιοπρεπη μισθο, με σεβεται, δεν ειναι παραλογος. Ισα ισα εκει αν χρειαστει, επειδη το θελω και εγω, θα κατσω και υπερωρια, θα τρεξω, κλπ. Σε κακους εργοδοτες/εταιριες κανεις απλως τα απολυτως απαραιτητα ετσι ωστε να διατηρησεις τον μισθο και παραλληλα ψαχνεις για κατι καλυτερο. Δυστυχως ομως οταν πρωτοξεκινας στην αγορα εργασιας (γιατι για νεα παιδια που τωρα ξεκινουν ηταν το προηγουμενο ποστ μου) ειναι λαχειο το τι θα σου πετυχει. Εκει πρεπει να ειναι καποιος προσεκτικος ετσι ωστε να μην κλεισει μια καλη πορτα.
jimex Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Tι 700 τσαμπουνατε ρε? Αρσιδια. 380 απο 9 με 7 το απογευμα και δεν σηκωνεσαι ουτε για κατουρημα! Δεν αφορά εργασία πχ. στο πλαίσιο. Software engineer με πάνω από 10ετία εμπειρίας έπαιρνε μέχρι το 2010 και 4-5 χιλιάρικα το μήνα σε ελληνικές εταιρείες ανάλογα τη θέση, μπορεί και παραπάνω ανάλογα την περίπτωση. Από κει και πέρα οι εταιρείες έχασαν τεράστιο μέρος του τζίρου τους και τα 4-5 χιλιάρικα έπεσαν στα 1500-2000€. Μόνο όσοι είχαν οικογένειες κλπ. έμειναν στην Ελλάδα, να παίρνουν μισθούς που η υπολοιπη Ευρώπη δίνει σε junior developers. Αντίστοιχα και όλες οι θέσεις μηχανικών όπως αεροσκαφών, μηχανολόγων κλπ. όπου οι εταιρείες δεν μπορούν να πληρώσουν όχι επειδή δε θέλουν, αλλά επειδή δεν έχουν αντικείμενο σε μια στάσιμη αγορά... Τώρα επαγγέλαματα όπως οι πωλητές και οι "υπεύθυνοι" στο μασούτη και στο πλαίσιο, πράγματι είναι αυτοί που δουλεύουν και πάλι δεν έχουν να φάνε...
QuantumWanderer Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που λέει η Sandberg, στην ουσία αποτυπώνει τον παγκόσμιο κανόνα της αγοράς για τη μπλέμπα. Δεν χρειάζεσαι γενικώς πτυχία αν θέλεις να δουλεύεις στον κασμά. Αν σε μια επιχείρηση όμως είσαι σε θέση που επηρεάζεις εξελίξεις ή έστω παίρνεις κάποιες αποφάσεις - μικρές ή μεγάλες - η ιστορία έχει αποδείξει ότι κάποιος που έχει περάσει από μια σειρά καταστάσεων μόρφωσης, ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα. Όχι τόσο για αυτά που έμαθε, όσο για τη μεθοδολογία που απέκτησε στο μυαλό του στην επίλυση προβλημάτων. Αυτό το παραπάνω φυσικά δεν συμβαίνει με μαθηματική ακρίβεια. Δεν είναι όλες οι σπουδές ίδιες. Και δεν είναι και όλοι οι άνθρωποι ίδιοι για να υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις ίδιες σπουδές. Μεσοσταθμικά όμως, μπορεί κανείς να διαπιστώσει σε μια διασπορά, τη διαφορά μεταξύ αυτών που σπούδασαν κάποια πράγματα και αυτών που δεν σπούδασαν κάποια πράγματα. 2
Pseudonymo1212 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 τελειο στηριζω αυτομορφωση Και τι λες δηλαδή; ότι όσοι σπουδάζουν και βγάζουν 1-2 πτυχία, κάνα μεταπτυχιακό, είναι άμπαλοι; δεν μπορούν να είναι και αυτοί αυτοδίδακτοι; Ο πτυχιούκος δεν την αράζει με αυτά που έμαθε στη σχολή. Ο πτυχιούκος κάθεται, ασχολείται μόνος του όπως ένας απλός αυτοδίδακτος. Αν δεν ασχοληθείς μόνος σου, δεν θα δεις προκοπή. Το σωστό είναι: Ο αυτοδίδακτος μαθαίνει πράγματα... Ο πτυχιούκος έχει πάρει ΣΩΣΤΕΣ βάσεις και είναι και αυτός αυτοδίδακτος. Με απλά λόγια, ένας πτυχιούκος με ΣΩΣΤΕΣ βάσεις είναι πολύ καλύτερος από έναν μη πτυχιούκο. Και οι δύο είναι αυτοδίδακτοι αλλά ο πτυχιούκος γνωρίζει καλύτερα πως να κινηθεί... Με απλά λόγια (2), άλλη μια μλκια του Internet. Ε οκ! μην σπουδάζετε! μήπως και το λύκειο είναι αχρείαστο; ΥΓ: Δεν μιλάω για όλους τους πτυχιούκους. Πλέον υπάρχει ένα τεράστιο μερίδιο που είναι φοιτητές του κώου, όλο καφέ και τέτοια. Πτυχία πλέον χαρίζουν! μπορεί να είσαι τέρμα άμπαλος και να πάρεις πτυχίο. Δεν συγκρίνουμε όμως αυτή την κατηγορία με αυτούς που δεν σπούδασαν αλλά μάθανε μόνοι τους (και μπράβο τους) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα