JiovanniGeorgeo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 το σμαρτ μου πήγε στο σμαρτά γιατί μου το έφαγε ένας γέρος στο δεξί μέρος της μούρης και πήρε ψαλίδι, και κάτι άλλα.. έφτασε ένα σύνολο. Με πήρε τηλέφωνο ο σμαρτάς και μου έβγαλε τιμή 465€ για δίσκοπλατο, βαλβολίνες, μικρό σέρβις και μίζα. Όλα καινούρια λέει. Είναι καλή η τιμή; Τώρα το αμάξι τρίζει που το πήρα μετά το φιξάρισμα, και μου λέει θέλει και βάση μηχανής.. άλλα 100€. Εγώ δεν έχω ιδέα τι είναι όλα αυτά. Τρίτο και τελευταίο μέρος, χρειάζομαι λάστιχα, όντως τα βλέπω ηλιοκαμένα.. 300€ μου ζητάνε.Ο αδερφός λέει αγόρασε από έναν άλλον στην Νίκαια κάτι SAVVA που του είπαν είναι θυγατρική της Michelin στον Πολωνία, και λέει είναι σταθερότατα και θα του βγάλουν 3-4 έτη όπως όλα. Και εδώ, τι κάνω λέτε; Κάτι μου μυρίζει με τους αμαξάδες. Δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ με τίποτα. Χριστό δε ξέρω από το εσωτερικό των αυτοκινήτων, δίνω μια ζωή ποσά και δεν ξέρω τι αλλάζει. Πάντα λέω καινούριο, και απόδειξη πως είναι καινούριο δε παίρνω. Είστε η μόνη μου ελπίδα να επαληθεύσω κάνα-δυο πράματα.
Thanos1972 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Τα savva δεν τα λες και καλα λαστιχα.απεναντιας.οπως και γενικοτερα φθηνες μαρκες και καλα θυγατρικες.οχι οτι δεν υπαρχουν αλλα μην νομιζουμε οτι αγοραζουμε το λαστιχο που θα μας σωσει. θα βρεις τις διαστασεις του ελαστικου σου,τα γραφει επανω στο λαστιχο.νομιζω οτι το smart εχει διαφορετικα μεγεθη μπρος πισω οποτε θα πας και θα κοιταξεις τα μπροστα και τα πισω. θα ειναι του στυλ 185-60-R15 πες μας εδω για να δουμε και να συγκρινουμε τιμες ιντερνετ.
βασίλης33 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 δευτερεύουσες καλές μάρκες είναι οι barum, dayton, kormoran, ίσως και η matador. απο εκεί και πέρα δέν κοιτάς σε τίποτα άλλο μικρότερο απο αυτές. μετά απο τις "πρώτες" σχετικά ποιό φθηνές είναι οι falken, uniroyal, dunlop, nokian, toyo. όχι οτι είναι φθηνές αλλά είναι φθηνότερες απο Michelen pirreli κτλ.
paylidis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 465€ για δίσκοπλατο, βαλβολίνες, μικρό σέρβις και μίζα μου φαινονται πολλά... Επισης, ποσα χιλιομετρα εχεις και σου ζητάει βαση μηχανης; μου ακούγεται παραλογο... (η τιμή εκει βεβαια παίζει για τη βαση)
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 ευχαριστώ για το ενδιαφερον παιδες το 465€ το ψαχνω αφανταστα πολυ, αυτο που με καιει ειναι πως δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομυριο να μαθω εαν ειναι καινουριο το δισκοπλατο που εβαλε. Το πιο τρελο είναι πως "βάση μηχανής" έχω ξανακούσει και άλλες φορές, και αυτό για τα δικά μου δεδομένα πρέπει να σημαίνει πως την έχω ξαναπληρώσει στη πενταετία. Θα πρέπει να διαβάσω το βιβλιαράκι μπας και γράφει, αν και τους κυνηγάω να τα γράφουν. Ότι θέλουν κάνουν αυτοί οι τύποι. Άρα ξεκινάω τηλέφωνα για προσφορές λάστοιχων (με δικά μου μέτρα - ξέρω πως είναι διαφορετικά μπρος/πίσω) για barum, dayton, kormoran, ίσως και matador του 2015. Όλο και κάποιος δε θα μου πει 150€-200€ για τα 4 τους; Υ.Γ. 85.000χλμ
mphxths Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Αν και δεν εχω σμαρτ ειχα αλλαξει δισκοπλατο και ειχε παει στα 400 ..υποτιθεται οτι ειναι πολλη δουλεια κλπ κλπ Το δικο μου ομως 1ον ειχε σκληρο συμπλεκτη 2ον πατιναριζε.. Ηταν φως φαναρι οτι ηθελε αλλαγη δισκοπλατο. Οταν το πηρα ο συμπλεκτης ηταν φανερα πιο μαλακος και προφανως δεν πατιναριζε. Τα λεω ολα αυτα , για να κρινεις εσυ αν εχεις καποια απο τα "συμπτωματα" , ωστε μετα την υποτιθεμενη αλλαγη να δεις αν εχει αλλαξει κατι στην συμπεριφορα συμπλεκτη κλπ Δεν ειμαι ειδικος , just saying... Οσο για τα λαστιχα , προσφατα που αλλαξα , 4αδα kuhmo 16αρια , μου βγηκε 340 περιπου με περαστικα και ευθυγραμμιση. Τα δικα σου (σε αναλογου επιπεδου μαρκα) λιγο χλωμο το βλεπω να βγουν παραπανω..δεν νομιζω να φορας 16αρια... Αρα τα 300ευρω που σου ειπανε μηπως ειναι λιγο...τσιμπημενη τιμη?
paylidis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Θα έλεγα να μην πάρεις τόσο φτηνιάρικα λάστιχα. Μην πέσεις πιο κάτω απο hankook, toyo ή Yokohama.
mphxths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Στο http://www.elastika-online.gr/ kumho και hankook εχουν διαφορα 10ευρω (το πιο φτηνο μοντελο στην διασταση μου) kumho και toyo διαφορα 12 ευρω και στις 2 περιπτωσεις τα kumho λιγο καλυτερα specs Τα yokohama ειναι 20ευρω παραπανω..αρα θεωρω οτι παιζουν σε μια κλικ παραπανω κατηγορια οντως.. Τα υπολοιπα τρια , θεωρω οτι ειναι λιγο πολυ της ιδιας ποιοτητας αν κρινω απο τιμες/specs.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Έβαλα πριν κανενα μήνα pirelli nero gt 225 45 17 94y στα 375€ με τοποθέτηση ζυγοσταθμιση .. Οπότε τα 300 ειναι παρα πολλά imo. Κοίταξε για premium με μεγαλο trendline.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Κοίταξε για premium με μεγαλο trendline. Από αυτό δε κατάλαβα χριστό.. Κράτησα τις 3 μάρκες σας παιδιά, εφόσον συμφωνείτε με αυτές εσείς, θα ψάξω μόνο για αυτές. Σας χιλιοευχαριστώ. Για τη βάση μηχανής που τρίζει, πραγματικά, πριν το τρακάρισμα δεν κελαϊδούσε έτσι.. δεν υπάρχει πιθανότητα να στραφώ προς την ασφαλιστική για να το αποζημιώσει; λέτε να μην έχω καμία ελπίδα;
paylidis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Από αυτό δε κατάλαβα χριστό.. Κράτησα τις 3 μάρκες σας παιδιά, εφόσον συμφωνείτε με αυτές εσείς, θα ψάξω μόνο για αυτές. Σας χιλιοευχαριστώ. Για τη βάση μηχανής που τρίζει, πραγματικά, πριν το τρακάρισμα δεν κελαϊδούσε έτσι.. δεν υπάρχει πιθανότητα να στραφώ προς την ασφαλιστική για να το αποζημιώσει; λέτε να μην έχω καμία ελπίδα; εκ των υστερων λιγο δυσκολο, δε χανεις ομως κατι... πισω σε χτυπησαν;
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μπρος - δεξιά. Ξέρω, πιλοτάρω πισωκίνητο.. αλλά και πάλι λέω αλήθεια - δεν έτριζε ρε παιδιά.Ή ο σμαρτάς ή η ασφαλιστική φέρει ευθύνη. Το λογικό είναι να καλύψουν ένα μέρος της, εκτός και αν 100% δεν θα επηρέαζε το συγκεκριμένο τρακάρισμα τη βάση.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Από αυτό δε κατάλαβα χριστό.. Κράτησα τις 3 μάρκες σας παιδιά, εφόσον συμφωνείτε με αυτές εσείς, θα ψάξω μόνο για αυτές. Σας χιλιοευχαριστώ. Για τη βάση μηχανής που τρίζει, πραγματικά, πριν το τρακάρισμα δεν κελαϊδούσε έτσι.. δεν υπάρχει πιθανότητα να στραφώ προς την ασφαλιστική για να το αποζημιώσει; λέτε να μην έχω καμία ελπίδα; Σορρυ treadwear ήταν αλλα ας είναι καλα το autocorrect.Είναι δείκτης που έχει πανω το ελαστικό και δείχνει ποσα χλμ μπορεί να βγάλει. Οσο ποιό μεγάλοτο νούμερο τόσο ποιο καλά. Premium είναι οι μάρκες Continental, Michelin, Goodyear, Bridgestone, Pirelli
Thanos1972 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 ^ναι αλλα με το treadwear συνηθως οσο πιο μεγαλο νουμερο τοσο πιο καλα αλλα και τοσο πιο πολυ λυστραει το λαστιχο. θελουμε να κραταει το λαστιχο,οχι να ξερενεται στην τετραετια και να εχει πελμα.τι να το κανεις ετσι?(την εχω πατησει αρκετες φορες). (βαλε και τα dunlop στις premium μαρκες οπως και τα vredestein).βασικα εξαρταται παντα το μοντελο του κατασκευαστη.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Είστε βίβλος.Αγαπώ τόσο αυτό το ινσόμνια, και τη σοφή αυτή εμπειρική-από-πρώτο-χέρι-ενδοεπικοινωνία. Κρίμα που αυτό δε με εκτιμά. Τα κοιτάω και έρχομαι με καμιά συγκεκριμένη υποτιθέμενη τελική τιμή που κατάφερα και για τα δύο. Χίλια ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα