Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου πλάκα έχει να πειραματίζεσαι με παλιό hardware και αν γνωρίζεις τί ακριβως να περιμένεις οκ απλά σου έγραψα το ποιο πάνω γιατί θεωρώ και το σερφαρισμα στο ιντερνετ μέσα στην λεγόμενη απλή χρήση και τα τελευταία χρόνια το νετ έχει γίνει πολύ ποιο βαρύ σε απαιτήσεις και τα site έχουν βαρύνει πάρα πολυ (flash, html 5 κλπ) o ;athlon τερματίζει στο 100% πάρα πολύ συχνά είδικά στο youtube δε νομίζω να μη στριμάρεις βιντεάκια και να χαζεύεις μόνο σε φόρουμ γενικά η εμπειρία στο ιντερνετ δεν είναι καθόλου ευχάριστη ούτε καν ανεκτή, και αν βάλεις ενα antivirus, ενα firewall και το sentinel π.χ. γίνεται κόλαση, Ακόμα χειρότερα αν είχες κάποιον pentium 4, τουλάχιστον ενας διπύρηνος Χ2 θα βελτίωνε πολύ την κατάσταση

Ναι, σου δίνω δίκιο στα περισσότερα από αυτά. Ο cpu όντως τερματίζει συχνά, ειδικά στο youtube. Σχετικά με antivirus και firewall όμως δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα, έχω τα βασικά των windows (essentials) και μου αρκούν.

Το PC το χρησιμοποιώ γενικώς για πολύ λίγη ώρα τη μέρα και αν... Για τις απλές χρήσεις που ανέφερα στην αρχή, πλέον μετά τη προσθήκη των ΡΑΜ, μου φαίνεται σίγουρα όχι ιδανική αλλά αρκετά ανεκτή η λειτουργία του.

Με μια φτηνη καρτα πχ 210 με hardware acceleration δεν θα ανασανει ο επεξεργαστης στα βιντεο?

Εγω με μπρικι 630 και μια 9800 μια χαρα επαιζα 1080ρ τανιες ;)

Το έχω κι εγώ απορία.

Μεταξύ των 2 παρακάτω επιλογών, τι θα ήταν καλύτερο; (πέρα δλδ από το να πετάξω τον η/υ από το μπαλκόνι...  :D) Να αντικαταστήσω τη κάρτα γραφικών ή τελικά τον επεξεργαστή με έναν X2; (αν βρεθούν σχεδόν τσάμπα πάντα...)

Bαλε μια ελαφρια διανομη linux σαν αυτες ,τις εχω δοκιμασει για γνωστους με παρομοιες καταστασεις.Νομιζω θα βοηθησουν την κατασταση.

http://lxle.net/

http://lubuntu.net/

Θενκς, πιστεύω θα τις δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Για εμένα δεν αξίζει να ασχοληθείς. Όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω βαράει πολύ συχνά και για πόλη ώρα 100% CPU. Είχα δοκιμάσει έναν pentium 4 2.4 με Windows αλλά και με Linux. Το Linux πήγαινε αισθητά χειρότερα. Στα Windows το Ίντερνετ ήταν υποφερτό αλλά το YouTube απλά δεν...ακόμα και σε 480.

Με 90€ από Κίνα παίρνεις ένα pipo x8 ή x9 με ιντελ 4πυρηνο που ισοπεδώνει ένα τέτοιο αρχαιολογικό σύστημα και έχει και οθόνη αφής ενσωματωμένη.

Με το youtube στα 480p δεν έχει θέμα. Ο Chrome στα 720p λαγκάρει όντως σε ενοχλητικό βαθμό (σα να παίζει σε χαμηλά fps). O Explorer και ο Midori αρκετά λιγότερο έως σχεδόν καθόλου. O SMPlayer (μέσω του youtube browser) παίζει όλες τις αναλύσεις χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμα και στα 1080p.

Δημοσ.

Με 15-20 ευρω βρισκεις 8600-9600-9800-210-220-240 και τα λοιπα.

Εγω θα αρχιζα απο καρτα και αν δεν πας σε επεξεργαστη. Και ο Χ2 θα εχει θεματα μονος του σε youtube.

• Like 1
Δημοσ.

Να σου εξηγήσω τη λογική του πραγματος και γιατί είμαι κάθετος, μπορεί με gpu acceleration στο browser να πάρει λίγο τα πόδια του, και έχουμε με κανα 30αρι ευρώ την geforce 210 που ανέφερες για παράδειγμα, όπου και μετά την αλαγή του υπολογιστή ουσιασικά πάει άχρηστη για ευνόητους λόγους, Επειδή τον μονοπύρηνο San Diego τον θεωρώ είδη νεκρό βασικά ζόμπι θα πρέπει η 210 να συνδυαστεί με κάποιον μεταχειρισμένο Χ2 όπου και ότν αυτός βρεθεί θες να στον χαρίσει κάποιος με ενα συμβολικό τίμημα 15€ είσαι ήδη στο 50αρικο περίπου και αν δεν φθάνει η ram το 1 giga ddr πάει περίπου στο 20άρικο, αντε αν έχεις την υπομονή και πάρεις σβάρνα όλα τα κομπιουτεράδικα που κάνουν sevice και βάλεις αγγελίες του στυλ "ζητώ να μου χαρίσουν" μπορεί και να βρείς κατι, και μετά απο ΟΛΑ αυτά αφου έχεις χάσει χρόνο και χρήμα θα καταλήξεις με το ίδιο αρχαίο σύστημα κατ ατι βελτιωμένο αλλά χωρίς το κρισιμότερο στοιχείο του βελτιωμένο που αυτό είναι το κυριότερο την αρχαία αρχιτεκτονική του επεξεργαστ'η και το χαμηλό ipc και single thread performance για το οποί και δεν μπορείς να κάνεις τίποτε απολύτως, ΟΚ είναι ο athlon εκείνης της εποχής καλύερος απο τον prescott και απο τον cedar mill ΑΛΛΑ αυτα όλα είναι για το μουσέιο, Στην εποχή του ο κ8 ήταν επαναστατικός και ο SαN Diego που έχει ο φίλος έδωσε και τον θρυλικο FX-55 (T;ote poy h αμδ έιχε πραγματικούς FX) αλλά όλα αυτά είναι ιστορία πια, Κιαι αναφέρομαι βλέπεις μόνο στις επιδόσεις, για καταναλώσεις δεν έχει κάν νόημα να πούμε τίποτα,

Αυτή φυσικά είναι η γνώμη μου τώρα κάποιος ζυγίζει τα δεδομένα και αποφασίζει, για εμένα να χαλάσεις 50-70€ για ενα τέτοιο δεινόσαυρό, που ανάθεμα αν τον βελτίωνε πραγματικά καλύτερα να χαλάσεις 130€ και να πάρεις 80-100% καλύτερο αποτέλεσμα, Ποσταρα πιο πάνω οτι το έκανα πρόσφατα σε 3700+ που μου φέρανε ε ο τύπος ΄'ηθελε να το επισκευάσουμε, οκ το έκανα όμως δεν αξίζει και άρχισαν οι ερωτήσεις γιατι κολάει ΑΥΤΟ

Επειδή το έχω δεί το έργο άπειρες φορές σε συστήματα που έχω σετάρει κεαι με σχετικά παλαιό hardware πάραπολλοί στην αρχή ξεκινάνε με την εξής φράση "θελω κάτι απλό μόνο για τα βασικά τίποτα άλλο" και μετα γιατί αργεί γιατί δεν μπορώ αυτό και στο τέλος μπορεί και να τα ακούσεις "Δε μα στα είπες" ή " Θα βρώ κάποιον που ξέρει γιατι εμενα ο ξάδερφος του φίλου του ανηψιού μου μου είπε"

• Like 1
Δημοσ.

[...] για εμένα να χαλάσεις 50-70€ για ενα τέτοιο δεινόσαυρό, που ανάθεμα αν τον βελτίωνε πραγματικά καλύτερα να χαλάσεις 130€ και να πάρεις 80-100% καλύτερο αποτέλεσμα, [...]

Συμφωνώ σε αυτό και στα υπόλοιπα.

Εγώ βέβαια που σχετικά σύντομα πάω για αγορά ακριβού H/Υ με υψηλές απαιτήσεις, καλύτερα να τα επενδύσω εκεί αυτά τα 130€. Μέχρι τότε απλά θα χρησιμοποιώ σε περιορισμένο βαθμό τον Athlon (για τα "απολύτως απαραίτητα") με τον οποίο ξέμεινα, και ίσως πειραματιστώ λίγο ακόμα μαζί του.

(Hμουν με φορητό πριν, αλλά πάει κι αυτός πλέον... Δε πρόκειται να χαλάσω 50-70€ κατά τ άλλα, ούτε να τρέχω να βάζω αγγελίες. :Ρ Εδώ που μένω ευτυχώς υπάρχει πληθώρα αγγελιών με παλιό hardware που χαρίζεται ή που δίνεται συμβολικά για μερικά ευρώπουλα.)

Καταλαβαίνω όμως την απογοήτευση σου με άτομα (πελάτες να υποθέσω) που σου ζητούν να τους αναστήσεις τέτοια συστήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Θενκς, πιστεύω θα τις δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Προσωπικα πιστευω οτι θα εισαι ενταξει με μια απο τις διανομες που ανεφερα. Αλλα θελεις τουλαχιστον 1gb ram και θα ηταν καλα να ειχες και περισσοτερο αν βρεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...