Perambulator Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Σύμφωνα με τη Sheryl Sandberg, COO του Facebook, το MBA δεν είναι απαραίτητο για όσους επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευσή της στην Q&A ιστοσελίδα Quora, η Sandberg δήλωσε ότι αποκόμισε ορισμένα πράγματα από το MBA που πήρε το 1995 από το Harvard, ωστόσο δεν το θεωρεί το βασικότερο προσόν. Για την ακρίβεια δήλωσε ότι τα MBAs δεν είναι απαραίτητα για να εργαστεί κανείς στο Facebook και επίσης, δεν τα θεωρεί αναγκαία για να εργαστεί κάποιος στον τομέα της τεχνολογίας γενικότερα. Συμπλήρωσε ότι το MBA τη βοήθησε γενικότερα να αποκτήσει βασικές γνώσεις για τον τομέα των επιχειρήσεων. Ακόμη, ανέφερε ότι τα στελέχη του Facebook πιστεύουν γενικά ότι τα πτυχία δεν είναι εξίσου σημαντικά με τις ικανότητες ενός ατόμου. Βασικός παράγοντας που λαμβάνουν υπόψη τους κατά την πρόσληψη ενός ατόμου, είναι το τι μπορεί να κάνει. Υποστηρικτής της εν λόγω άποψης είναι και ο Peter Thiel, συνιδρυτής του Palantir και του PayPal, εφόσον έχει αναφέρει κατά καιρούς, ότι θεωρεί άχρηστο το business school για τους επιχειρηματίες. Αναφερόμενη ξανά στο Facebook, η Sheryl Sandberg ανέφερε ότι, κατά τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με την πρόσληψη ατόμων, δεν αναζητούν συγκεκριμένες σπουδές ή ικανότητες. Site: Bloomberg
Δημοφιλής ανάρτηση telis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Στην Ελλάδα θέλεις διδακτορικό, εμπειρία 5 χρόνια, ηλικία μέχρι 26, ειδικές δυνάμεις στον στρατό και να μην έχεις ανάγκη από χρήματα,ώστε να δουλεύεις με 700 ευρώ 57
Bspus Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Γιατι ποτε ηταν απαραιτητο ενα ΜΒΑ για να εργαστεις στον τομεα της τεχνολογιας? 22
GrandGamer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Aυτό μας έλειπε. Να παίρνουμε BSc και MSc και να χρειαζόμαστε και MBA για να εργαστούμε στο χώρο της τεχνολογίας. 2
Bourdoulas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Που πας κυρά μου. Περίμενε, η κοινότητα του Insomnia θα αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι. Απλά υπομονή μερικά post. 11
dimos_mitel Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Στην Ελλάδα θέλεις διδακτορικό, εμπειρία 5 χρόνια, ηλικία μέχρι 26, ειδικές δυνάμεις στον στρατό και να μην έχεις ανάγκη από χρήματα,ώστε να δουλεύεις με 700 ευρώ 700 ευρώ; στην περιοχή μου με περισσότερα από 500 δεν πρόκειται να δουλέψει
grfurby Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 στην Ελλαδα ειναι απαραιτητο για να πλενεις πιατα 5
umbrella co. Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δικιο εχει. Μονο γνωριμιες χρειαζεσαι. Οι καθαριστριες που εγιναν γραμματεις στο υπουργειο δικαιοσυνης ειναι ενα τρανο παραδειγμα. 16
roybatty Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Στην ελλάδα ένα είναι το προσόν που ανοίγει όλες τις πόρτες:δίπλωμα για μηχανάκι. 8
BEDROCK Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Το MBA ειναι το getaway για να ξεφύγεις απτο hands on στο χώρο της πληροφορικής. Σου δίνει ολα τα εφόδια για να ανταπεξέλθεις σε ποιο διαχειριστικό ρόλο. Δεν ειναι προαπαιτούμενο αλλά ειναι ενα καλο εργαλείο για να σε διευρύνει σαν επαγγελματία και να σταματήσεις να σκέφτεσαι και να αναλύεις τα παντα απτο perspective ενός μηχανικού... Θαρρω.. 8
Aias Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 βεβαια οταν θα πας στο silicon valley για 2η (3η ή 4η μπορει μετα απο αυτες που θα εχεις δωσει μεσω skype) συνεντευξεις ,αυτα που θα σε ρωτησουν για να τα γνωριζεις μαλλον 10-15 χρονια προυπηρεσια θα πρεπει να εχεις αν οχι περισσοτερο και πολυ πολυ ειδικες γνωσεις.Σιγουρα το mba εκει δεν βοηθαει καθολου. (βαση εμπειρια γνωστου μου)
vste Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Ισχύε.. Απόφοιτος λυκείου εδώ με προϋπηρεσία από το 98 σε εταιρίες τεχνολογίας.. Τότε που προσληφθηκα όμως υπήρξε το 1ο μπαμ με το ίντερνετ και το χρηματιστήριο και υπήρχε μεγάλη ανάγκη για άτομα που γνωρίζουν από Ή/Υ και δικτυα. Αν το είχες μεράκι και ήσουν καλός αυτοδίδακτος εβρισκες δουλειά. Με τα χρόνια ήρθε και ή εμπειρία της προυπηρεσιας. Αν ξεκινουσα σήμερα πάντως δεν νομίζω να είχα και πολλές ελπιδες 3
coffeex Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Ισχύε.. Απόφοιτος λυκείου εδώ με προϋπηρεσία από το 98 σε εταιρίες τεχνολογίας.. Τότε που προσληφθηκα όμως υπήρξε το 1ο μπαμ με το ίντερνετ και το χρηματιστήριο και υπήρχε μεγάλη ανάγκη για άτομα που γνωρίζουν από Ή/Υ και δικτυα. Αν το είχες μεράκι και ήσουν καλός αυτοδίδακτος εβρισκες δουλειά. Με τα χρόνια ήρθε και ή εμπειρία της προυπηρεσιας. Αν ξεκινουσα σήμερα πάντως δεν νομίζω να είχα και πολλές ελπιδες Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με έναν φίλο μου αλλά εκείνος λόγο άγχους και επειδή όπως μου είπε φοβόταν, απέρριψε την δουλειά και την πήρε ένας άλλος φίλος του και τώρα ο άλλος καλοπερνάει με τα λεφτά που παίρνει. 1
sk8harddiefast Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Tι 700 τσαμπουνατε ρε? Αρσιδια. 380 απο 9 με 7 το απογευμα και δεν σηκωνεσαι ουτε για κατουρημα!
stringer bell Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Το MBA ειναι το getaway για να ξεφύγεις απτο hands on στο χώρο της πληροφορικής. Σου δίνει ολα τα εφόδια για να ανταπεξέλθεις σε ποιο διαχειριστικό ρόλο. Δεν ειναι προαπαιτούμενο αλλά ειναι ενα καλο εργαλείο για να σε διευρύνει σαν επαγγελματία και να σταματήσεις να σκέφτεσαι και να αναλύεις τα παντα απτο perspective ενός μηχανικού... Θαρρω.. Και γω αυτό ακριβώς πιστεύω, άλλωστε γι αυτό το λόγο θέλω να κάνω και ένα MBA κάποια στιγμή αν και προέρχομαι από technical background. Οσο για τα πτυχια καλά τα λέει και έτσι πρέπει να είναι, απλά αυτό που συμβαίνει ειδικά στην Ελλάδα της τεράστιας προσφοράς και μικρής ζήτησης είναι ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μικρύνουν την ποσότητα των ατόμων που ανταποκρίνονται στα τυπικά προσόντα μιας θέσης, με βασικό φίλτρο τους τίτλους και τα πτυχιά. Σου λένε ότι αυτός που έχει καλές σπουδές άρα διάβασε, θα είναι αντίστοιχα εργατικός, ικανός κτλ, μια λογική βέβαια που αδικεί κάποιους με προσόντα, αλλά όχι τίτλους ικανούς να τα αποδείξουν 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα